mahsa mohammad pour
کاربر تازه وارد
- تاریخ عضویت
- 23 آپریل 2015
- نوشتهها
- 64
- لایکها
- 43
در فشار خون بالا،نیروی فشار وارده به دیواره سرخرگ ها به اندازه ای بالا می باشد که می تواند در نهایت منجر به بروز مشکلات نظیر بیماری های قلبی و عروقی شود.
در علم پزشکی فشار خون از طریق اندازه گیری مقدار خونی که توسط قلب پمپاژ می شود و میزان مقاومت عروق در برابر جریان خون تعیین می شود. هر چقدر میزان خون پمپاژ شده بیشتر و سرخرگ ها تنگ تر باشد فشار خون به همان اندازه بالاتر خواهد بود.
ممکن است بیمار مبتلا به فشار خون بالا،بدون بروز هیچ گونه علامتی سالها مبتلا به فشار خون باشد. در نتیجه حتی با وجود عدم بروز هیچ علامتی فشار خون بالا سبب وارد آمدن آسیب به عروق خونی و قلب خواهد شد،که اکثرا بعد از ایجاد ناراحتی یا بیماری در مراجعه به پزشک به آن پی می بریم.
فشار خون بالای کنترل نشده سبب افزایش احتمال بروز مشکلات جدی نظیر حملات قلبی و سکته های مغزی می شود.
فشار خون بالا معمولاً در طی چندین سال و به تدریج ایجاد می شود و تقریباً تمامی افراد در نهایت به این بیماری مبتلا می شوند. خوشبختانه فشار خون بالا را می توان به آسانی تشخیص داد و آنرا کنترل و درمان کرد.
علائم فشار خون بالا
بیشتر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علامت یا نشانه ای را از خود بروز نمی دهند، حتی در مواردی که فشار خون تا حد بسیار خطرناکی بالا می باشد.
اگر چه عده معدودی از افراد مبتلا به فشار خون بالا در مراحل اولیه بیماری دچار سردرد های مزمن، سرگیجه یا خون دماغ می شوند، لیکن علایم و نشانه های ذکر شده معمولاً زمانی بروز می کنند که بیماری فشار خون به مرحله جدی و خطرناک خود رسیده باشد.
زمان مراجعه به پزشک
معمولاً در تمامی جلسات معاینه پزشکی، فشار خون بیمار در قالب بخشی از اقدامات معمولی اندازه گیری می شود.
همه افراد می بایست پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی حداقل هر دو سال یکبار فشار خون خود را اندازه بگیرند. بهتر است که به منظور تعیین وجود تفاوت احتمالی، اندازه گیری فشار خون در هر دو بازو انجام گیرد. در صورت وجود سابقه ابتلا بیمار به فشار خون یا سایر عوامل خطر مرتبط با بیماری های قلبی عروقی، پزشک معالج اندازه گیری مکرر فشار خون را توصیه می کند. فشار خون کودکان ۳ ساله و بزرگتر معمولاً به هنگام چکاپ های سالانه اندازه گیری می شود.
برای اندازه گیری فشار خون مراجعه به پزشک ضرورتی ندارد و می توان این کار را در کلینیک ها و مراکز بهداشتی نیز انجام داد.
فشار خون بالا دو نوع می باشد:
فشار خون اولیه (اصلی)
در بیشتر افراد بزرگسال هیچ علت قابل شناسایی و مشخصی برای فشار خون بالا وجود ندارد. این نوع فشار خون بالا که فشار خون اولیه یا اصلی نامیده می شود معمولاً بتدریج و در طول چندین سال ایجاد می شود.
فشار خون ثانویه
در برخی از افراد وجود یک بیماری زمینه ای سبب بروز فشار خون بالا می شود. این نوع فشار خون بالا که فشار خون ثانویه نامیده می شود، معمولاً بشکل ناگهانی بوجود می آید و در مقایسه با فشار خون اولیه بالاتر می باشد. بیماری ها و داروهای زیادی وجود دارند که می توانند منجر به بروز فشار خون ثانویه شوند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مشکلات کلیوی
تومورهای غده فوق کلیوی
مشکلات تیروئیدی
نقایص مادرزادی در عروق خونی
برخی از داروها نظیر قرص های ضد بارداری، داروهای سرماخوردگی، ضد احتقان ها، مسکن هایی که نیازی به نسخه پزشک ندارند و برخی از داروهای تجویزی
مواد مخدر نظیر کوکائین و آمفتامین
سوء مصرف الکل
آپنه انسدادی خواب
منبع:فشار خون بالا از علائم تا بیماری ها