• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال: اطلاعاتی در مورد خرید سکه غیر بانکی

aasemi

Registered User
لایک‌ها
112
من پیش کسی رفتم که کارش فقط سکه هست...توی مغازش بودم.کارش خرید و فروش انواع سکه هست. فقط چند تا سکه توی ویترینش گذاشته و تابلو مغازش هم فقط نوشته بود سکه... توی یه پاساژ طلا فروشی توی یه مرکز شلوغ تهران...

خوب وقتی سکه روز 13.300 هست فروشنده به من فروخته 12 میلیون و 50 تومن ...شما فکر میکنی علتش چی بوده ؟ یعنی اینکه فروشنده بیش از یک ملیون زیر نرخ بازار فروخته عجیب نیست ؟

وقتی 1 میلیون زیر نرخ بازار میخری فکر نکنم هیچ خریداری به قیمت سکه بانکی و نرخ روز سکه ازت بخره...فکر میکنم فورا تشخیص میده غیر بانکی هست و حتما خیلی کمتر از نرخ روز سکه ازت می خره... حالا اگه زنگ نزنه پلیس...

سکه غیربانکی یعنی چه؟

احتمالا تا به حال نام سکه غیربانکی به گوشتان خورده باشد. منظور از سکه‌های غیربانکی، سکه‌هایی است که توسط بانک مرکزی ضرب نشده و دست‌ساز است. این سکه‌ها با همان ارزش طلای به کار رفته در ساختشان فروخته می‌شوند. برای همین کمی ارزان‌تر از سکه‌های بانکی هستند. از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سکه بانکی ندارند و برخی از این سکه‌ها برای هدیه استفاده می‌کنند. هرچند خرید آن‌ها اصلا توصیه نمی‌شود، چراکه معلوم نیست با چه عیاری ضرب شده‌اند. مگر اینکه خودتان کارشناس سکه باشید و بتوانید با سنگ محک عیار طلای به کار رفته در ضرب سکه را تشخیص دهید.

ولی با اینحال فردا از یه سکه فروش دیگه هم سوال میکنم.... متاسفانه تحقیقی که قبل از خرید باید انجام میدادم بعد خرید دارم انجام میدم...

behnam501

Registered User
لایک‌ها
788
من پیش کسی رفتم که کارش فقط سکه هست...توی مغازش بودم.کارش خرید و فروش انواع سکه هست. فقط چند تا سکه توی ویترینش گذاشته و تابلو مغازش هم فقط نوشته بود سکه... توی یه پاساژ طلا فروشی توی یه مرکز شلوغ تهران...

خوب وقتی سکه روز 13.300 هست فروشنده به من فروخته 12 میلیون و 50 تومن ...شما فکر میکنی علتش چی بوده ؟ یعنی اینکه فروشنده بیش از یک ملیون زیر نرخ بازار فروخته عجیب نیست ؟

وقتی 1 میلیون زیر نرخ بازار میخری فکر نکنم هیچ خریداری به قیمت سکه بانکی و نرخ روز سکه ازت بخره...فکر میکنم فورا تشخیص میده غیر بانکی هست و حتما خیلی کمتر از نرخ روز سکه ازت می خره... حالا اگه زنگ نزنه پلیس...

سکه غیربانکی یعنی چه؟

احتمالا تا به حال نام سکه غیربانکی به گوشتان خورده باشد. منظور از سکه‌های غیربانکی، سکه‌هایی است که توسط بانک مرکزی ضرب نشده و دست‌ساز است. این سکه‌ها با همان ارزش طلای به کار رفته در ساختشان فروخته می‌شوند. برای همین کمی ارزان‌تر از سکه‌های بانکی هستند. از نظر ظاهری تفاوت چندانی با سکه بانکی ندارند و برخی از این سکه‌ها برای هدیه استفاده می‌کنند. هرچند خرید آن‌ها اصلا توصیه نمی‌شود، چراکه معلوم نیست با چه عیاری ضرب شده‌اند. مگر اینکه خودتان کارشناس سکه باشید و بتوانید با سنگ محک عیار طلای به کار رفته در ضرب سکه را تشخیص دهید.

ولی با اینحال فردا از یه سکه فروش دیگه هم سوال میکنم.... متاسفانه تحقیقی که قبل از خرید باید انجام میدادم بعد خرید دارم انجام میدم...

این سکه هایی که شما گرفتی مگر روش ننوشته سکه بانکی تضمین شده ؟ من عکس ها رو که گذاشتید نگاه کردم فقط نوشته سکه بهار آزادی. اون طرفش باید نوشته باشه سکه بانکی تضمین شده. ننوشته ؟

aasemi

Registered User
لایک‌ها
112
این سکه هایی که شما گرفتی مگر روش ننوشته سکه بانکی تضمین شده ؟ من عکس ها رو که گذاشتید نگاه کردم فقط نوشته سکه بهار آزادی. اون طرفش باید نوشته باشه سکه بانکی تضمین شده. ننوشته ؟
نه ننوشته...اون طرفش خالی هست و هیچی ننوشته . پشت و روی سکه ها رو عکس گرفتم گذاشتم همینجا.

behnam501

Registered User
لایک‌ها
788
نه ننوشته...اون طرفش خالی هست و هیچی ننوشته . پشت و روی سکه ها رو عکس گرفتم گذاشتم همینجا.

من طلافروش که کارش سکه بود بهم گفت اینا هیچ تفاوت قیمتی ندارن. حالا شما با یه طلافروش دیگه هم مشورت کن ببین چی میگه.

aasemi

Registered User
لایک‌ها
112
من فکر میکنم سکه ایی که به من داده از نظر وزن و عیار مطابق سکه بانکی نیست... و گرنه دلیلی نداره 1 میلیون و 200 زیر قیمت بده...

اصلا سکه غیر بانکی = دست ساز بودن = احتمال وجود هر گونه تقلب.... این نظر منه تا اینجا...

با اینحال فردا از مغازه دیگه ایی که کارش فقط سکه هست سوال میکنم.

behnam501

Registered User
لایک‌ها
788
من فکر میکنم سکه ایی که به من داده از نظر وزن و عیار مطابق سکه بانکی نیست... و گرنه دلیلی نداره 1 میلیون و 200 زیر قیمت بده...

اصلا سکه غیر بانکی = دست ساز بودن = احتمال وجود هر گونه تقلب.... این نظر منه تا اینجا...

با اینحال فردا از مغازه دیگه ایی که کارش فقط سکه هست سوال میکنم.

یکی از سکه هارو ببرید نشونش بدید ممکنه اصل نباشه

Hamid_KK

Registered User
لایک‌ها
6,724
من این سکه ها رو اول مهر خریدم از یه طلافروشی که آشنای یکی از اقوام هست... میگفت ما همیشه ازش خرید میکنیم برامون میخره میفروشه ... نگه میداره...خودم هیچ اطلاعی از سکه نداشتم و برای اولین بار بود توی عمرم سکه می خریدم...فروشنده اون موقع گفت سکه بانکی 13.300 هست ...اگه بخوای بفروشی به همون قیمت نمی خرن و حدود 1 میلیون کمتر می خرن...ولی اگه غیر بانکی بخری دیگه پول طلا داری میدی و پول اضافه نمیدی... منم بهش اعتماد کردم و اون موقع به قیمت 12 میلیون و 53 هزار تومن 4 تا گرفتم و چند روز بعدش هم یکی دیگه به قیمت 12.300 گرفتم.یک کم نگرانی داشتم که آیا کار درستی کردم و بهتر بود سکه بانکی می گرفتم... که دنبال اطلاعات از یه نفر با تجربه میگشتم تصمیم گرفتم اینجا مطرح کنم... با خود فروشنده هم صحبت نکردم گفتم شاید ناراحت بشه... و در اصل حسن نیت داشته..
این سکه ها رو به شما داده؟
اینکه دقیقا کپی سکه های بانکی هست, حتی روش هم نوشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران!
سکه رو فقط بانک مرکزی حق ضربش رو داره. هر چیزی غیر از اون در بهترین حالتش میشه طلا. اگر این عکسی که شما دادید به گفته طلا فروش سکه غیر بانکی هست من بعید می دونم حتی طلا باشه :(, یعنی کسی که تا این حد جلو میره که سکه تقلبی با طرح سکه رسمی بزنه دیگه نمیاد طلا بکار ببره, جرم اولی از دومی بیشتر هست.

سکه غیر بانکی مثل این هست که کسی به شما بگه من دلار غیر بانکی می فروشم, یعنی توسط وزارت خزانه داری آمریکا چاپ نشده تو خونه خودم با پرینترم چاپ کردم, 10 درصد هم ارزونتر میدم!

سکه ها رو ببرید پیش همون کسی که ازش خریدید و بهش بفروشید. البته اگر اصلا قبول کنه که اینارو به شما فروخته چون هیچ آدرس و نشانه ای هم روی پلمپش نیست.

ali998

Registered User
لایک‌ها
779
داداش چرا مسئله رو پیچیده می کنی.
دو نوع سکه بیشتر ندارم.
سکه 86 که می گن امامی.
زیر 86 که می گن طرح قدیم.

امامی حباب داره(در حال حاضر و حبابش هم متغیره) و بالاتر از قیمتش معامله می شه، چه در خرید و چه در فروش.
سکه طرح قدیم به قیمت طلاش معامله می شه.

پلمپ داشته باشه یا خیر هم فرقی نمی کنه.
تمام.

aasemi

Registered User
لایک‌ها
112
این سکه ها رو به شما داده؟
اینکه دقیقا کپی سکه های بانکی هست, حتی روش هم نوشته بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران!
سکه رو فقط بانک مرکزی حق ضربش رو داره. هر چیزی غیر از اون در بهترین حالتش میشه طلا. اگر این عکسی که شما دادید به گفته طلا فروش سکه غیر بانکی هست من بعید می دونم حتی طلا باشه :(, یعنی کسی که تا این حد جلو میره که سکه تقلبی با طرح سکه رسمی بزنه دیگه نمیاد طلا بکار ببره, جرم اولی از دومی بیشتر هست.

سکه غیر بانکی مثل این هست که کسی به شما بگه من دلار غیر بانکی می فروشم, یعنی توسط وزارت خزانه داری آمریکا چاپ نشده تو خونه خودم با پرینترم چاپ کردم, 10 درصد هم ارزونتر میدم!

سکه ها رو ببرید پیش همون کسی که ازش خریدید و بهش بفروشید. البته اگر اصلا قبول کنه که اینارو به شما فروخته چون هیچ آدرس و نشانه ای هم روی پلمپش نیست.

در اولین فرصت که شنبه هست می خوام به خودش بفروشم.

استدلالش این بود که اگه سکه بانکی بخری موقع فروش 1 میلیون ازت کم میشه...ولی اگه این سکه ها رو بخری فقط داری پول طلا میدی...که چون توسط یکی از اقوام خریداری شده بود و من اصلا تماسی با فروشنده نداشتم و فروشنده رو اصلا ندیدم و من به اون فامیلمون اعتماد داشتم و اون فامیل گفته بود آشنای خانوادگی ماست و ما ازش خرید میکنیم برامون میخره میفروشه و تجربه ایی هم توی خرید سکه نداشتم بهش اعتماد کردم و 4 تا سکه غیر بانکی خریدم ازش...

آرتیمس محتشم

Registered User
لایک‌ها
158
در اولین فرصت که شنبه هست می خوام به خودش بفروشم.

استدلالش این بود که اگه سکه بانکی بخری موقع فروش 1 میلیون ازت کم میشه...ولی اگه این سکه ها رو بخری فقط داری پول طلا میدی...که چون توسط یکی از اقوام خریداری شده بود و من اصلا تماسی با فروشنده نداشتم و فروشنده رو اصلا ندیدم و من به اون فامیلمون اعتماد داشتم و اون فامیل گفته بود آشنای خانوادگی ماست و ما ازش خرید میکنیم برامون میخره میفروشه و تجربه ایی هم توی خرید سکه نداشتم بهش اعتماد کردم و 4 تا سکه غیر بانکی خریدم ازش...
خوب چیکار کردید دوست گرامی موفق شدید بفروشید یا نه؟

aasemi

Registered User
لایک‌ها
112
خوب چیکار کردید دوست گرامی موفق شدید بفروشید یا نه؟

فروختم .12 ملیون و 50 خریدم 13 ملیون 970 فروختم. با یه سکه فروش حرفه ایی دوست شدم... اون راهنمایی ام کرد چطوری بهش بفروشم.

اون سکه فروش گفت دوتا پیشنهاد دارم... یکی اینکه سکه بانکی بخر... یا اینکه از یکی دیگه مغازه های ما یه قطعه طلا به اندازت پولت بردار...من به جای اینکه پول اجرت بگیرم +7% سود طلا + 9% مالیات ارزش افزوده... قطعه ایی که انتخاب کردی رو وزن میکنم به اضافه 10% سود بهت میفروشم...دارم فکر میکنم کدوم رو انتخاب کنم... سکه بانکی بگیرم یا یه گردنبند طلا.

Last edited:

آرتیمس محتشم

Registered User
لایک‌ها
158
فروختم .12 ملیون و 50 خریدم 13 ملیون 970 فروختم. با یه سکه فروش حرفه ایی دوست شدم... اون راهنمایی ام کرد چطوری بهش بفروشم.

اون سکه فروش گفت دوتا پیشنهاد دارم... یکی اینکه سکه بانکی بخر... یا اینکه از یکی دیگه مغازه های ما یه قطعه طلا به اندازت پولت بردار...من به جای اینکه پول اجرت بگیرم +7% سود طلا + 9% مالیات ارزش افزوده... قطعه ایی که انتخاب کردی رو وزن میکنم به اضافه 10% سود بهت میفروشم...دارم فکر میکنم کدوم رو انتخاب کنم... سکه بانکی بگیرم یا یه گردنبند طلا.
چجوری میشه فهمید سکه ای بانکی هست یا غیر بانکی مشخصه ظاهری خاصی دارن؟

pedro88

Registered User
لایک‌ها
1,017
سکه غیر بانکی فقط موقع فروش پول طلاش حساب میشه و با نرخ روز خرید سکه حساب نمیشه فرمولشم اینه
طلای آب شده×۴/۳۳۱۸÷که اکثرا تقسیم بر (۷۴۰) میکنن ۷۵۰÷عیارسکه×وزن
از وزن به راست
و اینکه سکه غیره ضرب غیر بانکی هست هرکسی هم ازت نمیخره برای همین عده ای از افراد این سکه ها رو وکیوم میکنن میفروشن و تعداد کمی از فروشنده ها میتونن تشخیص بدن اصل و تقلبیشو چون تمیز در میاد متاسفانه محض اطلاع گفتم اینو هم بگم

pedro88

Registered User
لایک‌ها
1,017
چجوری میشه فهمید سکه ای بانکی هست یا غیر بانکی مشخصه ظاهری خاصی دارن؟
لبه ها و دندانه های سکه غیر بانکی مرتب نیست و عکس روی سکه هم متوازن نیست و روش کلی هم اینکه صدای سکه هست سکه رو روی شیشه میزنن سکه تقلبی با اصل صدای ضربش فرق داره ولی تشخیصش کار پیشکسوت های بازاره:)

pedro88

Registered User
لایک‌ها
1,017

اگر طلا میخواین بخرین طلای آب شده بخرین که موقع فروش چیزی ازتون زیاد کسر نکنن طلای هم که نگین داره اصلا نخرین مگه اصلش :) در کل طلای مستعمل هم خواستین بگیرین به جاش آبشده بگیرین به نفعتون چون طلای خالص داره و مثل طلای مستعمل از وزنش چیزی کسر نمیشه

بالا