آژانس هواپیماییfootbal
nexpay

راه اندازي شبکه و استفاده از پرينتر براي 200 کامپيوتر

شروع موضوع توسط hmhzm ‏4 آگوست 2003 در انجمن شبکه

  1. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    با عرض بهترين سلامها براي همه دوستان
    ابتدا خواهشمندم از فونتي استفاده كنيدكه بشه همه مطلب را بخوانيم البته ممكن است كامپيوتر من مشكل داشته باشد كه راهنمايي بفرماييد

    سوال ...
    ما شركتي داريم با 100 تا كامپيوتر روميزي با 3 تا چاپگر سوزني وليزري و رنگي
    ساختمان شركت 5 طبقه است و كامپيوترها در اطاقهايي بصورت نامنظم تقسيم شده اند مثلا در اطاقي 3 تا و در اطاقي ديگر 8 تا و در اطاقي ديگر يك كامپيوتر وجود دارد .
    البته در 500 متري از اين شركت 9 كامپيوتر ديگر نيز وجود دارد كه
    1- ميخواهيم تمام كامپيوتر ها با هم ارتباط داشته باشند
    2- كاربران بتوانند از چاپگرهاي شركت استفاده كنند غير از آن 9 كامپيوتري كه در خارج شركت قرار دارند.
    3-تمام كامپيوتر ها با اينترنت نيز استفاده كنند

    اگر ممكن است دوستان راهنمايي كنند كه چطور مي شود با گمترين هزينه چنين شبكه اي رادرست كرد. سخت افزار و نرم افزار لازم را معرفي نماييد و
    در صورت ممكن بفرماييد كه كدام توپولوژي بهتر است.شكلي ونموداري از كابل وسيم كشي شبكه را ارايه كنيد......
    =============== متشكرم ==============13/5/82 ========= :rolleyes:
     
  2. ehsan

    ehsan Administrator

    تاریخ عضویت:
    ‏5 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    7,914
    تشکر شده:
    3,490
    محل سکونت:
    Internet
    من اين مطلب رو توي يه قسمت جديد با يه عنوان جديد منتقل كردم. اگه عنوانش خوب نبود عوض كنيد.
     
  3. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    با تشكر از دوستم.

    منتظر اظهار نظرهاي دوستان هستم.
     
  4. knowhow

    knowhow مدیران قدیمی

    تاریخ عضویت:
    ‏25 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    3,480
    تشکر شده:
    19
    آقا قرارداد ببند من برات انجام مي دم. ;)
     
  5. koorosh

    koorosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    1,525
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Iran - Tehran
    بايد هر طبقه رو قسمت بندي كني.(هر دو اطاق رو در يک قسمت قرار بده) براي هر قسمت يه HUB بگذار، و همه Hub ها رو در هر طبقه به يه

    Switch متصل کن و سپس Switch ها رو به يه Switch اصلی متصل کن.
    اينطوری شبکه ات آماده ميشه (توپولوژی Star)
    به تمام سيستم ها يه IP اينوليد اختصاص ميدی به طوری که همه در يک Range باشن.
    بدين ترتيب تمام کامپيوتر ها ميتونن با هم ارتباط داشته باشن.
    Printer ها رو هم بايد Share کنی و روش مجوز تعريف کنی که کی دسترسی داشته باشه و کی نداشته باشه.
    برای اينترنت هم، بايد يه Router بذاری و به Switch اصلی متصل کنی و بهش اينترنت بدی و روی همون روتر NAT رو انجام بدی.
    اين راه بهترين Performance رو بهت ميده.
    برای اينکه هزينه ات پايين بياد ميتونی از سيستمهای ارزون استفاده کنی. گرون ترين قسمتش همون روتره، ميتونی از يه Cisco 2620 استفاده کنی

    که قيمتش حدود 1.600 است.
    تصوير، نمايانگر سيستم در مقياس کوچک است.
    اگه سوالی بود در خدمتم.


    [​IMG]
     
  6. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    با تشكر از كورش عزيزم.( اميدوارم اين بحث علمي وفني و روز توسط بقيه حمايت شود)

    جوابت عالي بود مخصوصا با آن نمودار ساده و اما آموزنده.....

    اما چند سوال براي درك بهتر ::/

    در سوال قبلي نوشته بودم كه شركتي با 9 كامپيوتر در خارج از شركت اصلي(فاصله حدود 500 متر ) قرار دارد .آيا نوع كابلها مهم است .در صورت تضعيف سيگنالها چه بايد كرد.آيا در چنين شبكه اي نبايد تقويت كننده و يا تسريع كننده داشته باشيم.=راهنمايي كنيد.=

    لطفا توضيحي در مورد مطلب زير بدهيد...(نقل از كورش)

    --به تمام سيستم ها يه IP اينوليد اختصاص ميدی به طوری که همه در يک Range باشن.-

    لطفا طرز عملي جمله زير را نشان بدهيد.

    ---------و بهش اينترنت بدی و روی همون روتر NAT رو انجام بدی -------------


    سوال ديگر ؟؟؟
    در جواب سوالم اصلا از كامپيوتر سرور و نرم افزار ي كه شبكه بايد با آن كار كند صحبتي نشده است .حال فرض كنيم كل كامپيوتر ها با سيستم عامل ويندوز 98 كار كنند........

    بادرود به همه اساتيدمحترم
     
  7. panypay
  8. koorosh

    koorosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    1,525
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Iran - Tehran
    نميدونستم منظورت از اون 9 تا اينه که از نظر فيزيکی فاصله دارن. به نظر من بهترين گزينه استفاده از ارتباط Wireless است.
    در مورد IP
    مثلا به سيستمها IP های زير رو اختصاص ميدی:
    192.168.0.1
    192.168.0.2
    192.168.0.3
    .
    .
    .
    192.168.0.255

    Subnet هم 255.255.255.0

    اينطوری همه سيستمها به همديگه متصل ميشن و ميتونن با هم تبادل اطلاعات داشته باشن.

    و اما اينترنت رسانی!
    بايد انتخاب کنی از چه طريقی ميخوای اين سيستم رو به اينترنت متصل کنی.
    يا Leased Line، يا Wireless، يا . . .
    از هر راهی که بخوای، بايد خط ورودی اينترنت رو به Router متصل کنی.
    اين روتر دو کارت شبکه Ethernet داره که يکيش به LAN داخلی وصله و ديگری به اينترنت.
    برای اينکه سيستمها بتونن از اينترنت استفاده کنن، يا بايد به ازای هر سيستم يک IP حقيقی داشته باشی و به هر سيستم يک IP حقيقی اختصاص بدی، که اين کار منطقی نيست و از نظر امنيت نيز توصيه نميشه. راه ديگه استفاده از Network Address Translation است. که در اين حالت يک IP حقيقی به Router اختصاص ميدی و توی Router تعريف ميکنی همه درخواستهايی که از IP های محدوده 192.168.0.1 تا 255 ميرسه رو با IP حقيقی خودش روی اينترنت بفرسته و جوابشون رو هم خودش بگيره و به کامپيوتر درخواست کننده بده.

    در مورد سخت افزار و نرم افزار،
    اول بگو منظورت از Server چيه ؟ چه سروری مورد نظرته ؟
    منظورت از نرم افزار چه نرم افزاريه؟
    اين مطالبی که من نوشتم، شامل سرويس خاصی نميشه که نياز به نرم افزار خاصی داشته باشه.
    حتی اگه تمام سيستمها هم بخوان با ويندوز 98 کار کنن مشکل خاصی پيش نمياد، فقط نيازه يه سيستم Windows 2000 رو به عنوان Print Server کنار بگذاری و Printer ها رو روی اون نصب کنی تا مديريتشون رو بر عهده بگيره.
    اين شبکه، بر اساس پروتکل TCP/IP و توپولوژی Star طراحی شده و کار ميکنه.

    اگه بخوای سرويسهای ديگه بدی و يا امکانات ديگه داشته باشی اون وقت صحبت از سيستمهای ديگه و نرم افزارها به ميون مياد.
    مثلا اگه بخوای بر روی ميزان استفاده سيستمها از اينترنت مديريت داشته باشی، يا اينکه بخوای File Server داشته باشی که هر روز تمام سيستمها اطلاعاتشون رو روش Backup بگيرن.

    اميدوارم درست متوجه منظورت شده باشم و نوشته هام به کارت بياد.
    باز هم در خدمتم.
     
  9. en2fa

    en2fa Pocket PC کاربر فعال کاربر فعال

    تاریخ عضویت:
    ‏15 مارس 2003
    نوشته ها:
    1,630
    تشکر شده:
    7
    محل سکونت:
    tehran
    من درکم از کلمه اینولید ،invalid هست، چرا invalid؟
    منظورت valid بود یا نه؟

    به هر هال یا باید ip valid باشه یا اینکه automatic داده بشه،منظورت کدوم بود؟
     
  10. koorosh

    koorosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    1,525
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Iran - Tehran
    منظورم همونی بود که خونده میشه. اگه توضيحات پست بعد رو ميخوندی متوجه ميشدی که اينوليد است و اتوماتيک هم داده نميشود.
     
  11. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    لطفا در مورد آي پي ها بيشتر ثوضيخ دهيد

    و كجا اي پي ها را وارد ميكنيم . ايا در كامپيوتر سرور؟
     
  12. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    آيا محدوده 500 متر با كابل (يو تي پي )ممكن است؟
     
  13. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    من مقداري از جواب سوالم را در اين آدرس در مورد آي پي ها يافتم

    <a href='http://www.shahrood.ac.ir/netmzahedi/710.htm' target='_blank'>http://www.shahrood.ac.ir/netmzahedi/710.htm</a>

    خواهشمندم نظرتان را در مورد مطالب آدرس بالا بفرماييد.%
     
  14. avajang.com .left
  15. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    دوستان سايت بالا را نديديد
     
  16. koorosh

    koorosh Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏12 دسامبر 2002
    نوشته ها:
    1,525
    تشکر شده:
    10
    محل سکونت:
    Iran - Tehran
    سايت خوب و پر محتواييه،

    جواب کدوم سوالت رو اونجا گرفتی ؟!
     
  17. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    در مورد آي پي ها كار ساز بود

    ولي در مورد فواصل بين كامپيوتر ها هنوز مشكل دارم(فاصله 500متر و بيشتر.)
     
  18. hmhzm

    hmhzm کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏4 آگوست 2003
    نوشته ها:
    22
    تشکر شده:
    0
    چرا به سوال بالا كسي جواب نمي دهد -------- ؟
     
  19. evergreen

    evergreen کاربر تازه وارد

    تاریخ عضویت:
    ‏18 آگوست 2003
    نوشته ها:
    27
    تشکر شده:
    0
    محل سکونت:
    Mashad
    سلام
    از كابل يوتي پي نميشه براي بيش از 100 متر استفاده كرد. مگر انكه از رپيتر استفاده كني
    فيبر نوري هم ميشود كه مقرون به صرفه نيست
    از استانداردهاي تيك نت هم ميشود استفاده كرد ولي سرعتش كم و قديمي است
     
  20. Bones

    Bones Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 جولای 2003
    نوشته ها:
    126
    تشکر شده:
    0
    [​IMG]

    با سلام
    تو همچين شبکه ای ميشه بينه کامپيوتر ها ارتباط برقرار کرد؟؟
    منظورم اینه که اگه دستوره Net view رو تو command بزنيم اسمه يا IP کامپيوتر ها معلوم بشه
     
  21. Mostafa313

    Mostafa313 Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏10 سپتامبر 2003
    نوشته ها:
    145
    تشکر شده:
    84
  22. Bones

    Bones Registered User

    تاریخ عضویت:
    ‏22 جولای 2003
    نوشته ها:
    126
    تشکر شده:
    0
    ممنون از توجه شما
    من به اون سايت رفتم ولی چيزی دست گيرم نشد
     

این صفحه را با دیگران به اشتراک بگذارید

خرید بک لینکreviews عسل طبیعی و گرده گل ایرانی