• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سری و موازی = آمپر ؟ ، ولتاژ ؟

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
اگر دو منبع تغذیه داشته باشم که هر دو دارای ولتاژ مثلا 5 باشن و آمپر 10 در صورتی که با هم بصورت موازی و یکبار سری بهم وصل بشن ولتاژ و آمپراژ اونها چند است؟

حالا اگر مثلا یکی 5 ولت و 10 آمپر و اونیکی 7 ولت و 15 آمپر باشه چطور؟

moonomid

کاربر فعال علم و دانش
کاربر فعال
لایک‌ها
4
اگر موازي باشند كه همان 5 ولت كار مي كنند
اما به صورت سري ببندي و اگر مثبت ها به هم و منفي ها هم به هم وصل بشوند با هم جمع مي شوند يعني 10 ولت
اما اگر خلاف علامت ببندي همديگر را خنثي مي كنند يعني مي شود 0 ولت

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
اگر موازي باشند كه همان 5 ولت كار مي كنند
اما به صورت سري ببندي و اگر مثبت ها به هم و منفي ها هم به هم وصل بشوند با هم جمع مي شوند يعني 10 ولت
اما اگر خلاف علامت ببندي همديگر را خنثي مي كنند يعني مي شود 0 ولت
لطفا دقیقتر بگو و همچنین چه بلای سر آمپر میاد؟

ErfanEa

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
10
موازی کردن شرایط خاصی رو می طلبه و جریان ها با هم جمع میشن .
برای سری کردن جریان دهی کل برابر جریان منبعیه که جریاش کمتره .

mastermind

Registered User
لایک‌ها
70
اگر دو منبع تغذیه داشته باشم که هر دو دارای ولتاژ مثلا 5 باشن و آمپر 10 در صورتی که با هم بصورت موازی و یکبار سری بهم وصل بشن ولتاژ و آمپراژ اونها چند است؟

حالا اگر مثلا یکی 5 ولت و 10 آمپر و اونیکی 7 ولت و 15 آمپر باشه چطور؟

اگه دو منبع تغذیه به صورت سری وصل بشن آمپر ثابت و ولتاژ جمع میشه اگه موازی ببندی آمپر جمع ولتاژ ثابت
میتونی با آمپر متر چک کنی اگه واجبه بگو من با دو ولتاژ وآمپر مختلف امتحان کنم

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
یعنی ممکنه که عملا در حالت موازی جمع جریان صادق نباشه ؟
mastermind جان امکان داره برات که تست کنی؟
ضمنا میدونید در بازار دیود در چه ظرفیتهای موجود هستش؟ من به ولتاژ پایین و آمپراژ بسیار بالا نیاز دارم .ظاهرا امکانش هست که بهم وصل بشن ( احتمالا موازی !؟ یا نه ؟)و بتونن آمپر بالا رو هم مستقیم کنن ولی تا چه محدوده ای از آمپر ؟

mastermind

Registered User
لایک‌ها
70
ضمنا میدونید در بازار دیود در چه ظرفیتهای موجود هستش؟ من به ولتاژ پایین و آمپراژ بسیار بالا نیاز دارم .ظاهرا امکانش هست که بهم وصل بشن ( احتمالا موازی !؟ یا نه ؟)و بتونن آمپر بالا رو هم مستقیم کنن ولی تا چه محدوده ای از آمپر ؟

آقا من چک کردم اگه موازی ببندی و آمپر ها فرق کنه آمپر کمتر آمپر بیشترو ضعیف میکنه یعنی اگه بخوای آمپر رو ببری بالا باید همه منبع تغذیه هات هم آمپر باشن

Nimra

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
البته بستن سری به این صورت که جهتها رو برعکس ببندی کار خطرناکیه

ErfanEa

کاربر فعال
لایک‌ها
10
اگه بخوای آمپر رو ببری بالا باید همه منبع تغذیه هات هم آمپر باشن
چه چیز هایی که آدم این روزها نمیشنوه .

البته بستن سری به این صورت که جهتها رو برعکس ببندی کار خطرناکیه
ممکنه بگین چرا خطرناکه ؟؟

موازی کردن دیود برای بالا بردن جریان دهی در عمل کار درستی نیست . امکان آسیب دیدن تمامی دیود ها وجود داره .
همینطور برای موازی کردن منابع در عمل شرایطی لازمه که حتما باید اعمال بشه در غیر این صورت امکان داره یکی از منابع نقش مصرف کننده رو بازی کنه /

Nimra

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
از این لحاظ خطرناکه که اگه باتری باشه به منزله اتصال کوتاه باعث گرم شدن بیش از حد باتری میشه و در نهایت انفجار
اگر هم که ترانس باشه صد در صد بعد مدتی سیم ترانس از یه جا به هم میچسبه اونوقت بیا درستش کن

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
با این شرایط که میگین نمیشه دیود ها رو بهم بست . نمیدونید در بازار دیودها چه رنج ولتاژ و آمپر رو میتونن صاف کنن . البته بالا . در اصل میخام بدونم دیدوی هست که بتونه برق 5 ولت با 20،000 آمپر رو به صورت جریان مستقیم در بیاره؟

mastermind

Registered User
لایک‌ها
70
چه چیز هایی که آدم این روزها نمیشنوه .

ممکنه بگین چرا خطرناکه ؟؟

موازی کردن دیود برای بالا بردن جریان دهی در عمل کار درستی نیست . امکان آسیب دیدن تمامی دیود ها وجود داره .
همینطور برای موازی کردن منابع در عمل شرایطی لازمه که حتما باید اعمال بشه در غیر این صورت امکان داره یکی از منابع نقش مصرف کننده رو بازی کنه /

بله اگه یه بار امتحان کنید متوجه میشید اگه دو منبع با ولتاژ یکسان و آمپر یکی 10 و دیگری 2 به صورت موازی وصل بشن آمپر کل میشه 8.5 پس آمپر کم میشه حالا برید امتحان کنید اگه شک دارید:(

phantom_alon

Registered User
لایک‌ها
1
آقا من چک کردم اگه موازی ببندی و آمپر ها فرق کنه آمپر کمتر آمپر بیشترو ضعیف میکنه یعنی اگه بخوای آمپر رو ببری بالا باید همه منبع تغذیه هات هم آمپر باشن

نه فکر نمی کنم همچین مشکلی پیش بیاد .
بستگی داره از اون شاخه مورد نظر شما چقدر جریان عبور کرده باشه .جریان که با واحد آمپر سنجیده میشه بر خلاف اون چیزی که همه فکر می کنم نیست .جریان مثل ولتاژ ثابت نیست .جریان میزان کشش الکترون ها هست از مدار .

مثالی می زنم . برق خانه 25 آمپر هست .اما اگر آمپر متر رور بزنی در مسیر جریان برق منزل شاید چند آمپر باشه .اما وقتی ویله ای رو روشن کرده به شبکه وصل می کنید ، اون وسیله یک شاخه در مدار شده و شروع به کشیدن اکترون ها از مدار می کنه که مقدارش با آمپر سنجیده میشه .
پس متوجه شدید که آمپر کم نمیشه ، بلکه بر اساس مصرف شما شبکه ای که با استفاده از دو تا تغذیه بوده آمپر رد میشده ازشون .

در ضمن برای افزایش میزان جریان الکتریکی مدار به راحتی می تونید دوتا تغذیه رو موازی کنید .
فرض میکنیم مدار شما نیاز به مصرف 5 امپر جریان دارد .
دو تا تغذیه 3 آمپری هم دارید . وقتی این دوتا رو موازی کنید ، اگر المان اضافی سر راه این تغذیه ها نباشد ، براحتی 5 امپر شما را خواهند داد .
اگر یکی بیشتر و کمتر باشه هم فرقی نمی کنه .

حالا یه نکته دیگه .اگر شما فرض کندی تغذیه را بر عکس به هم موای کردین . در لین حالت حلقه شما دارای دو جهت جریان میشود :
مثلا اگر 2 امپر از بالا و یک آمپر از پایین وارد شود ، تنها شما یک آمپر در خروجی خواهید گرفت .
چون جریان مخالف یک آمپری ، یک آمپر از جریان دو آمپری موافق را خنثی می کند .
ایمدوارم به دردتون خورده باشه .
اگر علاقمند هستین در این موارد اطلاعات بیشتری کسب کنید می تونید به کتب زیر مراجعه کنید :

مدارات الکتریکی 1 (هنرستان ) اصول الکترونیک مجتمع فنی تهران - تحلیل مدار (کتاب دانشگاهی نوشته هیت )

phantom_alon

Registered User
لایک‌ها
1
در ضمینه دیود ها هم یه چیزی بگم تمومش کنم .دیود ها فقط در حالت ac یا همان متناوب در مدار هستند و موقعی که مدار شما تغذیه dc باشه که هست ، اصلا در مدار شما دیده نشده و یک اتصال کوتاه به حساب میاد .
پس برای تغذیه dc روی دیود حساب نکنید .

ErfanEa

کاربر فعال
لایک‌ها
10
دو تا تغذيه 3 آمپري هم داريد . وقتي اين دوتا رو موازي کنيد ، اگر المان اضافي سر راه اين تغذيه ها نباشد ، براحتي 5 امپر شما را خواهند داد .
اگر يکي بيشتر و کمتر باشه هم فرقي نمي کنه ....
کاش همه چيز اينجوري که ميگيد ايدئال بود و نوشته هاي کتاب ها با عمل جور در ميومد .

در ضمينه ديود ها هم يه چيزي بگم تمومش کنم .ديود ها فقط در حالت ac يا همان متناوب در مدار هستند و موقعي که مدار شما تغذيه dc باشه که هست ، اصلا در مدار شما ديده نشده و يک اتصال کوتاه به حساب مياد .
پس براي تغذيه dc روي ديود حساب نکنيد .
جالبه !!!!

بله اگه يه بار امتحان کنيد متوجه ميشيد اگه دو منبع با ولتاژ يکسان و آمپر يکي 10 و ديگري 2 به صورت موازي وصل بشن آمپر کل ميشه 8.5 پس آمپر کم ميشه حالا بريد امتحان کنيد اگه شک داريد
بله بدون شک يکي از منابع شما به جاي توليد توان ، توان رو مصرف ميکرده .
همينجوري نميشه دو تا منبع رو موازي کرد ...

از اين لحاظ خطرناکه که اگه باتري باشه به منزله اتصال کوتاه باعث گرم شدن بيش از حد باتري ميشه و در نهايت انفجار
اگر هم که ترانس باشه صد در صد بعد مدتي سيم ترانس از يه جا به هم ميچسبه اونوقت بيا درستش کن
بله در صورتي که ولتاژ منابع يا باطري ها يکسان نباشند و بار زيادي وجود داشته باشه . يکي از منابع مصرف کننده ميشه و ...
در هر صورت از اين روش هيچ وقت براي کاهش ولتاژ استفاده نميشه .

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
حالا به این توجه کنید :

من نه سری میبندم نه موازی اینجوری که میگم ببینید مشکلی ایجاد نمیشه؟

در اصل در یک راکتور الکترو شیمیایی هستش که داخلش واکنش شیمیایی قراره انجام بشه .

ساختمانش هم بدین صورته که قطب منفی از جنس جیوه هستش و قطب مثبت از جنس گرافیت .
حالا در نظر بگیرید ظرفی که نیم متر عرض داره و هفت متر طول و جیوه هم یک فلز مایع که داخل و کف راکتور رو پر کرده .
با فاصله نیم متر به نیم متر بوسیله یک پیچ قطور از زیر راکتور قطب های منفی ( خروجی از هر یک از ترانس های 5 ولت و 1400 آمپری که جمعا بشه 16800 آمپر )رو وصل میکنم یعنی قطبهای منفی همگی بهم وصل اند و برای قطب مثبت از داخل راکتور صفحه های دایره ای شکل به قطر نیم متر از جنس گرافیت بطوری که مرکز دایرها دقیقا روی پیچ باشه با فاصله چند میلیمتر از سطح جیوه قرار بگیره . حالا قطب های مثبت رو دونه به هر کدوم بترتیب وصل میکنم و اتصالی بین قطب های مثبت وجود نداره .

حالا الکترولیت ( مایعی که قراره واکنش بده رو ) وارد راکتور میکنم و برق رو وصل میکنم .

ایم مدار موازی میشه ؟ یا نه ؟ هر کدوم از ترانسها بدون افزایش یا کاهش جریان کار خودشونو میکنن یا کم و یا زیاد میشن ؟ خلاصه در این مورد چی به ذهنتون میرسه؟

ضمنا برقی که از شرکت برق میگیریم همیشه متناوب هست و ترانس ها هم بصورت متناوب جریان رو تنظیم میکنن و من اینجا نیاز به دیود دارم حالا اگز دیود 5 ولت و 1400 آمپر هست که خوب میشه اگر هم دیود 5 ولت و 16800 آمپر باشه بهتر میشه چون از یک ترانس استفاده میکنم و بعد از مستقیم کردن گرافیت ها رو بهم وصل میکنم یا از یک صفحه مستطیل شکل بزرگ استفاده میکنم .

البته اینا همش تئوری هست به همین دلیل هم با شما مشورت میکنم تا با کمک شما بفهمم تا چقدرش عملی هست.
ممنون

ErfanEa

کاربر فعال
لایک‌ها
10
بله این هم مورازی میشه . و در صورتی که ترانس هاتون مشابه باشند نباید مشکلی پیش بیاد .
و برای دیود هم یا باید یه نفر رو پیدا کنید که با چنین جریانی کار کرده باشه یا دست به کار بشین و برین توی بازار بگردید .

ali_nateghi

Registered User
لایک‌ها
1
آیا امکانش هست دیود رو قبل از ترانس ببندیم یعنی روی ولتاژ 380 و آمپری که اون خط مورد نظر داره که البته فعلا جایی که من هستم 200 آمپر هست بعد برق خروجی از ترانس کاملا مستقیم از ترانس بیاد بیرون .

مشکلی بوجود نمیاد ؟شدنیه؟

ErfanEa

کاربر فعال
لایک‌ها
10
اصلا امکانش نیست .
چون ترانس فقط میتونه برق AC رو انتقال بده و اگه DC بهش بدی در خروحی چیزی نیست و وروری هم مثل اتصال کوتاه عمل میکنه و ...

بالا