خواص دارچین :
دارچین رمز جوانی است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت و جوان نگه می دارد .دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنیهای قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانیها نیز بسیار استفاده میشود اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص زیاد دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده میشود. فواید دارچین بسیار زیاد است که در این مطلب به تعدادی از آنها میپردازیم.
چند خاصیت دارچین
دارچین برای زیاد شدن و بازیافتن
نیروی جنسی نیز بکار می رود
کلیه را گرم می کند و ضعف کمر و پاها راازبین می برد و کم خونی را درمان می کند .
دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و جدیدا در آمریکای شمالی و کانادا کرم هایی ببازار آمده که دارای دارچین است و برای رفع درد بکار می رود .
حتما تا بحال متوجه شده اید که بعد زا خوردن یک دونات دارچین در همه چیز را زیبا می بینید و چقدر آرام هستید . این از
خواص دارچین است زیرا دارچین اثر آرام کننده و شاد کننده دارد و از بسیاری از داروهای
آرام بخش بهتر است . و در حقیقت می توان گفت دارچین والیوم گیاهی است زیرا در دارچین ماده ای است بنام Cinnamodehyde که روی حیوانات و انسان اثر
آرام بخش درد .
اثر مهم دیگر دارچین پائین آوردن تب می باشد و حتی امروزه دارچین را بصورت قرص و کپسول درآورده اندکه بعنوان تب بر بکار می رود . دارچین رگها را باز می کند و اثر خوبی در گردش خون دارد .
دارچین فواید عجیب دیگری دارد و آن قوی کردن مصونیت بدن در مقابل امراض است و حتی می توان گفت که اثر
پنی سیلین و
آنتی بیوتیک را به مقدر زیادی دارا است . اگر حس کردید که ضعیف شده اید و ممکن است مریض شوید
چای دارچین را فراموش نکنید و حتی اگر سرما خورده اید یا ضعف شدید دارید
چای دارچین بهترین دارو است .
خواص دارچین
این ماده غذایی سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن از جمله منگنز، آهن و کلسیم و همچنین فیبر میباشد. در ادامه به ۱۲ مورد خواص دارچین میکنیم:
۱- خواص دارچین و پیشگیری از آلزایمر
دارچین فعالیت مغز را افزایش میدهد، از اینرو برای تقویت این عضو میتوان از آن استفاده کرد. با داشتن این خاصیت، خوردن دارچین به منظور از بین بردن فشارهای عصبی و پیشگیری در مورد از دست دادن حافظه کارساز است.پزشکان به تازگی دریافتهاند که نوعی ترکیب موجود در چوب دارچین موسوم به «CEppt» میتواند کلید اصلی پیشگیری از آلزایمر باشد.
۲- استفاده از دارچین برای جلوگیری از کپکزدگی
دارچین که در بسیاری از نانها و شیرینیها به عنوان ادویه استفاده میشود به عنوان ماده ضدکپک در بستهبندی مواد غذایی استفاده خواهد شد. با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین میتواند عامل نابودی میکروبها شود. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار میگرفته است.
۳- درمان برفک دهان با عصاره دارچین
نتایج تحقیق انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشان داده است عصاره آبی دارچین روی قارچ کاندیدا آلبیکنس اثر درمانی دارد. این پایان نامه به وسیله فاطمه جسمانی و راهنمایی دکتر حمیدرضا مقیمی و دکتر حسین وحیدی از اعضای هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. قارچ کاندیدا آلبیکنس بیماری برفک دهان را تولید میکند که در این تحقیقات، روش نهایی در عصاره گیری روشی مرکب از خیساندن و هضم کردن با استفاده از نسبت ۴ به ۱ آب و گلیسیرین به صورت حلال انتخاب شد. نگهداری این عصاره به مدت ۲۴ ساعت و بیشتر در دمای آزمایشگاه و یخچال تولید رسوب میکند، اما این رسوب از اثر ضدقارچی عصاره نمیکاهد. این دهانشویه اثری کاملاً مشابه عصاره دارد و از بو و طعم ملایم دارچین برخوردار است. نتایج این تحقیق نشان میدهند عصاره آبی دارچین اثر ضدقارچی دارد.
۴- تسهیل گردش خون
دارچین جریان خون را تسهیل میکند. جریان خون مناسب نیز باعث اکسیژنرسانی مناسب به سلولهای بدن میشود. دارچین ناخالصیهای خون را نیز برطرف میسازد.
۵- درمان عفونتها
به دلیل خاصیت ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و ضدعفونی بودن دارچین، این ماده در مورد التیام عفونتهای خارجی و داخلی بدن موثر است.
۶- التیامبخشی
دارچین با داشتن خاصیت التیامبخشی برای متوقف کردن خونریزی استفاده میشود و به دلیل این خاصیت، در کوتاه کردن دوره درمان و بهبود بیماران کارساز است.
فواید دارچین
۷- درمان درد
یکی دیگر از فواید دارچین خاصیت ضدالتهابی آن است. این ماده مفید، گرفتگی عضلات را از بین برده و درد ناشی از آن را نیز تسکین میبخشد، همینطور برای بهبود و آرام کردن سردردهایی که به دلیل سرماخوردگی ایجاد میشود نیز میتوان از دارچین استفاده کرد.
۸- ضد دیابت
از فواید دارچین این قابلیت را دارد که میزان قند خون را کنترل کند؛ از اینرو برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، دارچین مادهای مفید است، چرا که به آنها کمک میکند تا مقدار کمتری انسولین مصرف کنند. تحقیقات نشان میدهد که دارچین به ویژه برای بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج میبرند بسیار مفید خواهد بود.
۹- محافظ قلب
کلسیم و فیبر موجود در دارچین، بدن را در مقابل بیماریهای قلبی محافظت میکند. از اینرو افزودن مقدار کمی دارچین به غذا برای افرادی که از ناراحتیهای قلبی و فشارخون بالا رنج میبرند، مفید خواهد بود.
۱۰- دوست روده
دارچین با کمک به افزایش صحت و سلامت روده، ریسک ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.
۱۱- تازه کننده دهان
دارچین با داشتن خاصیت تازهکنندگی دهان و خوشبو کردن آن، در بسیاری از آدامسها نیز به عنوان طعمدهنده به کار میرود.
۱۲- رفع سوءهاضمه
فواید دارچین زیاد است و در بسیاری از غذاهای محلی استفاده میشود زیرا علاوه بر عطر و طعم خوب به درمان سوءهاضمه نیز کمک میکند. علاوه بر سوءهاضمه، دارچین برای رفع حالت تهوع، استفراغ، دل درد، اسهال و نفخ نیز مفید است.