بله وقتی شما در مورد چوب کنار نهال حرف میزنی به این معنیه که برای کمک به پا گرفتن اون نهال باید حمایتش کنیم و ازش خرید کنیم!!!
خاله زنک بازیای دختراری دم بخت!!! منطقی نیست!!!
خاله زنک بازیای دختراری دم بخت!!! منطقی نیست!!!
صنعت خودرو سازی ایران و کره همزمان آغاز به کار کردند و هیونداری کره جلوتر راه اندازی نشد!!!!
صنعت خودرو سازی ایران و کره همزمان آغاز به کار کردند و هیونداری کره جلوتر راه اندازی نشد!!!!
اکثر برندهای معروف(سامسونگ/پاناسونیک/ال جی و...) توی ایران نمایندگی رسمی داند و از طریق گمرک و تحت نظارت دقیق وارد می شن! ذره ای تحقیق و کارشناسی توی حرفاتون نیست. واسه این سنتون رو پرسیدم!!!
خیر دوست عزیز اگر کارخونه ی داخلی از لحاظ قیمت و کیفیت بتونه رقابت کنه دلیلی نداره بخوابه!
"نه به جمعمون، به آینده جمعمون" چه شاعرانه!!! ولی پر کردن جیب یسری مفتخور بنجل ساز اینی که گفتی نمیشه!!!
دیوید دیود او اس آ !!!
بله دوست عزیز اگر کمی تحقیق کنید خواهید دید که غیر از چین، از کشورهای دیگه هم کالا وارد بازار ایران میشه!!! ذره ای تحقیق و کارشناسی توی حرفاتون نیست. واسه این سنتون رو پرسیدم!!!
بله دوست عزیز همین آیفون و آی پد و اکثر برندهای لپ تاپ و ... همه و همه تولید کشور چین هستند!!! ذره ای تحقیق و کارشناسی توی حرفاتون نیست. واسه این سنتون رو پرسیدم!!!
آیفون یک نمونه ی بارز گوشی چینی بدون گارانتی هست! شما خودت اگه پولش رو داشته باشی حاضری بجای آیفون بری جی ال ایکس بخری؟؟؟ ذره ای تحقیق و کارشناسی توی حرفاتون نیست. واسه این سنتون رو پرسیدم!!!
موکدا خواهش می کنم اعلام کنید چند سالتونه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نمی دونم چه اصراری دارید با یه دختر یا پسربچه 17 ساله بحث کنید!
بله مؤکدا من میگم که باید حمایت کرد. چون تا از کارخونهای جنسی نخری، اون رشد نمیکنه. حتی از شرکتهای بزرگی مث نوکیا وقتی مردم گوشی نخرن، جمع میکنه میره خونهشون چه برسه به شرکتهای نوپایی که با سرمایه کم راه افتادن. همین مارکهایی که اسم میبرید من و شما ازشون خرید کردیم که اینطوری گنده شدن. اگه کسی از سامسونگ و الجی چیزی نمیخرید، آیا هنوزم این وضعیت رو داشتن؟ یعنی سامسونگ از روز اول گوشی گلکسی اس7 تولید میکرد؟!
من و شما حرف هم رو نمیفهمیم. شما یه تیکه از حرفای من رو میگیری و من هم. شما احتمالاً میگی باید هرکاری میکنه خود تولیدکننده بکنه، من میگم تولید تو ایران مشکلات زیادی داره و تولیدکننده نمیتونه با خارجی رقابت کنه. اگه دنبال کیفیت هستی، همین که مردم عادت کنن ایرانی بخرن، رقابت بین شرکتهای ایرانی شکل میگیره و کیفیت خودبهخود بالا میره. ولی وقتی کسی ایرانی نخره، طبیعیه که اصلا تولیدی نمیمونه و شرکتی کار نمیکنه که بخواد رقابتی درست بشه.
اینکه من گفتم خرید ایرانی باعث سرافندگیه تو فرهنگ ما، و شما اسم خاله زنک بازی روش گذاشتی، رو اصلا نمیفهمم! ظاهراً شما بین مردم حضور نداری! چون واقعاً دیدم که میگم. کسی جهیزیه ایرانی نمیخره تا باعث سرشکستگی و حقارت بین اطرافیان نشه. کجاش خاله زنک بازیه نمیدونم! حتی ارزونترین یخچال سامسونگ رو به گرونترین یخچال اسنوا ترجیح میدن تا لااقل اسم سامسونگ تو خونهشون باشه. این هم ریشه فرهنگی داره و اصلا ربطی به کیفیت تولید ملی نداره. ماها 200 ساله که خودمون رو دست کم میگیریم و فکر میکنیم هر چی که بیرون از این نقشه گربه بیاد، خداس و باید جلوش سجده کرد.
من معتقدم رقابت باید باشه. خودم دیدم جاهایی رو که به خاطر نبود رقابت یه شرکت داره به مردم زور میگه. نمونهش پست. چون قبلا با فروشگاه اینترنتی سروکار داشتم کاملاً لمس کردم که اگه یه شرکت پست بزرگ خصوصی داشتیم که با این شرکت دولتی رقابت میکرد این نمیتونست اینجوری زور بگه. اما رقابت چرا بین ایرانی و خارجی باشه وقتی شرایط برابر نیست؟ اگه 10 تا شرکت خودروسازی داخلی داشتیم اون وقت خودروسازی این نبود. ضمن اینکه کرهای ها ایرانی نبودند! واقعاً ایرانیا تنپرور و کارنکن بار اومدن و از طرفی پشت هم نیستن. و البته ایران جنگ و تحریم رو تجریه کرده که کشورای دیگه تجربه نکردن.
اتفاقا 90 درصد گوشیهای داخل کشور قاچاق هستند. این یعنی حتی خیلی از گوشیهای سامسونگ و الجی و اپل و ... که با گارانتی به من و شما فروخته میشه به صورت قاچاق وارد شدند نه از طریق گمرگ و با نظارت دقیق!!
من گوشی چینی رو گفتم نه برندهایی که تو چین تولید میشه. گوشی هایی مثل جیفون، ویوا، وینتاچ و... این گوشیها واقعاً چیزی بیشتر از گوشیهای ایرانی ندارند. تازه بدون گارانتی تو ایران فروخته میشن. خب چرا مشتری ترجیح میده ویوا بخره اما دیمو و جیالایکس با گارانتی نخره؟! ضمن اینکه در مورد وینتاچ من دقیقاً اطلاعات دارم که با فروشی که تو ایران داشت تونست برای خودش اسم و رسمی پیدا کنه. 4 سال پیش کسی اسم وینتاچ رو حتی تو چین نشنیده بود. یه سری قاچاق کردن به ایران و اینجا خوب فروخت. یه دفعه واسه خودش شد تولیدکننده! من حرفم همینه. اگه همین خرید رو از گوشی های خودمون میکردیم الآن حال و روزشون این نمیشد.
ضمن اینکه همین حرف شما که اکثر برندها تو چین تولید میشه نشون میده شرایط چین استثناییه. اپل هم فهمیده اگه بره اونجا تولید کنه براش به صرفهتره. یعنی اپل هم نمیتونه با شرایط چین رقابت کنه اون وقت چطور از شرکتهای ایرانی انتظار دارید با چین رقابت کنند. همونطور که گقتم اکثر واردات کشور کالای چینیه. بله از کشورهای دیگه هم ورودی داریم ولی اصلا قابل مقایسه نیست. یه پا تو بازار لوازم خانگی بزنید سرتون گیج میره از دیدن Made in china و Made in p.r.c.
بالآخره یه روزی باید این چرخه عوض بشه. نمیتونیم تا 100 سال دیگه هم هی وایسیم هر چی از اونور میاد سریع بخریم و بعد بزنیم تو سر خودمون که ایرانیا هیچی حالیشون نیست و جنس ایرانی به درد نمیخوره. نمیدونم شایدم نباید این چرخه عوض بشه! چون دیگه سرگرمی خیلی از آدما از بین میره. الآن خیلی از مردم سرگرمیشون اینه که تو مهمونیا بگن یه چیزی براتون بگم کف کنید، فلانی رفته بود خارج... بهمانی این رو از خارج آورده... تو ماهواره نشون میداد... و با گفتن این چیزا بگن و شاد باشن و کیف کنن...
توهین هاتون رو نادیده میگیرم ولی جالب نیست آدم به کسی که اعتقادش با ما فرق میکنه نه یه بار که چند بار تأکید کنیم که سنت پایینه و بچهای. البته این خودش یه نوع مغالطهس. بگذریم.