• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوالات ابتدايي در زمينه php

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
سلام سلام سلام.
چندين سوال دارم كه نه مي شه سرچ كرد و نه مي شه تاپيك زد براش.
پارسال همچين موقعي بود كه كتاب virtual quick start guide نوشته larrry ullman رو براي آموزش php گرفتم و تا آخرش خوندم ولي ادامه ندادم.الان هم مي خوام يه مروري روي اين كتاب بكنم.

حالا سوالاي من:

1-توي اين كتاب نوشته كه كدهاي php بين كدهاي Html قرار مي گيرن.درصورتي كه توي سايت iranphp گفته بود اين روش درست نيست و بايد خارج از كدهاي html باشه.
وقتي هم كه اسكريپت ها رو با برنامه مثلا dreamweaver باز مي كنم اصلا كد هاي php رو بين html نمي بينم.اصلا كد ها به صورت خاصي مرتب شدن.

2-java script چه جور زبانيه؟چه جوري توي اون از كلمه script استفاده شده در حالي كه توي فروم ما جزو صفحات استاتيك هست؟

3-يه تعريف از ISP بنويسيد.منظور از اينكه فلان isp , php رو ساپورت مي كنه چيه؟

4-وقتي از جايي هاست بگيريم php روي اون نصبه ديگه نه؟يعني ما نبايد روش چيزي نصب كنيم؟

5-كار برنامه هاي سرويس دهنده وب (web server application) چيه؟مثلا كار برنامه آپاچي چيه؟

6-شما دستي php رو روي حالت لوكال نصب مي كنيد؟يا از برنامه هايي مثل wamp استفاده مي كنيد؟

7-براي صفحاتي كه برنامه نويسي مي كنيم قالب هم بايد طراحي كنيم؟يعني اول قالب رو طراحي كنيم بعد بين كدها دستورات php رو قرار بديم؟

همين بود.:D
هرچي بيشتر و كامل تر توضيح بدين بيشتر خوشحال مي شم.:rolleyes:
ممنون.

sama_sally

Registered User
لایک‌ها
1
1- منظور کتاب اینه که کدهای PHP و HTML میتونن با هم تویه یه فایل قرار بگیرن نه اینکه جدا جدا و PHP یک زبان برنامه نویسی HTML-EMBEDDED هست . یعنی PHP تویه صفحه شما کار برنامه نویسی و HTML کار قالب بندی رو انجام میده
شما قسمت کد dreamweaver رو باز کنید ، کدهای PHP توسط <؟php و ?> احاطه شدن

2- جاوا سکریپت یک زبان برنامه نویسی LIVE تحت کلاینت هست، و کاربرد به اون صورتی برای dynamic یعنی پویا کردن صفحات نداره و بیشتر جنبه ظاهری داره. ولی PHP زبان برنامه نویسی تحت سرور هست و با امکانات سرور کار میکنه نه کاربر. در حالی که جاوا باید روی کامپیوتر کاربر فعال باشه تا کار کنه

3- زیاد ربطی به ISP نداره. این مورد وقتی ربط پیدا میکنه که با ISP معتبر و بزرگی سر و کار داشته باشیم. ISP های معروف سرور های اختصاصی دارن که این سرور ها از PHP پشتیبانی میکنن. شما با خریدن فضا از این isP ها روی این سرور ها میتونید برنامه های php خودتون رو اجرا کنین و سایت داشته باشین.

4- اگر میزبان شما (هاست) php رو نصب کرده باشه شما میتونید استفاده کنید. شما دیگه لازم نیست (یعنی این اجازه رو ندارید) که تنظیمات سرور رو دستکاری کنید. شما فقط برنامه های .php خودتون رو upload و اجرا میکنید.

5- کار این برنامه های اینه که یک هاست وب رو راه میندازه. در موارد کوچیک این برنامه ها به درد این میخورن که شما برنامه هاتونو بجای هاست روی کامپیوتر خودتون امتحان کنین. ولی در موارد بزرگی که شما کامپیوتر های بزرگ با اتصال پرسرعت به اینترنت دارید، این برنامه ها (با برنامه های همراه) یک Website Hosting برای شما راه میندازن که شما میتونید به دیگران هاست بفروشید (پول زیادی لازم دارید برای اینکار)

6- معمولا برنامه نویسهای حرفه ای به صورت دستی سرور رو پیکربندی میکنن. یعنی اول Apache رو نصب میکنن و بعد برنامه های دیگه مثل PHP و MySQL رو با اون تطبیق میدن و تنظیمات رو انجام میدن. ولی برنامه نویسهای تازه کار و تنبل ترجیح میدن در گیر این مسائل نشن و از برنامه های آماده مثل winlamp, wamp, xampp و ... استفاده میکنن

7- گفتم که. شما با HTML کرا قالب بندی و هرکاری که دلتون بخواد انجام میدید و بعد برای محاسبات php رو تویه کدهاتون میگنجونید.

امیدوارم خوب توضیح داده باشم.
موفق باشی

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
1- منظور کتاب اینه که کدهای PHP و HTML میتونن با هم تویه یه فایل قرار بگیرن نه اینکه جدا جدا و PHP یک زبان برنامه نویسی HTML-EMBEDDED هست . یعنی PHP تویه صفحه شما کار برنامه نویسی و HTML کار قالب بندی رو انجام میده
شما قسمت کد dreamweaver رو باز کنید ، کدهای PHP توسط <؟php و ?> احاطه شدن

2- جاوا سکریپت یک زبان برنامه نویسی LIVE تحت کلاینت هست، و کاربرد به اون صورتی برای dynamic یعنی پویا کردن صفحات نداره و بیشتر جنبه ظاهری داره. ولی PHP زبان برنامه نویسی تحت سرور هست و با امکانات سرور کار میکنه نه کاربر. در حالی که جاوا باید روی کامپیوتر کاربر فعال باشه تا کار کنه

3- زیاد ربطی به ISP نداره. این مورد وقتی ربط پیدا میکنه که با ISP معتبر و بزرگی سر و کار داشته باشیم. ISP های معروف سرور های اختصاصی دارن که این سرور ها از PHP پشتیبانی میکنن. شما با خریدن فضا از این isP ها روی این سرور ها میتونید برنامه های php خودتون رو اجرا کنین و سایت داشته باشین.

4- اگر میزبان شما (هاست) php رو نصب کرده باشه شما میتونید استفاده کنید. شما دیگه لازم نیست (یعنی این اجازه رو ندارید) که تنظیمات سرور رو دستکاری کنید. شما فقط برنامه های .php خودتون رو upload و اجرا میکنید.

5- کار این برنامه های اینه که یک هاست وب رو راه میندازه. در موارد کوچیک این برنامه ها به درد این میخورن که شما برنامه هاتونو بجای هاست روی کامپیوتر خودتون امتحان کنین. ولی در موارد بزرگی که شما کامپیوتر های بزرگ با اتصال پرسرعت به اینترنت دارید، این برنامه ها (با برنامه های همراه) یک Website Hosting برای شما راه میندازن که شما میتونید به دیگران هاست بفروشید (پول زیادی لازم دارید برای اینکار)

6- معمولا برنامه نویسهای حرفه ای به صورت دستی سرور رو پیکربندی میکنن. یعنی اول Apache رو نصب میکنن و بعد برنامه های دیگه مثل PHP و MySQL رو با اون تطبیق میدن و تنظیمات رو انجام میدن. ولی برنامه نویسهای تازه کار و تنبل ترجیح میدن در گیر این مسائل نشن و از برنامه های آماده مثل winlamp, wamp, xampp و ... استفاده میکنن

7- گفتم که. شما با HTML کرا قالب بندی و هرکاری که دلتون بخواد انجام میدید و بعد برای محاسبات php رو تویه کدهاتون میگنجونید.

امیدوارم خوب توضیح داده باشم.
موفق باشی
ممنون.كامل بود.
33.gif

لينك دانلود xampp كجاست؟؟؟؟
آهان پيداش كردم:)
http://switch.dl.sourceforge.net/sou...in32-1.5.1.exe

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
سالار جان من مي خوام به صورت سرگرمي php رو ياد بگيرم.اگه تجربه اي چيزي داشتين ممنون مي شم برام بگين.
راستي چه كتاب ها و منابعي رو پيشنهاد مي دين براي مطالعه؟(براي كساني كه مي خوان سطح پيشرفته رو بخونن)
31.gif

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
جدول هاي mysql كجا ذخيره مي شن؟روي هاست خودمون يا توي سايت mysql؟
در ضمن روي هاست خودمون بايد mysql نصب كنيم؟يا اينكه اون هم مثل خود php نصب شده؟
DBMS چيه؟يعني mysql سيستم مديريت پايگاه داده هست؟

amnhak

Registered User
لایک‌ها
0
روی هر سروری شما php-mysql-apache رو دارین و براتون نصب شده و اطلاعات دیتابیس هم روی بانک اطلاعاتی شما که روی سرور خودتون درست می کنید ذخیره میشه. بهتره از پایه شروع کنی. یه دفعه به مراحل وسط نپر. اینجوری ممکنه یزره گیج بشی.
کتای larry ulman کتاب خوبیه. حدود 4000 توماتن قیمتش هستش و اسمش هم راهنمای سریع ویژال php هستش. یه کتاب زرد رنگ. با این کتاب شروع کن خیلی خوبه. بعدش یواش یواش راه میفتی.

>>>> راستی این آواتارت خیلی خشکله ها

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
کتای larry ulman کتاب خوبیه. حدود 4000 توماتن قیمتش هستش و اسمش هم راهنمای سریع ویژال php هستش. یه کتاب زرد رنگ. با این کتاب شروع کن خیلی خوبه. بعدش یواش یواش راه میفتی.
اين كتاب الان جلوم گذاشته.
33.gif
يه بار پارسال خوندمش.شايد دوباره بايد يه نگاهي بهش بندازم.

>>>> راستی این آواتارت خیلی خشکله ها

خجالتم ندين.شما لطف دارين
27.gif

sama_sally

Registered User
لایک‌ها
1

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
به نقل از sama_sally :
کتاب هم من زیاد معرفی کردم هم فارسی هم انگلیسی
توی دومین پست این صفحه: http://forum.persiantools.com/showthread.php?t=41793&page=2&highlight=کتاب
و تویه این صفحه: http://forum.persiantools.com/showthread.php?t=37102&highlight=کتاب
من کتابایی رو که پیشنهاد میکنم رو معرفی کردم...
ممنون سالار جان.
تا آخر هفته بايد يه دوره اي روي كتاب لري يولمن بندازم بعد ميرم سراغ كتاب هايي كه معرفي كردين بعد هم سوالامو شروع مي كنم.
قربان شما:
.... ....

firebird

Registered User
لایک‌ها
10
من احساسم اینه که این سوالات بیشتر شبیه نظرخواهی هست. به عنوان راهنمایی میتونم 2 تا کتاب معرفي كنم كه براي شروع خوب هست البته بايد بگم یه کسی که تازه شروع میکنه باید حتماً قدم به قدم بره جلو یعنی از html شروع کنه بعد از مدتی کار وقتی احساس کرد که دیگه دستش روون شده کمی جاوااسکریپت کار کنه طوری که یه سری مفاهیم مثل کلاس document و اینا رو کاملاً بدونه و بعد بره سراغ php ضمن اینکه بدون تمرین واقعی فکر نکنم زیاد بشه قوی شد. مثلاً فرد باید شروع کنه برای خودش سایت شخصی بزنه، وبلاگ بزنه، کار بگیره هرچقدر هم سطح پایین ولی لازم هست و اما کتابا :

* خودآموز جاوا اسکریپت در 24 ساعت / مایکل ماینر / شایگانی
* راهنمای سریع ویژوال php / لری اولمن / رضا غفاری / انتشارات ناقوس

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
من احساسم اینه که این سوالات بیشتر شبیه نظرخواهی هست. به عنوان راهنمایی میتونم 2 تا کتاب معرفي كنم كه براي شروع خوب هست البته بايد بگم یه کسی که تازه شروع میکنه باید حتماً قدم به قدم بره جلو یعنی از html شروع کنه بعد از مدتی کار وقتی احساس کرد که دیگه دستش روون شده کمی جاوااسکریپت کار کنه طوری که یه سری مفاهیم مثل کلاس document و اینا رو کاملاً بدونه و بعد بره سراغ php ضمن اینکه بدون تمرین واقعی فکر نکنم زیاد بشه قوی شد. مثلاً فرد باید شروع کنه برای خودش سایت شخصی بزنه، وبلاگ بزنه، کار بگیره هرچقدر هم سطح پایین ولی لازم هست و اما کتابا :

ممنون دوست من:)

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
منظور اين جمله از نشان گذاري شود(bookmark) چيه؟
صفحه اي كه حاوي فرمي با مشخصه mathod=get مي باشد , مي تواند نشان گذاري شود(bookmark).در حالتي كه در روش post , اين كار انجام پذير نمي باشد.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
به نقل از firebird :

درباره كتاب html و javascript اينجا لطفا نظر بدين.:)
http://www.forum.persiantools.com/showthread.php?p=652303#post652303

first saeed

Registered User
لایک‌ها
2
سلام
دوتا ebook دارم که برای کسایی که می خوان php رو از اول شروع کنن خیلی خوبه ، قبلا هم گذاشته بودم رو سایت بچه ها دانلود کنن حالا دوباره لینکشو می زارم هرکی خواست دانلود کنه البته جفتش تو یه فایل rar هستش:
http://yaddashtha.com/ebook/ebook.rar

sama_sally

Registered User
لایک‌ها
1
منظور اینه که اگر اطلاعات صفحه شما اینطوری ارسال بشه:
کد:
http://site.com/index.php?request=page&page=news
کاربر میتونه همین آدرس رو به لیست علاقه مندی های خودش اضافه کنه و همیشه مستقیم به همین آدرس بره بجای اینکه بره تویه سایتت رو یه یه لینک کلیک کنه . ولی اگر به روش POST و توسط فرمها متغیر ها ارسال بشه تنها راه برای دسترسی به صفحه دوم اینه که روی اون فرم کلیک کنیم و قابل نشانه گذاری نیست.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
فهميدم.ممنون سالار جان.:)
با اجازه من همينجا از همه كساني كه جواب مي دن تشكر مي كنم.اگه بخوام تك تك تشكر كنم صفحه هاي تاپيك 2 برابر مي شه:)

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
طرز استفاده از تابع printf چه جوريه؟
مثلا منظور %01.2f توي اين عبارت چيه؟

PHP:
Printf("%01.2f",$Amount);

دستور srand براي چيه؟خود كتب گفته براي اينكه بيشترين تعداد عدد تصادفي ايجاد بشه.خوب حالا منظور از double و microtime() و *1000000 چيه توي اين عبارت؟

PHP:
Srand((double)microtime()*1000000)

دستور encrypt و decrypt رو چرا گفته بايد ضميمه مربوط بهشون در php نصب شده باشه تا بشه ازشون استفاده كرد؟منظورش از اين جمله چيه؟

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
به نقل از Annapaquin :
طرز استفاده از تابع printf چه جوريه؟
مثلا منظور %01.2f توي اين عبارت چيه؟

PHP:
Printf("%01.2f",$Amount);

دستور srand براي چيه؟خود كتب گفته براي اينكه بيشترين تعداد عدد تصادفي ايجاد بشه.خوب حالا منظور از double و microtime() و *1000000 چيه توي اين عبارت؟

PHP:
Srand((double)microtime()*1000000)

دستور encrypt و decrypt رو چرا گفته بايد ضميمه مربوط بهشون در php نصب شده باشه تا بشه ازشون استفاده كرد؟منظورش از اين جمله چيه؟
118.gif

sama_sally

Registered User
لایک‌ها
1
پرینتf :)d( متن خروجی رو قالب بندی میکنه. مثلا اونی که تو نوشتی قالب بندی عدد اعشار هست!!!!

در ضمن! microtime زمان کنونی از 1 ژانویه 1970 تا کنون بر حسب میکرو ثانیه هست. double هم رو که باید بدونی ریاضی هست

بالا