خوشرفتاری با همسایگان، زمینهساز آرامش روانی و ذهنی انسان
مسئول دارالقرآن تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با ذکر اینکه رفتار نیک همسایگان با یکدیگر سرچشمه برکتهای فراوان است، گفت: دستاوردهای این عمل خیر، موجب آرامش روانی و ذهنی انسان میشود.
حمزه بابایی مقدم، در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، اظهار کرد: دین مقدس اسلام برنامه جامع و کاملی برای سعادت بشر در دنیا و آخرت دارد که جنبهها و نیازمندیهای فردی و اجتماعی جسمی و روحی در آن لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامهها که جنبه اجتماعی دارد، همسایهداری است، بیان کرد: خداوند در قرآن کریم نیکی کردن به چند گروه را دستور میدهد که یکی از آنها همسایگان است.
مسئول دارالقرآن تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: در این زمینه تعبیر به همسایه دور و نزدیک دارد و در تفاسیر همان بحث دور و نزدیک بودن مکانی مدنظر است و طبق تعبیرامام صادق(ع) چهل خانه از هر طرف، حد همسایگی است.
باباییمقدم افزود: در این زمینه در آیه 36 سوره نساء آمده است "خدا را بپرستید و چیزی را با او شریک مگردانید و به پدر و مادر احسان کنید و در باره خویشاوندان و یتیمان و مستمندان و همسایه خویش و همسایه بیگانه و همنشین و در راهمانده و بردگان خودنیکی کنید که خدا کسی را که متکبر و فخرفروش است دوست نمیدارد».
بیخبری همسایگان از یکدیگر نکوهش شده است
وی گفت: متأسفانه در دنیای ماشینی امروز روابط عاطفی و انسانی مردم با یکدیگرآنچنان ضعیف شده است که همسایگان نزدیک نیز از حال یکدیگر خبر ندارند و این رویه به شدت مورد نکوهش اسلام است.
وی اضافه کرد: حضرت علی(ع) در آخرین وصیت خود میفرماید "از خدا بترسید، در مورد همسایگان که همواره مورد سفارش پیامبرتان بود و پیامبر(ص) در مورد همسایگان طوری سفارش میکرد که گمان میشد که برای ایشان میراثی قرار داده است".
مسئول دارالقرآن تبلیغات اسلامی خراسان شمالی اظهار کرد: رفتارهمسایگان با یکدیگر در تأمین سعادت و آسایش انسانها مؤثر است و پیامبر(ص) همواره به اصحاب خود سفارش میکرد که در جایی مسکن بگزینند که بتوانند از نعمت وجود همسایگان شایستهتری برخوردار گردند و همچنین ائمه(ع) به یکی از یاران خود که قصد خرید خانه داشت فرمودند، اول همسایه را بنگر و سپس خانه بخر.
باباییمقدم بیان کرد: در بحث حقوقی همسایگان نسبت به یکدیگر، از پیامبر گرامی(ص) نقل شده است که همواره به اصحاب خود میفرمود: حق همسایگان است که اگر کمکی درخواست کردند کمکشان کنید، اگر قرض خواستند به آنها قرض دهید، اگر نیازمند شدند نیازشان را برطرف کنید، اگر مصیبتی دیدند آنها را دلداری دهید، اگر خیر و خوبی به آنها رسید، تبریک و شادباش بگویید، اگر بیمار شدند به عیادتش بروید و اگر وفات کردند در تشییع جنازهشان شرکت کنید.
وی گفت: طبق روایات نباید خانه خود را بلندتر از خانه همسایه ساخت تا جلوی جریان هوا را از او بگیرد مگر آنکه خود او اجازه دهد و اگر میوهای خریدی باید هدیهای برای او بفرستی وگرنه باید مخفیانه به خانه خود ببری و به همسایه خود نشان ندهی و نباید با بوی غذا، همسایه خود را ناراحت کنید مگر اینکه مقداری برای او نیز بفرستید.
پیامبر(ص) حرمت همسایه را به اندازه حرمت مادر میداند
وی اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) حرمت همسایه را به اندازه حرمت مادر میداند، همچنین امام سجاد(ع) میفرماید: حق همسایه این است که در غیابش آبروی او را حفظ کنی و در حضورش او را احترام کنی و اگر به او ستمی شد یاریش کنی، دنبال عیبهایش نباشی، اگر بدی از او دیدی بپوشانی و اگر بدانی پند و اندرزت را میپذیرد او را در خفا نصیحت کنی.
باباییمقدم ادامه داد: در روایات آمده است، همسایگان خود را تحقیر نکنید، در سختیها رهایشان نکنید، از لغزشهایشان درگذرید، گناهانشان را ببخشید و با آنها بهخوبی و بزرگواری معاشرت کنید، امام کاظم(ع) میفرماید"همسایهداری نیکو به آزار نرساندن نیست، بلکه صبر در آزار رساندن همسایگان است".
وی در پایان گفت: طبق روایات همسایهداری نیکو، شهرها را آباد میکند و روزی را زیاد میکند و از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است که هر کس بمیرد در حالی که سه همسایه داشته باشد که از او راضی باشند خداوند او را در رضوان خود قرار میدهد.
انتهای پیام
دوست عزیز خدا نکنه آدم گیر همسایه های بی فرهنگ و راحت تر بگم عوضی بیافته! سال گذشته (سال 92) در یکی از مراجعاتمون وقتی رسیدیم ماشین در محل پارک خودمون در پارکینگ پارک کردیم، عصری برای خرید که میخواستیم بریم بیرون دیدم لاستیکهای ماشین بصرت ضربدردی بادشو خالی کردند (دو تا لاستیک) . رفتم مدیر ساختمان آوردم و وضعیت نشون دادم گفتم ما سالی چندبار بیشتر اینجا نمیایم این وضعیت معناش چیه؟! مدیر ساختمون گفت الان به نگهبان میگم بیاد کمک کنه لاستیکها و ببیرد باد بزنن!!! گفتم عمرا بزارم دست به ماشین بزنید الان زنگ میزنم پلیس بیاد گزارش بنویسه . مدیر ساختمون گفت اینکارو نکن دردسر داره و با همسایه ها درگیر نشو!!!!!!!!!! گفتم چه درگیری آخه بابا اومدم سرجای خودم پارک کردم نه با کسی سلام کردم نه چیزی رفتم و اومدم میبینم اینجوریه. در همین حین صحبت و داد و بیدادهای من یکی از همسایه ها اومد گفت چی شده منم گفتم یه آدم نامرد اومده این بلا سرم در آورده فقط میخوام ازش بپرسم چرا؟ همسایه گفت شما عکس بگیر فیلم بگیر با گوشی سند داشته باش ولی الان بیا کمک کنیم لاستیکها را باز کنیم ببریم باد بزنیم، خلاصه ما رو آروم کردن و رفتیم انجام دادیم و اومدیم. شب مدیر ساختمون اومد دم در واحد ما و گفت فهمیدم کار کی بوده! گفت فقط یه شرط داره کاری باهاش نداشته باشی که خیلی خودش شرمنده شده وناراحته .... گفتم باشه کاری ندارم بگو قضیه چیه؟ گفت چون شما اینجا کم میایید همسایه ها شما رو نمیشناسن و برای پارک کردن جای پارک ماشین شما با هم رقابت دارن هرکی زودتر بیاد جای پارک شما پارک میکنه البته اکثر اوقات خود نگهبان ساختمون جای شما پارک میکنه (خود ما به نگهبان گفته بودیم وقتی نیستیم تو جای ما پارک کن ) گفت روزی که شما اومدید یکی از همسایه ها اومده دیده یه ماشین نا آشنا جای پارک شما پارک کرده و برای اینکه صاحب ماشین گوشمالی بده لاستیکهاشو ضربدری باد خالی کرده! گفتم آخه اینقدر به عقلش نمیرسه یه سوال از نگهبان مدیر ساختمون چیزی بکنه شاید واقعا مال صاحب جای پارک بوده باشه. خلاصه گفت اون همسایه کسی نبوده جز همونی که به شما کمک کرد لاستیکها را باز کنی و ببری باد بزنی و ...شرمنده که تاپیک قدیمی رو آپ می کنم. (بالاخره تاپیک باید یه نتیجه ای آخرش داشته باشه دیگه!)
@helijoop
بعد از یکسال و خورده ای چه راهکاری پیش گرفتید؟
دوست عزیز خدا نکنه آدم گیر همسایه های بی فرهنگ...
داداش نگو که همون badform متال استیشن هستی!!!!آقا زنجیر بکش یه پولی هم بده به نگهبان که حواسش باشه کسی زنجیرو نبره . مطمئن باش اینقدر بیکار نیستن برای زنجیر برن شکایت کنند .
از ابتدای سال دو سه مرتبه رفتیم اونجا خوشبختانه موردی پیش نیامده ولی طبق گفته های نگهبان ساختمان اگر خودش ماشینشو پارک نکنه دیگران شب میان ماشین خودشون پارک میکنند.متاسفانه فرهنگ هم پایین نمیشه منطقی صحبت کرد.در مجموع به فکر یک مجتمع کوچکتر هستیم که نقل مکان کنیم.اقا همین موانع ساده تر و ارزونترش هم هست مخصوص جای پارکینگ که روی زمین نصب میشه. تو تلویزیون خیلی تبلیغشو میده علاوه بر اون روی دیوار انتهای پارکینگتون هم بنویسین: پارکینگ اختصاصی فلان واحد
آپارتمانها اکثرا همین مشکل هست ولی بیشتر بخاطر ندونستنه! طرف میاد میبینه هر روز اینجا خالیه جای دیگه ای هم نیست خب پارک میکنه دیگه! نمیبره تو کوچه که
اینجوری میان بابت روزهایی که شما نیستین اجازه میگیرن که بتونن پارک کنن که میتونین اجاره هم بدین بهشون
دقیقا بهترین کار همینه چون این جماعت که من دیدم اگر لج بیافتن ماشین میان شب خط خطی میکنن...درک میکنم چی میکشین!!!
اگه براتون مقدوره بفروشیدش و از یه جایی که واحد هاش کم باشه واحد بگیرید. آدم خوب هم کم نیست.
فقر فرهنگی در همه جنبه های اجتماعی بیداد میکنه. مخصوصا اگر ساکنین بدانند که شما بصورت دائمی آنجا سکونت ندارید در اینصورت نگاهشون به شما دقیقا همانند یک نامحرم، غریبه، غیر قابل اعتماد و کلا موجود اضافه هستاپارتمان نشینی توی تهران که الان پیشوای فرهنگ کشوره جا نیوفتاده دیگه وای به حال شهرستانها !!
L7 II
پارکینگ جزء محیط مشاع محسوب میشه و بدون اجازه مدیریت ساختمان نمیشه تغییری ایجاد کرد، حتی اگر بخواهید سردر ورودی درب آپارتمان خودتون در راهرو ساختمان یک آیه/بسم ا... یا ... نصب کنید، اگر اجازه نداشته باشید میتونند شکایت کنند و درنهایت شما بدون رضایت ساکنین سرسوزنی در محیط مشاع نمیتونید تغییری ایجاد کنید.دوست عزیز یه دوربین مدار بسته تهیه کنید با ظرفیت هارد بالا و اتوماتیک که اگه پر شد خودش قسمت های قدیمی تر رو پاک کنه . یه ماشین در پیت هم بذارید اونجا . ببینم کی جرات داره دس بزنه . دوربین رو به صورت اصولی نصب کنید تا میدان دید خوبی داشته باشه که اگه کسی خواست آسیب بزنه تصویر خودش هم بیوفته . به ماشین هم که دس بزنن تکلیف مشخص هست . البته بدون دوربین هم اگه به ماشین دس بزنن شما میتونی از نگهبان شکایت کنی ولی خب این دوتا با هم باشه بهتره . یحتمل دوربین خالی هم جواب بده . به هر حال من که محل رو ندیدم نمیدونم به چه شکله شما خودت بررسی کن . نمیدونم واسه نصب دوربین نیاز به اجازه گرفتن از کسی هست یا ...
این مورد که فرمودید جز تحریک سایر همسایه ها برای ضربه زدن در مواقعی که خودمون حضور داریم اثر دیگری نداره، مشکل ما این نیست که وقتی ما نیستیم جای پارک ما ماشین پارک میشه یا نه ، مشکل اینه که وقتی هستیم و با ماشین میریم بیرون برای خرید و گردش، هنگام برگشت برخی اوقات شبها میبینیم یه ماشین جای ما پارک هست و هربار باید از نگهبان سوال کنیم این ماشین برای کدام همسایه هست بریم دربشون بزنیم و با لب خندان تقاضا کنیم ماشینشون از جای پارک ما بردارند!داداش شما ك به نظر میاد ماشااله وضعتون خوب باشه
یه ماشین درب داغون رنو پنج پیكان یا امثالهم به قیمت یكی دو میلیون تهیه كنید و اونجا بزارید روشم چادر بكشید!
Sent from my HTC ChaCha A810e using Tapatalk 2
ما خودمون اصالتا اهل همون شهر هستیم، دلیل سفرهای مرتبی هم که داریم به این شهر داشتن اقوام و اصالت در اون شهر هست و خودم بعنوان یکی از اهل آن تبار به مهربانی و خوبی مردمان دیار خودم افتخار میکنم و همیشه دفاع کردم، منتها زندگی شهری نیاز به یک سری آگاهی و تربیت اجتماعی داره که برخی از اون بی نصیب ماندند و صدالبته نوع زندگیشون هم نشاندهنده اون هست! اگر اسم شهر بگم مطمئنن دوستانی که در اینجا اهل اون شهر هستند ناراحت میشوند و حتی خود من هم دوست ندارم شهری که جد اندر جد در اون بودیم رو بخاطر رفتار عده بسیار کوچکی در فکر سایرین بدنام کنم.آخرش نگفتید تو کدوم شهرید؟؟؟