• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سفر در زمان؟

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
آیا سفر در زمان ممکن است ؟!

گذشته از جنبه علمی و تکنیکی, از نظر منطقی سفر در زمان باعث ایجاد پارادوکس هایی خواهد شد.

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
پارادوکس:

اگر کسی به گذشته سفر کند و پدربزرگ پنج ساله خود را بکشد , چگونه خودش به وجود خواهد آمد که به چنین سفری دست بزند؟!

:eek:

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
خیلی چیز جالبیه سفر در زمان.منم چند وقت پیش روش فکر می کردم.ولی به این نتیجه رسیدم که اگه این چیز یه روزی اتفاق بیفته , یعنی انسان دانش این کار رو بدست بیاره شروع می کنه به سفر به زمان های گذشته.
پس ما باید اون انسان هایی رو که از آینده اومدن رو توی زمان خودمون ببینیم یا حداقل داستان هایی در گذشته وجود داشته باشن که چنین انسان هایی بودن و گفتن که از آینده اومدیم.یا شاید هم اگه به گذشته بیان همه چیز رو عوض می کنن و علم و دانش خودشون رو در اختیار همه قرار می دن....ولی حالا می بینیم که اصلا اینجور اتفاقاتی تا حالا نیفتاده و همه چیز روال عادی خودش رو طی کرده.پس هیچ کس موفق نمی شه به گذشته سفر کنه.
پس با این حساب دیگه نیاز به جواب دادن به این سوال نیست.
اگر کسی به گذشته سفر کند و پدربزرگ پنج ساله خود را بکشد , چگونه خودش به وجود خواهد آمد که به چنین سفری دست بزند؟!
چون اصلا این اختراع صورت نمی گیره...

خوب این نظر من بود...من هرچی فکر کرده بودم فقط به همین نتیجه رسیده بودم.اگی جون نظرت چیه؟

Dong Fang BuBai

Registered User
لایک‌ها
13
به لحاظ فلسفی اثبات میشود که سفر در زمان عملا غیر ممکن است...

یه چیزی شبیه این که زمان عبارت است از تغییرات ماده و ... (خب من بقیش رو بلد نیستم)

همچنین از نتایج فرعی حرکت جوهری جناب ملاصدرا (رحمه ا..) هم این است که نمی توان به عقب برگشت

stefan

Registered User
لایک‌ها
177
فيزيكدان ها مي گن كه حتي از لحاظ نظري هم بازگشت به گذشته امكان پذيز نيست.

و همون طور كه BuBai هم گفت زمان وجود خارجي نداره و تغييرات مواد و ... هست.

يك نكته ديگر اين كه عمر ما با زمان محاسبه مي شه ولي به زمان بستگي نداره.

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Dong Fang BuBai :
به لحاظ فلسفی اثبات میشود که سفر در زمان عملا غیر ممکن است...

یه چیزی شبیه این که زمان عبارت است از تغییرات ماده و ... (خب من بقیش رو بلد نیستم)

همچنین از نتایج فرعی حرکت جوهری جناب ملاصدرا (رحمه ا..) هم این است که نمی توان به عقب برگشت

البته دو راه حل وجود دارد:

الف) مسافر زمان فقط یک ناظر است و هیچ گونه تاثیر گذاری نمی تواند داشته باشد.

ب) به مفهوم جهانهای ممکن در علم منطق و فلسفه( یا جهانهای موازی در فیزیک) رجوع کنیم که می تواند

تا حدودی پارادوکسهای سفر در زمان را پاسخ دهد.

متشکرم.

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
فيزيكدان ها مي گن كه حتي از لحاظ نظري هم بازگشت به گذشته امكان پذيز نيست

نه , اتفاقا فیزیکدانان تا اون جایی که من می دونم امکان وجود چنین سفری را می دهند , با توجه به نظریه نسبیت انیشتن , البته شرایطی داره که با توجه به تجهیزاتی که وجود داره , الان نمی توان به آن دسترسی پیدا کرد .

اما همچنان مشکل فلسفی آن برقراره که تاثیر در گذشته چه عواقبی در آینده به همراه داره , اگه فیلم هری پاتر 2 ( اگه اشتباه نکنم ) رو نگاه کرده باشید بوسیله ساعتی زمان رو به عقب بر می گردانند و این تاثیرات رو خیلی قشنگ نشون می دهد ولی اگه کمی دقت کنید می بینید که در اینطور برگشت ها به گذشته امکان دور و تسلسل هم وجود داره , یعنی فرد از آینده به گذشته بر گرده و از گذشته به آینده و وقتی که به آینده می ره دوباره برمی گرده به گذشته .

اگه فرصت کردم در آینده یه توضیحی در مورد امکان سفر در زمان را از دید فیزیکی براتون خواهم گفت .;)

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
سفر در زمان چطور انجام ميشود؟
یکی از جالبترین افکار بشر، ایده جابجایی در بعد زمان است.
البته اگر از يک بعد دیگر به قضیه نگاه کنیم همه ما مسافر زمان هستیم. همین الان که شما اين را ميخوانيد، زمان در حول و حوش و به پیش میرود و آینده به حال و حال به گذشته تبدیل میشود. نشانه اش هم رشد موجودات است. ما بزرگ میشويم و میمیریم. پس زمان در جریان است.

آلبرت اینشتین با ارائه نظریه نسبیت خاص نشان داد که این کار از نظر تئوری شدنی است. بر طبق این نظریه اگه شیئی به سرعت نور نزدیک شود گذشت زمان برايش آهسته تر صورت میگیرد. بنابراین اگر بشود با سرعت بیش از سرعت نور حرکت کرد، زمان به عقب برگردد. مانع اصلی این است که اگر جسمی به سرعت نور نزدیک بشود جرم نسبی ان به بینهایت میل میکند لذا نمیشود شتابی بیش از سرعت نور پيدا کرد. اما شاید یه روز این مشکل هم حل شود. بر خلاف نویسنده ها و خیالپردازها که فکر میکنند سفر در زمان باید با يک ماشین انجام شور، دانشمندان بر این عقیده هستند که اینکار به کمک يک پدیده طبیعی صورت میگیرد. در این خصوص سه پدیده مد نظر است: سیاهچاله های دوار، کرم چاله ها و ریسمانهای کیهانی.

سیاهچاله ها: اگر یه ستاره چند برابر خورشید باشد و همه سوختش را بسوزاند، از انجا که يک نیروی جاذبه قوی دارد لذا جرم خودش در خودش فشرده میشود و يک حفره سیاه رنگ مثل یه قیف درست میکند که نیروی جاذبه فوق العاده زیادی دارد طوری که حتی نور هم نمیتواند از ان فرار کند.

اما این حفره ها بر دو نوع هستد. یه نوعشان نمی چرخند لذا انتهای قیف يک نقطه است. در انجا هر جسمی که به حفره مکش شده باشه نابود ميشود. اما یه نوع دیگر سیاهچاله نوعی است که در حال دوران است و برا همین ته قیف یه قاعده داره که به شکل حلقه اس. مثل يک قیف واقعی است که تهش باز است. همین نوع سیاهچاله است که میتواند سکوی پرتاب به آینده یا گذشته باشد. انتهای قیف به يک قیف دیگر به اسم سفیدچاله میرسد که درست عکس ان عمل میکند. یعنی هر جسمی را به شدت به بیرون پرتاب میکند. از همین جاست که میتوانیم پا به زمانها و جهان های دیگر بگذاریم.

کرم چاله : يک سکوی دیگر گذر از زمان است که میتواند در عرض چند ساعت ما را چندین سال نوری جابجا کند. فرض کنيد دو نفر دو طرف يک ملافه رو گرفته اند و میکشند. اگر يک توپ تنیس بر روی ملافه قرار دهيم يک انحنا در سطح ملافه به سمت توپ ایجاد میش

اگر يک تیله به روی این ملافه قرار دهيم به سمت چاله ای که ان توپ ایجاد کرده است میرود. این نظر اینشتین است که کرات آسمانی در فضا و زمان انحنا ایجاد میکنند؛ درست مثل همان توپ روی ملافه. حالا اگه فرض کنیم فضا به صورت يک لایه دوبعدی روی یه محور تا شده باشد و بین نیمه بالا و پایین ان خالی باشد و دو جرم هم اندازه در قسمت بالا و پایین مقابل هم قرار گیرد، آن وقت حفره ای که هر دو ایجاد میکنند میتواند به همدیگر رسیده و ایجاد يک تونل کند. مثل اين که يک میانبر در زمان و مکان ایجاد شده باشد. به اين تونل میگويند کرم چاله.

این امید است که يک کهکشانی که ظاهرا میلیونها سال نوری دور از ماست، از راه يک همچین تونلی بیش از چند هزار کیلومتر دور از ما نباشئ. در اصل میشود گفت کرم چاله تونل ارتباطی بین يک سیاهچاله و یه سفیدچاله است و میتواند بین جهان های موازی ارتباط برقرار کند و در نتیجه به همان ترتیب میتواند ما را در زمان جابجا کند. آخرین راه سفر در زمان ریسمانهای کیهانی است. طبق این نظریه يک سری رشته هایی به ضخامت یه اتم در فضا وجود دارند که کل جهان را پوشش میدهند و تحت فشار خیلی زیادی هستند. اینها هم یه نیروی جاذبه خیلی قوی دارند که هر جسمی را سرعت میدهند و چون مرزهای فضا زمان را مغشوش میکند لذا میشود از انها برای گذر از زمان استفاده کرد.

حالا اینها رو گفتیم ولی چند اشکال در اين کار است. اول اینکه اصلا نفس تئوری سفر در زمان يک پارادوکس است. پارادوکس یا محال نما یعنی چیزی که نقض کننده(نقيض) خودش در درونش است. يک مثال :اگه خدا میتواند هر کاری را انجام دهد پس آیا میتواند سنگی درست کند که خودش هم نتواند تکانش دهد؟ این يک پارادکس است چون اگر بگوييم آری پس انوقت با اینکه خدا هرکاری را میتواند انجام دهد متناقض است و اگر بگوييم نه باز هم همان میشود یعنی خدا هر کاری را نمیتواند انجام دهد. يک مثال دیگر اين است که اگر من در زمان به عقب برگردم , به تاریخی که هنوز بدنیا نيامده بودم پس چطور میتوانم انجا باشم. یا مثلا اگر برگردم و پدربزرگ خودم را بکشم پس من چطور بوجود اومده ام؟ يک راه حلی که برای این مشکل پیدا شده است، نظریه جهانهای موازی است. طبق این نظريه امکان دارد چندین جهان وجود داشته باشد که مشابه جهان ماست اما ترتیب وقایع در انها فرق میکند. پس وقتی به عقب برمیگردیم در يک جهان دیگر وجود داريم نه در جهانی که در ان هستیم. طبق این نظريه بینهایت جهان موازی وجود دارد و ما هر دستکاری که در گذشته انجام بدهیم يک جهان جدید پدید می اید
منبع

mammad81

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
23
سفر به آینده که عملا امکان پذیره اما سفر به گذشته ؟!!!!

karate-kid

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اگر یک نفر را منجمد کنند و ده هزار سال دیگر او را دوباره زنده کنند آیا این سفر به آینده خواهد بود؟!

stefan

Registered User
لایک‌ها
177
حالا من سوالي برام پيش اومده:

جهان هاي موازي از كجا اومدن؟ واقعا" اثباتي براشون وجود داره؟

اصلا" يعني چي بي نهايت جهان موازي؟

stefan

Registered User
لایک‌ها
177
در ضمن حرف Annapaquin و karate-kid هم بسيار جالبه.

نظرتون چيه؟

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از karate-kid :
اگر یک نفر را منجمد کنند و ده هزار سال دیگر او را دوباره زنده کنند آیا این سفر به آینده خواهد بود؟!

نه! سفر به آینده نیست.

MahdiΩ

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
من تویه یه مجله علمی که اسمش یادم نیست خوندم که یه پروفسور خیلی معروف (که اسم اون هم یادم نیست) توضیح داده بود سفر به گذشته امکان پذیر نیست.

Benyaminj

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
1,888
به نقل از MahdiΩ :
من تویه یه مجله علمی که اسمش یادم نیست خوندم که یه پروفسور خیلی معروف (که اسم اون هم یادم نیست) توضیح داده بود سفر به گذشته امکان پذیر نیست.
علم هرچقدر پيشرفت کنه يعنی به اوج فناوری و اطلاعاتم برسه ..به هيچ وجه نمیتونه
به << سفر در گذشته >> دست پيدا کنه
اينرو فکر میکنم هر آدمی قادر به تشخيصش باشه

farbod_123

Registered User
لایک‌ها
0
شبکه 4 یه برنامه ی علمی گذاشته بود.
توش میگفت :
زمان از چرخش زمین به وجود میاد. یعنی مثلا" جایی از زمین که دقیقا" روبروی خورشید ساعت 12 هست یا با یک دور چرخش کامل زمین 24 ساعت بوجود میاد.
حالا اگه یه جسم با سرعتی بیشتر از چرخش زمین در خارج از جو زمین بر خلاف جهت حرکت زمین دور اون بچرخه به زمان گذشته بر میگرده. اما این عملا" امکان پذیر نیست

seymour

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
84
آقا باحاله این موضوع .... در ضمن یکی از موضوعات مورد علاقه منه و همیشه دنبالش می کنم ...

این قضیه " جهان های موازی " رو من خوشم میاد ... چون توجیه خوبی برای بعضی از این پارادوکس هاست ... :happy:

حالا بجز اینکه مثلا بلند شیم بریم 100 سال دیگه ... اینکه بتونیم یه 10 سال هم اینور اونور بشیم خوبه ها :cool: ... مثل داستان اون دو تا برادر دوقلو که یکی شون میره فضا و نزدیک به سرعت نور پرواز می کنه ... نمی دونم بعد از 6-7 سال برمی گرده زمین و چون در سفر با سرعت نور زمان دیرتر می گذره ... روی زمین بجای 7 سال 50-60 سال گذشته و برادرش پیر شده
169.gif
... خیلی باحاله ...

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از farbod_123 :
شبکه 4 یه برنامه ی علمی گذاشته بود.
توش میگفت :
زمان از چرخش زمین به وجود میاد. یعنی مثلا" جایی از زمین که دقیقا" روبروی خورشید ساعت 12 هست یا با یک دور چرخش کامل زمین 24 ساعت بوجود میاد.
حالا اگه یه جسم با سرعتی بیشتر از چرخش زمین در خارج از جو زمین بر خلاف جهت حرکت زمین دور اون بچرخه به زمان گذشته بر میگرده. اما این عملا" امکان پذیر نیست

:lol: :lol:

زمان از چرخش زمین پدید نمی آید . این حرف شما یکی از خنده دار ترین چیزهایی بود که در عمرم شنیده ام.

زمان خصوصیتی است در سراسر کیهان

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
نسل جدید از نظر علمی واقعا جای تقدیر دارد:p

من سوم دبستان هم بودم می دانستم که زمان مستقل از کره زمین است و در سراسر جهان جریان دارد.

آن شب و روز است که وابسته به چرخش زمین است نه زمان:wacko:

oggy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
متاسفانه نسل جدید عموما مفاهیم انتزاعی را درک نمی کنند.نمونه اش همین موردی است که شب و روز را به جای زمان می گیرد.

بالا