![2zfv5i0.jpg](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fi29.tinypic.com%2F2zfv5i0.jpg&hash=fd41384e427cd488f879c21e0cc910cd)
نمی دونم قبلا به همچین موضوعی پرداخته شده یا نه اما جذاب ترین فیلم های ایرانی ساخته شده مربوط به همین
سینمای معروف یه فیلمفارسی است. اصطلاحی که برداشت های متفاوتی از آن می شود و برخی آنرا
مساوی با سینمای ابتذال و برخی دیگر سینمای گیشه و بدنه قلمداد می کنند.
اما هر چه باشد قسمت مهمی از خاطرات شیرین هر سینما دوستی با فیلم های قبل از انقلاب گره خورده است.
فیلم هایی که ادعایی در زمینه فنی و تکنیکی نداشتند اما با بهره گیری از بازیگران خوب و داستانی جذاب یک فیلم
دیدنی را به تماشاگر عرضه می کردند و سینما را به معنی اصلی آن یعنی سرگرمی Entertainment پیش می بردند
در این تاپیک به بررسی سینمای کلاسیک ایران و بررسی فیلم های مطرح آن می پردازیم.
لازمه یه نکته ای رو همین الان روشن کنم. ممکنه بعضی از دوستان بیان اینجا و بگن این سینمای آبگوشتی چیه و
سینمای ایران اصلا ارزش این بحث ها رو نداره. خب باید راحتشون کنم که به نظر من خیلی از همین فیلم های به
اصطلاح آبگوشتی از نظر من از خیلی از فیلم های معروف خارجی ( الکی معروف شده هاش ) برترند. من اگر
ماهواره رو روشن کنم و ببینم یه کانال داره رهایی از شاوشنگ ( فیلم اول IMDB ) و کانال دیگه داره تولدت مبارک
وحدت یا بده در راه خدا تقی ظهوری رو نشون می ده حتما ایرانی ها رو انتخاب می کنم. گور بابای هر چه تعریف و
منتقد و زاویه دوربین و این حرفا. من حاضرم ده بار بشینم فیلم مرغ همسایه و چرخ فلک رو ببینم و باز لذت ببرم اما
تماشای سه باره بتمن یا جنگ ستارگان اصلا و ابدا .
برخی فیلم های ایرانی قدیم یک شور و انرژی خاصی به تماشاگر می دن و اینقدر زیبا و بی ادعا داستانشون رو
سرراست و بدون اداهای تکنیکی جلو می برن که تماشاگر کیف می کنه. جذابیت و سرگرمی ... چیزی که هیچکاک
هم بهش معتقد بود و می گفت " سینما برشی از یک کیک است "
آره یک کیک خوشمزه و مهم نیست شما کیک رو چطور درست کردی . مهم اینه که مردم بعد از خوردن کیک چه نظری
دارن. حالا هر چی آشپزهای رقیب می خوان بحث کنن تا کیک های بدمزه شون فروش بره.
![3a.jpg](/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.rozanehmagazine.com%2FSeptOct05%2F3a.jpg&hash=8076da9e0e4dc72b004301e91f8dfd84)
از چپ: ناصر ملک مطیعی - محمد علی فردین - بهروز وثوقی : ستارگان برتر سینمای قبل انقلاب