کارشناس نیستم ولی به نظم بنده در سال آینده شاهد وارد شدن دلار به کانال 4000 تومن هستیم دلیلش هم اوضاع سیاسی و مهم تر از اون قیمت نفت هست که با افزایش تولید ایران باز هم قیمتش کاهش پیدا میکنه .
در تأیید فرمایش شما دوست گرامی :
آش اونقدر شور شده که دیگه از بوش هم میشه تشخیص داد خیلی خیلی شوره !
نیاز نیست کارشناس باشید، کوچیک و بزرگ و باسواد و بیسواد هم دیگه میدونن اوضاع چقدر خرابه !
اتفاقی که خواهد افتاد اینه که حداکثر ظرف یکماه آینده اگه همه چیز خوب پیش بره برجام به مرحله نهایی و اجرایی میرسه و تعلیق تحریمها شروع میشه.
قیمت دلار بعد از این مرحله برای بهرهبرداریهای سیاسی و تبلیغات انتخاباتی ! تا ۷ اسفند و روز انتخابات کاهشی میشه و احتمالا ً تا ۳۵۰۰ تومن پایین میاد. یعنی فنر فشردهتر میشه.
از روز ۸ اسفند افزایش قیمتها از جمله افزایش قیمت ارز شروع میشه و در اوایل سال بعد فنر رها خواهد شد و قیمت ارز بنا به دلایل زیر به شدت افزایش پیدا میکنه :
* افت بی سابقه قیمت نفت . در خبرها آمده بود که عربستان در بودجه سال ۲۰۱۶ قیمت نفت رو ۲۵ دلار برای هر بشکه در نظر گرفته. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!
* افزایش تقاضا برای دلار بدلیل برداشته شدن تحریمها.
تقاضای کارخانجات ، واحدهای تولیدی و واردکنندگان برای ارز بدلیل تعلیق تحریمها و برداشته شدن موانعی مثل تحریمهای بانکی و سوئیفت ، به میزان قابل توجهی افزایش پیدا میکنه و چون عرضه ارز در سیستم بانکی ، صرافیها و بازار آزاد کم و محدوده ، قیمت ارز افزایش بیشتری پیدا میکنه.
* کارخانجات و واحدهای تولیدی به دلیل تحریمهای ۱۲ ساله نیاز به بازسازی و نوسازی دستگاهها و تجهیزات مستهلک و از رده خارج شده شون دارن که این موضوع هم باعث افزایش تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت ارز بدلیل محدودیت منابع ارزی میشه.
با در نظر گرفتن این موارد شاید قیمت دلار از ۴۰۰۰ تومان هم فراتر بره.
اما تأثیر این افزایش بر سفره مردم چه خواهد بود ؟
* مطمئناً دولت به منظور جبران کاهش درآمدهای نفتی و ارزی ، درآمدهای مالیاتی رو افزایش خواهد داد .افزایش مالیات یعنی افزایش قیمت تمام شده کالاها و خدمات و این یعنی افزایش قیمت این اقلام برای مصرف کنندگان و در نهایت افزایش هزینه خانوار. به عبارت سادهتر افزایش مالیات یعنی وارد اومدن فشار اقتصادی بیشتر به مردم.
* بدلیل تأثیرات روانی افزایش قیمت دلار (که همه با اون آشنا هستیم!) در بازار قیمت اجناس و کالاها خصوصا کالاهای وارداتی افزایش خواهد یافت و بدنبال اون کالاهای داخلی هم از این افزایش قیمت تأثیر خواهند گرفت.
* بدیهیه که افزایش قیمت ارز بطور مستقیم بر روی قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل که مواد اولیه اونها از خارج تامین میشه تأثیر گذاشته و به همون نسبت قیمت این اجناس در بازار بالا خواهد رفت.
* افزایش سطح دستمزدها هم که معمولا در ابتدای سال صورت میگیره دلیل دیگهای برای افزایش قیمتها خواهد بود.
نتیجه گیری :
بدون قصد سیاهنمایی متأسفانه باید گفت وضعیت اقتصادی کشورمون با در نظر گرفتن جمیع جهات و خصوصاً کاهش قیمت جهانی نفت که تنها منبع اصلی درآمد کشوره ، مبهم و تاریکه و انتظار اینکه اوضاع اقتصادی مردم حداقل مثل دوازده سال پیش بشه ! توقع محالی خواهد بود .
گو اینکه در سال ۱۳۸۲ و قبل از تحریمها و روی کار آمدن دولت پاکدستان ! هم وضعیت اقتصادی چندان مطلوب نبود ، اما حداقل از امروز بهتر بود.
با این همه باید به حال خودمون گریه کنیم که بعد از دوازده سال آرزومون اینه که به دوازده سال پیش برگردیم ! در حالیکه کشورهای در حال توسعهای هستند که طی این دوازده سال ، به اندازه پنجاه سال جلو رفتن و پیشرفت کردن !
به امید فردایی بهتر ...