من هم با نوت بوک GIGABYTE همین مساله رو دارم.
گاهی اوقات یک صدای جیر که کاملا بنظر میرسه صدای برخورد هد دیسک با اونه به گوش میرسه و از همون اولم همین جریان بود. دوستمون که بالاتر توضیح دادن کمی خیالم راحت شد.
اما حالا نگران صدای فن مانندی هستم که دقیق نمیدونم صدای چیه؟ این البته مثل قبلی نیست که بندرت باشه این خیلی زیاد اتفاق میفته که انگار یک فنی باشه که پشت سر هم چرخشش کم و زیاد بشه. همونطور که گفتم مطمئن نیستم که صدای فنه یا سی پی یو یا هارد؟ کسی اطلاعات یا تجربه ای در اینمورد داره ممنون میشم راهنمایی کنه...
صدای هارد با صدای فن متفاوت هست. لپتاپهای قدرتمند یک دهه قبل (مثلا دارای پنتیوم 4 های Prescott 3.2GHz) و نیز بعضی لپتاپهای پرقدرت فعلی دارای دو فن می باشند . یکی برای GPU و یکی برای CPU . اما اکثر لپتاپهای عادی همچنان یک فن اصلی دارند
برای اطمینان، در زمانی که صدا را می شنوید دستتان را در کنار خروجی هوای لپتاپ بگیرید و ببینید هوای گرم خارج می شود یا خیر
به همین جهت لپتاپ را همیشه بر روی سطوح صاف و تمیز مثل میز قرار بدید تا هوا براحتی از ورودی های زیرین وارده شده و از خروجی های کناره خارج شود
گرچه فن بطور خودکار در مواقع کم باری باید خاموش شود اما اگر بیش از حد روشن می شود تنظیماتی را باید تغییر بدهید که در پایین توضیح داده شده. ضمن اینکه در Task Manager نیز نگاه کنید که برنامه ای بی دلیل سطح پردازش را بالا نبرده باشد که اسباب داغ شدن بی دلیل و روشن ماندن فن را موجب خواهد شد از این گذشته هر 3-2 سال یکبار به مراکز تخصصی تعمیر لپتاپ بسپارید تا باز کرده و پس از تمیز کردن گرد و خاک و پرز و ... از روی برد و داخل محفظه ی خنک کننده (هیت سینک) نسبت به تعویض خمیر سیلیکن نیز اقدام کنند
اما تنظیماتی که باید ویرایش شود:
به مسیر Control Panel\Power Options بروید. بطور پیش فرض در آنجا سه Plan برای مدیریت توان سیستم ملاحظه می کنید : Power Saver , Balanced , High Performance
مطابق تصویر 1 ، پلان Power Saver را انتخاب کرده و بر روی عبارت Change Plan Settings جلوی آن کلیک کنید تا پنجره ی بعدی باز شود و در پنجره ی بعد نیز بر روی Change advanced plan settings کلیک کنید و مطابق تصویر 2 ، بخشهایی که در کادر قرمز مقداردهی شده شده را عیناً در سیستم خود اعمال کنید و در پایان، تنظیمات انجام داده را Apply , Ok کنید.
حال هرگاه با لپتاپ کارهای سبک خواستید انجام دهید و توقع کم صداتر بودن آنرا داشتید پلان Power Saver را انتخاب کنید. در مواقع نیاز به پردازش بالاتر می توانید پلان های Balanced یا High Performance را انتخاب کنید
ضمن اینکه لازم است گزینه ی System Cooling Policy را در سایر پلان ها نیز بر روی Active قرار دهید تا فن بی دلیل کار نکند و هرگاه نیاز بود روشن شود