تشــريـح قـوانيـن و مقـررات ليـگ قهرمانـان آسيـا
جزييات پرداخت سوبسيد به تيمها در دور جديد
عظيمزاده: باشگاهها نواقص را برطرف كنند
محمد منصور عظيمزاده پارهاي از قوانين و مقررات ليگ قهرمانان آسيا در سال ٢٠٠٩ را تشريح كرد.
رييس كميته بينالملل فدراسيون فوتبال در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به قوانين و مقررات ليگ قهرمانان آسيا در سال ٢٠٠٩ اظهار كرد: پس از اين كه در تاريخ ٢٦ نوامبر و در جلسه كميته اجرايي كنفدراسيون فوتبال آسيا قوانين و مقررات ليگ قهرمانان آسيا مشخص شد روز گذشته كليهي قوانين و مقررات در سايت كنفدراسيون فوتبال آسيا قرار گرفت. اين قوانين در سه محور شامل قوانين مسابقات، بازاريابي و مقررات مالي و تجاري به روز شده است و از چهار باشگاه ايراني حاضر در مسابقات و هياتهاي فوتبال تهران، اصفهان و قم ميخواهيم كه اين قوانين را به طور كامل مطالعه كرده و نواقصي را كه بر اساس اين مقررات تشخيص دادند برطرف كنند.
عظيمزاده در تشريح مادهي ١١ قانون و مقررات AFC با اشاره به امكاناتي كه بايد باشگاهها براي ناظران بازي و داوري ايجاد كنند، گفت: ورزشگاهها بايد به اينترنت وايرلس تجهيز شوند و لازم است كه يك دستگاه كپي، فاكس، لپتاب، خط تلفن و پرينتر در اختيار ناظران داوري و بازي قرار گيرد. ضمن اين كه ورزشگاهها بايد طبق ماده ٢٣ حداقل ٥٠ صندلي VIP داشته باشند كه حداقل مساحت در نظر گرفته شده براي اين بخش ٢٠٠ مترمربع است.
وي افزود: طبق ماده ١٢ فضاي سربسته براي ناظران بازي و داوري بايد وجود داشته باشد كه اين قسمت بايد از بخش رسانه و عمومي تفكيك شده باشد.
عظيمزاده در پاسخ به اين سوال كه حداقل استاندارد براي نور ورزشگاهها چند لوكس است، به ايسنا گفت: طبق ماده ٦ اين مقررات بايد ورزشگاهها حداقل به طور متوسط ١٢٠٠ لوكس داشته باشند و خواهش ما از باشگاه اين است كه تا زمان وجود دارد اين مشكلات را برطرف كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا ورزشگاه بايد مجهز به اسكوربرد باشند يا خير، گفت: طبق ماده ٧ هر استاديوم بايد مجهز به ساعتي باشد كه زمان بازي از صفر تا ٤٥ و همچنين از ٤٥ تا ٩٠ را نشان دهد و بعد از دقيقه ٩٠ ساعت متوقف شود.
رييس كميته بينالملل فدراسيون فوتبال در پاسخ به اين سوال كه آيا مجهز كردن ورزشگاهها به قسمت MIXED ZONE اجباري است، گفت: طبق ماده ١٦ ورزشگاهها بايد به اين بخش مجهز باشند. "ميكسد زون" فضايي را ميگويند كه از طرف رختكن به سمت محل انتقال تيمها به طرف خارج از استاديوم است. اين بخش بايد داراي امنيت كامل باشد و قابل دسترسي براي سرمربيان، بازيكنان و نمايندگان رسانهها باشد. طبق بند ٣ ماده ١٦ اين بخش بايد داراي ٣ قسمت باشد كه يكي مربوط به تلويزيون، يكي مربوط به گزارشگران راديو و ديگري مربوط به نمايندگان رسانههاي نوشتاري است.
عظيمزاده دربارهي مقررات حقوق تجاري گفت: كليه حقوق تجاري مسابقات در اختيار كنفدراسيون فوتبال آسياست و AFC به طور انحصاري اين بخش را به شركت WSG واگذار كرده است. طبق ماده ١١ دو روز پيش از بازي زمين بايد از هر گونه تبليغ پاك شود. نكته مهمي كه در ماده هشتم وجود دارد اين است كه كنفدراسيون فوتبال آسيا مالك هر گونه حق پخش راديويي، تلويزيوني، صوتي و تصويري است.
وي با اشاره به قوانين عمومي و كلي ليگ قهرمانان آسيا، گفت: در ماده ٧٤ بحثي با عنوان سوبسيد مورد توجه كنفدراسيون فوتبال آسياست كه در اين بخش قسمت اعظمي از درآمدهاي حاصله از مسائل تبليغ و حق پخش كه در اختيار AFC است به باشگاهها برگردانده ميشود، به عنوان مثال طبق ماده ٧٤ براي هر بازي خارج از خانه در مرحله گروهي هر باشگاه يارانهاي برابر ٣٠ هزار دلار دريافت ميكند. در مرحلهي يك هشتم هر باشگاهي كه در خارج از خانه بازي كند براي هر بازي ٤٠ هزار دلار ميگيرد و براي حضور در مرحلهي يك چهارم به هر باشگاه سوبسيدي معادل ٥٠ هزار دلار تعلق ميگيرد و تيمهايي كه در مرحله نيمه نهايي و فينال حضور دارند براي هر بازي ٦٠ هزار دلار دريافت ميكنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين سوبسيد جدا از جوايزي است كه كنفدراسيون فوتبال آسيا به باشگاهها ميدهد به ايسنا گفت: بر اساس ماده ٧٧ تيمي كه به عنوان قهرماني برسد يك ميليون و پانصد هزار دلار جايزه دريافت ميكند و تيم نايب قهرمان ٧٥٠ هزار دلار ميگيرد. طبق بند دو ماده ٧٧ تمامي باشگاههايي كه در نيمه نهايي شركت ميكنند ١٢٠ هزار دلار، باشگاههايي كه به يك چهارم صعود كردهاند ٨٠ هزار دلار، باشگاههايي كه در مرحلهي يك هشتم حضور دارند ٥٠ هزار دلار و براي هر بازي در مرحله گروهي تيمي كه پيروز شود ٤٠ هزار دلار دريافت ميكند و اگر ديداري در مرحله گروهي مساوي شود هر باشگاه ٢٠ هزار دلار ميگيرد كه البته اين جوايز به غير از جايزه بهترين بازيكن، بهترين گلزن و بازي جوانمردانه است.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا هزينه اقامت باشگاهها با تيم ميزبان است يا با AFC، گفت: با توجه به ماده ٣٠ هر تيمي ميتواند ٢٩ نفر كه شامل ١٨ بازيكن و ١١ مقام رسمي است را به كشور ميزبان ببرد و هزينه اقامت در كشور ميزبان دو روز قبل و يك روز بعد از بازي طبق بند ٢ ماده ٤٧ با تيم ميزبان است كه ٩ اتاق دوبل و ١١ اتاق انفرادي در اختيار تيم ميهمان قرار ميگيرد و هتل محل اقامت تيم ميهمان هم بايد هتلي ٥ ستاره باشد.
عظيمزاده ادامه داد:هزينه داور، كمك داوران، داور چهارم، ناظر بازي و ناظر داوري بر عهده كشور ميزبان است اما طبق ماده ٤٦ بند ب پول بليت هواپيما را بايد باشگاه خود بپردازد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا حضور در كنفرانسهاي مطبوعاتي قبل از بازي براي سرمربيان تيمها اجباري است يا خير گفت: طبق بند يك ماده ٥٧ از قوانين كلي جديد اگر AFC يا WSG درخواست كنفرانس مطبوعاتي پيش از بازي داشته باشند بايد سرمربيان و يك بازيكن از هر دو تيم در كنفرانس مطبوعاتي شركت كنند و طبق بند ٤ ماده ٥٥ در صورتي كه سرمربي در كنفرانس مطبوعاتي حاضر نشود هزار دلار جريمه ميشود و حتي كميته انضباطي AFC ميتواند سرمربي را از حضور در رختكن يا نيمكت تيم محروم كنند.
عظيمزاده درباره مداركي كه باشگاهها بايد براي احراز هويت بازيكنان تيمشان ارائه كنند، گفت: كپي پاسپورت كه منقضي نشده باشد، كپي كارت ملي، كپي شناسنامه، عكس رنگي، كپي قرارداد معتبر با باشگاه، ITC بازيكنان خارجي و نامه فدراسيون فوتبال از جمله مداركي است كه باشگاهها بايد براي احراز هويت بازيكنانشان ارائه كنند.
وي خطاب به باشگاهها گفت: از باشگاهها ميخواهيم براي تسلط بيشتر بر قوانين AFC و فيفا اقدام به تاسيس روابط بينالملل كه زير نظر مدير عامل اداره ميشود، كنند تا باشگاهها بتوانند قوانين و مقررات را بهتر اجرا كنند.
عظيمزاده در پايان به باشگاهها توصيه كرد براي آشنايي بيشتر آن ها به قوانين AFC به سايت كنفدراسيون فوتبال آسيا به آدرس ذيل مراجعه كنند.
www.the-afc.com/en/competitions/staticinfo.jsp_511-acl2008rg.html