• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

ما چگونه ما شدیم؟

وضعیت
موضوع بسته شده است.

amanz

Registered User
لایک‌ها
1,085
آب = ارز
رنگو = محمود
لاک پشت پیر = عاغا
شاید بعد از این پست بن بشم!!
خوبی.. بدی دیدن حلال کنین..:blush:

اشاره به قهرمان سازی های الکی برای سرگرم کردن مردم..(طوری که ما الان رئیس جمهور بعدی رو نجات دهنده ی این وضعیت کشور میدونم)

تصویری از مردم تشنه و بطری به دست..که در آخر هفته منتظر چکیدن مقداری آب از شیر آب هستن..(اشاره به گدا کردن مردم به حق خودشون..مثل کُپن و یا یارانه ها)

اینجا هم که مشخصه.. رنگو به عمق فاجعه و کمبود بودجه پی میبره!!(البته توی کشور ما رنگو با لاکپشت دستش تو یه کاسه ست!)

يارانه ها رو خوب اومدي :cool:

روح سگ ولگرد

Registered User
لایک‌ها
394
در جواب سوال کلی تاپیک......... نظر خودم رو بگم , این جماعت پارسی زبان خیانت کارن و اخر سر هم خیانت کاری بود که مارو به سرازیری انداخت..خیانت حاج ابراهیم خان کلانتر
آفرین. یعنی یه ژن خیانت کار داریم؟

باید این ۳ تارو نمیداشتیم خصوصا ۲تای اولی‌ رو :

۱ - اسلام ۲ - آخوند ۳ - نفت

قرن 10و 11 که اوج پیشرفت علمی ایران بود بعد از اسلام اتفاق افتاد. چندان ربطی نداره.

(هر چند یکی از عوامل اتفاقات قرن 18 به نوعی به اسلام مربوط می شد و ریشه در یکی از شاخه های اسلام داشت - فصل 6 کتاب)

در دوره ی قاجار هم هنوز چیزی به عنوان نفت وجود نداشت

rahman24

همکار بازنشسته
لایک‌ها
3,868
مشکل ما ایرانیا . بزرگ کردن و پرستیدن انسان هاست. چه کوروش باشه چه امامان شیعه . چه محمد رضا شاه و.....

بزرگ کردن انسان ها الان هم هست؟؟؟ (عاغا) واسه همین هیچکس جرات سوآل پرسیدن رو نداره. توی تمام دوره ها اینطوری بوده.

rms

Registered User
لایک‌ها
7,919
100 % تایید می شه

یا ژاپن هم که تا 120 سال پیش هیچ حرفی برای گفتن نداشت؟

در مورد ژاپن سخت در اشتباهید. تمام موفقیت امروز ژاپن ریشه در فرهنگ غنی و آیین شینتویسم کشورشون داره. اونها در فرهنگشون هدف، تلاش برای رسیدن به هدف، از خودگذشتگی، کار تیمی، برنامه ریزی دارن که ما هیچ وقت نداشتیم و نداریم.

مسئله ی ما مسئله ی فرهنگی ولاغیر
به عنوان یک ایرانی اصلا تعصبی روی آثار تاریخی و اینجور مسائل ندارم چون واسه امروز ما کاری نمیکنند، اون چیزی که واسه امروز و فردا موثره تصمیمات دیروز و امروزه

ما دهه شصتی ها که هیچ، دلم واسه این دهه هفتادی ها میسوزه. کلا کرکرشون پایینه. رنگ و بوی اخلاقیات، انسانیت، وجدان، تلاش، کار تیمی، بی رنگ بیرنگ شده.
واسه این جامعه نگرانم
ببینید عرضه و تقاضا در فرهنگ جامعه به چه شکل شده.

شما خوب باشی بهت میگن ببوگلابی، بد باشی همه مثل مگس میچسبن بهت، هرچی درصد ناخالصیت بیشتر باشه دخترا بیشتر از زیپ شلوارت آویزون میشن.
وقتی نیاز جامعه با ارزش های فرهنگی یک جامعه در تضاد باشه، بدیها و سلب اعتماد ملی تبدیل میشه به عرضه
عرضه و تقاضای امروز جامعه ی ما تو هر سطحی مشکل داره. ایکاش تو این 30 سال ارزشهای اخلاقی رو بر اساس دین بیان نمیکردند که تا با این فاصله گرفتن از ارزش های دینی حداقل از اخلاقیات دور نشند. اما بنظر من جامعه ی ما توی کماست.
احتمال هشیاری هم وجود نداره.

من اعتقاد ندارم که چیزی به مردم این جامعه تحمیل شده باشه، ایمان دارم هر چیزی که شاهدش هستیم از سی or سی گرفته تا مسائل دیگه مدیون تولید جامعه هستش

Last edited:

miladwwe

Registered User
لایک‌ها
1,486
ما دهه ی هفتادی ها هم واسه دها 80تایی ها میسوزه

در مورد دهه هفتادها درست صحبت کن اقا

javad93

Registered User
لایک‌ها
758
ما دهه ی هفتادی ها هم واسه دها 80تایی ها میسوزه

در مورد دهه هفتادها درست صحبت کن اقا

مگه دروغ میگه!؟
ما دهه شصتی ها که هیچ، دلم واسه این دهه هفتادی ها میسوزه. کلا کرکرشون پایینه. رنگ و بوی اخلاقیات، انسانیت، وجدان، تلاش، کار تیمی، بی رنگ بیرنگ شده.
عین واقعیته!
البته در مورد همه نیست!
من خودم به شخصه یادم نمیاد فحش خواهر و مادر و کلا فحش رکیکی داده باشم!
شاید از هر 100نفر 3-4 نفر خوب باشند که معمولا اونا تحت تاثیر خانواده خوب و مذهب یا شعور خودشون یا عوامل دیگه ای اینطوری شدند!
شما خوب باشی بهت میگن ببوگلابی، بد باشی همه مثل مگس میچسبن بهت، هرچی درصد ناخالصیت بیشتر باشه دخترا بیشتر از زیپ شلوارت بالا میرن.
وقتی نیاز جامعه با ارزش های فرهنگی یک جامعه در تضاد باشه، بدیها و سلب اعتماد ملی تبدیل میشه به عرضه
دقیقا!من نمیدونم چرا بچه های مدرسه پیش 2-3 تا بی خانواده جمع میشند!خیلی جالبه که اونا بهشون زور هم میگند!
کلا دهه 70 در کمرش همه چیشو جستجو میکنه!ولا غیر!
---------------------------------------------------------------------
در مورد سوال اصلی تاپیکم باید بگم که ما ایرانی ها ادمای تنبلی شدیم!شاید به خاطر نفت یا چیز دیگه ای هست!
داریم رو میاریم به خود پرستی و خود محوری!
بجای تلاش یاد گرفتیم جیب همو خالی کنیم و همش قور بزنیم!
البته این تنبلی مربوط به سیستم اموزشی و طرز فکر والدین هم هست!کسی که تا 30 سالگی خونه باباش بتمرکه و فقط 4 تا چرت و پرت و کتاب مزخرف مدرسه ای بخونهو بره فیسبوک دنبال جنگولک بازی نمیتونه نون بازوشو بخوره!
هم تنبل و مفت خور بار میاد!هم علمی نداره به اون صورت!

Last edited:

روح سگ ولگرد

Registered User
لایک‌ها
394
خوب مرسی از نظرات

نظرات تقریبن بی ربط بود. من هم قبل از خوندن این کتاب همین رو چیزها رو فکر می کردم اما اینها کلی گوییه

اتفاقات ریز باعث پسرفت ایران شده. اتفاقاتی مثل اعتقادات امام محمد غزالی و پیروانش به حذف علم از دین و بیخود دونستن علم کنار دین.

یه کشور می تونه تو 100 سال با یه حرکت کوچیک با همت چند صد نفر یا شاید حتا چند نفر فرهنگ پیشرفت و گسترش بدن و البته برعکس.

این که چرا آمریکا پیشرفت کرده، ژاپن در این وضع هست یا مالزی کشور توسعه یافته ای داره می شه دقیقن به خاطر همین اتفاقات و آدم ها هستن.

و بلعکس پسرفت یه تمدن و یه کشور محصول بی عرضگی یک یا چند نفر به صورت تاثیر گذار روی فرهنگ عمومی و اجتماعی اون تمدن بوده.

کتاب رو مطالعه کنید. شاید مصدق ها و رضا خان ها اگر تعدادشون بیشتر بود یا فرصت بیشتری داشتن وضعیت ما از کشورهای اروپایی بهتر می شد. شاید...

400kg

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
14
دهه هفتادی یها باید از بزرگترشون که دهه شصتی ها باشن الگو بگیرن دیگه!
الان از چیپس الگو بگیریم شوما بگو؟

Love_life

Registered User
لایک‌ها
975
خوب مرسی از نظرات

نظرات تقریبن بی ربط بود. من هم قبل از خوندن این کتاب همین رو چیزها رو فکر می کردم اما اینها کلی گوییه

اتفاقات ریز باعث پسرفت ایران شده. اتفاقاتی مثل اعتقادات امام محمد غزالی و پیروانش به حذف علم از دین و بیخود دونستن علم کنار دین.

یه کشور می تونه تو 100 سال با یه حرکت کوچیک با همت چند صد نفر یا شاید حتا چند نفر فرهنگ پیشرفت و گسترش بدن و البته برعکس.

این که چرا آمریکا پیشرفت کرده، ژاپن در این وضع هست یا مالزی کشور توسعه یافته ای داره می شه دقیقن به خاطر همین اتفاقات و آدم ها هستن.

و بلعکس پسرفت یه تمدن و یه کشور محصول بی عرضگی یک یا چند نفر به صورت تاثیر گذار روی فرهنگ عمومی و اجتماعی اون تمدن بوده.

کتاب رو مطالعه کنید. شاید مصدق ها و رضا خان ها اگر تعدادشون بیشتر بود یا فرصت بیشتری داشتن وضعیت ما از کشورهای اروپایی بهتر می شد. شاید...

عمو نشی رونشفکر نما :D !

هنوز هم می گم تربیت اجتماعی

یه استاد ایرانی یه تحقیق رو داره تکمیل می کنه بابت سیستم آموزشی تو مباحث اجتماعی ، در ژاپن

100 تا جا این واژه تربیت اجتماعی رو استفاده کرده

saeed engine

محروم از فعالیت تجاری
محروم از فعالیت تجاری
لایک‌ها
300
در مورد ژاپن سخت در اشتباهید. تمام موفقیت امروز ژاپن ریشه در فرهنگ غنی و آیین شینتویسم کشورشون داره. اونها در فرهنگشون هدف، تلاش برای رسیدن به هدف، از خودگذشتگی، کار تیمی، برنامه ریزی دارن که ما هیچ وقت نداشتیم و نداریم.

مسئله ی ما مسئله ی فرهنگی ولاغیر
به عنوان یک ایرانی اصلا تعصبی روی آثار تاریخی و اینجور مسائل ندارم چون واسه امروز ما کاری نمیکنند، اون چیزی که واسه امروز و فردا موثره تصمیمات دیروز و امروزه

واسه این جامعه نگرانم
ببینید عرضه و تقاضا در فرهنگ جامعه به چه شکل شده.

شما خوب باشی بهت میگن ببوگلابی، بد باشی همه مثل مگس میچسبن بهت، هرچی درصد ناخالصیت بیشتر باشه دخترا بیشتر از زیپ شلوارت آویزون میشن.
عرضه و تقاضای امروز جامعه ی ما تو هر سطحی مشکل داره. ایکاش تو این 30 سال ارزشهای اخلاقی رو بر اساس دین بیان نمیکردند که تا با این فاصله گرفتن از ارزش های دینی حداقل از اخلاقیات دور نشند. اما بنظر من جامعه ی ما توی کماست.
احتمال هشیاری هم وجود نداره.

من اعتقاد ندارم که چیزی به مردم این جامعه تحمیل شده باشه، ایمان دارم هر چیزی که شاهدش هستیم از سی or سی گرفته تا مسائل دیگه مدیون تولید جامعه هستش

بنده هم با این نظر 100% موافقم
++++++++++

anArchist

Registered User
لایک‌ها
104
به خاطر اینکه موقعیت ایران از نظر جغرافیایی افتضاحه و این باعث شده همیشه در معرض حملات خارجی قرار داشته باشه. حملات خارجی ویران کننده. اعراب از جنوب و غرب حمله کردند، مغولا از شرق، روسا از شمال و ... و همیشه هم به خاطر حکومتهای مرکزی نالایق اشغال میشده.

botrakia

Registered User
لایک‌ها
72
چرا تو کشور های با اکثریت مسلمان وقتی انقلابی رخ میده ، دین ( اسلام ) همیشه قاطیشه ؟!! فقط فکر اینو میکنم که اگه ایران و مردمش با همین موقعیت جغرافیایی اگه دین مردم غیر اسلام مثلا بودایی بود ، آیا باز هم در صورت انقلاب ، شاهد "انقلاب بودایی" بودیم ؟!!! یا آیین به کناری مینشست و میذاشت مردم کارشونو بکنن و برای انقلاب و آزادی کار و روال طبیعی خودشونو انجام بدن . چرا این دین قابلیت نفوذ تو سیستم حکومتی رو داره ؟ مشکل از خودشه که حتی برای شخصی ترین رفتارهای فردی ( مثل چگونگی وارد شدن به توالت ) دستور داره !! اینقدر جزئیات و دخالت دین در زندگی فرد فرد پیروانش در واقع غلط زیادیه ! که متأسفانه ملت ما ( کمتر ) و ملت های سنی مذهب ( بیشتر ) با پیروی از دستوراتش گرفتار این بختک هستند و شده اند .

elecit

Registered User
لایک‌ها
11
خوب مرسی از نظرات

عمو منطقی میشی خوشگلتر میشی.
موافقم.

javad93

Registered User
لایک‌ها
758
حالا اون پیشرفت (!) چه ربطی به اسلام داره ؟ (نمیتونید ادعا کنید به واسطه اسلام بوده)

بله!کاملا موافقم.
همونطور که ما نمیتونیم ادعا کنیم اون زمان اسلام باعث پیشرفت شده بود شما هم نمیتونید ادعا کنید الان اسلام جلوی پیشرفتتونو گرفته;)

Chilbuk

Registered User
لایک‌ها
190
اگه اون قرمزا رو بخوای از بین ببری باید 80 درصد مردم ایران قتل عام بشن!

خیلی‌ که باشند ۳۰ تا ۴۰ % هستند نه بیشتر. و در ضمن هیچ اشکالی هم نداره جمعیت کم‌تر زندگی بهتر :) :)

+ البته من بیشتر نظرم روی جمله دوم (بیگاری کشیدن از اونها) هست

عمو مایکل

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
107
کافیه هر کسی به خودش نیگا کنه ببینه چطوری برای ارضای منافع شخصیش جامعه و پیرامون رو به کثافت می کشه ...
انسان موجودیه که برای کنار او مدن با تبعات کارش به راحتی بهترین توجیهاتو برای کارش می تراشه و باره مسئولیتی رو که ایجاد می کنه رو از رو دوشه خودش بر می داره ...
نکته جالب اینجاس در عینه اینکه بهترین توجیهاتو برای کاره خودت می تراشی بازم نمی تونی خودتو گول بزنی و مثله کسی بشی دقیقا که نادونسته یه کاریو می کنه ...
در چنین جامعه ی بی اخلاقی مثله ما که عموما افراد در خودشون وجدان فردی و امر کننده ای که حد و حدودو بهشون یاد آوری کنه ندارن حد و رفتار های یک شخصو قانون و پارامتر زندان نیفتادن مشخص می کنه وگرنه اگه واقع بین باشید همه ما خلاف کارایی هستیم که فقط راهشو یاد گرفتیم چطوری از قانون در بریم و خلافو به شکلی انجام بدیم که هنوز براش جرم ثبت نشده باشه یا طوری انجامش بدیم که کسی نتونه مچمونو بگیره ... از کوچکترین خلافا بگیر تا گنده تریناش که کاره آدمای گندس ... :rolleyes:

مثال خیلی ساده : دوستی دارم که از اینکه دوستمه احساس شرم می کنم پیشه خودم ولی تلاشمو خیلی وقتا کردم که راهشو عوض کنه هر چند که موفق نبودم ...
به عنوان مثال این آقا با زنه شوهر دار و غیره شوهر دار دوست می شه و تلکشون می کنه ریزه ریزه ... خوب اینو کسی به عنوان دزد نمی گیره و هر روزم کاره خودشو می کنه
باور کن اگه بالا رفتن از دیوار براش آسون تر بشه و نتتونن بگیرن اونم انجام می ده ... توجیه چیه این وسط برا این بابا : اینه که همه می کنن این کارو و بخور تا خورده نشی ...

در سمته دیگه دوستی دارم که متمول هست و اصولا خانواداتن ثروتمند هستن و خوشبختانه ایشون بسیار انسانه بزرگ و شریفی هستن و با شرایط و سبکه زندگی که دارن به نوعی بقیه رو از تبعاتش بهره مند می کند ... حالا جدا از اینکه کاره ایشون چی هست ما گاهی اوقات می شیم با هم که صحبت می کنیم ایشون همیشه تعجب می کنن که چطور خیلی افراد یک راهو مثله خود ایشون شرافت مندانه انجام نمی دن و به صورت کاملا انسانی . بنده بهشون می گم که زندگی شرافتمندانه مثله شما تو این مملکت برای اینکه ضرر نخوری نیاز به رفاهه نسبی هم که شده داره و در صورتی که نتونید خیلی چیزا رو به صورت درستش فراهم کنید شاید هر انسانی به خودش فشار نیاره و دست به اون کارا نزنه و ترجیح بده بجای اینکه خلاف نکنه یا مرتکبه عمله بدی نشه راه ساده ترو پیش بگیره ... براستی که که تو چنین جامعه ای سالم و درست زندگی کردن کاری مردانس و سخت و از پسه فقط یه مرد بر می آد ...

در کل خوب مشخصه منه نوعی وقتی جامعه رو به کثافت می کشم وقتی صد تا مثه من جم شن تو یه شهر که مسلما خیلی هم بیشترن شهرو بویه تافن و کثافت بر می داره ... رفتارهای ما تو جامعه سیکله بسته ای هست که هم دیگه رو ازش متاثر می کنیم ... وقتی من و ده نفره دیگه تو یه ضمینه شروع می کنیم به یه کاری که ناراحتی ایجاد می کنه و نا امنی مشخصه که افراد دورو برمون از اون کار تاثیر می گیرن و از اون به بعد رفتاری مثله قبل رو نخواهند داشت ... مسلما اعتماد سلب شده رو به راحتی نمی شه برش گردوند ...

نیاز نیست بریم دنباله دلایل و تحلیل و جامعه شناسی بهتره یه بارم که شده یه نگاه به سرتاپای خودمون بکنیم ...

Last edited:

botrakia

Registered User
لایک‌ها
72
چرا اسلام انسان ها رو به دو گروه مسلمان و کافر تقسیم کرده ؟ چرا برچست زده به انسان ها ؟! مگر کافر انسان نیست ؟! چرا از بسیاری حقوق در جامعه ی اسلامی محرومش کرده است ؟! این آپارتاید نیست ؟!

Nima_20

Registered User
لایک‌ها
1,227
درسته حکومت ترکیه لائیک هست. اما این 97 درصد که دینشون اسلام هست، اگه دینشون با پیشرفت مخالفتی ، پس ترکیه ترکیه به این پیشرفت نمی رسید.

خب اینی که گفتی ربطش به حکومت اسلامی چی بود ؟

جدایی دین از سیاست ، نه جدایی دین از یون مردم

هر وقت دین و سیاست باهم قاطی شد ریده شد به هردوش .

کاش مردم مذهبی ایران اندازه ترکها شعور داشتن که بدونن وقتی حکومت غیر دینی هست کسی با جانماز اونا کاری نداره .

وضعیت
موضوع بسته شده است.
بالا