گلم اینا همش حرفای احساسیه و هیچ ربطی به عقل و منطق نداره!!!
وقتی کیفیت و قیمت کالای داخلی عالی باشه دیگه کالای قاچاق محلی از اعراب نداره و مردم دلیلی نداره که از کالای قاچاق استقبال کنن!!!
اینکه میگم حرفای احساسی منظورم همیناست!!! صرف اینکه برادر شما کاری رو راه انداخته و داره نون خودش و چند نفر دیگه رو از توش در میاره، دلیل معقولی نیست که من برم کالای تولید شده توسط ایشون رو بخرم! درست برعکسش که شاید برادر من یه تولیدی راه انداخته و قیمت و کیفیتش از کالای خارجی بیشتره ولی برادرم مجرده و سود حاصل از کارش رو صرف خانوم بازی می کنه باعث نمیشه که من کالاشو نخرم!!!!!!!
چطور می تونه علف هرز باشه؟؟؟ خیلی راحت! وقتی یک برند داخلی میاد لوازم منزل با کیفیت شخمی تولید می کنه و مثلا یک گوشت کوب برقی رو تقریبا هم قیمت برند "براون" میده در حالی که "براون" در خونه ما 12ساله که مثه عثب داره کار می کنه و خاله ام که بای دیفالت جنس ایرونی میخره در کمتر از یکسال و نیم دوبار به گارانتی مراجعه کرده!!! این می شه علف هرز!
جمله ی آخرتون هم کاااملا بیربطه و در همین مملکت هستند کسانی که دارن کار تولیدی انجام میدن و مثه آدم دارن تولید می کنند و رقابت می کنند و حتی صادر هم می کنند و اصلن هم روی میخ ننشستند!!!
پ ن : لطفا در مورد اون "که به نظرم نیس" که در خط اول پاسختون داخل پرانتز مطرح کردید مفصل توضیح بدید!
شما جوری می گی انگار من گفتم قانون حمایت از تولید ملی اینه که ما مجبوریم جنس بنجل بخریم و تولید کننده اصلا نباید به کیفیتش فکر کنه.
میگی وقتی کیفیت و قیمت کالای داخلی خوب باشه همه می خرن، اولا که نه، حتی اگه ایرانیه عالی باشه قیمتشم عالی باشه، مردم از ترس حرف بقیه نمی خرن. اگه یخچال ایرانی تو خونهم باشه، هر کی میاد یه جوری نگام می کنه انگار من یا کودنم یا بدبخت بیپول، برای همین میرم خارجی میخرم. ثانیا برای اینکه ایرانیه خوب بشه، باید بهش فرصت داده بشه و ازش حمایت کرد. آخه از روز اول چطور میتونه با کارخونههای خارجی که چند سال جلوتر راهاندازی شدن و پیشرفت کردن و جاسفت کردن، رقابت کنه؟
رقابت خوبه، باید هم باشه اما به وقتش. اگه صد سال یه شرکت بدون رقیب کار کنه، هیچ وقت به فکر پیشرفت نمیافته؛ اما از روز اول هم نباید یه بچه رو با یه غول تو یه میدون رقابت گذاشت. این اصلا عادلانه نیست.
ضمنا واقعا اگه خیلی از چیزای قاچاق از طریق گمرک بیاد و با قیمت واقعی تو ایران عرضه بشه، اون وقت معلوم میشه که بازم خریدار داره یا نه. بازم قیمتش پایینتر از جنس ایرانی میشه یا نه.
حرفی که شما میزنی یعنی اینکه مردم باید جنس خوب رو بخرن، مال هر کجا میخواد باشه. خب اینجوری همه واردکننده میشن، کارخونههای داخلی میخوابه، شکم خارجیا رو از قبل پرتر میکنیم... مشکل اینه که همه ما فقط به خودمون فکر میکنیم، نه به جمعمون، به آینده جمعمون، ولی همه ش مینالیم که چرا قبلیا کارو درست نکردن که الآنم ما مث خارجیا پیشرفته بودیم.
و بلدیم بگیم ژاپن و آلمان و کره جنوبی و چین تو چند دهه پیشرفت کردن و ما هنوز اندر خم ... ولی فکر نمیکنیم که اونا «ایرانی» نبودن؛ یعنی تنپرور نبودن، واقعا به پیشرفت فکر میکردن، پشت هم بودن، «احساسی» بودن و به کشورشون عرق واقعی داشتند...
ضمن اینکه واقعا من چند ساله معنی جنس خارجی رو نمیفهمم!! مگه چیزی غیر از جنس چینی هم میاد تو ایران؟!! آخه چین هم چیزه که به خاطرش بزنیم تو سر خودمون؟! یعنی واقعا برام عجیبه که مردم حاضرن مثلا گوشی چینی بدون گارانتی بخرن، ولی گوشی ایرانی نخرن! حداقل یه کم خودمون رو دست بالا بگیریم و اگه ایرانی نمیخریم آلمانی بخریم نه چینی!!!