• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

موها یی که خبر از بیماری می دهد

tebroom

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
7 آگوست 2015
نوشته‌ها
36
لایک‌ها
16
سن
47
محل سکونت
تهران
135173107222055722693501593871882812546.jpg

می توان بر اساس نوع موها ی یک زن، حقایقی راجع به او کشف کرد؛ برای مثال خلق و خو، برنامه غذایی، میزان توجه به زیبایی و یا حتی رنگ مورد علاقه رازهایی هستند که موی خانم ها آن را فاش می سازد.

گرچه نوع و ویژگی مو به عوامل متعددی از جمله ژنتیک، برنامه غذایی و آب و هوای محل زندگی بستگی دارد، اما می توان بر اساس برخی از این ویژگی ها به میزان سلامت صاحب مو نیز پی برد.



ریزش زیاد موها
اصلی ترین دلیل ریزش مو می تواند فقر آهن در بدن یا همان کم خونی باشد. از آن جا که بیشترین حجم آهن مورد نیاز بدن از طریق گوشت به دست می آید به افراد گیاهخوار پیشنهاد می شود، برای رفع این مشکل از قرص آهن و مولتی ویتامین استفاده نمایند.

به غیر از آهن، ریزش مو اغلب به دلیل اختلالات هورمونی مانند سندروم تخمدان، یائسگی، بارداری و کم کاری تیروئید اتفاق می افتد. تغییر و یا توقف کنترل بارداری هم می تواند باعث ریزش مو شود. همچنین باید بدانید دیابت و آنفلوانزا هم سبب ریزش مو خواهند شد. بنابراین در صورت مشاهده چنین مشکلی حتما نزد پزشک بروید.
خشکی مو
خشکی موها می تواند معانی زیادی داشته باشد. ماندن در محیط هایی با درجه حرارت زیاد، آب و هوای خشک زمستان، ورزش هایی مانند شنا و رنگ کردن مو می تواند خشکی مو را سبب شود. در این صورت باید برای مرطوب کردن مو چاره ای بیاندیشید. اگر میزان سبوم در پوست سرتان کاهش یابد، شما دچار خارش سر خواهید شد. مصرف سبزیجات با بتا کاروتن فراوان مانند هویچ این مشکل را حل می کند.

یکی از کارهایی که می توان انجام داد، مرطوب ساختن موها با اسانس شمعدانی و رزماری است به این صورت که ۶ تا ۸ قطره از این اسانس ها را به موها بزنید تا مرطوب شوند. این مشکل اغلب در بانوانی که دارای موهای مجعد هستند پیش می آید و باید مراقب باشند از محصولات بهداشتی حاوی الکل استفاده نکنند. علاه بر این ها تغییرات هورمونی ناشی از پیشگیری بارداری، بارداری، یائسگی و مشکلات تیروئید نیز مسبب خشکی موها هستند.

عدم رشد کافی مو
رشد ناکافی و کند مو می تواند به دلیل کمبود پروتئین باشد. موها عمدتا از پروتئین ساخته شده اند. پس بهتر برای حفظ آن ها از مواد پروتئینی به حد کافی استفاده شود. مصرف امگا ۳ نیز مفید خواهد بود.

ایجاد موهای زائد در صورت
منظور از موی زاید، رشد موهای ضخیم و بیش از حد در ناحیه ی بالای لب و چانه می باشد. سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از بیماری هایی است که دارای تنوع علائم است، مانند ریزش مو و کچلی. اما بزرگ ترین و اصلی ترین نشانه ی آن، رشد بیش از حد موهای زائد در صورت است. دیگر علائم مهم این بیماری، ایجاد آکنه های بزرگسالی و دوران قاعدگی نامنظم می باشد.

آشفتگی و گره خوردن انتهای مو
یکی از دلائل ایجاد این مشکل می تواند خشکی موها و یا آسیب دیدگی آن ها در سالن های آرایش و یا به هر دلیل دیگری باشد.

نازک بودن مو
نازک و صاف بودن موها از والدین به ارث می رسد و نشانه ی هیچ مشکلی نیست. مگر اینکه موها از حالت قبلی خود خارج شده و نازک و صاف شوند که دلیل آن می تواند رعایت نکردن مسائل مربوط به بهداشت مو باشد.

تغییر بافت مو
متأسفانه تغییر بافت مو به دلیل شروع دوران پیری است. اغلب در سنین بالا، موها تنک و خاکستری رنگ می شود. در واقع هر ۷ تا ۱۰ سال بافت مو تغییر می کند. اگر در سنین پایین دچار تغییر بافت مو شدید به دنبال دلایل دیگری باشید. ممکن است شما دچار پیری زودرس شده باشید.

ریزش موهای پشت سر
اغلب این اتفاق به دلیل اصطکاک زیاد سر و بالش پیش می آید و بهترین کار این است که از بالش هایی با جنس ابریشم استفاده شود.

روشن شدن موها
بسیاری از خانم ها نمی دانند که نور خورشید می تواند موهایشان را خشک و روشن تر کند. بهتر است از محصولات بهداشتی دارای SPF برای محافظت از مو ها استفاده شود. این اتفاق ممکن است در دوران بارداری نیز رخ دهد. می توان با مصرف ویتامین E از موها در برابر اشعه خورشید محافظت نمود.

خاکستری و سفید شدن موها
با افزایش سن، موها به سمت سفیدی گرایش پیدا می کنند، اما بسیاری از محققان معتقدند که این موضوع با ژنتیک ارتباط زیادی دارد و البته به اعتقاد برخی، تنش های روحی و استرس در زندگی هم یکی از عوامل خاکستری یا سفید شدن موها است، زیرا زمانی که بدن تحت تأثیر تنش ها قرار می گیرد، مانع ارسال پیام به فولیکول های جاذب ملاتونین (رنگدانه ی مو) می شوند. خبر خوب این است که بسیاری از افراد که موهایشان به دلیل فشارهای روحی تغییر رنگ داده بود، با بهبودی شرایط روحی شان، رنگ موها به حالت عادی بازگشته است.

خارش پوست سر
آیا تا به حال واژه ی سبوم را شنیده اید؟ این ماده یک ماده ی لزج است که توسط غدد انتهایی مو ترشح می شود و پوست سر را به حالت طبیعی نگه می دارد. اگر میزان سبوم در پوست سرتان کاهش یابد، شما دچار خارش سر خواهید شد. مصرف سبزیجات با بتا کاروتن فراوان مانند هویج این مشکل را حل می کند.

شوره ی سر
شوره ی سر به معنی خشک بودن پوست سر نیست، بلکه ایجاد شوره در سر به معنی رشد نوعی مخمر بر روی پوست چرب می باشد. برای رفع این مشکل از شامپو و صابون های ضد شوره استفاده کرده و برای رفع چربی سر، بیشتر استحمام کنید. ویتامین ب۶ هم گزینه مناسبی برای حل این مشکل محسوب می شود.

پوسته پوسته شدن موهای پیشانی
پوسته پوسته شدن را با شوره اشتباه نگیرید. این مشکل به علت بیماری پسوریازیس پیش می آید که ایجاد یک لایه ی ضخیم پوستی می نماید. پسوریازیس که خود نوعی بیماری خودایمنی است معمولا همراه با یک بیماری خودایمنی دیگر مانند لوپوس و یا آرتریت روماتوئید به وقوع می پیوندد.

منبع: تبیان


سایر مقالات بخش پوست و مو را مطالعه فرمایید و برای دریافت خبرنامه طب روم کلیک کنید.
 

amir.tabatabai

Registered User
تاریخ عضویت
18 نوامبر 2014
نوشته‌ها
2,945
لایک‌ها
1,251
بالا