آقا اولين رواني وارد مي شود(شوخي)
ولي از شوخي گذشته من يه مسئله دارم و اونهم اينه كه شبها موقعي كه مي خوام بخوابم تا حدود 1 ساعت تو رختخوابم و خوابم نميبره گاهي به آرزوهام فكر مي كنم
به اهدافي كه در زندگي دارم
گاهي هم به مشكلاتم
حالا چكار كنم كه زود خوابم ببره
مهمترين توصيه:
اين اتفاق اصولا يه ريشهاي داره. احتمالا يك روز كه شما ظهرش خوابيده بوديد شب دير خوابيديد و فرداش هم به دلايلي نتونستيد بخوابيد و اين ابتداي اين استرس در شما شده كه شبها دير ميخوابيد و احتمالا به كارهاتون نخواهيد رسيد و ... اما براي رفع اين مشكل چند تا راه حل دارم. اوليش اينكه شما زماني كه ميخواهيد بخوابيد اين را به خودتون تلقين كنيد كه
من مسلما خوابم ميبره در اصل اين به شما آرامشي ميده. خواب را من به شخصه براش تعريف جالبي دارم. شما هيچوقت دقيق لحظهي خوابتون را نميفهميد. فردايي كه خوابيديد يه لحظه فكر كنيد كه ديشب كي خوابيدم و يادتون نمياد دقيق كي خوابيديد و اين دليلش حالت خوابه. پس بدونيد كه تلاش اون زمان شما به ضررتون تموم ميشه. يعني شما نميتونيد بدنتون را مجبور كنيد كه راحت بشه و خوابتون ببره. پس سعي كنيد از راه ذهن با اون مقابله كنيد. يعني نوعي اطمينان كه من خوابم ميبره.
توصيههاي جانبي:
شما وقتي به رختخواب ميريد و پس از مدتي خوابتون نميبره سعي كنيد در حالتي ريلكس به صورت تدريجي خودتون را آرام كنيد.
دومين چيزي كه ميگم يه سري اختلالات جنسي هست. عدهاي كه خودارضايي ميكنند را هميشه بهشون توصيه ميشه اگه نميتونند ترك كنند در چند ساعت پاياني بيداري اصلا خود ارضايي نكنند. چون اكثرا با افكار جنسي به خواب ميرن و اين مخالف عادات خوابشون ميشه در نتيجه كم خواب ميشن. البته اين روش در همه يكسان نيست و خودتون بهتر ميدونيد كه اين اختلال در شما هست يا نه ولي توضيحات اوليه تقريبا هميشگي در كم خوابي نقش دارند.
عدهاي با كتاب خوندن چشمهاشون و ذهنشون را خسته ميكنند و در نتيجه خوابشون ميبره. ولي افراد ديگهاي از جمله اشخاصي كه ذهن قوياي در داستان نويسي دارند تازه ذهنشون فعالتر ميشه و سختتر خوابشون ميبره. اين حالت را هم بايد امتحان كنيد ببينيد براي شما چه نتيجهاي داره.
موسقي هم قبل از خواب گوش نديد چون بيشتر گوشتون را فعال ميكنه و خستگي گوش واقعا دير رخ ميده. اگه ميخواهيد موسيقي هم گوش بديد موسيقيهاي آرام و كلاسيك بهتره.
اگر وقت آزادي داريد پيادهروي را امتحان كنيد. يعني حدود نيم ساعت پيادهروي شما را خسته ميكنه تا خوابتون ببره. البته توجه كنيد كه حداقل يك ساعت قبل از ساعتي كه به رختخواب ميريد به پيادهروي بريد چون اگر بعد از پيادهروي هرچه هم سعي كنيد خوابتون نميبره و بدخواب تر ميشيد چون بدنتون تازه داره فعال ميشه. در هر صورت شنا و حمام كردن هم فكر خوبيه. شنا چون كلا خوابآوره و حمام براي جلوگيري از خارش و در ادامه حتي خارش تلقيني.
در نهايت من معتقدم روش اولي كه گفتم بسيار بيشتر كار ميده. يعني اينكه با ذهنتون به جنگ نخوابيدن بريد.
اگر هيچ يك از روشهاي زير كاربردي نداد يك تا سه روز اينقدر خودتون را خسته كنيد كه در هر صورتي خوابتون ببره بعدش ديگه زمان خوابتون هماهنگ ميشه. حتيالامكان از خواب بعد از ظهر دوري كنيد اما وقتي مشكل رفع شد ديگه ميتونيد راحت بعد از ظهرتون را بخوابيد.
اميدوارم تونسته باشم كمكي بكنم!