• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوال بي نهايت حياتي

†$H@ki®@†

Registered User
لایک‌ها
4
آقايون و خانوم هاي محترم
هر كس كه ميدانه كدام آلياژ با مجاورت با يك آهنربا به آهنربا تبديل نميشه يا اينكه اين عمل خيلي دير صورت ميگيره سريعا اطلاع بده:eek: :blink: :eek:
چون آهن وقتي كه نزديك يك آهن ربا باشه ژس از مدتي اون آهن تبديل به آهن ربا ميشه
دوستان سريعا جواب بدين...

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
1-مواد فرو مغناطيس
موادي كه با قرار گرفتن در ميدان مغناطيسي آهن ربا مي شن.مثل آهن و فولاد و ..

2-مواد پارا مغناطيس
تا زماني كه در مجاورت ميدان مغناطيسي هستن كمي خاصيت مغناطيسي پيدا مي كنن و بعد از قطع شدن ميدان خاصيتشون از بين مي ره مثل:پلاتينيوم < آلومينيوم , منگنز و اكسيژن.

اگه درست سوالتون رو متوجه شده باشم منظورتون گروه دومه.
چون ديدم خيلي سريع پرسيدين من هم سريع جواب دادم.اگر توضيح بيشتر خواستين بدم خدمتتون.:)

meher

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
در جامدات با توجه به پیوندهای بین اتمها، یونها و ملکولها پنج نوع شبکه بلوری وجود دارد که بر این اساس عناصر جدول تناوبی تقسیم بندی می شوند . بیشتر عناصر خالص جامد، فلز می باشند یعنی دارای الکترون و رسانش هستند . تمام فلزات دارای یک اثر پارامغناطیسی ضعیف می باشند که به دما وابسته نیست و با توجه به نظریه الکترون آزاد و گشتاور مغناطیسی اسپین ذاتی الکترونهای آزاد توجیه می شود . محدوده حرکت الکترونهای آزاد در نوارهای انرژی است ، در مرز این نواحی ، امواج الکترون بوسیله بلور بازتاب براگ می کند که سبب بوجود آمدن گاف انرژی می شود . این گافهای انرژی در تعیین عایق یا رسانا بودن جسم اهمیت زیادی دارند. خواص الکترون ، به علت خواص مغناطیسی آن می باشد ، اعمال میدان مغناطیسی بر حرکت الکترونهای مداری تاثیر می گذارد یعنی به الکترونهای مداری شتاب می دهد یا حرکت آنها را کند می کند . بر این اساس مواد از نظر مغناطیسی به پنج دسته تقسیم می شوند .
1- دیا مغناطیس : حرکت الکترون مداری ، در میدان مغناطیسی خارجی حرکت تقدیمی است . این خاصیت در موادی بارز است که اتم یا پوسته بسته الکترونی داشته باشد ، اما در فلزات خاصیت دیا مغناطیس مربوط به الکترونهای نسبتا آزاد است و به دما وابسته نیست .
2- پارامغناطیس : با اعمال میدان مغناطیسی خارجی ، گشتاورهای اسپین ممکن است در راستای میدان قرار بگیرند اما اغتشاشات گرمایی از هم ردیف شدن آنها جلوگیری می کند ، یعنی پارامغناطیسی مدار الکترون به دما بستگی دارد . فلزات قلیایی خاکی با نوارهای الکترون ‏‎4f‎‏ نیمه خالی در این گروه قرار می گیرند .
3 -فرومغناطیس : دارای گشتاور مغناطیسی خودبخودی هستند، در دماهای بالا مانند پارامغناطیس معمولی رفتار می کنند اما در دمای بحرانی کوری در نتیجه ممان مغناطیسی اسپین الکترون، خودبخود گشتاور مغناطیسی دو قطبی دائمی بدست می آورند. خاصیت انحصاری عناصر انتقالی با مدار درونی ناکامل می باشد .
4- آنتی فرومغناطیس: دو قطبی ها گشتاورهای مساوی و در جهت خلاف هم دارند، معمولا الکترون آزاد ندارند. با افزایش دما، خواص مغناطیسی این مواد به آرامی تا دمای نیل افزایش می یابد که در این دما تبدیل به پارامغناطیس می شوند ، این خاصیت مربوط به یون فلزات می باشد .
5.فری مغناطیس:
دوقطبی های همسایه با گشتاورهای مغناطیسی نامساوی در خلاف جهت هم هستند، بنابراین مغناطش کامل وجود دارد.خواصی شبیه فرومغناطیس ها دارند اما شامل الکترونهای آزاد نمی باشند.این خاصیت مربوط به یون فلزات می باشد.

البته دوستان عزیز اگه بجای زدن یک تاپیک توی گوگل سرچ کنند ؛ نتیجه بهتری می گیرند. تاپیک فقط باید به موضوعاتی اختصاص پیدا کنه که واقعا تخصصی باشه یا اینکه واقعاً جای بحث دشته باشه.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
ممنون از توضيح كامل شما و ببخشيد كه توضيحات من در سطح مقدماتي بود:D

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
1- دیا مغناطیس : حرکت الکترون مداری ، در میدان مغناطیسی خارجی حرکت تقدیمی است . این خاصیت در موادی بارز است که اتم یا پوسته بسته الکترونی داشته باشد ، اما در فلزات خاصیت دیا مغناطیس مربوط به الکترونهای نسبتا آزاد است و به دما وابسته نیست .
2- پارامغناطیس : با اعمال میدان مغناطیسی خارجی ، گشتاورهای اسپین ممکن است در راستای میدان قرار بگیرند اما اغتشاشات گرمایی از هم ردیف شدن آنها جلوگیری می کند ، یعنی پارامغناطیسی مدار الکترون به دما بستگی دارد . فلزات قلیایی خاکی با نوارهای الکترون ‏‎4f‎‏ نیمه خالی در این گروه قرار می گیرند .
3 -فرومغناطیس : دارای گشتاور مغناطیسی خودبخودی هستند، در دماهای بالا مانند پارامغناطیس معمولی رفتار می کنند اما در دمای بحرانی کوری در نتیجه ممان مغناطیسی اسپین الکترون، خودبخود گشتاور مغناطیسی دو قطبی دائمی بدست می آورند. خاصیت انحصاری عناصر انتقالی با مدار درونی ناکامل می باشد .
4- آنتی فرومغناطیس: دو قطبی ها گشتاورهای مساوی و در جهت خلاف هم دارند، معمولا الکترون آزاد ندارند. با افزایش دما، خواص مغناطیسی این مواد به آرامی تا دمای نیل افزایش می یابد که در این دما تبدیل به پارامغناطیس می شوند ، این خاصیت مربوط به یون فلزات می باشد .
5.فری مغناطیس:
دوقطبی های همسایه با گشتاورهای مغناطیسی نامساوی در خلاف جهت هم هستند، بنابراین مغناطش کامل وجود دارد.خواصی شبیه فرومغناطیس ها دارند اما شامل الکترونهای آزاد نمی باشند.این خاصیت مربوط به یون فلزات می باشد.

ولي بيش از حد تخصصي نبود؟

†$H@ki®@†

Registered User
لایک‌ها
4
دست شما درد نكنه كه اينقدر توژ توضييح دادي
اما من نفهميدم كدام ماده هست كه آهن ربا اون رو جذب كنه اما اون ماده خودش در اثر مجاورت و حركت در كنار آهنربا خودش آهن ربا نشه
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
اما من نفهميدم كدام ماده هست كه آهن ربا اون رو جذب كنه اما اون ماده خودش در اثر مجاورت و حركت در كنار آهنربا خودش آهن ربا نشه
از اول مي گفتين كه ما انقدر توضيح الكي نديم:D
مگه مي شه خود ماده آن ربا نشه؟تا اونجايي كه من مي دونم كلا اساس جذب كردن آهن ربا اينه كه ماده مربوطه رو اول تبديل به آهن ربا مي كنه بعد اون رو جذب مي كنه.
اگر چيزي غير از اين وجود داره من نمي دونم.

†$H@ki®@†

Registered User
لایک‌ها
4
من يك ايميل به ناسا زدم گفتن ميشه آلياژي ساخت كه خيلي دير به آهن ربا تبديل بشه
حالا اگر شما ميدونيد راهنمايي كنيد

در ضمن يك سوال ديگر اگر دو قطب هم نام آهن ربا كه همديگر را دفع ميكنند نزديك همديگر كنيم و به زور كنار هم نگه داريم آيا از خاصيت آهن ربايي آنها كم ميشه؟

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
مي دونين بدي قسمت علم و دانش چيه؟اينه كه مباحثش عموميه(به غير از بخش برق و الكترونيك) كه كاريش هم نمي شه كرد.
كساني هم كه اينجا سوال مي كنن بيشترشون سوالات تخصصي مي كنن.حالا بايد يكي توي اين فروم پيدا بشه كه در زمينه سوال شما تخصص داشته باشه و بياد توي فروم علم و دانش بعد بياد توي تاپيك شما بعد هم جواب بده.
حالا به نظر من اين سوال شما بيشتر جنبه تخصصي داره ولي ممكنه همين الان يكي از دوستان پيدا بشن كه بتونن جواب بدن.

ولي اگر نظر خودم رو بخواين بهتون مي گم.
با تشكر:
وحيد

†$H@ki®@†

Registered User
لایک‌ها
4
نظر خودتون رو هم بگين
اگر هم كسي رو ميشناسيد بگين بياد
من الان براي اين سوال يك جايزه ميزارم تا يك خورده انگيزه ايجاد كنم
من يك اشتراك نا محدود اينترنت براي جواب سوالم ميزارم
كه چند نفر با هم هم ميتونن ازش استفاده كنن

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
در صنعت همینطور که فولاد ضد زنگ و ضد خوردگی و ضد اسید داریم، فولاد غیرمغناطیسی هم داریم.

روش ساختن این نوع آلیاژها به اینصورت هست که در اونها درصدی از مواد هست که ضریب مغناطیس شوندگی منفی دارن. در صدهای حجمی این مواد به نسبت کل حجم آلیاژ طوری تنظیم میشه که ضریب مغناطیس شوندگی حاصل صفر یا خیلی نزدیک به صفر باشه. در نتیجه آلياژ حاصل فولادی هست که فرومغناطیس نیست.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
در صنعت همینطور که فولاد ضد زنگ و ضد خوردگی و ضد اسید داریم، فولاد غیرمغناطیسی هم داریم.

روش ساختن این نوع آلیاژها به اینصورت هست که در اونها درصدی از مواد هست که ضریب مغناطیس شوندگی منفی دارن. در صدهای حجمی این مواد به نسبت کل حجم آلیاژ طوری تنظیم میشه که ضریب مغناطیس شوندگی حاصل صفر یا خیلی نزدیک به صفر باشه. در نتیجه آلياژ حاصل فولادی هست که فرومغناطیس نیست.
خوب مازولاق جان تا اينجا درست كه.اون فولا فرومغناطيس نيس.خوب؟
حالا با توجه به اين سوال:

كدام ماده هست كه آهن ربا اون رو جذب كنه اما اون ماده خودش در اثر مجاورت و حركت در كنار آهنربا خودش آهن ربا نشه

و با توجه به حرف شما ديگه آهنربا نمي تونه اون فولاد رو جذب كنه.چون براي اينكه آهن ربا بتونه يك جسمي رو جذب كنه بايد اول اون جسم رو تبديل به آن هربا بكنه و اون فولاد چون فرومغناطيس نيست نمي تونه آهن ربا بشه.
نظرتون چيه؟

من فكر كنم سوال ايشون اشتباه باشه.چون تا اونجايي كه من مي دونم آهن ربا به شرطي مي تونه يك ماده رو جذب كنه كه بتونه اول اون ماده رو تبديل به آهن ربا كنه.

Mis.judi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
این ظروف فلزی رو دیدین که پشتش نوشته باشه استنلس. این آلیاژ البته اگه جنس اصل باشه تقریبا هیچ وقت مغناطیس نمیشه . البته ضد زنگ هم هستن و برای امور غذایی و بهداشتی مناسبند.
دقیقا یادم نیست که آلیاژش از چی تهیه میشه اما فکر کنم یه لایه کروم روش داره.

amirhoman

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
11
چرا بحث رو میپیچونین؟ تمام الیاژ های مس و نقره و طلا و ...

Mis.judi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از Annapaquin :
از اول مي گفتين كه ما انقدر توضيح الكي نديم:D
مگه مي شه خود ماده آن ربا نشه؟تا اونجايي كه من مي دونم كلا اساس جذب كردن آهن ربا اينه كه ماده مربوطه رو اول تبديل به آهن ربا مي كنه بعد اون رو جذب مي كنه.
اگر چيزي غير از اين وجود داره من نمي دونم.
البته به آهن ربا تبدل نمیکنه. تنها کاری که یه آهن ربای مغناطیسی در مجاورت یه ماده انجام میده این هست که دوقطبی های مغناطیسی داخل ماده را البته در صورت وجود با میدان مغناطیسی خودش همسو میکنه و به این طریق خاصیت مغناطیسی اون ماده رو که بعلت نا همسویی دوقطبی هایش خنثی یا کم اثر شده را تقویت میکنه.
حالا همونطور که قبلا دوستان گفتن 2 حالت داره که یا این حالت رو حفظ میکنه یا از دست میده.
منظور سوال ایشون فکر میکنم موادی باشه که این حالت رو از دست بده. یعنی بطور موقت جذب بشه و بعد از خارج شدن میدان اصلی دوباره به حالت قبل برگرده.درسته؟

Mis.judi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
به نقل از amirhoman :
طلا و نقره که جذب آهن ربا نمیشن.

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
يعني آهن ربا مس و نقره و طلا رو جذب مي كنه؟

Mis.judi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
خوندم. اما وسطهای بحث سوال رو عوض کرده. گفته کدوم ماده هست که جذب آهن ربا بشه اما خودش آهن ربا نشه.

بالا