مقدمه:
سبک کودو کاراته( دای دو جوکو ) در بین رزمی کاران بخصوص رزمی کارانی که در سبکهای آزاد و رینگی فعالیت دارند یک ورزش رزمی کامل شناخته میشود ، هنرجو در این رشته از تمام جهات بدنی و استقامتی آموزش میبیند .این رشته هر فردی با هر دیدی از یک ورزش رزمی را میتواند ارضاء کند . مطمئنا اگر با این رشته ورزشی آشنا باشید این گفته را تایید میکنید. و اگر با این رشته آشنا نیستید بعد از آشنایی با این رشته بی شک این رشته را یک رشته کامل یاد میکنید.
البته بنده هم به این جمله " هیچ رشته رزمی کامل نیست " معتقد هستم ، اما هر کسی بنا به تجربه و کسوتی که در رشته های رزمی دارد میتواند یک رشته رزمی را کاملترین رشته رزمی خطاب کند. بنده هم با تجربه ی دوازده ساله ای که در رشته کیکوشین کان دارم ، به نظر خودم این رشته (کودو) یکی از کاملترین رشته های رزمی میباشد، که در ادامه در حاشیه معرفی این رشته مهیج به دوستان ، دلایل خودمو بیان میکنم و قول میدم!! که به هیچ عنوان تعصبی برخورد نکنم. از دوستانی هم که در این رشته فعالیت دارند و یا با این رشته آشنایی دارند هر از چند گاهی یه نیم نگاهی به این تاپیک داشته باشند!!
کودو:
کودو در ورزشهای رزمی کاملترین روش برای دفاع شخصی, فیتنس و بهینه سازی قدرت فکر, بدن و روح است . با یادگیری هنر رزمی کودو می توان زنجیر گم شده ایی که تمامی ورزشهای رزمی را به یکدیگر متصل می نماید را کشف نمود
کودو در لغت به معنای کاراته است. این رشته رزمی متعلق به کشور ژاپن و بنيانگذار اين سبک در جهان گراند مستر تاکاشی آزوما می باشد
کودو به عنوان قوی ترین کاراته در دنیا با ترکیب بهترین تکنیکهای دست و پا برگرفته از کاراته, کیک بوکس... وتکنیکهای گرفتن و پرتاب حریف گرفته شده از جودو, جوجیتسو, کشتی و تکنیکهای دفاع شخصی وآیکیدو مطرح می باشد. این سبک دارای فدراسیون جهانی با بیش از 40 نمایده در سراسر جهان در حال توسعه می باشد, استاد محمد شهریاری اصل نماینده رسمی این سبک در ایران هستند. کودو در حال حاضر زیر نظر فدراسیون کاراته جمهوری اسلامی ثبت و مشغول فعالیت است
فلسفه کودو
با يادگيری کودو, ما به بالاترين قدرت فيزيکی و روحی دست می يابيم
بدينوسيله خودمان را تعليم داده تا به فراست وآگاهی برسيم
سخاوتمندانه و انساندوستانه در کنار ديگران زندگی کنيم
شخصيتمان را ارتقاء داده تا بتوانيم یک عضو مثبت در جامعه باشيم
فدراسیون جهانی کودو دای دو جوکو بیشتر از 100 نماینده در ژاپن و 40 کشور در سرتاسر جهان دارد. اين آمار در حال رشد می باشد .
کودو در یک نگاه
اگر شما با رشته های رزمی به خصوص کاراته آشنایی داشته باشید مطمئنا سبک کیکوشین به گوشتون خورده، یک سبک قدرتی و اسقامتی و بسیار زیبا و مهیج(البته قضاوتتون درباره این رشته به زمان و نحوه آشناییتون خیلی تاثیر داره) ، حالا چرا در مورد کیکوشین صحبت کردم؟ دلیلیش اینه که
استاد تاکاشی آزوما بنیانگذار رشته کودو ، یک کیوکوشین کار قدیمی و یکی از شاگرد ارشدهای سوسای اویاما(اوس) بنیانگذار کیوکوشین بوده.
برای معرفی ساده کودو میشه گفت کمبودهایی که به نظر ایشون کیوکوشین داشته ، با اضافه کردن و تلفیق چند سبک در کیوکوشین این نواقص برطرف شده و یک سبک کامل و جامع رو در مبارزات آزاد به وجود آورده. به فرض مثال:
1- ضربات مشت و ضربات سر(همون کله خودمون!! ) و ضربات آرنجه به سر حریف در کیوکوشین خطا محسوب میشه ، اما در کودو آزاد هست
2- گرفتن حریف در کیوکوشین خطا محسوب میشه اما در کودو آزاد و در ادامه این گرفتن حریف ، فرد تکنیکهای درگیری رو اجرا میکنه
3- در کیوکوشین زمانی که حریف به زمین میفته داور با گفتن(یامه) به مبارزه پایان میده، اما در کودو فنون زیادی برای درگیری مبارزین تعریف شده و آزاد هست.
* دلیل اینکه من کودو رو با کیوکوشین مقایسه کردم اینه که اولا خودم کیوکوشین کار میکنم و با اون آشنایی دارم و دوم اینکه پایه و اساس رشته کودو از کیوکوشین گرفته شده و رشته هایی مثل جودو، جوجیتسو و فول کنتاکت به اون اضافه شده.
به زبان ساده تر در مبارزه کودو هیچ حرکتی خطا محسوب نمیشه ، البته مبارزات در یک چارچوب خاصی برگزار شده و مبارزین در این رشته از یک سری قوانین خارج نمیشوند.
در ادامه و پستهای بعدی با توضیحات بیشتر و قرار دادن عکس و ویدئو شما رو بیشتر با این رشته آشنا میکنم
در ضمن خوشحال میشم دوستان رزمی کار و علاقه مند وارد بحث بشن
بد نیست این کلیپ رو که در مورد فستیوال کودو کاراته هست ببینید، مطمئنا از دیدن اون پشیمون نمیشید و خیلی بیشتر و محسوس تر با این رشته مهیج و کامل آشنا میشید:
[h=1]
فستیوال کودو کاراته (قوی ترین سبک غیر کنترلی جهان)[/h]