• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سایت های دانلود از نظر عرف و شرع!

محمد هستم

Registered User
لایک‌ها
1,067
با سلام خدمت دوستان عزیز خب موضوع که مشخصه و این مسئله برای من خیلی مهمه که بدونم محتوای سایت های دانلود رایگان از لحاظ شرع و عرف چجوری هست!
اگر واضح تر بخوام بگم منظورم اینه که الان تو ایران سایت های دانلود نرم افزار و بازی ویندوز و اندروید و دیگر سیستم عامل ها پر هست که بصورت رایگان و کرک شده قرار میدن تو سایتاشون! که تو همین سایت ها مستندها و آموزش های پولی شرکت های معروف هم به رایگان برای دانلود وجود داره! یا سایت های فیلم که فیلم های روز رو با کیفیت بالا به صورت رایگان یا با اشتراک (که پولش به جیب خودشون میره) قرار میدن یا سایت های موزیک که آهنگ های خارجی و آلبوم های خارجی که اونور آبی ها برای استفاده ازشون پول میپردازن رو به رایگان میذارن! (آهنگ های ایرانی هم که خب خود خواننده ها از خداشونه سایت ها بذارن چون بستری مثل آیتونز تو ایران وجود نداره! در مورد آلبوم های ایرانی هم که به نظر من نباید گذاشته شن برای دانلود)
با همه این ها حالا کاری نداریم که خود عرف تو ایران داره از همین سایت ها استفاده میکنه و تو گجت های هر کدوم از ما مطمئنا صدها دلار نرم افزار کرک شده وجود داره! و از طرفی، خود سازندگان این نرم افزارها و بازی ها و فیلم ها هم که مارو تحریم کردن و دور زدن تحریم خودش یک مشکل دیگره!
و اینکه درسته که همه ما از همین نرم افزارها و بازی ها و فیلم ها و موزیک های پولی که به صورت رایگان دانلود کردیم، استفاده می کنیم اما سایت های پخش کننده این محصولات رو درسایت هاشون بصورت عمده قرار میدن و اگر قرار باشه گناهی شکل بگیره اونوقت اگر ما یک کار خطا میکنیم این سایت ها هزاران هزار خطا میکنن چونکه هزارن نفر از هزاران مطلبشون استفاده میکنن! (البته اگر سایت های ایرانی هم نباشن سایت های خارجی هستن که در راسشون سرویس های تورنت هست که خب این دلیلی بر حذف صورت مسئله نیست!)
حالا اینو من میخوام بدونم که آیا با تمام چیزهایی که مطرح شد در کل به نظرتون کار این سایت های ایرانی از لحاظ شرع و عرف مشکلی نداره؟؟!!!!! به نظر شما پولی که در میارن حلاله؟!!!!!
ممنون میشم از دوستان اگر همکاری کنن تا این موضوع کمی ابهام زدایی بشه! اینم بگم که گذاشتن محصولات پولی ایرانی به رایگان که به نظر بنده کار غلطی هست ولی من هدفم از این تاپیک بررسی این موضوع حول نرم افزارها و بازی ها و فیلم ها و مستندها و آموزش ها و موزیک ها و آلبوم ها و دیگر محصولات خارجی هست!

Last edited:

محمد هستم

Registered User
لایک‌ها
1,067
عرفش که مشخصه این کار داره انجام میشه، شرعش را هم باید از متشرعین بپرسی
بله عرفش مشخصه ولی بحثی که وجود داره این هست که یه موقعایی عرف یه کاری رو انجام میده با اینکه میدونه اون کار غلطه! (مثلا گرون فروشی یا دروغ گفتن در مورد محصولی که برای فروش گذاشته شده!!! که خب بالطبع کار غلطیه چه از لحاظ عرف و چه از لحاظ شرع! ولی خب به وفور به این موارد و امثالهم بر میخوریم و کسی هم نیست که جلوی این چیزارو با جدیت بگیره!!!) من میخوام بدونم که بنظر شما با همه چیزهایی که گفتم این کار غلط هست و باز داره انجام میشه یا اینکه نه غلط نیست!
از طرفی در مورد متشرعین از اونجا که این بحث یذره تخصصی تر از چیزیه که بخوای آن چه که هست را عینا توضیح بدی تا شخص متوجه موضوع از همه جوانب بشه، شاید سخت باشه پرسیدن این موضوع از ایشان!

Last edited:

babapooldar

Registered User
لایک‌ها
1,044
داداش غیر شرعیه انجام نده :D

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806
بله عرفش مشخصه ولی بحثی که وجود داره این هست که یه موقعایی عرف یه کاری رو انجام میده با اینکه میدونه اون کار غلطه! (مثلا گرون فروشی یا دروغ گفتن در مورد محصولی که برای فروش گذاشته شده!!! که خب بالطبع کار غلطیه چه از لحاظ عرف و چه از لحاظ شرع! ولی خب به وفور به این موارد و امثالهم بر میخوریم و کسی هم نیست که جلوی این چیزارو با جدیت بگیره!!!) من میخوام بدونم که بنظر شما با همه چیزهایی که گفتم این کار غلط هست و باز داره انجام میشه یا اینکه نه غلط نیست!
از طرفی در مورد متشرعین از اونجا که این بحث یذره تخصصی تر از چیزیه که بخوای آن چه که هست را عینا توضیح بدی تا شخص متوجه موضوع از همه جوانب بشه، شاید سخت باشه پرسیدن این موضوع از ایشان!

اصلا هرکسی خودش ته دلش و ته وجدانش میدونه چه کاری غلطه و چه کاری درست! اگه برنامه و محصولی بذاری که حقی از دیگران ضایع بشه نادرست و در غیر اینصورت (حقی از غیر ضایع نشه) هیچ مشکلی نداره این کار. شرع هم بر اساس حقوق هست دیگه

والسلام!

Last edited:

ivioji

Registered User
لایک‌ها
170
از نظر عرف جامعه در یاران قانون کپی رایت وجود نداره و مشکلی نیست

از نظر شرع :| (( حرامو حلال رو بی خیال بشین از نظر اخلاقی کار درست نیستش ))

Ehsan_king99

Registered User
لایک‌ها
6,518
جون صاحبش راضي نيست يه جور دزديه = شرع حرام
بهتره بحث رو ادامه ندي...
‏يه سريا ميرن زير علامت سوال...
نميشه شفاف سازي كرد:دي

محمد هستم

Registered User
لایک‌ها
1,067
ممنون بسیار کمک کننده بود:general601:
اصلا هرکسی خودش ته دلش و ته وجدانش میدونه چه کاری غلطه و چه کاری درست! اگه برنامه و محصولی بذاری که حقی از دیگران ضایع بشه نادرست و در غیر اینصورت (حقی از غیر ضایع نشه) هیچ مشکلی نداره این کار. شرع هم بر اساس حقوق هست

والسلام!
از نظر عرف جامعه در یاران قانون کپی رایت وجود نداره و مشکلی نیست

از نظر شرع :| (( حرامو حلال رو بی خیال بشین از نظر اخلاقی کار درست نیستش ))
در اصل این قضیه که باید گفت اگر کسی حق رو ضایع میکنه اون ها هستن که تحریم هایی میکنن که ناقض حقوق بشره (البته از نظر بنده!) در مورد ضایع شدن حق هم که من خودم فکر نمی کنم حقی از صاحبان محصولاتی که خودشون مارو تحریم کردن ضایع بشه! در مورد وجدان و عقل هم که تو لینکی که دوستمون گذاشتن این موضوع رو مورد کنکاش قرار داده!
در کل احساس میکنم این موضوع یذره سخته به قطعیت صحبت کردن در موردش! وجدانمون شاید استفاده از محصولات پولی رو به رایگان نپذیره، اخلاقن هم کار درستی به نظر نمیاد (هرچند طرف مقابل هم کار اخلاقی نمیکنه)، عقلمون هم که استدلال های ضد و نقیض میاره و چیزی که از شرع هم فهمیدم اینه که استفاده رایگان از محصولات کشورهای غیراسلامی که با ایران قراردادی ندارن مشکلی نداره! در کل هممون داریم از این نرم افزارها استفاده می کنیم ولی من بیشتر بحثم روی سایت های دانلود بود که فکر نمی کنم در اصل قضیه فرقی داشته باشه! (البته همه این ها استنباط بنده از این موضوع بود و هیچ حکم کلی و قطعی در حرف های بنده وجود نداره!) هرچند اگر هر جورم که شده خودمون رو بذاریم جای شخص مقابل نتونیم بپذیریم که یه عده برای زحمتمون هیچ ارزشی قائل نیستن ولو اینکه خودمون اون هارو تحریم کرده باشیم!
در مورد اینکه گفتی شرعا حرامه که پاسخ رو دادم ولی اصلا قصدم زیر سوال بردن یه عده نبود! بلکه موضوعیه که خودم پیگیرش بودم و بیشتر جنبه شخصی پیدا میکنه!
در کل اگر تو این انجمن این موضوع رو مطرح کردم دلیلش این بود که افرادی هستن که سوای از مسائل موجود، موضوع رو سعی می کنن از لحاظ عقلانی و به دور از هرگونه چیز دیگری بررسی میکنن! شایدم اصلا این سوال نباید اینجا پرسیده میشد!:general601:

Quen

کاربر فعال هنرهای نمایشی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,806

نه اصلا دزدی کار دیگه ای هست، این پولش به قول علما شبه دار هست یعنی خودشون میگن "مال حلال آغشته به حرام" که برای صاف کردنش یکسری شرایط هم گذاشتن!! این فرق میکنه با دزدی و پول یتیم و صغیر خوردن

Last edited:

iranexplorer.net

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,153
من اصلا به کپی رایت یک محصول آمریکایی که ایران رو تحریم کرده کاری ندارم... وقتی امکان خریدش برات - چه از نظر ساختار داخلی - و چه ساختار بین المللی نداری - و احساس نیاز میکنی به اون نرم افزار خب تکلیف چیه؟ مثل بجای استفاده از ویندوز جایگزینی نبوده و نداره... پس ایرانی ها از اون استفاده میکنند. تازه بر فرض خرید ویندوز، پشتیبانی نداره.

اما برسیم سر یک نرم افزار غیرآمریکایی که حالا یا ایرانی هست، یا غیر تحریم خارجی:

1. من تجربه خودم رو میگم:
یک نرم افزار ایرانی میخرم. در برابر بهایی که پرداخت کردم، پشتیبانی نمیگیرم و نرم افزار بسیار ناقص هست و چیزی که انتظار داشتم و توضیح محصول همخوانی نداره، مثالش هم خریده درگاه بانک ملی بود از یک سایت - اسم نمی برم - با تمام اصراری که داشتم برای درست کار کردن، اما دیدم در نهایت ایشون داره نرم افزار یک ایرانی دیگه رو به من میفروشه.
این آدم نه رزومه درستی داشت، نه نمونه Demo ای که درست کار کنه.... پس کار کردن با این فرد اشتباهه. مهم هم نیست نرم افزار ناقص اونو من پخش کنم یا نه.

نمونه خارجی ش هم زیاد بوده که نرم افزار خریدم پر از اشکال بوده، طرف هم جواب پشتیبانی رو نمیده و فقط پول گرفته.... نرم افزار اون کدنویس سودجو هم مهم نیس پخش بشه یا نه. چون خودش سودجوی اول هست.

2. نرم افزار ایرانی یا خارجی که میدونی عالی نوشته شده، پشتیبانی قوی داره، سریع جواب مشکلات رو میده - و داره با اون کدنویسی - زندگی یک خانواده رو اداره میکنه - اگر پخش کنی هم شرعا هم عرفا کار اشتباهی هست. چون وجدان ما اجازه نمیده زحمت یک برنامه نویس خوب رو پایمال کنیم.

من در باب موسیقی و فیلم صحبتی نمیکنم، چون زمینه کارم نیست، اما شخصاً تعجب میکنم که سایتهای مجاز داخلی فیلم های ایرانی جدید و سریال های جدید رو میذارن برای دانلود و نه فیلتر میشن نه دستگیر! خب اگر قانون حق نشر ایرانی وجود خارجی داره پس این چی میگه؟! درآمدی که این سایتها از تبلیغ یا موارد مشابه دریافت میکنند قطعاً حرومه.... این عدم اجرای شفاف قانون در وب، شده جنگلی که الان شاهدش هستیم.

این سایتهایی هم که 100 تا نرم افزار رو توی dvd میذارن میفروشن، اونا کاسبی نمیکنن. در اصل دست فروش کنار خیابون هستند منتها اینترنتی کارمیکنند.... چند سال دیگه همشون جمع میشه! چون سرعت نت بالا میره کسی اصلا از سیدی و اینا استفاده نمیکنه (مثل دانلود و نصب اینترنتی ویندوز مثلا)......

تا همین 5 6 سال پیش ده ها مغازه سیدی نرم افزار فروشی بود.... الان کو؟ همش جمع شده!

Last edited:

farshad-fr4

Registered User
لایک‌ها
743
اگر تحریم ها برداشته بشه
کل قانون ایران عوض بشه (کپی رایت که رعایت نمیشه. محصول شخص الف رو شخص ب برمیداره برای خودش کرک میکنه میفروشه بدون این که کسی بهش گیر بده. پل/یس فتا فقط بلد جلوی سایتای اونجوری رو بگیره تا شیر ما ماست نشه و با سایتایی که موارد غیر قانونی میزارن یا کلاهبرداری میکنن کاری نداره زیاد)
فرهنگ سازی بشه
درآمد مردم بهتر باشه و جامعه درست حسابی باشه
الان با این وضع مالی یه فرد با درآمد متوسط باید یه ماه کار کنه تا بتونه ویندوز اورجینال و دو سه تا نرم افزار دیگه رو بخره
اگه بخوای یه لپ تاپ بخری با فول نرم افزار اورجینال پول لپ تاپ بشه 1 تومن پول نرم افزارا هم میشه 1 تومن(با وضع درآمد تو ایران من نوعی نمیام اورجینال بخرم خو چون نمیصرفه با این درآمد فعلی)

پ.ن: من نمیگم از اورجینال بدم میاد اتفاقآ خوشم میاد . اکثرآ من بازیهامو اورجینال میخرم که ده برابر یه دی وی دی قیمتش میشه . اما نرم افزار کرک شده استفاده میکنم

محمد هستم

Registered User
لایک‌ها
1,067
نه اصلا دزدی کار دیگه ای هست، این پولش به قول علما شبه دار هست یعنی خودشون میگن "مال حلال آغشته به حرام" که برای صاف کردنش یکسری شرایط هم گذاشتن!! این فرق میکنه با دزدی و پول یتیم و صغیر خوردن
طبق بررسی هایی که کردم (که امیدوارم درست و کامل بوده باشن!) برخی از مراجع میگن اگر محصول برای کشور غیراسلامی (کافر حربی) که قراردادی باهاش بسته نشده، باشه، استفاده از محصول به رایگان مشکلی نداره (البته اینو همه مراجع نمیگن!) اما به چیزی تحت عنوان مال حلال آغشته به حرام برنخوردم!
من اصلا به کپی رایت یک محصول آمریکایی که ایران رو تحریم کرده کاری ندارم... وقتی امکان خریدش برات - چه از نظر ساختار داخلی - و چه ساختار بین المللی نداری - و احساس نیاز میکنی به اون نرم افزار خب تکلیف چیه؟ مثل بجای استفاده از ویندوز جایگزینی نبوده و نداره... پس ایرانی ها از اون استفاده میکنند. تازه بر فرض خرید ویندوز، پشتیبانی نداره.

اما برسیم سر یک نرم افزار غیرآمریکایی که حالا یا ایرانی هست، یا غیر تحریم خارجی:

1. من تجربه خودم رو میگم:
یک نرم افزار ایرانی میخرم. در برابر بهایی که پرداخت کردم، پشتیبانی نمیگیرم و نرم افزار بسیار ناقص هست و چیزی که انتظار داشتم و توضیح محصول همخوانی نداره، مثالش هم خریده درگاه بانک ملی بود از یک سایت - اسم نمی برم - با تمام اصراری که داشتم برای درست کار کردن، اما دیدم در نهایت ایشون داره نرم افزار یک ایرانی دیگه رو به من میفروشه.
این آدم نه رزومه درستی داشت، نه نمونه Demo ای که درست کار کنه.... پس کار کردن با این فرد اشتباهه. مهم هم نیست نرم افزار ناقص اونو من پخش کنم یا نه.

نمونه خارجی ش هم زیاد بوده که نرم افزار خریدم پر از اشکال بوده، طرف هم جواب پشتیبانی رو نمیده و فقط پول گرفته.... نرم افزار اون کدنویس سودجو هم مهم نیس پخش بشه یا نه. چون خودش سودجوی اول هست.

2. نرم افزار ایرانی یا خارجی که میدونی عالی نوشته شده، پشتیبانی قوی داره، سریع جواب مشکلات رو میده - و داره با اون کدنویسی - زندگی یک خانواده رو اداره میکنه - اگر پخش کنی هم شرعا هم عرفا کار اشتباهی هست. چون وجدان ما اجازه نمیده زحمت یک برنامه نویس خوب رو پایمال کنیم.

من در باب موسیقی و فیلم صحبتی نمیکنم، چون زمینه کارم نیست، اما شخصاً تعجب میکنم که سایتهای مجاز داخلی فیلم های ایرانی جدید و سریال های جدید رو میذارن برای دانلود و نه فیلتر میشن نه دستگیر! خب اگر قانون حق نشر ایرانی وجود خارجی داره پس این چی میگه؟! درآمدی که این سایتها از تبلیغ یا موارد مشابه دریافت میکنند قطعاً حرومه.... این عدم اجرای شفاف قانون در وب، شده جنگلی که الان شاهدش هستیم.

این سایتهایی هم که 100 تا نرم افزار رو توی dvd میذارن میفروشن، اونا کاسبی نمیکنن. در اصل دست فروش کنار خیابون هستند منتها اینترنتی کارمیکنند.... چند سال دیگه همشون جمع میشه! چون سرعت نت بالا میره کسی اصلا از سیدی و اینا استفاده نمیکنه (مثل دانلود و نصب اینترنتی ویندوز مثلا)......

تا همین 5 6 سال پیش ده ها مغازه سیدی نرم افزار فروشی بود.... الان کو؟ همش جمع شده!
هممون بالطبع از نرم افزارهای کرک شده استفاده می کنیم اما بحث سر سایت هایی هست که این نرم افزارهارو میذارن برای دانلود!
اگر تحریم ها برداشته بشه
کل قانون ایران عوض بشه (کپی رایت که رعایت نمیشه. محصول شخص الف رو شخص ب برمیداره برای خودش کرک میکنه میفروشه بدون این که کسی بهش گیر بده. پل/یس فتا فقط بلد جلوی سایتای اونجوری رو بگیره تا شیر ما ماست نشه و با سایتایی که موارد غیر قانونی میزارن یا کلاهبرداری میکنن کاری نداره زیاد)
فرهنگ سازی بشه
درآمد مردم بهتر باشه و جامعه درست حسابی باشه
الان با این وضع مالی یه فرد با درآمد متوسط باید یه ماه کار کنه تا بتونه ویندوز اورجینال و دو سه تا نرم افزار دیگه رو بخره
اگه بخوای یه لپ تاپ بخری با فول نرم افزار اورجینال پول لپ تاپ بشه 1 تومن پول نرم افزارا هم میشه 1 تومن(با وضع درآمد تو ایران من نوعی نمیام اورجینال بخرم خو چون نمیصرفه با این درآمد فعلی)

پ.ن: من نمیگم از اورجینال بدم میاد اتفاقآ خوشم میاد . اکثرآ من بازیهامو اورجینال میخرم که ده برابر یه دی وی دی قیمتش میشه . اما نرم افزار کرک شده استفاده میکنم
خب همه این ها مواردی هستن که ممکنه به این زودی ها همشون با هم عملی نشن!
اما چیزی که برا خودم جالبه اینه که حالا اومدیمو تا چند ماه دیگه به توافق رسیدیم و بانک های خارجی و سرویس های خارجی همچون گوگل پلی و اپ استور و غیره از ایران پشتیبانی کردن و تحریم هارو برداشتن!(که در صورت توافق هم ممکنه به همین سادگی ها تحریم ها برداشته نشه! شایدم بشه! نمیدونم!) اون موقع اوضاع از چه قرار خواهد شد!!!

ufont

کاربر حرفه ای گرافیک و انیمیشن
لایک‌ها
4,086
اگر نرم افزار های اژنوی و ساخت شرکتهای خارجی باشه خصوصا ( آمریکا ، اسرائیل ) حلال اندر حلاال اندر حلال است
اما اگر نرم افزار های داخلی باشه خیر حرام است
یا یه همچین چیزی
wikif-68.gif

R_e_z_a

Registered User
لایک‌ها
1,803
شما باید از متخصصش بپرسید برای مریضی میرین پیش دکتر که متخصصه و براش توضیح میدین مشکلتون چیه اونم با توجه به توضیحی که دادین درمان تجویز میکنه
شما هم نکات رو خوب توضیح بدین بهتون جواب میدن خود من چند سوال کردم
اگر نرم افزار های اژنوی و ساخت شرکتهای خارجی باشه خصوصا ( آمریکا ، اسرائیل ) حلال اندر حلاال اندر حلال است
اما اگر نرم افزار های داخلی باشه خیر حرام است
یا یه همچین چیزی
wikif-68.gif
معمولا میگن حربی ؛ که شامل این دوتا هم میشه
کد:
http://www.askdin.com/thread26592.html

wikiweb12

Registered User
لایک‌ها
65
سلام، طبق بررسی ها و سوالاتی که قبلا پرسیده بودم، نظر خودم رو اعلام میکنم:
سایت دانلود نرم افزار: به دلیل تحریم امریکا و کشورهای اروپایی علیه ایران،استفاده از محصولاتشون بصورت کرک شده مشکلی ندارد و لازم نیست قانون کپی رایت در این مورد رعایت شود،مگر ساخت ایران باشد
سایت دانلود فیلم ایرانی: مشکل دارد! بعد از اینکه فیلم میخواهد اکران عمومی شود، شرکتی آن را خریداری میکند و به اسم خود تکثیر میکند و حق کپی رایت را محفوظ نگه میدارد...
سایت فیلم خارجی: از لحاظ کپی رایت اشکالی ندارد ، اما اگر فیلم های قرار داده شده حاوی صحنه های مستحجن باشد باعث نشر و تبلیغات فحشا میشود و این حرام است همینطور صحنه های ضد دین و...
سایت دانلود آهنگ: از لحاظ کپی رایت اگر خواننده آن راضی باشد که بصورت عمومی پخش شود اشکالی ندارد اما اگر راضی نباشد حرام است ، از لحاظ شرعی هم اگر آهنگ لهوی و مطرب باشد ویا حاوی کلمات
رکیک و زشت ویا ضد دینی باشد حرام است،اما در کل باید خودتون زنگ بزنید دفتر مرجع تقلید و شخصا سوالاتتون رو بپرسید، و طبق فتوا های مرجع تقلیدتون جواب بگیرید نه از منو و کاربرای دیگه

behnam_2000

Registered User
لایک‌ها
2,016
آدم حسابی نمیرود دزدی کند, هر چند دزد زیاد باشد ولی دزدی کردن هیچ وقت عرف نمی شود!
شرعش رو هم حتی یک بچه پنج ساله می فهمد که حرام است
و این دلایل آب دوغ خیاری که دیگران انجام میدن پس من هم انجام می دم نه در دستگاه قضایی این دنیا به کارت میاد و نه در دستگاه الهی آن دنیا

محمد هستم

Registered User
لایک‌ها
1,067
آدم حسابی نمیرود دزدی کند, هر چند دزد زیاد باشد ولی دزدی کردن هیچ وقت عرف نمی شود!
شرعش رو هم حتی یک بچه پنج ساله می فهمد که حرام است
و این دلایل آب دوغ خیاری که دیگران انجام میدن پس من هم انجام می دم نه در دستگاه قضایی این دنیا به کارت میاد و نه در دستگاه الهی آن دنیا
البته من که فکر نمی کنم این اسمش دزدی به معنای عامش باشه چرا که دزدی به نوعی ضرر رساندن هست در حالیکه در کشور ما چه سایتی وجود داشته باشه که این نرم افزارها و بازی هارو برای دانلود بذاره و چه وجود نداشته باشه، هیچ ضرر و سودی به سازندگان خارجی این محصولات نخواهد رسید چه بسا سود داشته باشه که ضرر نداشته باشه! چراکه مردم ما نه میرن این نرم افزارها و بازی هارو میخرن و نه خود سازندگانشون اجازه خرید رو میدن و نه پشتیبانی میکنن! پس حداقلش اینه که مردم ما با دانلود این نرم افزارها و بازی ها و غیره حداقل جامعه کاربری این محصولات رو بالا میبرن که اگر توش برای سازندگانشون سود باشه ضرری حداقل نیست! چه بسا اگر بحث دور زدن تحریم برای خرید نرم افزارها و بازی ها باشه که باز خودش یک کار نادرسته چون دور زدن قانون میشه!
از طرفی جایگاه ما در حدی نیست که شرع رو خودمون تصویب کنیم و در آن دخل و تصرف داشته باشیم و این وظیفه اهلش است نه من و شما! اما بله از لحاظ عقلانی و یا ادراکی و احساسی میشه گفت یک بچه 5 ساله میداند که کار درستی نیست ولی تشخیص حرام بودنش به عهده ی اشخاص دیگری است که نظرشون در همین تاپیک آورده شده و لینک داده شده و میتونید به آن ها مراجعه کنید!
حالا با همه این ها الان شما که اینقدر محکم این موضوع رو محکوم کردین و اینطور که از لفظتون مشخصه آدم حسابی هستید! ممنون میشم پاسخ سوالام رو بدین!
میخوام بدونم شما واقعا از هیچ نرم افزار و بازی کرک شده تا به الان استفاده نکردین؟! اگر از ویندوز استفاده می کنین آیا ویندوزتون اورجینال هست و براش لایسنسی خریدید که پولش تو جیب مایکروسافت بره؟! تو گوشیتون هیچ گونه نرم افزار و بازی کرک شده وجود نداره؟! هیچ فیلمی که دیگران تو سراسر دنیا براش پول میدن رو شما به رایگان از سایت های مربوطه دانلود نکردین و یا از فرد دیگری نگرفتین و یا در شبکه هایی که حق پخشی را به سازندگان فیلم پرداخت نمی کنن تماشا نکردید؟! اگر سایت دارید برای خودتون آیا از هیچ اسکریپت و افزونه و قالب نال شده ای استفاده نکردید؟!! آیا هیچ آهنگ و آلبومی که در دنیا براش پول میدن رو شما به رایگان دانلود نکرده و گوش نکردین؟! آیا آلبوم های موسیقی و فیلم ها و سریال های ایرانی که برای فروش هستن را همیشه خریداری کرده و هیچ وقت دانلود نکرده اید و گوش نداده و یا ندیده اید؟! و آیا...
در کل هم بگم که با همه ی مسائل موجود و مطرح شده، بنده دانلود کردن رایگان رو درست نمیدونم هرچند راهی برای خرید هم نیست! و این بحث هایی هم که کردم دلیلش گول زدن خودم یا توجیه کاری که هممون داریم می کنیم نیست! ولی اینقدر هم محکم نمیشه حکم برای خودمون بدیم و اون رو یه قاعده کلی در نظر بگیریم!!!
منتظر پاسختون هستم! اگر جایی سخنم با لفظ تند بود به بزرگی خودتون ببخشین چرا که مجبور بودم برای باز شدن ماجرا کمی صریح مسائل رو بیان کنم!!!
یا حق

Last edited:

behnam_2000

Registered User
لایک‌ها
2,016
البته من که فکر نمی کنم این اسمش دزدی به معنای عامش باشه چرا که دزدی به نوعی ضرر رساندن هست در حالیکه در کشور ما چه سایتی وجود داشته باشه که این نرم افزارها و بازی هارو برای دانلود بذاره و چه وجود نداشته باشه، هیچ ضرر و سودی به سازندگان خارجی این محصولات نخواهد رسید چه بسا سود داشته باشه که ضرر نداشته باشه! چراکه مردم ما نه میرن این نرم افزارها و بازی هارو میخرن و نه خود سازندگانشون اجازه خرید رو میدن و نه پشتیبانی میکنن! پس حداقلش اینه که مردم ما با دانلود این نرم افزارها و بازی ها و غیره حداقل جامعه کاربری این محصولات رو بالا میبرن که اگر توش برای سازندگانشون سود باشه ضرری حداقل نیست! چه بسا اگر بحث دور زدن تحریم برای خرید نرم افزارها و بازی ها باشه که باز خودش یک کار نادرسته چون دور زدن قانون میشه!
از طرفی جایگاه ما در حدی نیست که شرع رو خودمون تصویب کنیم و در آن دخل و تصرف داشته باشیم و این وظیفه اهلش است نه من و شما! اما بله از لحاظ عقلانی و یا ادراکی و احساسی میشه گفت یک بچه 5 ساله میداند که کار درستی نیست ولی تشخیص حرام بودنش به عهده ی اشخاص دیگری است که نظرشون در همین تاپیک آورده شده و لینک داده شده و میتونید به آن ها مراجعه کنید!
حالا با همه این ها الان شما که اینقدر محکم این موضوع رو محکوم کردین و اینطور که از لفظتون مشخصه آدم حسابی هستید! ممنون میشم پاسخ سوالام رو بدین!
میخوام بدونم شما واقعا از هیچ نرم افزار و بازی کرک شده تا به الان استفاده نکردین؟! اگر از ویندوز استفاده می کنین آیا ویندوزتون اورجینال هست و براش لایسنسی خریدید که پولش تو جیب مایکروسافت بره؟! تو گوشیتون هیچ گونه نرم افزار و بازی کرک شده وجود نداره؟! هیچ فیلمی که دیگران تو سراسر دنیا براش پول میدن رو شما به رایگان از سایت های مربوطه دانلود نکردین و یا از فرد دیگری نگرفتین و یا در شبکه هایی که حق پخشی را به سازندگان فیلم پرداخت نمی کنن تماشا نکردید؟! اگر سایت دارید برای خودتون آیا از هیچ اسکریپت و افزونه و قالب نال شده ای استفاده نکردید؟!! آیا هیچ آهنگ و آلبومی که در دنیا براش پول میدن رو شما به رایگان دانلود نکرده و گوش نکردین؟! آیا آلبوم های موسیقی و فیلم ها و سریال های ایرانی که برای فروش هستن را همیشه خریداری کرده و هیچ وقت دانلود نکرده اید و گوش نداده و یا ندیده اید؟! و آیا...
در کل هم بگم که با همه ی مسائل موجود و مطرح شده، بنده دانلود کردن رایگان رو درست نمیدونم هرچند راهی برای خرید هم نیست! و این بحث هایی هم که کردم دلیلش گول زدن خودم یا توجیه کاری که هممون داریم می کنیم نیست! ولی اینقدر هم محکم نمیشه حکم برای خودمون بدیم و اون رو یه قاعده کلی در نظر بگیریم!!!
منتظر پاسختون هستم! اگر جایی سخنم با لفظ تند بود به بزرگی خودتون ببخشین چرا که مجبور بودم برای باز شدن ماجرا کمی صریح مسائل رو بیان کنم!!!
یا حق
کل نوشته شما "سفسطه تو هم بدی" بود که دارای هیچ ارزش منطقی نیست
سفسطه تو هم بدی چیست ( برگرفته از سایت هم میهن )
"سفسطه ی توهم بدی یکی از پر کاربردترین سفسطه های مورد استفاده در گفتار و نوشتار است که جایگاهش بیش تر در پاسخ به نقدی است که از ما صورت گرفته.
یعنی در جواب بجای پاسخ به نقد به اندیشه یا فکر یا گذشته یا آینده یا هر چیز پیرامون طرف مقابل بپردازیم. (که چیزی که اینجا مهم است اینجاست که اگر هم نقد متقابل در پاسخ به نقد هم درست باشد بازهم چیزی از ارزش و بنیان درستی نقد اول کاسته نشده). یعنی مثلا در یکی از مثالهای زیر. سیگاری بودن خود دکتر باعث نمی شود سیگار برای ما ضرری نداشته باشد و یا کثیف بودن من باعث تمیز بودن شما نمی شود.
چند مثال:
من به شما می گویم به فلان دلیل و فلان عینیتی که داریم می بینیم. چقدر تو کثیفی و نظافت را رعایت نمی کنی. =====>شما در جواب می گویید خودت که کثیف تری. (اگر فرض کنیم که من هم کثیف باشم. این باعث تمیز بودن شما نمی شود و اگر واقعا شما نظافت را رعایت نکرده باشد همچنان نقدی که از شما صورت گرفته پا بر جاست) (یعنی عدم پاسخ دادن به عدم نظافت از جانب شما و توجیه شدن با اینکه خودت هم کثیفی).
یا مثالی عمومی دیگر:
دکتری بر پایه ی دانشی که دارد به شما می گوید سیگار کشیدن برای سلامتی مضر است ====> شما در جواب می گویید خودت هم می کشی. (خودت هم بدی). پس با این حساب اعتبار حرف طرف را زیر سوال می بریم. (بازهم عدم توجه به دلایل و منطقی که از نقد اول پشتیبانی می کند)."

با توجه به اینکه شما در خصوص سایتهای دانلود یعنی منتشر کننده صحبت می کردی نظر من هم در مورد انتشار دهندگان این نرم افزار ها بود نه افرادی که دانلود می کنند
که شما حرف من رو از منتشر کنندگان تغییر دادی به دانلود کنندگان که اون تازه خودش می شه سفسطه پهلوان پنبه یعنی حرفت کلا غلط اندر غلط بود :D

بالا