ashena عزيز - ممنونم ، من كارم رو آغاز كردم
ببخشيد پس اين پروژه به اصطلاح سيستم عامل ملي كه الان چند ساله واسه خيلي ها نون و آب آورده پس كشكه؟
بله كشكه !
يه مسئله مهم هست: وقتي کسي سيستم عامل مي سازه بايد انگيزه اش از ساختن سيستم عامل چيزي نباشه الا ساختن ساختن عامل و احيانا فروختن اون به عنوان يه محصول و يا چيزي توي همين مايه ها، اگر قرار باشه با انگيزه حال اجنبي رو بگيريم سيستم عامل بسازيم کاري از پيش نمي ره. خود اجنبي هم وقتي سيستم عامل ساخته براي رو کم کني کسي اين کار رو نکرده بلکه براي استفاده از کامپيوتر اين کار رو کرده. سيستم عامل، کامپيوتر، ماشين، اين ها همه Product به حساب مياد اينا رو توليد مي کنن که مصرف بشه و به کار بياد مثل تلويزيون و ريسيور تلفن و غيره، ابزار مبارزه فرهنگي که نيست
شما درست ميگي
اما هدف من رو كم كني و اين چيزا نيست
گذشته از تجاري بودن (كه از اين بخش به هيچ وجه نميتوان گذشت) من هدف والاتري دارم
يك مثال بزنم
حكومتي با انقلاب به وجود آمده - حالا اين حكومت دو راه داره (اگه انقلابش واقعاً انقلاب و تحول باشه)
يا بايد از شيوه هاي حكومتي رژيم پيشين استفاده كنه و كمي از احكامش رو عوض كنه
و يا بايد از خودش قوانين و حكم هاي تازه و نو به وجود بياوره
در حالت يكم ، حكومت با مشكلات و دشواري هاي فراواني روبرو ميشود ولي در شكل دوم ، شيوه حكومت و قوانين چون تازه و به روز هستند است !
در سيستم عامل هم همينطور
هسته انگليسي طراحي شده ، و ما مجبوريم آن را به زبان خودمان برگردانيم
چرا نبايد هسته اي جديد و مطابق با زبان پارسي (و حتي زبان هاي راست چين مانند عبري و عربي) بسازيم تا هم خيال خودمان را راحت كنيم و هم خيال بيل گيتس را !؟
mazoolagh و saeid عزيز
خدمتان عرض كنم كه
اصولاً با اين حرفها (نميتونم و كار حضرت فيل (ع) هست و نميشه و نمي خوام ) بايد دو هزار و پانصد و نود و شش قرن ديگه هم در جهل و گمراهي بمونيم و بعد از اون دو هزار سال تازه به ياد پيشرفت بي افتيم !
در مورد لامپ م.... روش...ن (سانسور كردم) خوب حرفمو پس ميگيرم
لطفاً كسي منو از برق نكشه (سيستمم بهم ميريزه )
مگه لینوکس سیستم عامل نیست؟
بعدش هم به نظر من اصلا مهم نیست که همه کارهایی که می کنیم به نتیجه برسه یعنی مثلا 10 سال دیگه بیل گیتس بیاد جلوی ما لنگ بندازه.
مهم اینه که کار کنیم با نیت پاک و تمام.
لينوكس سيستم عامل بدي نيست مخصوصاً كه كدبازه
هدف من هم همينه (كار كنيم با نيت پاك و تمام !)
من که دهنم وا موند وقتی شنیدم برای فارسی کردن لینوکس چه بودجه هایی گرفتن، انوقت تازه بعد از چند سال گفتن بخاطر کمبود متخصص هنوز نتونستیم فارسیش کنیم! خوبه این اپن سورس بود وگرنه دیگه چی میشد! بنظرم باید شبیه ویندوز صبر کنن تا عربیش بیاد بعد "گپچژ" را اضافه نمایند.
MehDJ جان!
ما که یه لینوکس رو که سورسشم دستمونه 2 - 3 ساله داریم ور میریم باهاش تا فارسیش کنیم، اگر بخوایم از پایه یه سیستم عامل بنویسیم به احتمال زیاد موقعی که اخبار 2:30 تو تلویزیون بشقاب پرنده هارو نشون داد که توی نیویورک باهم تصادف کردن و فضاپیمای مریخ 5 دقیقه تاخیر داشته و همه شاکی شدن، انوقت شاید یه سیستم عاملی شبیه ویندوز 3.1 با هسته لینوکس، به نام خودمون داشته باشیم! عجب افتخار ملی میشه. (ملی خودمونو میگما!)
به مثالي كه در مورد انقلاب و حكومت زدم توجه كنيد
من معتقدم كه اگر كسي در راه ويرايش سيستم عامل پيش بره آخرش هم به اون ميرسه (يعني نوك قله سيستم عامل نويسي
نيست)
ما بايد سيستم عامل نو را برنامه ريزي كنيم نه دنبال اين باشيم كه سيستم عامل ديگران را ويرايش كنيم و حتي گسترش بدهيم
به وضع حكومت كشور گل و بلبل آنگولا توجه كنيد !
تفاوت قوانين حكومت كنوني با رژيم هاي پيشين چقدر است ؟ آنچنان توفيري نميكند
حالا آنها (!) اگر از ابتداء به جاي افزودن و ويرايش احكام حكومت پيشين مي آمدند و قوانين تازه بر اساس دين اسلام (دين رسمي كشور مسلمان آنگولا كه 70 ميليون جمعيت دارد ) به وجود مي آوردند آيا بازهم اين مشكلات براي آن كشور به وجود مي آمد؟
در مورد رايانه هم همينطور
من حتي به سخت افزار هم رحم نميكنم ! سخت افزار هم بايد پارسي و ميهني شود و با كمك سيستم عامل و پردازنده ايراني بتوانيم سيستم عامل دلخواه ايراني و خاور زمين را به وجود بيا وريم (بيا بريم !)
۱- لینوکس فقط یک هسته یا kernel هست. وقتی کنار برنامه ها و ابزارهای GNU قرار بگیره میشه یک سیستم عامل. برای همین صحیحتره بگیم GNU/Linux . گرچه رایجه که GNU/Linux رو خیلیها سیستم عامل لینوکس میگن و نمیشه ازشون ایراد گرفت اما اگر از بعد فنی نگاه کنید فقط هسته است.
۲- دوباره اختراع کردن چرخ در مواردی باعث نوآوری و پیشرفت میشه اما در خیلی موارد بی نتیجه میمونه. سیستم عامل یکی از اون موارده. وقتی اینهمه سیستم عامل منبع باز/آزاد مثل GNU/Linux,Darwin و انواع BSD ها هست لازم نیست کد رو دوباره خودمون از اول بنویسیم.
۳- اما این کدهارو خارجیها نوشتن! چه فرقی می کنه؟ کنترل همه کدها دست خودته. اگر احساس میکنید سربار کشورهای دیگه هستید و ... خیلی راحت(نه اینقدرا هم راحت!) میتونید به جمع توسعه دهندگان اون پروژه ها بپیوندید(همونطور که مردم از سرتاسر جهان در توسعه اونها نقش دارند) و برای کشور خودتون و همچنین بقیه مردم جهان مفید باشید. همانطورکه مردم جهان تا به الان این همه برای ما مفید بودن!
۴- سیستم عامل ملی با کدهای دیگران معنا نداره حتی اگر اون کد آزاد منتشر بشه. از نظر من در هر شرایط دیگری هم سیستم عامل ملی معنا نداره. در ضمن اسم این پروژه به پروژه نرم افزارهای آزاد و منبع باز تغییر کرده.
۵- لینوکس را از پروژه های ملی مرتبط با آن نشناسید! چون تصور اشتباه چه مثبت چه منفی راجع بهش پیدا می کنید.
۶- من از مکینتاش و Mac OS X ساخت شرکت آمریکایی اپل استفاده می کنم که نیمی از اون تحت عنوان Darwin به صورت رایگان و منبع باز/آزاد منتشر شده و از این انتخابم خیلی راضیم، احساس وابستگی نمی کنم و البته باعث نمیشه با کاربران، طرفداران و توسعه دهندگان ویندوز و GNU/Linux,Solaris و انواع BSD ها درگیر باشم.
موفق باشید
من از اين جهت ميگويم كه كرنل (يا همون هسته) تازه بنويسيم كه بتوانيد پارسي و خط و تاريخش را پاس بدارد !
البته شايد من در گمراهي كامل به سر ميبرم ، و ميشود با كرنل هاي ديگر هم پارسي نوشت و راست چين كرد
در مورد اينكه گفتيد وابسته نيستيد و سيستم عامل آمريكايي هست من اين نظر رو دارم
ما اصولاً فرزندان آدم ابوالبشر هستيم و هيچ تفاوتي باهم ندارم ، من به اين كار ندارم كه ابزار زندگيم آمريكايي است يا اسرائيلي و يا حتي شوروي سابق (!)
در اين مورد من با هيچ ملتي دشمني ندارم
اما فرهنگ ما (ايراني ها) فرهنگ متفاوتي با آنها است ، از شما ميپرسم ، آيا نميشود ما هم رايانه ي پارسي داشته باشيم ؟
البته نه بخاطر رو كم كني و پوز زني اجانب
بلكه به خاطر سهولت استفاده كاربران ايراني
مثلاً ببينيد
برنامه نويس ايراني ميخواهد نرم افزاري توليد كنيد ، دو راه در پيش رو دارد : يكم - برنامه خارجي را بخرد و آن را گسترش دهد (كه در اينصورت باز مشكلاتي مانند برگرداندن به پارسي و از اينجور مسائل به وجود مي آيد) راه دوم - در اينصورت مجبور است كه بسياري از توابع را (مانند راست چين كردن و ويرايشگر پارسي و تاريخ خورشيد و غيره) را خودش بنويسد در ضمن مجبور است به منابع انگليسي مراجعه كند و در اين جا بايد زبان انگليسي را ياد بگيرد و اگر نخواهد ياد بگيرد و از منابع ميهني استفاده كند بازه هم اين منابع جواب نخواهد داد ، چون اصولاً بايد از مرجع ياد گرفت و نه از برگردان (ترجمه) و با توجه به كيفيت (البته از نظر من) پايين آموزش ها (كتاب و سي دي و آموزش هاي ديگر) اين روش (آموزش از روي متون ترجمه شده) پاسخگو نخواهد شد
با اين تفاسير افراد كمتري به دنبال يادگيري زبان برنامه نويسي ميروند
..
كشور هند را نگاه كنيد
در گذشته در استعمار انگليس بود
و همكنون زبان انگليسي به عنوان زبان دوم آن كشور نهادينه شده (در واقع جوانترهايشان زبان هندي را فراموش كرده اند ! و زبان انگليسي را به مثابه يك بلبل صحبت ميكنند !)
بعد از انقلاب گاندي كه شعار اصلي آن صنعت بود (همانطور كه در پرچم كشور آنها نشان چرخ صنعت حك شده است) مردم آن سامان تحول بسيار ژرفي كردند
همانطور كه خودتان ميدانيد برنامه نويسان هندي امروز جزء بهترين برنامه نويسان جهان هستند (يعني جوان تر ها بيشتر اينگونه هستند)
ياد آور ميشوم كه خواستن توانستن است ولي بايد راه را آغاز كنيم و پاي در جاده پرتلاطم كمال و پيشرفت بگذاريم.... چه رومانتيك شد!
بايد به جاي پيروي از ريشه ها ، خودمان ريشه بسازيم