• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

فیلمفارسی - سینمای قبل انقلاب

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
2zfv5i0.jpg

نمی دونم قبلا به همچین موضوعی پرداخته شده یا نه اما جذاب ترین فیلم های ایرانی ساخته شده مربوط به همین
سینمای معروف یه فیلمفارسی است. اصطلاحی که برداشت های متفاوتی از آن می شود و برخی آنرا
مساوی با سینمای ابتذال و برخی دیگر سینمای گیشه و بدنه قلمداد می کنند.

اما هر چه باشد قسمت مهمی از خاطرات شیرین هر سینما دوستی با فیلم های قبل از انقلاب گره خورده است.
فیلم هایی که ادعایی در زمینه فنی و تکنیکی نداشتند اما با بهره گیری از بازیگران خوب و داستانی جذاب یک فیلم
دیدنی را به تماشاگر عرضه می کردند و سینما را به معنی اصلی آن یعنی سرگرمی Entertainment پیش می بردند

در این تاپیک به بررسی سینمای کلاسیک ایران و بررسی فیلم های مطرح آن می پردازیم.

لازمه یه نکته ای رو همین الان روشن کنم. ممکنه بعضی از دوستان بیان اینجا و بگن این سینمای آبگوشتی چیه و
سینمای ایران اصلا ارزش این بحث ها رو نداره. خب باید راحتشون کنم که به نظر من خیلی از همین فیلم های به
اصطلاح آبگوشتی از نظر من از خیلی از فیلم های معروف خارجی ( الکی معروف شده هاش ) برترند. من اگر
ماهواره رو روشن کنم و ببینم یه کانال داره رهایی از شاوشنگ ( فیلم اول IMDB ) و کانال دیگه داره تولدت مبارک
وحدت یا بده در راه خدا تقی ظهوری رو نشون می ده حتما ایرانی ها رو انتخاب می کنم. گور بابای هر چه تعریف و
منتقد و زاویه دوربین و این حرفا. من حاضرم ده بار بشینم فیلم مرغ همسایه و چرخ فلک رو ببینم و باز لذت ببرم اما
تماشای سه باره بتمن یا جنگ ستارگان اصلا و ابدا .

برخی فیلم های ایرانی قدیم یک شور و انرژی خاصی به تماشاگر می دن و اینقدر زیبا و بی ادعا داستانشون رو
سرراست و بدون اداهای تکنیکی جلو می برن که تماشاگر کیف می کنه. جذابیت و سرگرمی ... چیزی که هیچکاک
هم بهش معتقد بود و می گفت " سینما برشی از یک کیک است "

آره یک کیک خوشمزه و مهم نیست شما کیک رو چطور درست کردی . مهم اینه که مردم بعد از خوردن کیک چه نظری
دارن. حالا هر چی آشپزهای رقیب می خوان بحث کنن تا کیک های بدمزه شون فروش بره.

3a.jpg

از چپ: ناصر ملک مطیعی - محمد علی فردین - بهروز وثوقی : ستارگان برتر سینمای قبل انقلاب

sokOoooot

همکار بازنشسته
لایک‌ها
77
به به

دستت درد نکنه هومان جان

جای یه همچی تاپیکی خالی بود

در مورد این نوع سینمای ایران که دختر پولدار عاشق پسر فقیر هم میشد آره تقریبا همه می گن که این فیلها که دیدن نداره ولی من خودم به شخصه دوستشون دارم

خوب حالا به عنوان آغاز یه دونه از این فیلمها رو معرفی می کنم :

این همین طوری اومد دم دستم پس منم با همین شروع می کنم

فیلم خانم خانم ها

xn89xj8goc5ew5848ews.jpg

کارگردانش فتح ا... منوچهری هست و خوب یه خصوصیت اینه که موزیکاله

با شرکت سپهرنیا سارا اسد ا... یکتا محمود نوربخش صمد شیرازی و...

http://************/files/5iod1cuyfrbkfw64xeea.jpg

خلاصه داستان : یه فروشنده دوره گرد که دستش هم چلاقه و از زندگیش و وضع مالیش هم خیلی ناراضی هست یه روز توی راهش بر میخوره به یه درویش که توی بغله درویشه خوابش میبره بعد همین که این خوابه درویش هم بهش مهره دولت و حشمت میده و این مهره باعث میشه که هر صبح 500 تا اشرفی زیر سرش در بیاد و بعدم یه عکسی از یه دختری گیرش میاد که یه دل نه صد دل عاشقش میشه و ...

دالود یه آهنگ از فیلم : کلیک کنید

پ ن : ندیده بودمش یعنی سی دی اولشو با یه تیکه های دیگه از سی دی دومش رو دیده بودم بعد فکر کنم حدود 1 سال پیش بوده این ماجرا و گذاشته بودمش توی کمد میز که بعدا بقیش رو ببینم این گذاشتن همانا و الان دیدن همانا (داستان دیدن این فیلمم شد عینه فیلم فارسی :دی)

Last edited:

Daneel Olivaw

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
31
من فیلمفارسی زیاد ندیدم, ولی یه مورد مشهورشو که عبارت است از سلطان قلب ها دیدم و باید بگم
bored.gif
عجب دو ساعتی بود!!

قبول دارم که باید شرایط رو به نسبت زمانه و امکانات و ... سنجید و اینکه نسل قدیم کلی با این فیلم ها خاطره دارن (و اگه منم اون زمان ها بودم احتمالا خوشم میومد)؛ ولی با شرایط فعلی اصلا برای من یکی قابل هضم نیست ... از یکی دو مورد استثنا که بگذریم!

نظرات بالا صرفا نظر شخصی می باشد و نو آفنس
devanglt.gif

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37
شوهر كرايه ای آخرین موردی بوده که از این وادی دیدم
4628.gif

من اثر فیلمهای ایرانی قدیمی که دیدم چند فیلم در یک DVD بوده
میخواستم بدونم کدوم فیلمها ایرانی قدیمی با کیفیت DVD در بازار موجود هست؟؟

فکر نکنم موردی باشه, بعد از انقلابی زیاد هست DVD ه خوب
قبل از انقلابی ها هم یه جورایی کپی رایتشون مشخص نیست!! اینور که نمیتونن براشون کاری بکنن, خارج از کشور هم یه سری سایت که قبل از انقلاب به قولی بساط کرایه-فروش فیلم داشتند و حالا با همون کیفیت تبدیل به DVD کردن

//

سایت Sourehcinema

بدون شک این سایت معادل IMDB برای ایرانیهاست, فوق العاده کامل, عوامل فیلم - داستان - حتی پوستر و عکس هایی که از بسیاری از فیلمها داره, خلاصه جای بهتری برای این موضوع پیدا نکردم, واقعا دستشون درد نکنه, درباره البته اگر نتونستین از سرچ خود سایت استفاده بکنین کافیه اسم فیلم رو در گوگل بنویسین و در ادامه Sourehcinema

live for what?

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
374
این تاپیک یک مرجع خیلی خوب بود

امیدوارم fardin59 عزیز هرجا هست موفق باشه واقعآ تاپیک خوبی درست کرده بود

erfan005

Registered User
لایک‌ها
5
من بیشتر فیلم فارسی ها رو به خاطر موزیکشون دوست دارم . رضا موتوری روی موتور + صدای فرهاد اصلا با هیچ سکانسی قابل قیاس نیست برام . و ...
من فیلمفارسی زیاد ندیدم
منم این مشکل رو دارم.
مرسی به خاطر تاپیک الان منتظرم چند تا فیلم فارسی خوب معرفی کنین . برم ببینم .

Just Mohamad

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
15
والا ما یه فیلم خیلی وقت پیش دیدیم،اسمش هم حتی یادم نیست، یکی می خواست بره آمریکا، اومد بندال گوگوش شد، بعدم یه سری مسخره بازی با چندتا پیرزن در اوردن و تموم شد ( بازیگر مردش معروف بود ولی من بازیگر ایرانی به اسم نمی شناسم :دی)، فقط می تونم بگم بسیار خوشحالم که اون نسل فیلم سازی پایان یافت
208.gif

تنها چیزی که برام جالب بود، این بود که اون زمان خیلی روابط تو فیلم حل شده بود
Ghelyon.gif

Fearless

کاربر فعال سینما
کاربر فعال
لایک‌ها
39
منم از سینمای قبل از انقلاب فیلم گوزن ها با بازیه فرامرز قریبیان و بهروز وثوقی رو دیدم. فیلم جالبی بود ودر نوع خودش حرفی برای گفتن داره.

Wiseman

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
138
والا ما یه فیلم خیلی وقت پیش دیدیم،اسمش هم حتی یادم نیست، یکی می خواست بره آمریکا، اومد بندال گوگوش شد، بعدم یه سری مسخره بازی با چندتا پیرزن در اوردن و تموم شد ( بازیگر مردش معروف بود ولی من بازیگر ایرانی به اسم نمی شناسم :دی)، فقط می تونم بگم بسیار خوشحالم که اون نسل فیلم سازی پایان یافت
208.gif

تنها چیزی که برام جالب بود، این بود که اون زمان خیلی روابط تو فیلم حل شده بود
Ghelyon.gif

فکر کنم ممل آمریکایی باشه ...
جمله ی آخرت رو اگر میشه ترجمه کن :دی ( روابط ه چیزی (!) آیا ؟! )

//

راستش من چندتایی که دیدم ، بیشتر فیلم های وحدت بودن ... فیلم هایی که ساخته یه تم ه طنز / س.کسی ه جالب دارن که هنوزم میشه دیدشون ...
120.gif

[ لوول !! / من از این محموعه فیلم های صمد ( ثمد ؟! ) واقعا تنفر داشتم !!
120.gif
]

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
این تاپیک یک مرجع خیلی خوب بود

امیدوارم fardin59 عزیز هرجا هست موفق باشه واقعآ تاپیک خوبی درست کرده بود

آره . پریروز براش PM زدم. ( متاسفانه هنوز فرار مغزها و قلب ها ادامه دارد.)

من بیشتر فیلم فارسی ها رو به خاطر موزیکشون دوست دارم . رضا موتوری روی موتور + صدای فرهاد اصلا با هیچ سکانسی قابل قیاس نیست برام . و ...
.

آره. کمتر فیلم ایرانی قدیمی هست که یه صحنه آواز نداشته باشه ( مانند فیلم های هندی قدیم) و بعضی از این
سکانس های آواز واقعا قشنگه به طوری که خیلی هاشون رو از فیلم در آوردن و خودش شده یک کلیپ زیبا.

توی 90 درصدشون هم خواننده زنش خانم عهدیه است :D

[ لوول !! / من از این محموعه فیلم های صمد ( ثمد ؟! ) واقعا تنفر داشتم !!
120.gif
]

صمد نه .... صمد آقا !

ceramic

Registered User
لایک‌ها
2

تذکر : نوشته ی من سیاسی و مذهبی نیست . لطفا از هر گونه بحث سیاسی و مذهبی در پاسخ این جانب اکیدا خودداری بفرمایید .

فیلمفارسی یا فیلم فارسی ؟

بعضی از واژه ها در گذر زمان تعاریف تازه ای می یابد و بر اساس آن معانی و تعاریف و مفاهیم جدید ، دگرگونی هایی را تجربه می کند . عبارت فیلم فارسی که در دهه های سی و چهل شمسی رنگ و بویی از پیدایش سینمایی جدید و مستقل را داشت ، در گذر سال ها و با شدت گرفتن رویکرد تجاری به سینما در ایران ، و کشف قدرت پولسازی این صنعت نوپا ، از سوی لایه ی روشنفکر آن سال ها به « فیلمفارسی » تبدیل شد تا با تمسخر کلیشه های تکراری آن و نزول افق بینش فیلمساز ، و تماشاچی ، هشداری بر راهی که سینمای ایران به آن می رفت ، باشد .

یقینا فیلمفارسی از روز اول این گونه نبود . فردین با آبگوشت و چهچهه های ایرج ، ناصر ملک مطیعی با کلاه مخملی و ابروهای الاکلنگی ، بیک ایمانوردی با همان الگو اما با صدایی دلقک وار ، و .... بقیه نیز به سهم خودشان هر یک قطعه ای بر این مجسمه ی بدریخت ِ ناموزون افزودند تا در نهایت ما شاهد معجون هفت جوشی به نام فیلمفارسی باشیم . البته بودند تک ستاره هایی که در همان ایام کوشیدند از این الگوی بی سر و ته پیروی نکنند اما شکست تجاری نصیب اکثرشان شد .

---------------------------------------------

جذابیت یک فیلم مدیون چه عناصری است ؟ البته گذشت دهه ها ثابت کرده که این نمی تواند فهرست ثابتی باشد . فهرستی که زمانی به تکنیک فیلم بردار و صحنه ارایی و هنر بازیگری شاید محدود می شد اما اکنون فهرست طویلی شده از انواع جلوه های ویژه ی پر هزینه و ... که نام بردن از آن باعث طولانی شدن موضوع است . اما اگر بخواهیم در باره ی هر فیلم در قالب زمانی و مکانی خودش قضاوت کنیم ، بی تردید می توانیم بگوییم که فیلمفارسی ها عموما از ضعف تکنیک و محتوا رنج می برند . ( قبول دارم که خیلی هم قابل سرزنش نیستند چون اکثر افرادی که در هیبت تهیه کننده و کارگردان و حتی بازیگر ظاهر می شدند ، سواد تخصصی ای در این زمینه نداشتند ) داستان ها اکثرا آبدوغ خیاری و خلق الساعه است . اتفاقات داخل داستان ها خیلی آبکی و هندی است . عنصر س.ک.س به صورت مضحک به کار گرفته شده است . در فیلم های دهه ی پنجاه صحنه ی نشستن و برخاستن هواپیما در بعضی فیلم ها تا ده بار تکرار می شد و اگر هر بار را یک دقیقه فرض کنیم ، ده دقیقه از فیلم را به کلی سر کار بودیم . تعلیق یا انتقال مفاهیم از طریق بازی بسیار ضعیف و در حد نامرئی !! بود .

--------------------------------------------------------------

اما چرا با همه ی این ها ، هنوز خیلی ها فیلمفارسی را دوست دارند و از تماشای آن لذت می برند . چرا حتی بعضی از متخصصین و فرهیختگان ما به این سینمای مضمحل شده علاقه دارند ؟ پاسخ را در دو بند می توان توضیح داد :

الف - نوستالژی جمعی در باره ی گذشته ای خوش که در آن المان های زیادی برای لذت بردن از زندگی داشته اند .

ب - کنجکاوی نسبت به گذشته ای که خیلی ها آن را مستقیما درک نکرده اند ، اما از محاسن و درخشش آن دوران از خانواده و کس و کار خود شنیده اند و در این فیلم ها می کوشند آن را کشف کنند .

پر واضح است که هیچیک از این ها را نمی توان نقد کرد . پس بگذاریم آن ها که نوستالژی گذشته را دارند ، با آن خوش باشند و آن ها که در جست و جوی گذشته اند ، بخشی از آن را در این فیلم های سیاه و سفید لرزان و بی کیفیت بیابند . مگر نه این است که سرگرم کردن تماشاگر برای چند ساعت از اهداف سینماست ؟

Hoomaan

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
57
این آقای سرامیک کل فیلمفارسی رو شستن گذاشتن کنار.

درسته که درصد زیادی از فیلم های ساخته شده در اون دوره آثار به درد خوری نبودند اما بودند فیلم هایی که در کنار
استفاده از به قول شما آبگوشت و آواز و کلاه مخملی حرفی هم برای گفتم داشتند.

قیصر - گوزن ها - چرخ فلک - گنج قارون - شب نشینی در جهنم - صمد به شهر می رود - حسن کچل - رضا موتوری -
پرستوها به لانه باز می گردند -

حتی شما اگر در سالهای طلایی هالیوود ( دهه 30 تا 50 ) که بهترین فیلم های تاریخ سینما ساخته شده اند دقت
کنید می بینید در یکسال 50 تا فیلم درجه ب و حتی درجه ج ساخته می شد و از توی اونا فقط 3 - 4 تا
فیلم بدردبخور باقی می موند.

همین اوضاع رو ما در ایران داشتیم منتها در ایران جهان سوم درصد فیلم های ماندگار به کل تولیدات مسلما کمتر بود.

sara__joon

کاربر فعال فوتبال
کاربر فعال
لایک‌ها
5,607
اونهایی که از سینمای قبل انقلاب انتقاد می کنن، بهتره بدونن یه سری از فیلم هایی که الان ساخته میشن از همین قصه های به اصطلاح آب دوغ خیاری کپی شدن. جالبه که نتونستن مثل اون فیلم های موفق باشن.

نمونه بارزش فیلم گل یخ هست که کپی شده سلطان قلب ها هست. ولی گل یخ تونست مثل سلطان قلب ها موفق باشه؟

sgwp

Registered User
لایک‌ها
585

الف - نوستالژی جمعی در باره ی گذشته ای خوش که در آن المان های زیادی برای لذت بردن از زندگی داشته اند .

ب - کنجکاوی نسبت به گذشته ای که خیلی ها آن را مستقیما درک نکرده اند ، اما از محاسن و درخشش آن دوران از خانواده و کس و کار خود شنیده اند و در این فیلم ها می کوشند آن را کشف کنند .

با اين دو تا بند خيلي موافقم چون وصف حال خود منه.توي بعضي از فيلمها نه همه اشون از ديدن نوع روابط بين آدمها ( اشتباه نشه منظورم اون جورش نيست ) و سادگي اونها كيف ميكنم.
هر موقع اين جور فيلمها رو مي بينم هميشه اين سئوال تو ذهنم بال بال ميزنه كه :
ميشه يه بار ديگه تو اين مملكت عيسي به دين خودش باشه موسي هم به دين خودش؟

ceramic

Registered User
لایک‌ها
2
این نقد ماله خودتون بود ؟

جان ِ مطلب در بخش های مختلف پیشتر توسط خیلی از منتقدین گفته شده است . به همین دلیل در خیلی از نوشته ها نمی توان نویسنده را به معنای اصیل کلمه ، « مولف » دانست. اما اگر منظورتان نوشته ی اخیر باشد ، بله این را خودم نوشته ام .

چطور مگر ؟

این آقای سرامیک کل فیلمفارسی رو شستن گذاشتن کنار.

درسته که درصد زیادی از فیلم های ساخته شده در اون دوره آثار به درد خوری نبودند اما بودند فیلم هایی که در کنار
استفاده از به قول شما آبگوشت و آواز و کلاه مخملی حرفی هم برای گفتم داشتند.

قیصر - گوزن ها - چرخ فلک - گنج قارون - شب نشینی در جهنم - صمد به شهر می رود - حسن کچل - رضا موتوری -
پرستوها به لانه باز می گردند -

حتی شما اگر در سالهای طلایی هالیوود ( دهه 30 تا 50 ) که بهترین فیلم های تاریخ سینما ساخته شده اند دقت
کنید می بینید در یکسال 50 تا فیلم درجه ب و حتی درجه ج ساخته می شد و از توی اونا فقط 3 - 4 تا
فیلم بدردبخور باقی می موند.

همین اوضاع رو ما در ایران داشتیم منتها در ایران جهان سوم درصد فیلم های ماندگار به کل تولیدات مسلما کمتر بود.

هومان عزیز ( اسم تان را درست نوشتم ؟ )

گیریم که « حرفی » هم برای گفتن داشته اند . آیا این مختصر برای یک شاخه ی هنری به عظمت سینما در طور حدود بیست سال کار کافی است ؟ یا این که ما به خاطر این که خود را به حداقل ها قانع می کنیم این را می گوییم ؟

البته برای من فهرست آنهایی که حرفی برای گفتن داشته اند ، کمی با فهرست شما متفاوت است . من ترجیح می دهم آثاری مثل تنگنا ، آقای هالو ، گاو ، رگبار ، طبیعت بیجان و ... را به آن بیفزایم و بعضی هایش را حذف کنم ( مثل صمد به شهر می رود ) اما به هر حال من با پذیرش این حقیقت که تولید آثار ضعیف در سینمای همه ی کشورها اتفاق می افتد نقد بالا را نوشته ام .

اونهایی که از سینمای قبل انقلاب انتقاد می کنن، بهتره بدونن یه سری از فیلم هایی که الان ساخته میشن از همین قصه های به اصطلاح آب دوغ خیاری کپی شدن. جالبه که نتونستن مثل اون فیلم های موفق باشن.

نمونه بارزش فیلم گل یخ هست که کپی شده سلطان قلب ها هست. ولی گل یخ تونست مثل سلطان قلب ها موفق باشه؟

اگر منظورتان از آن عده ، من هستم ، باید عرض کنم که من شخصا واژه ی فیلمفارسی را محدود به پیش از انقلاب نمی دانم . خیلی از تولیدات سینمایی ما بعد از انقلاب مصداق بارز فیلمفارسی است ( گاه با نگاهی متفاوت ) و دلیل عدم موفقیت آن هایی که داستان های قدیمی را کپی برداری کردند هم خیلی واضح است . تکرار موفقیت خیلی دشوار تر از کسب آن است . شما ببینید از روی یک داستان مشهور ( مثلا آرزوهای بزرگ دیکنز ) چند نسخه فیلم و سریال ساخته می شود ، اما در میان آن ها نسخه ی دیوید لین همچنان خودنمایی می کند .

... و در نهایت ، تکرار دلیل اصالت نیست . خیلی از فیلم ها ( چه در ایران و چه در هالیوود ) بر اساس داستان های آبدوغ خیاری ساخته شده است . و تکرارشان هم آن سناریوهای کم ارزش و بی فروغ را به آثار ادبی یا نمایشی ماندگار تبدیل نمی کند .

پیشتر گفتم که یکی از رموز ماندگاری سینمای پیش از انقلاب ، همین تحولات و نوستالژی و نگاه خاصی است که خیلی از ما به گذشته ای نه چندان دور داریم .

موفق باشید

Last edited by a moderator:

dashakol

Registered User
لایک‌ها
44
خیلی جالبه امشب بعد از خوندن رمان "همسایه ها " از احمد محمود دوباره خونم به جوش اومد یاد این جادوی دهه هفتاد و هشتاد افتادم که انگار در تمام دنیا و در تمام پدیده های اون زمان جاری بوده. ای کاش کسانی که این جادو رو تجربه کردن هم اینجا میومدن و تعریف مکردن که چی تو هوا موج میزده؟
درمورد جادوی دهه 40 و 50 شمسی چیزی که هرگز تکرار نمیشه . من مطمئنم که این یه جادو بوده وگرنه چرا حتی من که متولد 57 هستم کاملاً میتونم بوش رو حس کنم؟ حتی وقتی عکس پشت جلد یه مجله با دخترای دامن کوتاه و پسرای یقه اسکی می بینم میتونم بوی کاغذشو هم حس کنم؟ دوره کتابای جیبی با داستانهائی که تبدیل به دنیای پر از هوس و رمز و راز پسر بچه ها میشده . دوره فیلم فارسی و زنهای لوندی که دیگه در هیچ جای دنیا پیدا نمیشن. دوره ای که حتی آدمای 50 ساله مثل مراد برقی تو فیلماش مثل یه پسر تازه بالغ برای یه لاس خشکه هم عطش دارن. فیلمای فارسی ، من فکر نمیکنم دیگه مثل این فیلما بوجود بیاد درکل تاریخ بشریت. وقتی نگاشون میکنی انگار دیگه هیچ نگرانی در دنیا وجود نداره با اون آقای بیکمان وردی و لهجه مکش مرگ منش که همه کارا رو عاقبت ختم به خیر میکنه و تو که داری فیلمو نگاه میکنی از همون اول اینو میدونی حتی اگه از قبل ندیده باشیش. به نظر من جاذبه جنسی تو این فیلما رو دیگه در هیچ کتاب یا فیلم یا موقعیت دیگه نمیشه پیدا کرد چون از سوپرترین فیلمی که فکرشو هم بکنی آزادنه تره آزاد مثل رویاهای وحشیانه یه پسر تازه بالغ و به همون اندازه پاک . وقتی به تمام اینا فکر میکنم میبینم خیلی بیشتر میشه در موردشون نوشت اما دیر وقته و من خستم. شما ادامه بدین و این مطلب رو انتشار بدین شاید جرقه شد برای بقیه که این دوران رو دیدن تا بگن واقعاً چه اتفاقی افتاده در این دوران؟
لطفاً اگه کلماتی هست که مجاز نیست نقطه چین بذارین ولی پست رو حذف نکنین. حیفشه میخوام ببینم کیا مثل من این جادو رو حتی وقتی درش زندگی نکرده باشن با تمام وجود حس کردن؟ راستی کیا؟
جالبه که من امشب اینارو نوشتم فقط به قصد اینکه یه جائی پستش کنم و بعد از چند سال دوباره اومدم سراغ این فروم قدیمی صندوقچه جواهرات.

Last edited:

Dark Knight

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
37
بین فیلمهای وحدت یه کمدی خیلی دوست داشتنی و نسبتا معروف هست به نام نقص فنی
آقا (که وحدت باشه) بچه می خواد ولی خانومش از ترس رفتن سر زا! و یا مردن بچه راضی نمیشه. داستان میگذره تا جایی که پدر خانم میگه ارث 167 میلیون تومانی (اگر عددش رو دقیق یادم مونده باشه) به نوه اش میده. حالا خانم بچه می خواد ولی اینبار آقا به ناتوانی میخوره !
یکی از بهترین فیلمفارسی هایی که تو ژانر کمدی های این چنینی دیدم هست. با کلی صحنه و دیالوگ بامزه. جایی که برای معالجه آقا به فرانسه میرن که دیگه بماند!
هدف معرفی فیلم بود, کسانی که به این دسته از فیلمها علاقه دارن این رو از دست ندن
راحت هم گیر میاد. حتی میشه از اینجا دانلودش کرد.​

Last edited:

vahid.ghasemian

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
همان طوری که دوستان فرمودند، بعضی از فیلمهای فارسی حال و هوای قشنگی دارن که آدم امروز وقتی بهشون نگاه می کنه، به خاطر اون حال و هوای قدیمی که دارن، ازشون خوشش می یاد. من حدود 20 فیلم فارسی دیدم و داخل پرانتز نظر شخصی ام رو نوشتم.

صمد و قالیچه حضرت سلیمان (خوشم نیومد. لودگی بود.)
پنجره (داستانش جالب بود)
خاطر خواه (داستانش جالب بود ولی تقریبا فیلمی با ماهیت+18 بود)
میهمان (متوسط)
بیتا (متوسط)
غلام ژاندارم (متوسط به بالا)
غزل(متوسط به بالا)
دکتر و رقاصه (داستانش جالب بود)
پاشنه طلا(متوسط )
کلک نزن خوشگله (متوسط به بالا)
در امتداد شب (خوشم نیومد.)
مرد شرقی و زن فرنگی (داستانش بد نبود ولی صحنه های عشق بازی اش زیاد از حد و بی مزه بود.)
زن(متوسط به بالا)
آب (بسیار عالی)
خوشگلا عوضی گرفتین (داستان جالب و بامزه ای داشت، سوای یکی از صحنه های س.ک.س.ی بی موردش)
خروس(داستانش بد نبود. ولی کشتن مادر به دست پسر یه مقدار غیر قابل باوره.)
بیقرار(متوسط به بالا)
هوس(متوسط )
خوشگل محله (متوسط)
بابا گلی به جمالت (از لحاظ داستان چندان حرفی برای گفتن نداشت ولی حضور مرحوم علی میری و طنز او، فیلم رو جالب و خنده دار کرده بود.)

mahmahot

Registered User
لایک‌ها
1,094
برای من فضاها و روابط اجتماعی تهران قدیم که در فیلمفارسی ها به تصویر کشیده می شده بسیار جذابتر از خود فیلم و داستان آن است.جالبه برخی از بزرگان ما مثل احمد شاملو دستی در تهیه چند فیلمفارسی داشتند.اما اطلاق فیلمفارسی به یسنمای موج نو آنروزها مثل گوزنها و قیصر بی انصافیست.
از لحاظ مضمون اشتراکات فیلمفارسی عبارت بود از خیانت و به فساد کشیده شدن شخصیت زن فیلم که با سس و مخلفات رقص و آواز از تلخی موضوع می کاستند دعوای جاهلها بعد از پیدایش قیصر مد شده بود و کاباره که محل اصلی اتفاقات است.

از سینمای موج نو آقای هالو کار مهرجویی, کندو ساخته فریدون گله, دایره مینا و گاو ساخته مهرجویی؛قیصر رضا موتوری گوزنها ساخته کیمیایی,سوته دلان کار علی حاتمی و رگبار اثر بهرام بیضایی برجسته ترند.
راستی من فیلمی دیدم با مضمون مردی که زن دوم می گیره و قصه بگو مگو های مادرزن اولی و دومی در حد بکش بکشه آخر هم ماری که خانواده زن دوم برای کشتن زن اول توی اتاقش ول می کنن دختر خودشونو می کشه! نکته جالب یکی زشتی شوهرها در مقایسه با زنهای فیلمهای از این دست و دوم حجاب الکی و خنده دار که زنه مینی ژوپ تنش کرده ولی با یه چادر شل و ول مشکل شرعیشو حل می کنه!

Last edited:
بالا