نه برای اون شخصی که کلاً از مرحله پرت هست بلکه برای سایر عزیزان می نویسیم تا یک سری مسائل روشن تر بشه.
ابتدای امر اینکه در پست قبل گفتم «محافل حرفه ای» همونقدر که به خرید فکر میشه، در صورت تحویل سکه ها فروش هم مورد نظر هست. البته نه اینکه من حرفه ای باشم ولی برای افراد عادی مثل ما که در نوسانات شدید باید spread ده تا حتی 50 هزار تومانی رو به صرافی بدن به صرفه نیست که حداقل برای حجم کم اقدام به فروش کنند. چون کاهش تدریجی هست و کسی هم یک ماه آینده رو ندیده که بگه آیا حداقل این spread با خرید مجدد در قیمت پایین تر جبران میشه یا نه. پس این رو به من نچسبونید که من گفتم برید بفروشید. چیزی که گفته شد توصیه یکسان به خرید و فروش بود که البته برای فروش یه قید هم جلوش بود و در نهایت تو مورد 3 هم توصیه به خرید بود و تنها توصیه به عدم تصمیم شتاب زده.
نکته دوم اینکه طلا بذر گل و گیاه نیست که هر وقت بکاری رشد کنه. باید شرایط رو سنجید و با احتیاط وارد شد و توصیه من هم نه مستقیماً به خرید و نه مستقیماً به فروش هست، بلکه منظور پرهیز از معامله هیجانیه که اغلب باعث ضرر میشه. کما اینکه خیلی ها قبل عید هیجان زده شدند و سکه رو گرون خریدند و هنوز ممکنه دستشون باشه.
متاسفانه اینقدر دروغ و حقه بازی در جامعه زیاد شده اگر کسی حرفش کمی با بقیه متمایز باشه به چشم دیگری بهش نگاه می کنند. مسئله ای نیست با هم یک نگاهی میندازیم به اینکه چرا بنده گفتم برای خرید عجله نکنید.
دلیل فاندامنتال
اروپا بیشتر از این تاب و توان افزایش قیمت نفت رو نداره و اوباما هم در امریکا باید یک مقدار اوضاع رو آروم کنه تا انتخابات رو بگذورنه. ایران هم مشکلاتش کم نیست و دوست نداره مثل کره شمالی منزوی بشه لذا هر طور شده هر دو طرف حداقل برای کوتاه مدت هم که شده یک توافقی می کنند تا آتیش این معرکه بخوابه تا به نوعی همه برنده این ماجرا باشند. البته به همین سادگی هم نیست که من تعریف می کنم. نتانیاهو قبل از مذاکرات به امریکا رفت و کلی از اوباما کمک نظامی، مالی و اطلاعاتی گرفت وگرنه لابی قدرتمند یهودی ها در امریکا به همین راحتی این اجازه رو نمیده اوباما یا نمایندش در مذاکرات به به و چه چه کنه.
پس این یک مورد... توافق دو طرف حالا حتی بطور موقت باعث کاهش تنش و به طبع کاهش قیمت دلار شد. البته همزمان به بازار دلار هم تزریق شد هم از طرف بانک برای تشدید جو روانی مثبت و هم از طرف مردم از روی ترس از سقوط یکباره دلار به دلیل مثبت بودن مذاکرات.
دلیل تکنیکال
فردا تحویل سکه های پیش فروش شده شروع میشه که اگر این سکه ها از بازار سر در بیاره منطقی هست اگر بگیم قیمت کاهش پیدا خواهد کرد حتی مقطعی. قیمت قبل از صعود معمولاً 2 بار کف رو لمس می کنه. توی این چند روز کف 650 رو زد و برگشت به 700 و الان باز کم کم داره برمیگرده تا دوباره بره پایین و یه double bottom شکل بده که اگر سکه های پیش فروش شده تا یک هفته آینده سر از بازار دربیاره به نظر من دوباره به حول و حوش همون 650 باید برسه.
این هم از تکنیکال.
اگر دوباره به 650 برسیم من برای خریدم دلیل دارم و بر اساس تحلیل خودم معامله می کنم بدور هرگونه شتاب و هیجان. البته هنوز ریسک هایی مثل سقوط انس یا سقوط بیشتر دلار وجود داره... حالا باید دید روزهای آینده چه اتفاقی میفته چون فردا ممکنه اتفاقی بیفته که همه این معادلات رو به هم بریزه.
در نهایت بنده اگر هم چیزی می نویسم حداقل به پشتوانه مطالعه چهار تا کتاب و پای صحبت اساتید نشستن هست. هر کسی آزاد هست برداشت خودش رو داشته باشه ولی این واقعاً ساده اندیشیه که فکر کنیم من قصد دارم شما سکه هاتون رو با قیمت پایین بفروشید تا من برم بخرم! یا مثلاً الان که قیمت x تومن هست و قیمت خوبی به نظر میرسه خرید نکنید.
این هم کپی یک پیام از یک بورس باز در بخش خصوصی یک فروم دیگر... مال 10 سال پیش هم نیست، همین امروز نوشته شده.
با عرض سلام خدمت دوستان
امروز از موقعیتی که به نظرم در تاریخ آتی بی سابقه بود استفاده نمودم و امیدوارم نتیجه پر سودی برام داشته باشد . در سبزه میدان حدود 70 % موجودی سکه و دلار خود را نقد کردم و به شرح زیر قرارداد تیر خریدم
1- سکه تمام فروختم 686 و تیر خریدم 683
2- نیم فروختم 345 تیر خریدم 677.9
3- دلار فروختم 1780 و تیر خریدم 680
فقط به همان تعداد که سکه فروختم قرار داد خریدم به قصد تحویل . 260 تومان به عنوان مارجین بقیه بصورت سپرده و یا اوراق نگهداری می کنم و سود آن نیز برای هر سکه تا زمان سررسید حدود 21 تومان است . ولی با همین شرایط جاری به مرور و بطور قطع باید تیر با نقدی فاصله مثبت بگیرد و در آنصورت آن نیز به سود ما اضافه می شود .
اگر عمری باقی باشد و شرایط امروز ، فردا نیز ادامه داشته باشد 30 % بقیه موجودی سکه ام را نیز به همین صورت با قرار داد تیر یا مرداد جایگزین می کنم .