mazoolagh
Registered User
- نوشتهها
- 2,938
- لایکها
- 7
دقیقا - اونم تو سینما!به نقل از setareh2 :معلوم میشه فیلمای بهروز وثوق زیاد نگاه میکنی:lol:
ضمنا صحبتهای irgamer هم در مورد اختراع چرخ کاملا تایید میشه!
دقیقا - اونم تو سینما!به نقل از setareh2 :معلوم میشه فیلمای بهروز وثوق زیاد نگاه میکنی:lol:
کرنل خیلی تاثیر نداره حداقل برای کاربر معمولی فقط رابط کاربر مهمه.به نقل از MehDJ :من از اين جهت ميگويم كه كرنل (يا همون هسته) تازه بنويسيم كه بتوانيد پارسي و خط و تاريخش را پاس بدارد !
اینجوری جواب میدم، ما برای اینکه به تمام نیازهای فارسیمون در سیستم عاملها برسیم ۳ راه داریم:به نقل از MehDJ :اما فرهنگ ما (ايراني ها) فرهنگ متفاوتي با آنها است ، از شما ميپرسم ، آيا نميشود ما هم رايانه ي پارسي داشته باشيم ؟
یک چشم بندی: d۱۲۳۴۵۶۷۸۹۰! کیبورد فارسی ویندوز اعداد رو انگلیسی وارد میکنه اما در کنار کاراکترهای فارسی اونهارو فارسی نمایش میده. اما Firefox و Opera که از این سیستم استفاده نمیکنن اعداد رو به شکل واقعی خودشون نشون میدن. کیبوردهای مکینتاش و محیطهای گرافیکی لینوکس اعداد رو واقعا فارسی وارد می کنند.به نقل از saeedsmk :چرا فكر ميكنيم اعداد 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 فارسين و d1234567890 (توجه: d رو زدم كه انگليسي اعداد رو نشون بده )اينا انگليسي و يا لاتين ( در حالي كه اينها هم اعدادي هستن ايراني)
اگر منظورتون منم خیلی ممنونبه نقل از vmf :در ضمن حرف های علی آقا عزیز هم تائید میشه !!
من منظورم مستعمره بودن نبود. همونطور که گفتید وقتی پول نرم افزار پرداخت بشه(گه خوشبختانه درمورد مکینتاش از اول خیلیها رو به رایگان داره، در بسیاری از PC های آماده هم همینطوره اما در ایران کمتر PC آماده گیر میاد) دیگه کسی نمیتونه طلبکار باشه. اما درمورد همکاری مردم سراسر جهان در توسعه نرم افزارهای منبع باز هیچ منتی نیست. منتها خودمون اگر احساس می کنیم فقط مصرف کننده شدیم بهتره مثل تمام مردم دنیا ما هم شروع کنیم به مشارکت در پیشرفت پروژه ها.به نقل از ashena55 :درباره مستعمره هزار کشور بودن که شما گفته بودید ، خوب تا چند وفت دیگه ایران ناگزیر از رعایت کپی رایت خواهد بود و دیگه این مسائل حل خواهد شد . ما دیگه حسابی با کسی نداریم ، پول می دیم آش می خوریم . مثل اونا که پول می دن نفت می خورن! مثل اونا که پول نمی دن مغزهای ما رو می برن !
جناب گیتس هم احتمالا یه جریمه دهان پرکن برای ایران می بره !
من کارشناس مذهبی نیستم اما تا جایی که میدونم دین ما اجازه نمیده به خاطر درگیری سیاسی با دولت کشوری پول مردم کشوری رو بخوریم یا نرم افزارهاشونو بدزدیم. البته اینکه استفاده از کرک و شماره سریال سرقته یا نه بحثیه که چه از نظر دینی چه قانونی اختلاف نظر زیادی روش هست.به نقل از ashena55 :از نظر فقه هم بخوای بگی خوب الان بعضی مراجع تکثیر نرم افزار های سه کشور آمریکا ، انگلیس و اسرائیل رو مجاز دونستن . یعنی هر ناکسی که زورگوست مسلمان جماعت زیر بار زورش نمی ره حتی اگه پر زور باشه!!
من در این تاپیک حسابی تایید شدمبه نقل از mazoolagh :ضمنا صحبتهای irgamer هم در مورد اختراع چرخ کاملا تایید میشه!
درود بر تمامي آزادانديشان جهان كه ايكاش شما از آنها چيزي ياد مي گرفتيدرود بر همه ياران و ياوران و اربابان و همه اهالي ايران زمين
بيل كيست ؟ كلنگ چيست ؟ ويندوز چيست ؟ لينوكس چه كوفتيست !؟
چرا ما دنبال اين هستيم تا اجنبي ها براي ما كاري كنند ؟
چرا ما اكنون مستعمره هزار كشور هستيم !؟
چرا تو كف اين مونديم كه بيل گيتس عجب اعجوبه ايه ، لينوس تورواگدزج عجب زردچوبه ايه !
چرا به جاي اينكه دنبال پارسي كردن (فارسي كردن) نرم افزار ها باشيم خودمان نرم افزار توليد نميكنيم
شما زحمت نكشيد خود مايكروسافت اينكارو انجام ميده بهتر از خودتونچرا به جاي اينكه همه زندگي خودمان را صرف اين كنيم كه ويندوز غربي مايكروسافت را فارسي كنيم
يا لينوكس مزخرف لينوس فلان فلان شده
خودمان يك دانه سيستم عامل كاملاً سازگار و به به صورت بنيادي پارسي و ايراني خلق نمي كنيم ؟
شما درست ميگي
اما هدف من رو كم كني و اين چيزا نيست
گذشته از تجاري بودن (كه از اين بخش به هيچ وجه نميتوان گذشت) من هدف والاتري دارم
يك مثال بزنم
حكومتي با انقلاب به وجود آمده - حالا اين حكومت دو راه داره (اگه انقلابش واقعاً انقلاب و تحول باشه)
يا بايد از شيوه هاي حكومتي رژيم پيشين استفاده كنه و كمي از احكامش رو عوض كنه
و يا بايد از خودش قوانين و حكم هاي تازه و نو به وجود بياوره
در حالت يكم ، حكومت با مشكلات و دشواري هاي فراواني روبرو ميشود ولي در شكل دوم ، شيوه حكومت و قوانين چون تازه و به روز هستند است !
در سيستم عامل هم همينطور
هسته انگليسي طراحي شده ، و ما مجبوريم آن را به زبان خودمان برگردانيم
چرا نبايد هسته اي جديد و مطابق با زبان پارسي (و حتي زبان هاي راست چين مانند عبري و عربي) بسازيم تا هم خيال خودمان را راحت كنيم و هم خيال بيل گيتس را !؟
"اما blabala ي عزيز"
خب متاسفانه سیستم عامل، یک ولتاژ و پریز برق نیست که به سادگی تکنولوژیش رو داشته باشیم. یک تکنولوژی و تجربه جدید و مرتبط با علوم مختلف برای ما هست..."در پاسخ به شما بايد بگويم كه
هدف من ساختن سيستم عامل داخلي نيست
ببينيد در جهان، ما سه نوع خط داريم (كه خوشبختانه نام علميشون رو من بلد نبيدم) : زبان بالا به پايين مانند خط چيني - خطهاي چپ به راست ، مانند ژاپني ، انگليسي آلماني و تركيه اي و هندي و بيشتر (شايد هم همه) كشورهاي اروپايي - و خطهاي راست به چپ مانند ، زبان پارسي (ايران ، افغانستان ، تاجيكستان) عربي (كشورهاي عربي) ، عبري (زبان اسرائيليان) ، اردو (زبان پاكستان) و غيره
هدف واقعي من از عنوان كردن اين پيشنهاد (سيستم عامل تازه) در واقع كمك به اين كشورها (كشورهايي كه زبان راست به چپي دارند) است
مثالي بزنيم تا لامپ ... (آقا من شرمنده ! يادم رفته بودكه اين معني بدي داشت!) :
ببينيد ، اروپايي ها از برق 60 هرتز استفاده ميكنند
اروپايي ها بر طبق شرايط اقتصادي و مسائل ديگر از اين سيستم بهره مند هستند
اما ايران و بسياري از كشورهاي جهان آيا ميتوانند از برق 60 هرتز استفاده كنند ؟ پاسخ اين است كه نخير (البته فعلاً)
پس اينها چكار بايد بكنند ؟
پس ايرانيها و اينگونه كشور ها آمدند و سيستم برقي 50 هرتز ساختند (در واقع از 60 هرتز كم كردند) و ...
پريزهاي برق ايران با اروپا فرق فوكولد
آيا در زماني كه شخصي يا گروهي ميخواستند پريز تازه بسازند كسي گفت كه پريز كه اروپايي ها ساختند كافيست و شما نميخواهد دوباره آن را بسازيد ؟!!"
خب ما میتونیم سیستم عاملهای کنونی چپ به راست/ماشین فرمان چپ به راست رو بدون ساختن دوباره سیستم عامل/ماشین، راست به چپ کنیم..."در حالي كه مسئله سيستم عامل تازه هم مانند آن پريز برق است (توضيح : شكل پريزهاي 60 با 50 فرق ميكنند)
يا مثال ديگري در مورد ماشين ها بزنم
همه ميدانيد كه ماشين ها در جهان دو گونه هستند
يك گروه فرمانشان سمت راست و گروه ديگر فرمانشان در سمت چپ است
اين را مقايسه بكنيد با زبان نوشتاري كه يكي چپ به راست است و يكي ديگر راست به چپ
توضيح بيشتري خواستيد ، منت بگذاريد و بگوييد"
"در ضمن همانطور كه گفتم ، اينكار بستن حصار نيست ، اينكار يعني دوباره سازي ابزاري براي استفاده بهتر براي بهره بردن افرادي كه از نمونه خارجي آن نميتوانند استفاده كنند (يا اگر هم بتوانند ، بايد با مشكلات فراوني دست و پنجه نرم كنند)"
کاملا موافقم، ولی اروپایی ها نیامدن شیوه جدیدی رو خودشون در موارد دیگه ابدا کنن، بلکه از تکنولوژی ما استفاده کردن، مثل قنات و... چرا ما این کار رو نکنیم؟"در ضمن اگر ما پيش از اروپايي ها رايانه را اختراع ميكرديم و زبان راست به چپ ما بر سيستم هاي رايانه اي حكومت ميكرد ، الان اين غربي ها بودند كه به اين فكر مي افتادند كه زبان انگليسي و زبان هاي چپ به راست را به سيستم هاي ما اضافه كنند يا سيستم عامل تازه درست كنند !"
متاسفانه یکی از مشکلات همینه. شما اگر بخواید سیستم عاملی بنویسید که سازگار با کداصلی ویندوز باشه مثلا API ویندوز رو بپذیره، یقینا مایکروسافت ساکت نخواهد نشست. و صد البته هیچوقت مایکروسافت کد اصلی ویندوز رو در اختیار ما قرار نمیده! پس ممکن نیست. ولی در مورد لینوکس چون منبع باز هست، خب میشه، ولی دوباره کاری میشه!"در ضمن شما لازم نيست سيستم عامل ها و برنامه هاي قبلي رو رها كنيد و مجبور باشيد " فقط " از اين سيستم عامل استفاده كنيد ! اين سيستم عامل هم مانند همه سيستم عامل ها ، دوستي مسالمت آميز با ويندوز و لينوكس خواهد داشت"
امکان نداره، مگر اینکه هسته اصلی اون سیستم عاملها و حداقل API سازگار با اونها رو داشته باشه! که بازم نمیشه. (بالا گفتم) متاسفانه من و شما یک چیز خیلی مهمی رو فراموش کردیم : کپی رایت. و فکر میکنیم به همین راحتی میشه هر چیزی رو هر جای استفاده کرد، تغییر داد. حتی کدهای منبع باز هم کپی رایت و حق تالیف خاص به خودشون رو دارن که باید از اون پیروی کرد."اين سيستم عامل قرار است امكانات و برنامه هاي تازه داشته باشد ، نه اينكه ما بخواهيم فتوشاپ و كورل و دلفي و برنامه هاي بزرگ را دوباره سازي كنيم"
انشاال...!"اين سيستم عامل يك سيستم عامل انحصاري نخواهد بود"
امیدواره مثل پروژه ملی لینوکس در عرض یک سال طراحی گردد."اين سيستم عامل قابليت چند زبانه كامل خواهد داشت (يعني هم چپ به راست هست و هم راست به چپ و هم كاربر قادر است زبان سيستم را ويرايش و زبان جديد خودش را اضافه كند)"
امیدوارم بتونیم با این وضع تحریم و با مبلغی اندک لیسانس و سورس Mac OS رو بخریم."اين سيستم عامل در واقع سيستم عامل تازه و با كرنل تازه خواهد بود كه در واقع ادامه دهنده راه سيستم عامل هاي پيشين (Mac OS لينوكس و ويندوز و سيستم هاي ديگر) "
"اينطور نيبست كه با آمدن اين سيستم عامل بايد بقيه را فراموش كنيم"
کاملا موافقم."مانند اين است كه بگوييم دين اسلام آمده است تا دين هاي ديگر را نابود كند و فقط خودش حكومت كند ! در واقع دين اسلام ادامه دهنده ي دين هاي الهي ديگر است نه پايان دهنده آنها ! (البته اين نكته بحث بر انگيز ، خيلي طولاني است و در حوصله اين مقاله نمي گنجد!)"
این هم مربوط میشه به تحریم ما. اصلا ویندوز فارسی وجود نداره، بلکه متخصصان عزیز کشورمون ویندوز برادران مسلمان عربی رو کرک کرده و گپچژ را افزودند!"نكته : قطعاً چيزي كه يك بيگانه براي ما درست ميكند ، صد در صد جواب نخواهد داد ، مانند زبان فارسي كه در ويندوز 2000 بود ، اگر دوستان يادشان باشد ما با اينكه خوشحال بوديم كه ميتوانيم مستقيم در ويندوز فارسي بنويسيم ، ولي با ديدن حرف " ي " تيرمون به سنگ خورد ، البته اين مشكل بعداً برطرف شد ، البته نه به دست مايكروسافت ، بلكه به دست ايرانيها"
"پس اهميت ساخت سيستم عامل تازه در اينجا بيشتر نمايان ميشود"
شما موضوع رو کاملا تموم شده دونستید در حالی که هنوز یه برنامه نویس هم با شما اعلام همکاری نکرده!به نقل از MehDJ :در واقع اين سيستم عامل يك سيستم انحصاري نخواهد بود
سورس بسیاری از بخشهای Mac OS X (صد البته غیر از رابط گرافیکی) تحت عنوان Darwin با مجوز APSL2 به صورت آزاد منتشر میشه که از هرکجای دنیا میشه سورسش و کامپایل شده اش رو به رایگان گرفت و استفاده کرد.به نقل از balabala :امیدوارم بتونیم با این وضع تحریم و با مبلغی اندک لیسانس و سورس Mac OS رو بخریم.