...
سطح علمی رو میتونید تو مسابقات رباتیک و المپیاد ها ببینید
اصولا سطح علمی دانشجوهای ایرانی خیلی بالاس
....
متاسفانه من کاملا با نظر شما
مخالف هستم ...
این مسابقات رباتیک و المپیاد اصلا به پیشرفت علمی ربطی ندارن ... و فقط انرژی و نیروی دانشجویان ما رو داره حدر می ده ... اصلا تولید علم کاری به المپیاد و مسابقات رباتیک نداره
نمی دونم شما چقدر با المپیاد آشنا هستین , ولی المپیاد فقط طرح کردن سؤال های سخت و پیچیده هست که بی خودی ذهن دانشجو رو داره مشغول می کنه به نظر من اگر بیشتر روی تحقیق بنیادی و اساسی علم کار بکنن و بتونن جایگاه ایران رو در تولید علم جهان بالا ببرن و ما اینطور در زمینه ی علمی نگاهمون به دست داشمندان خارجی نباشه بهتره , شما به این نکته توجه کردین که چرا آلمان این در زمینه ی المپیادهای فیزیک و ریاضی جایگاهش پایینه و برعکس , ایران جایگاه بالایی داره ... در صورتی که آلمان در زمینه ی فیزیک و ریاضی بیشترین نقش رو در قرن اخیر داشته و دنیا مدیون تلاش های دانشمندان این کشوره ... جواب اینه که ...
جواب اینه که
ذهن دانشجویان ما خلاق نیست , فقط توانایی حل مسئله دارن و نمی تونن به زمینه های جدید بپردازن ... این که بتونم مسائل سخت ریاضی یا فیزیک رو حل کنم هیچ اهمیتی نداره ( بیشتر منظورم سوال های انتزاعی است که فقط برای سخت کردن مسئله ساخته می شن ... البته سؤالهای سختی هم هستن که به پیشرفت علم کمک می کنن ولی این سؤالها در المپیادها کمتر مطرح می شن ) , مهم اینه که من ذهنم توانایی تولید و تحلیل مسائل و مفاهیم جدید داشته باشه ...
شاید برای شما آشنا باشه که می بینید دانشجویان درس های دانشگاهیشون رو خوب بلدن ولی زمانی که یه مسئله تجربی رو بهشون می دی نمی تونن مسئله رو تحلیل کن و اگر بهشون نگی که این مسئله مربوط به فلان فصل فلان کتاب می شه نمی تونن مسئله رو حل کنن
ذ
هن خلاق , پژوهنده , و پرسنده با ذهنی که به صورت ماشین می تونه مسئله حل کنه , متفاوته ... این دو نباید با هم مقایسه بشن ... چیزی که توی المپیادها هست اینه که دانشجویان با یک ماشین حساب پیشرفته هیچ فرقی نمی کنن ... این طور ذهن ها نمی تونن علم تولید کنن و به مرزهای علمی نزدیک بشن
به این مسئله توجه کردین که در سال های اخیر
چرا دانشگاههای بزرگ کشور دیگه توی مسابقات رباتیک شرکت نمی کنن و اگر هم تیمی از دانشگاهی شرکت می کنه به صورت
شخصی اینکار رو می کنه و از طرف دانشگاه حمایت نمی شن ... اکثرا
دانشگاه های آزاد توی مسابقات رباتیک شرکت می کنن ...
دلیلش به نظر من اینه که مسابقات رباتیک هیچ کمکی به علم نمی کنه و بیشتر
شبیه به یه بازی هست که بیشتر محبوب ژاپنی هاست ... شاید ربات های امدادگر بسازن و یا ربات هایی از این دست ولی این ها مثل بازی می مونن و به صورت تجاری نیستن و اگر هم شرکتی بخواد در این زمینه شرکت کنه , مطمئنا به این داشنجویان مراجعه نخواهد کرد چون این زمینه بیشتر به تجربه نیاز داره تا علم در نتیجه شرکت های تولید کننده ی فعال در این زمینه از یه دانشجو که برای سرگرمی دست به اینکار زده استفاده نمی کنن ..
در کل....
البته استثناهایی وجود داره ولی من کلیت مسئله رو بررسی کردم ...