• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

صدای جیر جیر هارد دیسک لپ تاپ - کمک؟؟؟

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
وقتایی که دمای لپ تاپ بالاست صدای خرخر مانندی میده
در حالت عادی هم صدایی شبیه به صدای فن میده (میدونم که صدای فنش نیست چون مقداری با اون فرق داره)
به هر حال اینجوری که معلومه مشکلی نیست وکاری هم نمیشه کرد
خیلی ممنون از سایت خوبتون
با این وصف، صداها عادی هست
از اونجا که هارد همه ی لپتاپ ها با هر برندی، در مقایسه با هارد سیستهای رومیزی، فاصله ی کمتری با کاربر داره و از طرفی عایق بندی صوتی کمتر و بدنه ی نازکتری هم داره، در محیط های ساکت صدای هیس این هاردها بیشتر به گوش میرسه و باعث آزار کاربر هست

اگر مثل من زیاد به موضوع صدای هارد حساسید، برای نصب سیستم عامل از یک SSD استفاده کنید و هارد 1TB فعلی را هم یا از راه باکس USB در مواقع لزوم به سیستم متصل کنید و یا اینکه بکمک یک HDD Caddy بجای درایو DVD قرار بدید سپس در بخش Power Options تنظیم کنید تا هارد بعد از 1 دقیقه بیکار بودن خاموش بشه تا در شرایط عادی سیستم شما کاملا بی صدا کار کنه ...

saman3

Registered User
لایک‌ها
9
من هم با نوت بوک GIGABYTE همین مساله رو دارم.
گاهی اوقات یک صدای جیر که کاملا بنظر میرسه صدای برخورد هد دیسک با اونه به گوش میرسه و از همون اولم همین جریان بود. دوستمون که بالاتر توضیح دادن کمی خیالم راحت شد.
اما حالا نگران صدای فن مانندی هستم که دقیق نمیدونم صدای چیه؟ این البته مثل قبلی نیست که بندرت باشه این خیلی زیاد اتفاق میفته که انگار یک فنی باشه که پشت سر هم چرخشش کم و زیاد بشه. همونطور که گفتم مطمئن نیستم که صدای فنه یا سی پی یو یا هارد؟ کسی اطلاعات یا تجربه ای در اینمورد داره ممنون میشم راهنمایی کنه...

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
من هم با نوت بوک GIGABYTE همین مساله رو دارم.
گاهی اوقات یک صدای جیر که کاملا بنظر میرسه صدای برخورد هد دیسک با اونه به گوش میرسه و از همون اولم همین جریان بود. دوستمون که بالاتر توضیح دادن کمی خیالم راحت شد.
اما حالا نگران صدای فن مانندی هستم که دقیق نمیدونم صدای چیه؟ این البته مثل قبلی نیست که بندرت باشه این خیلی زیاد اتفاق میفته که انگار یک فنی باشه که پشت سر هم چرخشش کم و زیاد بشه. همونطور که گفتم مطمئن نیستم که صدای فنه یا سی پی یو یا هارد؟ کسی اطلاعات یا تجربه ای در اینمورد داره ممنون میشم راهنمایی کنه...
صدای هارد با صدای فن متفاوت هست. لپتاپهای قدرتمند یک دهه قبل (مثلا دارای پنتیوم 4 های Prescott 3.2GHz) و نیز بعضی لپتاپهای پرقدرت فعلی دارای دو فن می باشند . یکی برای GPU و یکی برای CPU . اما اکثر لپتاپهای عادی همچنان یک فن اصلی دارند
برای اطمینان، در زمانی که صدا را می شنوید دستتان را در کنار خروجی هوای لپتاپ بگیرید و ببینید هوای گرم خارج می شود یا خیر
به همین جهت لپتاپ را همیشه بر روی سطوح صاف و تمیز مثل میز قرار بدید تا هوا براحتی از ورودی های زیرین وارده شده و از خروجی های کناره خارج شود
گرچه فن بطور خودکار در مواقع کم باری باید خاموش شود اما اگر بیش از حد روشن می شود تنظیماتی را باید تغییر بدهید که در پایین توضیح داده شده. ضمن اینکه در Task Manager نیز نگاه کنید که برنامه ای بی دلیل سطح پردازش را بالا نبرده باشد که اسباب داغ شدن بی دلیل و روشن ماندن فن را موجب خواهد شد از این گذشته هر 3-2 سال یکبار به مراکز تخصصی تعمیر لپتاپ بسپارید تا باز کرده و پس از تمیز کردن گرد و خاک و پرز و ... از روی برد و داخل محفظه ی خنک کننده (هیت سینک) نسبت به تعویض خمیر سیلیکن نیز اقدام کنند

اما تنظیماتی که باید ویرایش شود:
به مسیر Control Panel\Power Options بروید. بطور پیش فرض در آنجا سه Plan برای مدیریت توان سیستم ملاحظه می کنید : Power Saver , Balanced , High Performance
مطابق تصویر 1 ، پلان Power Saver را انتخاب کرده و بر روی عبارت Change Plan Settings جلوی آن کلیک کنید تا پنجره ی بعدی باز شود و در پنجره ی بعد نیز بر روی Change advanced plan settings کلیک کنید و مطابق تصویر 2 ، بخشهایی که در کادر قرمز مقداردهی شده شده را عیناً در سیستم خود اعمال کنید و در پایان، تنظیمات انجام داده را Apply , Ok کنید.

حال هرگاه با لپتاپ کارهای سبک خواستید انجام دهید و توقع کم صداتر بودن آنرا داشتید پلان Power Saver را انتخاب کنید. در مواقع نیاز به پردازش بالاتر می توانید پلان های Balanced یا High Performance را انتخاب کنید
ضمن اینکه لازم است گزینه ی System Cooling Policy را در سایر پلان ها نیز بر روی Active قرار دهید تا فن بی دلیل کار نکند و هرگاه نیاز بود روشن شود

فایل های ضمیمه

• 2.PNG
    2.PNG
    25 KB · نمایش ها: 20
  • 1.PNG
    1.PNG
    38.4 KB · نمایش ها: 16
Last edited:

saman3

Registered User
لایک‌ها
9
صدای هارد با صدای فن متفاوت هست. لپتاپهای قدرتمند یک دهه قبل (مثلا دارای پنتیوم 4 های Prescott 3.2GHz) و نیز بعضی لپتاپهای پرقدرت فعلی دارای دو فن می باشند . یکی برای GPU و یکی برای CPU . اما اکثر لپتاپهای عادی همچنان یک فن اصلی دارند
برای اطمینان، در زمانی که صدا را می شنوید دستتان را در کنار خروجی هوای لپتاپ بگیرید و ببینید هوای گرم خارج می شود یا خیر
به همین جهت لپتاپ را همیشه بر روی سطوح صاف و تمیز مثل میز قرار بدید تا هوا براحتی از ورودی های زیرین وارده شده و از خروجی های کناره خارج شود
گرچه فن بطور خودکار در مواقع کم باری باید خاموش شود اما اگر بیش از حد روشن می شود تنظیماتی را باید تغییر بدهید که در پایین توضیح داده شده. ضمن اینکه در Task Manager نیز نگاه کنید که برنامه ای بی دلیل سطح پردازش را بالا نبرده باشد که اسباب داغ شدن بی دلیل و روشن ماندن فن را موجب خواهد شد از این گذشته هر 3-2 سال یکبار به مراکز تخصصی تعمیر لپتاپ بسپارید تا باز کرده و پس از تمیز کردن گرد و خاک و پرز و ... از روی برد و داخل محفظه ی خنک کننده (هیت سینک) نسبت به تعویض خمیر سیلیکن نیز اقدام کنند

اما تنظیماتی که باید ویرایش شود:
به مسیر Control Panel\Power Options بروید. بطور پیش فرض در آنجا سه Plan برای مدیریت توان سیستم ملاحظه می کنید : Power Saver , Balanced , High Performance
مطابق تصویر 1 ، پلان Power Saver را انتخاب کرده و بر روی عبارت Change Plan Settings جلوی آن کلیک کنید تا پنجره ی بعدی باز شود و در پنجره ی بعد نیز بر روی Change advanced plan settings کلیک کنید و مطابق تصویر 2 ، بخشهایی که در کادر قرمز مقداردهی شده شده را عیناً در سیستم خود اعمال کنید و در پایان، تنظیمات انجام داده را Apply , Ok کنید.

حال هرگاه با لپتاپ کارهای سبک خواستید انجام دهید و توقع کم صداتر بودن آنرا داشتید پلان Power Saver را انتخاب کنید. در مواقع نیاز به پردازش بالاتر می توانید پلان های Balanced یا High Performance را انتخاب کنید
ضمن اینکه لازم است گزینه ی System Cooling Policy را در سایر پلان ها نیز بر روی Active قرار دهید تا فن بی دلیل کار نکند و هرگاه نیاز بود روشن شود
ضمن تشکر مجدد از پاسخگویی، سه سئوال داشتم:
اول اینکه میشه یکی از همین مراکز تخصصی نوت بوک -که البته وارد و منصف باشه- رو معرفی کنید؟
دوم هم اینکه آیا اینکه هارد پشت سر هم روشن و خاموش بشه ضرری براش نداره؟
و دست آخر اینکه من که زیاد وارد نیستم چطور میتونم صدای هارد رو از فن تشخیص بدم؟(چون فکر کنم کارکردن سی پی یو که اصلا صدایی تولید نمیکنه!)

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
مراکز تعمیر لپتاپ معمولا در مجتمع های کامپیوتر هستند و یافتن اونها سخت نیست. از گوگل هم میتوانید کمک بگیرید
روشن و خاموش شدن مکرر هارد هم باعث کندی سیستم عامل و نیز استهلاک هارد خواهد شد
برای تشخیص آسان صدای فن از صدای هارد راهکاری قبلا ذکر شد (ضمن اینکه توجه بیش از حد به این موضوع باعث ایجاد وسواس بی مورد خواهد شد)

saman3

Registered User
لایک‌ها
9
مراکز تعمیر لپتاپ معمولا در مجتمع های کامپیوتر هستند و یافتن اونها سخت نیست. از گوگل هم میتوانید کمک بگیرید
روشن و خاموش شدن مکرر هارد هم باعث کندی سیستم عامل و نیز استهلاک هارد خواهد شد
برای تشخیص آسان صدای فن از صدای هارد راهکاری قبلا ذکر شد (ضمن اینکه توجه بیش از حد به این موضوع باعث ایجاد وسواس بی مورد خواهد شد)
ممنون.من هم برای همین سئوال کردم.حالا که میفرمایید روشن و خاموشی مکرر هارد باعث بروز مشکل خواهد شد باز هم توصیه می کنید که در تنظیمات کاری کنیم تا هارد بسرعت خاموش بشه؟

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
ممنون.من هم برای همین سئوال کردم.حالا که میفرمایید روشن و خاموشی مکرر هارد باعث بروز مشکل خواهد شد باز هم توصیه می کنید که در تنظیمات کاری کنیم تا هارد بسرعت خاموش بشه؟
بستگی داره

اگر روی سیستم دو تا هارد هست و یا یک هارد بمنظور آرشیو و یک SSD برای سستم عامل، طبعا تنظیم مذکور به ساکت کار کردن دستگاه کمک میکنه
همچنین بعضی لپتاپها دارای شیار نصب mSATA SSD هستند که قضیه ی بالا در مورد اونها هم صدق میکنه
برای لپتاپهای کوچک فاقد شیار مزبور، هم برای ایجاد شرایط فوق، امکانش هست که درایو DVD رو درآورده (و بصورت اکسترنال ازش استفاده کرد) و در جای خالی اون اقدام به نصب یک SSD برای نصب سیستم عامل کرد
در مجموع برای این موارد توصیه میشه تنظیم هارد رو روی خاموش شدن در موارد بیکاری صورت داد

البته لپتاپهای تک هارد هم ممکنه برای مدت طولانی روشن به حال خودشون رها بشن که برای این مورد هم بد نیست تنظیم کرد بعد از 5 الی 10 دقیقه بیکاری، هارد خاموش بشه تا هم مصرف انرژی و هم صدا کاهش پیدا کنه

mehditohidi

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان.. منم از وقتی ویندوز رو از دیسک جامد ( SSD ) به هارد انتقال دادم این مشکل رو داره.. یه صدای جیر جیر میده.. قبلا که رو دیسک جامد بود هم این صدا رو میداد اما خیلی کم ولی الان دیگه همش این صدا رو داره . چیکار میشه کرد ؟ اینم benchmark و Health از هاردم..
راستی لپ تاپم Hp envy 14 sleekbook.

62007480296257926365.jpg

06004573102583829360.jpg

red_blade

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
Salam
Man be tazegi ye lap tope n550 asus bardashtam k alan motevajehe ye sedaye viz viz mannand azsh shodam k vaqti otaq sakete shenide mishe k tamir kar goft az hardeshe,mikhastam bebinam moshkel kojas ,momkene baese az beyn raftane hard ya moshkele dgie beshe???
Kheyli mamnun misham komak konid!!!

Gesher

کاربر فعال سخت افزار
کاربر فعال
لایک‌ها
794
Salam
Man be tazegi ye lap tope n550 asus bardashtam k alan motevajehe ye sedaye viz viz mannand azsh shodam k vaqti otaq sakete shenide mishe k tamir kar goft az hardeshe,mikhastam bebinam moshkel kojas ,momkene baese az beyn raftane hard ya moshkele dgie beshe???
Kheyli mamnun misham komak konid!!!
1. فارسی بنویسید
2. مثل تصاویر بالا با HD Tune عکسهای مربوطه رو قرار بدهید

ds.jobs

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام
هارد من زمانی که ریستارت میکنم سیستمو کند میشه صدا تققققق تققققق مشکنه

فایل های ضمیمه

• 02-October-2014_14-55.png
    02-October-2014_14-55.png
    41.4 KB · نمایش ها: 12
  • 03-October-2014_19-13.png
    03-October-2014_19-13.png
    37.9 KB · نمایش ها: 9
  • 202-October-2014_14-55.png
    202-October-2014_14-55.png
    37.7 KB · نمایش ها: 7

arashnitro

Registered User
لایک‌ها
1,224
من یه هارد ساتا سامسونگ (برا pc) از همکارا گرفته بودم که هر چند دقیقه صدای تق تق میداد
رفتم بهش گفتم که چرا هارد ضربه خورده دادی به من؟
من میخوام اینو بفروشم چه کاریه کردی؟

گفت اینا جدیدا همه همینطورن صدا میدن
من چندتا دیگشم تست کردم همین جور بود

hafarideh

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
سلام دوستان من لپ تاپ ASUS X553M رو 1ماه هست که تهیه کردم و خیلی اذیت شدم
صدای خر خر هاردم باعث شد ببرم گارانتی و هاردم رو عوض کردن ولی باز اون صدا رو داره
دوباره که مراجعه کردم گفتن طبیعیه و خیلی از لپ تاپ هاشون همین صدا رو میده
من دیدم که برنامه HD TUNE رو پیشنهاد دادید و نصب کردم و این نتیجه رو داد ممنون میشم بگید منظور از این علامت ها چیه

hard.jpg

hafarideh

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
صدای خر خر هاردم باعث شد ببرم گارانتی و هاردم رو عوض کردن ولی باز اون صدا رو داره
من دیدم که برنامه HD TUNE رو پیشنهاد دادید و نصب کردم و این نتیجه رو داد ممنون میشم بگید منظور از این علامت ها چیه1.jpg 2.jpg

AMD.POWER

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
23,611
من دیدم که برنامه HD TUNE رو پیشنهاد دادید و نصب کردم و این نتیجه رو داد ممنون میشم بگید منظور از این علامت ها چیهمشاهده پیوست 868119 مشاهده پیوست 868120
کاش توی تاپیک جامع مشکلات هارد دیسک مطرح میکردید . طبق تجربه با هاردهای هیتاچی اقدام به تعویض هارد کنید . این هارد هم کند شده هم اکسس تایمش بالا رفته .

بالا