• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سيستم عامل پارسي برپا كنيم

mazoolagh

Registered User
لایک‌ها
7
به نقل از setareh2 :
معلوم میشه فیلمای بهروز وثوق زیاد نگاه میکنی:lol: :D
دقیقا - اونم تو سینما!

ضمنا صحبتهای irgamer هم در مورد اختراع چرخ کاملا تایید میشه!

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
به نقل از MehDJ :
من از اين جهت ميگويم كه كرنل (يا همون هسته) تازه بنويسيم كه بتوانيد پارسي و خط و تاريخش را پاس بدارد !
کرنل خیلی تاثیر نداره حداقل برای کاربر معمولی فقط رابط کاربر مهمه.
به نقل از MehDJ :
اما فرهنگ ما (ايراني ها) فرهنگ متفاوتي با آنها است ، از شما ميپرسم ، آيا نميشود ما هم رايانه ي پارسي داشته باشيم ؟
اینجوری جواب میدم، ما برای اینکه به تمام نیازهای فارسیمون در سیستم عاملها برسیم ۳ راه داریم:
۱- نوشتن سیستم عامل، رابط کاربر، چارچوب و... از اول ----> درصد موفقیت: ۱ الی ۲ درصد!
۲- درخواست از شرکتهای بزرگ مانند اپل و مایکروسافت. ----> دردصد موفقیت: نمیشه راحت گفت. چون عوامل زیادی از تحریم گرفته تا تعداد مصرف کنندگان تاثیر داره. گروه ما(ایرماگ) در تماس با اپل به نتایج خوبی دست یافته که شاید اگر ما با تجربه تر بودیم یا کاربرهای بیشتری در تماس با اپل با ما همکاری می کردن به نتایج سریعتر و بهتری می رسیدیم. به گمانم مایکروسافتیها هم در زمینه اضافه شدن تقویم شمسی/جلالی به .net framework 2 به نتایجی رسیده بودن.
۳- با پروژه های آماده و منبع باز مثل KDE,GNOME و البته چارچوبهاشون مثل QT و GTK همکاری کنیم تا امکانات فارسی همونطور که میخوایم بهشون اضافه بشه. اینجا دیگه از شرکتی درخواست نمی کنی خودت همه کارو می کنی. اما موانع این کار: کمبود نیروی متخصصی که حاضر بشه به رایگان روی این پروژه ها کار کنه و پروژه ملی که متاسفانه باعث دلسردی افراد از انجام چنین کارهایی میشه. کارشناس پروژه ملی نرم افزارهای آزاد و متن باز(لینوکس سابق) در زمینه تغییرات مورد نیاز QT و GTK ظاهرا آقای هومن مهر هست که ایشون واقعا فرد متخصص و آگاهی هستن اما نمیدونم چرا پروژه تا به الان به نتایج راضی کننده ای نرسیده.
دقت کنید که وقتی GNOME,KDE و سایر محیطهای گرافیکی و چارچوبهاشون با فارسی به خوبی کنار بیان همزمان امکانات فارسی رو به تمام توزیعهای لینوکس، انواع BSD ها و... اضافه شده.
به نقل از saeedsmk :
چرا فكر ميكنيم اعداد 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 فارسين و d1234567890 (توجه: d رو زدم كه انگليسي اعداد رو نشون بده )اينا انگليسي و يا لاتين ( در حالي كه اينها هم اعدادي هستن ايراني)
یک چشم بندی: d۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰! کیبورد فارسی ویندوز اعداد رو انگلیسی وارد میکنه اما در کنار کاراکترهای فارسی اونهارو فارسی نمایش میده. اما Firefox و Opera که از این سیستم استفاده نمیکنن اعداد رو به شکل واقعی خودشون نشون میدن. کیبوردهای مکینتاش و محیطهای گرافیکی لینوکس اعداد رو واقعا فارسی وارد می کنند.
به نقل از vmf :
در ضمن حرف های علی آقا عزیز هم تائید میشه !!
اگر منظورتون منم خیلی ممنون :)
به نقل از ashena55 :
درباره مستعمره هزار کشور بودن که شما گفته بودید ، خوب تا چند وفت دیگه ایران ناگزیر از رعایت کپی رایت خواهد بود و دیگه این مسائل حل خواهد شد . ما دیگه حسابی با کسی نداریم ، پول می دیم آش می خوریم . مثل اونا که پول می دن نفت می خورن! مثل اونا که پول نمی دن مغزهای ما رو می برن !
جناب گیتس هم احتمالا یه جریمه دهان پرکن برای ایران می بره !
من منظورم مستعمره بودن نبود. همونطور که گفتید وقتی پول نرم افزار پرداخت بشه(گه خوشبختانه درمورد مکینتاش از اول خیلیها رو به رایگان داره، در بسیاری از PC های آماده هم همینطوره اما در ایران کمتر PC آماده گیر میاد) دیگه کسی نمیتونه طلبکار باشه. اما درمورد همکاری مردم سراسر جهان در توسعه نرم افزارهای منبع باز هیچ منتی نیست. منتها خودمون اگر احساس می کنیم فقط مصرف کننده شدیم بهتره مثل تمام مردم دنیا ما هم شروع کنیم به مشارکت در پیشرفت پروژه ها.
به نقل از ashena55 :
از نظر فقه هم بخوای بگی خوب الان بعضی مراجع تکثیر نرم افزار های سه کشور آمریکا ، انگلیس و اسرائیل رو مجاز دونستن . یعنی هر ناکسی که زورگوست مسلمان جماعت زیر بار زورش نمی ره حتی اگه پر زور باشه!!
من کارشناس مذهبی نیستم اما تا جایی که میدونم دین ما اجازه نمیده به خاطر درگیری سیاسی با دولت کشوری پول مردم کشوری رو بخوریم یا نرم افزارهاشونو بدزدیم. البته اینکه استفاده از کرک و شماره سریال سرقته یا نه بحثیه که چه از نظر دینی چه قانونی اختلاف نظر زیادی روش هست.
به نقل از mazoolagh :
ضمنا صحبتهای irgamer هم در مورد اختراع چرخ کاملا تایید میشه!
من در این تاپیک حسابی تایید شدم ;)
موفق باشید

3soot

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
درود بر همه ياران و ياوران و اربابان و همه اهالي ايران زمين
درود بر تمامي آزادانديشان جهان كه ايكاش شما از آنها چيزي ياد مي گرفتي

بيل كيست ؟ كلنگ چيست ؟ ويندوز چيست ؟ لينوكس چه كوفتيست !؟

تمام اينها و چيزها نمونه هاي ارزشمندي هستند كه براي توسعه و پيشرفت جهاني ( والبته با نيم نگاهي به جيب مباركشان ) تلاش كردند مخصوصا پروژه لينوكس و كلا تفكر منبع باز

چرا ما دنبال اين هستيم تا اجنبي ها براي ما كاري كنند ؟

هر موقع به درجه اي از فهم رسيديد كه چهارچوب جغرافيائي اجنبي ساز يا هموطن ساز نيست ميتوان به ادراك و استنتاجات شما تبريك گفت

چرا ما اكنون مستعمره هزار كشور هستيم !؟

چون افرادي مثل شما در طول تاريخ سعي كردن هميشه اين ملت رو دورش يه حصار بكشند و امروز نيز هم

چرا تو كف اين مونديم كه بيل گيتس عجب اعجوبه ايه ، لينوس تورواگدزج عجب زردچوبه ايه !

چون اولي يك برنامه ريز فوق العاده اقتصادي است كه ميدونه چه جوري از موقعيتها استفاده كنه و دومي يك انسان و بهتر بگم يك تفكري كه سعي ميكنه به امثال شما كمك كنه كه رو پاي خودت واستي ...بنده خدا خبر نداشت اينجوري خطابش كني .... دوست عزيز به اين فرد احترام بگذاريد اين شخص از تمام منافع مالي براي يك هدف گذشته و در حال حاظر زندگي نسبتا ساده اي داره مطمئنم لااقل 98 در صد هموطن هاي شما يعني اونائي كه حاظرند با شما در يك محدوده خاص زندگي كنند اگر جاي ايشون بودند پول به جيب ميزدند اساسي

چرا به جاي اينكه دنبال پارسي كردن (فارسي كردن) نرم افزار ها باشيم خودمان نرم افزار توليد نميكنيم

براي اينكه نه لزوم داره همه كاري بكنيد نه ميتونيد همه كاري بكنيد به جاي اينكار ميتونيد در پوژه هاي متن باز جهاني شركت كنيد و از مزاياي آن براي كشورتان ( شما كه معتقد به اين امر هستيد ) استفاده كنيد .
مطمئنا شما اگه فايرفاكس رو توليد كرده بوديد از ارائه اون به مردم كشور استكبارجهاني ممانعت بعمل ميآورديد به روش كار و همكاري انساني و جهاني اين متن بازها بيشتر توجه كنيد

چرا به جاي اينكه همه زندگي خودمان را صرف اين كنيم كه ويندوز غربي مايكروسافت را فارسي كنيم
شما زحمت نكشيد خود مايكروسافت اينكارو انجام ميده بهتر از خودتون

يا لينوكس مزخرف لينوس فلان فلان شده

اينو بعنوان جوك تلقي ميكنم

خودمان يك دانه سيستم عامل كاملاً سازگار و به به صورت بنيادي پارسي و ايراني خلق نمي كنيم ؟

يادمه يه زماني اين شعر فردوسي ورد زبونا بود كه هنر نزد ايرانيان است و بس بعد كه وارد دوره دوم انقلاب شديم و يه كم سفرهاي خارجي بيشتر شدو رفتيم اونورا و ديديم چه خبره حالا ميبينم كه مينويسن :
هنر نزد ايرانيان است
يعني بس اون حذف شد
البته قصدم توهين به فردوسي نبود بلكه نكته اي رو عرض كردم كه متعجبم كه هي چرا قصد داريد اين مردم رو بكشيد به درون خودشون ملتي قابليت پيشرفت رو پيدا ميكنه كه در ارتباط دائمي با ديگر نگرشها قرار بگيره اينجا ياد جمله اي از مرحوم شاملو افتادم ...ميگفت :
" من در صورتي ميفهمم كه درست ميانديشم كه انديشه غلطي ذهنم رو تحريك كنه " حالا شما هي ملت رو تشويق به بستن كن هي با تحريكات ملي و احسنت و به به و چه چه گفتن جلوي تضارب افكار و انديشه هاي اين ملت رو بگير بگو ما مخيم همه ..... بگو ما فلانيم بقيه ..... هر موقع آموختي كه به ديگر انديشه ها احترام بزاري هر موقع ياد گرفتي كه به زحماتي كه انديشمندان دنيا كشيدند در چهارچوب جامعه جهاني احترام بزاري اونموقع ميبيني كه در كشورت كلي انديشمند داري كه نه احتياجي به نفت پيدا ميكني براي فروختن و نه بمب اتمي براي دفاع كردن .
ميبخشيد اصلا قصد پاسخ نداشتم ولي ناگذير شدم
موفق باشيد :)

aaber_piade

Registered User
لایک‌ها
25
دوست عزيز هسته ويندوز به انگليسي نيست، هسته ويندوز به زبان ماشين هست نه به زبان هيچ يک از ملل دنيا، يک سري کد هست که کامپايل شده و به چيزي شبیه به صفر و يک تبديل شده. اون چيزي که شما اون رو هسته نام ميدين هسته نيست، يه اينترفيس هست، حالا من چرا به قول معروف دارم اداي ملا لغتي رو در ميارم؟ چون مثال شما درباره جکومت من رو به فکر فرو برد و خوب که فکر مي کنم مي بينم دليل اين تشبيهي که شما کردين اين هست که گمان ميکنيد ويندوز يا لينوکس در مرحله کد نويسي از پايه انگليسي طراحي شده و ريشه اش درزبان انگليسي فرو رفته و براي استفاده فارسي زبانان از اون مشکل خيلي زيادي وجود داره و عملا يک کار نشدني هست در صورتي هسته يه سيستم عامل انگليسي و فارسي نداره، اينترفيس يا رابط کاربري رو هم ميشه تغيير داد، براي لينوکس يه نفر بشينه يه kde فارسي بنويسيه خوب، نميشه؟ اين به جاي تلاش براي ايجاد سيستم عامل ملي.

در مورد پشتيباني از زبان هاي ديگه هم يه استانداردي در دنيا هست به اسم يونيکد، وقتي يک روش جهاني براي پشتيباني از زبان هاي مختلف در دنيا هست که روز به روز هم داره تکميل تر ميشه، چرا بيايم و بيخ و بن رو برکنيم و از پايه چيز جديد بسازيم؟ چرا بيايم چرخ رو از نو اختراع کنيم؟ خوب از همون استناندارد جهاني استفاده مي کنيم.

شما درست ميگي
اما هدف من رو كم كني و اين چيزا نيست
گذشته از تجاري بودن (كه از اين بخش به هيچ وجه نميتوان گذشت) من هدف والاتري دارم
يك مثال بزنم
حكومتي با انقلاب به وجود آمده - حالا اين حكومت دو راه داره (اگه انقلابش واقعاً انقلاب و تحول باشه)
يا بايد از شيوه هاي حكومتي رژيم پيشين استفاده كنه و كمي از احكامش رو عوض كنه
و يا بايد از خودش قوانين و حكم هاي تازه و نو به وجود بياوره
در حالت يكم ، حكومت با مشكلات و دشواري هاي فراواني روبرو ميشود ولي در شكل دوم ، شيوه حكومت و قوانين چون تازه و به روز هستند است !
در سيستم عامل هم همينطور
هسته انگليسي طراحي شده ، و ما مجبوريم آن را به زبان خودمان برگردانيم
چرا نبايد هسته اي جديد و مطابق با زبان پارسي (و حتي زبان هاي راست چين مانند عبري و عربي) بسازيم تا هم خيال خودمان را راحت كنيم و هم خيال بيل گيتس را !؟

MehDJ

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
saeedsmk عزيز سخنان شما درست
اما يك مسئله اينجا وجود داره
با اين تفاصيلي كه شما گفتيد ، پس اين ويندوز فارسي كه الان موجود هست چي چيه ؟ !
منظورم اينه كه ما الان چطوري راحت ميتونيم از خط و نوشتار پارسي (گ پ چ ژ) استفاده كنيم ، همچنين از اعداد و تاريخ فارسي ؟
آيا معجزه شده يا مايكروسافت اين جناب وقفه رو دور زده ؟
نتيجه اي كه من ميگيرم اين است كه ما ميتوانيم زبان پارسي (يا همون فارسي) رو در سيستم عامل تازه بگنجانيم
در مورد اين بحث عمومي كه مي گويند " فلان چيز كه غربي ها دارند ْ، در ابتداء مال ما ايرانيها بود " من اينرو عرض كنم كه ما (همه مردم جهان) همه از يك جنس هستيم (همانطور كه در قرآن مجيد هم آمده) و كلاً چيزي به نام ايراني و غير ايراني نداريم
من با هيچ ملتي مشكل ندارم ، همه دوست و برادر و خواهر هستيم ، همه انسون هستيم ، تنها تفاوتمان اينست كه بعضي ها ميخواهند خودشان را برتر از ديگران بدانند
برگرديم به گفتمان خودمان

اما blabala ي عزيز
در پاسخ به شما بايد بگويم كه
هدف من ساختن سيستم عامل داخلي نيست
ببينيد در جهان، ما سه نوع خط داريم (كه خوشبختانه نام علميشون رو من بلد نبيدم) : زبان بالا به پايين مانند خط چيني - خطهاي چپ به راست ، مانند ژاپني ، انگليسي آلماني و تركيه اي و هندي و بيشتر (شايد هم همه) كشورهاي اروپايي - و خطهاي راست به چپ مانند ، زبان پارسي (ايران ، افغانستان ، تاجيكستان) عربي (كشورهاي عربي) ، عبري (زبان اسرائيليان) ، اردو (زبان پاكستان) و غيره
هدف واقعي من از عنوان كردن اين پيشنهاد (سيستم عامل تازه) در واقع كمك به اين كشورها (كشورهايي كه زبان راست به چپي دارند) است
مثالي بزنيم تا لامپ ... (آقا من شرمنده ! يادم رفته بودكه اين معني بدي داشت!) :
ببينيد ، اروپايي ها از برق 60 هرتز استفاده ميكنند
اروپايي ها بر طبق شرايط اقتصادي و مسائل ديگر از اين سيستم بهره مند هستند
اما ايران و بسياري از كشورهاي جهان آيا ميتوانند از برق 60 هرتز استفاده كنند ؟ پاسخ اين است كه نخير (البته فعلاً)
پس اينها چكار بايد بكنند ؟
پس ايرانيها و اينگونه كشور ها آمدند و سيستم برقي 50 هرتز ساختند (در واقع از 60 هرتز كم كردند) و ...
پريزهاي برق ايران با اروپا فرق فوكولد
آيا در زماني كه شخصي يا گروهي ميخواستند پريز تازه بسازند كسي گفت كه پريز كه اروپايي ها ساختند كافيست و شما نميخواهد دوباره آن را بسازيد ؟!!
در حالي كه مسئله سيستم عامل تازه هم مانند آن پريز برق است (توضيح : شكل پريزهاي 60 با 50 فرق ميكنند)
يا مثال ديگري در مورد ماشين ها بزنم
همه ميدانيد كه ماشين ها در جهان دو گونه هستند
يك گروه فرمانشان سمت راست و گروه ديگر فرمانشان در سمت چپ است
اين را مقايسه بكنيد با زبان نوشتاري كه يكي چپ به راست است و يكي ديگر راست به چپ
توضيح بيشتري خواستيد ، منت بگذاريد و بگوييد
در ضمن همانطور كه گفتم ، اينكار بستن حصار نيست ، اينكار يعني دوباره سازي ابزاري براي استفاده بهتر براي بهره بردن افرادي كه از نمونه خارجي آن نميتوانند استفاده كنند (يا اگر هم بتوانند ، بايد با مشكلات فراوني دست و پنجه نرم كنند)
در ضمن اگر ما پيش از اروپايي ها رايانه را اختراع ميكرديم و زبان راست به چپ ما بر سيستم هاي رايانه اي حكومت ميكرد ، الان اين غربي ها بودند كه به اين فكر مي افتادند كه زبان انگليسي و زبان هاي چپ به راست را به سيستم هاي ما اضافه كنند يا سيستم عامل تازه درست كنند !

در ضمن شما لازم نيست سيستم عامل ها و برنامه هاي قبلي رو رها كنيد و مجبور باشيد " فقط " از اين سيستم عامل استفاده كنيد ! اين سيستم عامل هم مانند همه سيستم عامل ها ، دوستي مسالمت آميز با ويندوز و لينوكس خواهد داشت
اين سيستم عامل قرار است امكانات و برنامه هاي تازه داشته باشد ، نه اينكه ما بخواهيم فتوشاپ و كورل و دلفي و برنامه هاي بزرگ را دوباره سازي كنيم
اين سيستم عامل يك سيستم عامل انحصاري نخواهد بود
اين سيستم عامل قابليت چند زبانه كامل خواهد داشت (يعني هم چپ به راست هست و هم راست به چپ و هم كاربر قادر است زبان سيستم را ويرايش و زبان جديد خودش را اضافه كند)
اين سيستم عامل در واقع سيستم عامل تازه و با كرنل تازه خواهد بود كه در واقع ادامه دهنده راه سيستم عامل هاي پيشين (Mac OS لينوكس و ويندوز و سيستم هاي ديگر)
اينطور نيبست كه با آمدن اين سيستم عامل بايد بقيه را فراموش كنيم
مانند اين است كه بگوييم دين اسلام آمده است تا دين هاي ديگر را نابود كند و فقط خودش حكومت كند ! در واقع دين اسلام ادامه دهنده ي دين هاي الهي ديگر است نه پايان دهنده آنها ! (البته اين نكته بحث بر انگيز ، خيلي طولاني است و در حوصله اين مقاله نمي گنجد!)

نكته : قطعاً چيزي كه يك بيگانه براي ما درست ميكند ، صد در صد جواب نخواهد داد ، مانند زبان فارسي كه در ويندوز 2000 بود ، اگر دوستان يادشان باشد ما با اينكه خوشحال بوديم كه ميتوانيم مستقيم در ويندوز فارسي بنويسيم ، ولي با ديدن حرف " ي " تيرمون به سنگ خورد ، البته اين مشكل بعداً برطرف شد ، البته نه به دست مايكروسافت ، بلكه به دست ايرانيها
پس اهميت ساخت سيستم عامل تازه در اينجا بيشتر نمايان ميشود
در مورد اين هم كه دوست عزيزمون گفتند كه ما علم ساخت سخت افزار را نداريم بايد عرض كنم كه ، درست است كه نداريم ولي ميتوانيم بدستش بياوريم ، در اينترنت به راحتي ميتوانيد از مقالات و كتابهاي علمي استفاده كنيد ، برخي پولي و برخي رايگان
اصولاً انسان تا چيزي را با چشم خود نبيند ، ميگويد آن چيز وجود ندارد !

لطفاً اگر پرسشي داشتيد بپرسيد
---------
توجه كنيد كه مطالب بالا را پيش از خواندن نوشته هاي جديد ، نوشتم ؛ و اينك ادامه داستان

آقا ما تسليم
سخنان علي آقا (irgamer) تاييد ميشه ،‌اونم شديداً
پس كرنل تقريباً هيچ تاثيري در پروژه سيستم عامل نو نداره
هدف اصلي و در واقع آرمان اصلي من ساخت سيستم عاملي چند زبانه (كه سيستم ها اينطور هستند ولي نياز به ويرايش دارند) باشد كه تنها تفاوتش سفارشي بودن زياد آن به طوري كه با هر سليقه اي كنار بيايد و همچنين اين سيستم عامل يك سيستم عامل جديد با برنامه هاي منحصر به فرد باشد
در واقع اين ايده ، ايده ي زياد تازه اي نيست
در واقع من مي خواهم سيستم عامل به گونه اي باشد كه استفاده از آن براي كاربران غير حرفه اي هم آسان باشد
توجه كنيد كه كاربر غير حرفه اي ، امروز اگر متخصص نباشد ولي اگر راه هاي رسيدن به قله پيشرفت آسان تر باشد ، پس كاربر معمولي راحت ميتواند پيشرفت كند و حرفه اي شود
يك مثال بزنم
همه ميدانيد كه شمار رشد متخصصين و مهندسين (تمام جهان) در تمام زمينه ها نسبت به چند سال پيش بالا رفته و سطح علمي مردم هم بالا رفته (يا به بيان ديگه ،‌ دكتر و مهندس زياد شده) علت چيست ؟
دليل اصلي اين رويداد خوش آيند هموار شدن جاد پيشرفت است و لا غير
جاده پيشرفت يعني اينترنت ، كه اينترنت خود باعث رايگان شدن علم و دانش شده است ، براي مثال شما به راحتي ميتوانيد در اينترنت كتاب ها و جزوه هاي آموزشي پيدا كنيد و ياد بگيريد يا در سيستم هاي آموزش از راه دور شركت كنيد
در واقع من هم ميخواهم همين كار را كنم
در كل مقصود اين است كه اين سيستم عامل براي تمام سليقه ها و براي همه سطح هاي اجتماعي (از نظر سواد يا كور و كچل بودن) قابل استفاده باشد
در واقع اين سيستم عامل يك سيستم انحصاري نخواهد بود ( مانند ويندوز كه يك سيستم انحصاري است - البته اصولاً ميكروسافت انحصار طلب هست ، يعني هرچه كه ميخواهيم داشته باشيم بايد از او بخواهيم ، يه چيزايي شبيه امپراتوري رايانه اي)
ببينيد اصلاً " انحصار طلبي " در دين اسلام محكوم شده است ، زيرا اسلام معتقد است كه حكومت و مالكيت تنها و تنها از آن خدا است و بس
البته فكر ميكنم در ساير اديان توحيدي هم محكوم شده

---
در مورد اختراع دوباره چرخ هم حق با شماست ، من اشتباه كردم ( اصولاً من هميشه اشتباه ميكنم)

از همه دوستاني كه در اين بحث شركت كردند و من قازقولنگ شومپت كته كله چرمنگ (چلمنگ) و ناقص العقل رو راهنمايي كردند ، بي اندازه سپاس گذارم
به ويژه استادان و سروران بنده irgamer و aaber_piade عزيز و گرانقدر كه واقعاً نظرات كارگشا و پربهايي داشتند

balabala

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
5,745
"اما blabala ي عزيز"

جانم؟

"در پاسخ به شما بايد بگويم كه
هدف من ساختن سيستم عامل داخلي نيست
ببينيد در جهان، ما سه نوع خط داريم (كه خوشبختانه نام علميشون رو من بلد نبيدم) : زبان بالا به پايين مانند خط چيني - خطهاي چپ به راست ، مانند ژاپني ، انگليسي آلماني و تركيه اي و هندي و بيشتر (شايد هم همه) كشورهاي اروپايي - و خطهاي راست به چپ مانند ، زبان پارسي (ايران ، افغانستان ، تاجيكستان) عربي (كشورهاي عربي) ، عبري (زبان اسرائيليان) ، اردو (زبان پاكستان) و غيره
هدف واقعي من از عنوان كردن اين پيشنهاد (سيستم عامل تازه) در واقع كمك به اين كشورها (كشورهايي كه زبان راست به چپي دارند) است
مثالي بزنيم تا لامپ ... (آقا من شرمنده ! يادم رفته بودكه اين معني بدي داشت!) :
ببينيد ، اروپايي ها از برق 60 هرتز استفاده ميكنند
اروپايي ها بر طبق شرايط اقتصادي و مسائل ديگر از اين سيستم بهره مند هستند
اما ايران و بسياري از كشورهاي جهان آيا ميتوانند از برق 60 هرتز استفاده كنند ؟ پاسخ اين است كه نخير (البته فعلاً)
پس اينها چكار بايد بكنند ؟
پس ايرانيها و اينگونه كشور ها آمدند و سيستم برقي 50 هرتز ساختند (در واقع از 60 هرتز كم كردند) و ...
پريزهاي برق ايران با اروپا فرق فوكولد
آيا در زماني كه شخصي يا گروهي ميخواستند پريز تازه بسازند كسي گفت كه پريز كه اروپايي ها ساختند كافيست و شما نميخواهد دوباره آن را بسازيد ؟!!"
خب متاسفانه سیستم عامل، یک ولتاژ و پریز برق نیست که به سادگی تکنولوژیش رو داشته باشیم. یک تکنولوژی و تجربه جدید و مرتبط با علوم مختلف برای ما هست...

"در حالي كه مسئله سيستم عامل تازه هم مانند آن پريز برق است (توضيح : شكل پريزهاي 60 با 50 فرق ميكنند)
يا مثال ديگري در مورد ماشين ها بزنم
همه ميدانيد كه ماشين ها در جهان دو گونه هستند
يك گروه فرمانشان سمت راست و گروه ديگر فرمانشان در سمت چپ است
اين را مقايسه بكنيد با زبان نوشتاري كه يكي چپ به راست است و يكي ديگر راست به چپ
توضيح بيشتري خواستيد ، منت بگذاريد و بگوييد"
خب ما میتونیم سیستم عاملهای کنونی چپ به راست/ماشین فرمان چپ به راست رو بدون ساختن دوباره سیستم عامل/ماشین، راست به چپ کنیم...

"در ضمن همانطور كه گفتم ، اينكار بستن حصار نيست ، اينكار يعني دوباره سازي ابزاري براي استفاده بهتر براي بهره بردن افرادي كه از نمونه خارجي آن نميتوانند استفاده كنند (يا اگر هم بتوانند ، بايد با مشكلات فراوني دست و پنجه نرم كنند)"

خب بله میشه!

"در ضمن اگر ما پيش از اروپايي ها رايانه را اختراع ميكرديم و زبان راست به چپ ما بر سيستم هاي رايانه اي حكومت ميكرد ، الان اين غربي ها بودند كه به اين فكر مي افتادند كه زبان انگليسي و زبان هاي چپ به راست را به سيستم هاي ما اضافه كنند يا سيستم عامل تازه درست كنند !"
کاملا موافقم، ولی اروپایی ها نیامدن شیوه جدیدی رو خودشون در موارد دیگه ابدا کنن، بلکه از تکنولوژی ما استفاده کردن، مثل قنات و... چرا ما این کار رو نکنیم؟

"در ضمن شما لازم نيست سيستم عامل ها و برنامه هاي قبلي رو رها كنيد و مجبور باشيد " فقط " از اين سيستم عامل استفاده كنيد ! اين سيستم عامل هم مانند همه سيستم عامل ها ، دوستي مسالمت آميز با ويندوز و لينوكس خواهد داشت"
متاسفانه یکی از مشکلات همینه. شما اگر بخواید سیستم عاملی بنویسید که سازگار با کداصلی ویندوز باشه مثلا API ویندوز رو بپذیره، یقینا مایکروسافت ساکت نخواهد نشست. و صد البته هیچوقت مایکروسافت کد اصلی ویندوز رو در اختیار ما قرار نمیده! پس ممکن نیست. ولی در مورد لینوکس چون منبع باز هست، خب میشه، ولی دوباره کاری میشه!

"اين سيستم عامل قرار است امكانات و برنامه هاي تازه داشته باشد ، نه اينكه ما بخواهيم فتوشاپ و كورل و دلفي و برنامه هاي بزرگ را دوباره سازي كنيم"
امکان نداره، مگر اینکه هسته اصلی اون سیستم عاملها و حداقل API سازگار با اونها رو داشته باشه! که بازم نمیشه. (بالا گفتم) متاسفانه من و شما یک چیز خیلی مهمی رو فراموش کردیم : کپی رایت. و فکر میکنیم به همین راحتی میشه هر چیزی رو هر جای استفاده کرد، تغییر داد. حتی کدهای منبع باز هم کپی رایت و حق تالیف خاص به خودشون رو دارن که باید از اون پیروی کرد.

"اين سيستم عامل يك سيستم عامل انحصاري نخواهد بود"
انشاال...!

"اين سيستم عامل قابليت چند زبانه كامل خواهد داشت (يعني هم چپ به راست هست و هم راست به چپ و هم كاربر قادر است زبان سيستم را ويرايش و زبان جديد خودش را اضافه كند)"
امیدواره مثل پروژه ملی لینوکس در عرض یک سال طراحی گردد.

"اين سيستم عامل در واقع سيستم عامل تازه و با كرنل تازه خواهد بود كه در واقع ادامه دهنده راه سيستم عامل هاي پيشين (Mac OS لينوكس و ويندوز و سيستم هاي ديگر) "
امیدوارم بتونیم با این وضع تحریم و با مبلغی اندک لیسانس و سورس Mac OS رو بخریم.

"اينطور نيبست كه با آمدن اين سيستم عامل بايد بقيه را فراموش كنيم"

فکر نمی کنم همیچین اتفاقی بیفته.

"مانند اين است كه بگوييم دين اسلام آمده است تا دين هاي ديگر را نابود كند و فقط خودش حكومت كند ! در واقع دين اسلام ادامه دهنده ي دين هاي الهي ديگر است نه پايان دهنده آنها ! (البته اين نكته بحث بر انگيز ، خيلي طولاني است و در حوصله اين مقاله نمي گنجد!)"
کاملا موافقم.

"نكته : قطعاً چيزي كه يك بيگانه براي ما درست ميكند ، صد در صد جواب نخواهد داد ، مانند زبان فارسي كه در ويندوز 2000 بود ، اگر دوستان يادشان باشد ما با اينكه خوشحال بوديم كه ميتوانيم مستقيم در ويندوز فارسي بنويسيم ، ولي با ديدن حرف " ي " تيرمون به سنگ خورد ، البته اين مشكل بعداً برطرف شد ، البته نه به دست مايكروسافت ، بلكه به دست ايرانيها"
این هم مربوط میشه به تحریم ما. اصلا ویندوز فارسی وجود نداره، بلکه متخصصان عزیز کشورمون ویندوز برادران مسلمان عربی رو کرک کرده و گپچژ را افزودند!

"پس اهميت ساخت سيستم عامل تازه در اينجا بيشتر نمايان ميشود"

و باید دید به چه قیمتی.

همونطور که دیدید با دو سه کلمه نمیشه همه مسائل رو حل کرد. یقینا مشکل دوباره سازی برنامه ها، پشتیبانی و بکارگیری از برنامه های معروف و قانون حق تالیف بعنوان اساسی ترین و ابتدایی ترین مشکلات خواهند بود.
یک چیزی رو بگم: تا موقعی که ما قانون کپی رایت رو نقض می کنیم، سیستم عامل ساخته خود یک رویا بیش نیست. فقط امیدوارم بعد از قبول کردن قانون کپی رایت، اونقدر خسارت به مایکروسافت و شرکتهای خارجی ندیم که برای سیستم عامل ساخته خود بودجه ای در کشور نمونه!

meli

Registered User
لایک‌ها
23
آقا شماها که می خواین فقط شعار بدین چرا این تاپیکا رو می زنین که رو اعصاب آدم را برین؟!

irgamer

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
15
به نقل از MehDJ :
در واقع اين سيستم عامل يك سيستم انحصاري نخواهد بود
شما موضوع رو کاملا تموم شده دونستید در حالی که هنوز یه برنامه نویس هم با شما اعلام همکاری نکرده!
به نقل از balabala :
امیدوارم بتونیم با این وضع تحریم و با مبلغی اندک لیسانس و سورس Mac OS رو بخریم.
سورس بسیاری از بخشهای Mac OS X (صد البته غیر از رابط گرافیکی) تحت عنوان Darwin با مجوز APSL2 به صورت آزاد منتشر میشه که از هرکجای دنیا میشه سورسش و کامپایل شده اش رو به رایگان گرفت و استفاده کرد.
چون با مجوز آزاد منتشر شده شامل تحریم ایران هم نمیشه.
اما بقیه بخشها از جمله رابط گرافیکی رو فکر نمی کنم اپل به فردی از هر ملیتی بفروشه!
lموفق باشید

بالا