• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

میکرو کنترلر

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
من با این اسمبلر کار نکردم
ولی امکان داره بخاطر اون end باشه چون شما بعدش تازه TINTER معرفی کردی وبعد اینکه اون ORG قبل از TINTER: برای چیه؟

Behnam-AVR

Guest
لایک‌ها
0
با سلام
اينم از سريال اين كامپايلر من از رو يه cd برذاشتم
azpr keys
key0:f6512d05
key1:bc515b37
key2:db411fd1
اميدوارم بتونين استفاده كنيد
have good time

hooshmand29

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
با سلام من چند سوال دارم اگه کسی میدونه لطفا منو رانمائِي کنه
1-نرم افزار اجرا کننده کدهاي زبان vhdl چيست؟مثلا براي اجراي کدهاي c++ از بورلند سي يا ماکروسافت سي استفاده مي کنيم براي vhdl چطور؟
2-براي پياده سازي کدهاي vhdl روي ميکروکنترولر آيا برد خاصی مورد نياز است؟لطفا يک مدل را که براي يک مبتدی مناسب است را ذکر فرمائيد
3-آيا ميتوان با اتصال کامپيوتر به ميکرو کنترولر آنرا برنامه ريزي کرد؟با چه اتصالات ؟وکدام پورت؟
4-آيا کدهاي اسمبلي ميکروهاي avr با اسمبلي pic متفاوت است؟
5-آيا زبان سي ميتواند به جاي vhdl به کار رود؟
6-در پرورههاي ميکروکنترلر معمولا با آي سي حافظه و پورت وبافر سرو کار داريم خواهش می کنم در مورد اين آی سي ها و انواع آنها با توجه به نوع میکروکنترلر و همچنین چگونگي سيم بندي آنها مطالبي بفرمائيد. متشکرم

Iran-PC

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
من با این اسمبلر کار نکردم
ولی امکان داره بخاطر اون end باشه چون شما بعدش تازه TINTER معرفی کردی وبعد اینکه اون ORG قبل از TINTER: برای چیه؟
سلام.
مرسی.
برای همین بود.
حافظه هه ضعیفه. همیشه باید کتاب دستم باشه انگاری.
ممنون از لطفتون.

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
به نقل از hooshmand29 :
1-نرم افزار اجرا کننده کدهاي زبان vhdl چيست؟مثلا براي اجراي کدهاي c++ از بورلند سي يا ماکروسافت سي استفاده مي کنيم براي vhdl چطور؟
2-براي پياده سازي کدهاي vhdl روي ميکروکنترولر آيا برد خاصی مورد نياز است؟لطفا يک مدل را که براي يک مبتدی مناسب است را ذکر فرمائيد
3-آيا ميتوان با اتصال کامپيوتر به ميکرو کنترولر آنرا برنامه ريزي کرد؟با چه اتصالات ؟وکدام پورت؟
6-در پرورههاي ميکروکنترلر معمولا با آي سي حافظه و پورت وبافر سرو کار داريم خواهش می کنم در مورد اين آی سي ها و انواع آنها با توجه به نوع میکروکنترلر و همچنین چگونگي سيم بندي آنها مطالبي بفرمائيد. متشکرم

شماره 1 و 2 و 5 رو اظلاعات کمی دارم و از دوستانی که میدونن لطفا علاوه بر پاسخ به سوالای شما لطفا یه نمونه از برنامه ای که مثلا با VHDL نوشته شده رو معرفی کنن .
3 - بله , به طور کل برنامه ریزی میکرو یعنی لود کردن یک فایل از نوع باینری با پسوند hex از کامپیوتر به روی Flash rom میکروکنترلر که این فایل در واقع همان برنامه نوشته شده ما هست حالا با هر زبانی که نوشته شده مهم نیست چون در اخر توسط کامپایلر زبانهای مختلف مثل c یا ... به اسمبلی تبدیل و نهایتا با اسمبلر به فایل HEX تبدیل میشه و مستقیما روی فلش میکرو نوشته میشه . در میکروهای مختلف روشهای متفاوتی برای برنامه ریزی اسنفاده میشه و البته در بعضی از میکروها هم با چندین روش یا پروتکل این امکان وچود داره مثلا در میکروی های شرکت microchip که به pic معروفه از طریق 2 پایه DATA و CLOCK (که در حالت عادی مثل پایه های دیگه هستند و قابل برنامه ریزی) به همراه مثبت و منفی و پایه مخصوص ریست میشه میکرو رو پروگرام کرد(ICSP) البته چون برای پروگرام کردن به ولتاژ 12(پایه MCLR/Vpp) وصل میشه به همین خاطر به یک مدار اضافی برای تامین این ولتاژ احتباح داریم وگرنه این امکان هست که میکرو به طور مستقیم به پورت چاپگر متصل و پروگرام یا به اصطلاح فلش شود همونطور که در میکروهای شرکت Atmel و خانواده AVR این امکان هست که این میکرو رو مستقیما به پورت چاپگر وصل کنیم و با استفاده از نرم افزار مناسب فایل hex رو به میکرو منتقل کنیم ولی برای امنیت بیشتر بهتره که از یک ترانزیستور به عنوان واسطه بین پایه های میکرو و پایه های پورت موازی استفاده کنیم و البته برای اینکار معمولا از ای سی هایی که به همین منظور ساخته شدند و به بافر معروفند یراحتی استفاده میشود و نیازی به چندین ترانزیستور و قطعات اضافیه دیگر نخواهد بود . در مورد نوع پورت هم برای پروگرام کردن میکرو از هر پورت کامپیوتر برای این کار میتوان استفاده کرد ولی هر پورت ویژگیهای خودش رو داره و مثلا پورت COM با ولتاژ 12 + و - کار میکنه وبه همین خاطر برای تامین تغذیه میکرو که 5 ولت هست باید مدار خاصی پیش بینی کرد و ... و یا پورت USB یا GAME port و که هرکدام نیاز به مدارهای اضافی برای اتصال به میکرو خواهند داشت

4 - بله برای PIC فقط 35 دستور هست(البته در اینجا Operand ها رو ننوشتم ):
BYTE-ORIENTED FILE REGISTER OPERATIONS

ADDWF
ANDWF
CLRF
CLRW
COMF
DECF
DECFSZ
INCF
INCFSZ
IORWF
MOVF
MOVWF
NOP
RLF
RRF
SUBWF
SWAPF
XORWF
BIT-ORIENTED FILE REGISTER OPERATIONS

BCF
BSF
BTFSC
BTFSS
LITERAL AND CONTROL OPERATIONS

ADDLW
ANDLW
CALL
CLRWDT
GOTO
IORLW
MOVLW
RETFIE
RETLW
RETURN
SLEEP
SUBLW
XORLW
ا

و برای AVR ها در حدود 130 دستور :
ARITHMETIC AND LOGIC INSTRUCTIONS

ADD Rd, Rr
ADC Rd, Rr
ADIW Rd,K
SUB Rd, Rr
SUBI Rd, K
SBC Rd, Rr
SBCI Rd, K
SBIW Rd,K
AND Rd, Rr
ANDI Rd, K
OR Rd, Rr
ORI Rd, K
EOR Rd, Rr
COM Rd
NEG Rd
SBR Rd,K
CBR Rd,K
INC Rd
DEC Rd
TST Rd
CLR Rd
SER Rd
BRANCH INSTRUCTIONS

RJMP
IJMP
RCALL
ICALL
RET
RETI
CPSE Rd,Rr
CP Rd,rRr
CPC Rd,Rr
CPI Rd,K
SBRC Rr, b
SBRS Rr, b
SBIC P, b
SBIS P, b
BRBS s, k
BRBC s, k
BREQ
BRNE
BRCS
BRCC
BRSH
BRLO
BRMI
BRPL
BRGE
BRLT
BRHS
BRHC
BRTS
BRTC
BRVS
BRVC
BRIE
BRID
BIT AND BIT-TEST INSTRUCTIONS

SBI P,b
CBI P,b
LSL Rd
LSR Rd
ROL Rd
ROR Rd
ASR Rd
SWAP Rd
BSET s
BCLR s
BST Rr, b
BLD Rd, b
SEC
CLC
SEN
CLN
SEZ
CLZ
SEI
CLI
SES
CLS
SEV
CLV
SET
CLT
SEH
CLH
DATA TRANSFER INSTRUCTIONS

MOV Rd, Rr
MOVW Rd, Rr
LDI Rd, K
LD Rd, X
LD Rd,+ X
LD Rd, - X
LD Rd, Y
LD Rd,+ Y
LD Rd, - Y
LDD Rd,Y+q
LD Rd, Z
LD Rd, +Z
LD Rd, Z
LDD Rd, Z+q
LDS Rd, k
ST X, Rr
ST X+, Rr
ST - X, Rr
ST Y, Rr
ST Y+, Rr
ST - Y, Rr
STD Y+q,Rr
ST Z, Rr
ST Z+, Rr
ST -Z, Rr
STD Z+q,Rr
STS k, Rr
LPM
LPM Rd, Z
LPM Rd, +Z
SPM
IN Rd, P
OUT P, Rr
PUSH
POP
MCU CONTROL INSTRUCTIONS

NOP
SLEEP
WDR
BREAK

و البته برای 8051 هم دستورهای دیگه هست ولی با یادگیری اصول و دستورهای یک نوع میکرو کار با میکروهای دیگه بسیار ساده خواهد شد.( چیزی شبیه به هنر موسیقی و مثلا کار با ارگ و پیانو !! )

6 - این سوال رو یه مقدار باز تر کنید چون من دانشجو نبودم تا حالا پروژه ندیدم :)

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
سلام
برای اجرا کدهای VHDL دو نرم افزار وجود داره(البته من فقط این دو تا رو می شناسم)
اول max plus و بعد هم Quartus

در ضمن فکر میکنم در pspice هم بشه یه کارایی کرد.

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
به نقل از tkavosh :
roozen جان در مورد تاخیر برای نمایش کل میشه بجای اون دستور تاخیر5000 میلی ثانیه ای از یه متعیر استفاده کنی و وابسته به زمان مورد نیازت یه مقدار بهش بدی و برنامه رو به تایع اصلیت بازگشت بدی و قبل از Lcd Z یه چک
بکنی که ایا اون متغیر 0 هست یا نه ؟ اگه نه ینی هنوز مقدار کل روی lcd در حال نمایشه و اجرا رو به تابع کاهش دهنده اون متغیر پاس بده و از اونجاهم دوباره برگردون به تابع اصلی اینطوری هم مقدار کل , به مقدار دلخواه روی lcd هست و هم کانتر کارش رو ادامه میده
در مورد کلید ها هم یه راه ساده استفاده از وقفه های خارجیه هم اون دستور Debounce Pind.0 , 1 , Zro رو حذف میکنه هم سرعت کلی اجرای برنامه بالاتر میره و هم اون مشکلی که گفتین
سلام دوست عزیز
صحبت شما در مورد نمایش روی lcd ، و فکر میکنم که بتونم یه کاریش کنم. ولی در مورد استفاده از وقفه خارجی ، اصلا متوجه نشدم باید چی کار کنم . اگر امکان داره بیشتر توضیح بدین.
در ضمن من مشکلی دارم اینه که تا حالا برای AVR کد اسمبلی ننوشتم . این Bascom هم بعضی جاها خیلی دست و پا گیر میشه ، شما کتاب یا ebook در مورد معماری AVR سراغ دارید؟

Amirreza_VHDL

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
اگر تا حالا با Protel DXP کار نکردین حتما برید دنبالش
از شماتیک تا PCB و: شیبه سازی.
از آنالوگ تا FPGA
از Basic و Asm تا VHDL
خیلی توپه.:rolleyes:

تا اونجایی که من میدونم VHDL رو واسه PLD ها و FPGA ها سنتز میکنن. نه واسه میکرو.

hooshmand29

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
سلام tkavosh aziz
از راهنمائيت ممنونم اما در مورد کار عملي من ميخوام با تعدادي سون سگمنت يک ساعت بسازم میشخ منو راهنمائی کنی؟

و از alireza_vhdl هم به خاطر راهنمائیش ممنونم فقط آیا کتاب مناسبی در مورد protel dxp میشناسه؟

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
به نقل از roozen :
سلام دوست عزیز
صحبت شما در مورد نمایش روی lcd ، و فکر میکنم که بتونم یه کاریش کنم. ولی در مورد استفاده از وقفه خارجی ، اصلا متوجه نشدم باید چی کار کنم . اگر امکان داره بیشتر توضیح بدین.
در ضمن من مشکلی دارم اینه که تا حالا برای AVR کد اسمبلی ننوشتم . این Bascom هم بعضی جاها خیلی دست و پا گیر میشه ، شما کتاب یا ebook در مورد معماری AVR سراغ دارید؟

بله در مورد external interrupt یا وقفه خارجی به معنی وقفه سخت افزاریی هست که در اثر تغییر حالت در یکی از پایه های میکرو (پایه ای بخصصوص و نه همه پایه ها ) ایجاد میشود و در صورت فعال بودن وقفه کلی میکرو و همچنین
وقفه خارجی , به هنگام تغییر وضعیت روی پایه مورد نظر (که حالت های مختلفی خواهد داشت و قابل انتخاب هست مثل رخ دادن وقفه در صورت تغییر وضعیت پایه از 0 ولت به 5 ولت و یا بلعکس و...) در نتیجه این وقفه ایجاد و اجرای برنامه متوقف و به تابع مورد نظر ما منتقل میشود و در پایان این تابع با دستور retfie در pic ها و ودر avr ها با reti از این تابع خارج و به کار های متوقف شده ادامه میدهیم . به هر حال این نوع وقفه در همه میکروها وجود ندارد و باید از میکرویی که این نوع وقفه در ان وجود دارن استفاده کنید .
در مورد اسمبلی AVR و یا PIC و یا 8051 با مشاهده فایل کامل datasheet هر مدل اطلاعات کاملی از ساختار داخلی و خصوصیات و همچنین لیست تمامیه کد های اسمبلی قابل استفاده در اون میکرو را خواهید یافت و با استفاده از برنامه هایی که معمولا هر شرکت برای تسهیل برنامه نویسی اسمبلی میکروهای خود ارائه میکند(معمولا رایگان) میتوان برنامه های اسمبلی را نوشت و حتی نتیجه این برنامه را در همین نرم افزارها به حالت simulation بروی میکروی مورد نظر اجرا و مشاهده کرد بطور مثال برنامه AVR studio برای میکروهای AVR که در سایت ATMEL قابل دریافت هست.
به ظور کل اگر حجم کمتر و یا سرعت بیشتر اجرای برنامه مهم هست بهتره که از اسمبلی برای برنامه نویسی استفاده بشه و البته تلفیقی از اسمبلی با زبانهای دیگه هم بسیار کارساز خواهد بود به همین دلیل استفاده از دستورات اسمبلی در زبانهای دیگه امکان پذیره .
roozen جان شما یه نگاهی به datasheet همون میکرویی که باهاش کار میکنی بکنین ببینید اولا وقفه خارجی داره یا نه و اگه نکنه مبهمی در مورد دستورات اسمبلیش یا چیز دیگه ای هست مطرح کنید

roozen

Registered User
لایک‌ها
1
tkavosh عزیز
من در مورد استفاده از وقفه خارجی به جای استفاده از دستور debounce اشکال دارم .من با وقفه خارجی کار کردم ،مثلا وقتی که AVR رو میبریم به مد Idle یه راه بیرون اوردنش استفاده از وقفه خارجی هستش.

rezamansouri

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
با سلام
من دارم یک پروگرمر USB برای میکرو های AVR درست می کنم.
فعلا فقط Atmega8 (میکروی مورد علاقه من) را ساپورت میکنه ولی می خوام گسترشش بدم.
نرم افزار کامپیوتریش را با C++Builder نوشتم .برای ارتباط با پورت USB از Atmega8 استفاده کردم(لینک ها رو حتما ببینید).

اصل این پروژه را می تونید از لینک زیر پیدا کنید.ولی برنامه کامپیوتریش اصلا جالب نیست. به همین دلیل من یک بر نامه نصف و نیمه نوشم(که البته کار میکنه).کمی هم در برنامه میکروش دست بردم تا کاراییش بیشتر بشه.

برای کامپایل کردن باید کامپایلر gcc (که البته رایگان است) را داشته باشید.اگر هم کار یا اون براتون سخت بود(که البته برای من بود) میتو نید از برنامه WinAvr استفاده کنید.(چون این کامپایلر رایگان است اکثر مثالهای C با این برنامه نوشته شده است .)

اگه دوستان مایل بودند اعلام آمادگی کنند تا این پروگرمر را با هم تکمیلش کنیم.

برای شروع برنامه پروگرمر رو دانلود کنید.
شماتیکش هم همون جا هست.

http://www.obdev.at/products/avrusb/index.html
http://www.fischl.de/usbasp/
http://sourceforge.net/projects/winavr

فایل های ضمیمه

• Test.zip
    286.8 KB · نمایش ها: 136

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
roozen جان مشکل چیه؟
من با BASCOM زیاد کار نکردم ولی اگه فایل ASM یا لیست ارور ها رو که معمولا کامپایلرها هنگام کامپایل میسازن رو نشون بدی احتمالا میشه اشکال رو فهمید .
میکرو شما چیه؟

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
rezamansouri جان طرح جالییه
البته به نظر من با پروگرامر stk200/300 و فقط با به ای سی بافر 74hc244 براحتی میشه همه avr هایی که
in-system programming (برنامه ریزی سریال) رو دارن پروگرام کرد ولی تنها ایراد این پروگرامر اینه که اگه به هر دلیلی فیوز بیت SPIEN از 0 که پیش فرض هست و اجازه پروگرام شدن میکرو بوسیله SPI یا رابط برنامه ریزی سریال رو میده به 1(unprogrammed) تیدیل بشه دیگه نمیشه با این رابط با میکرو ارتباط برقرار کرد و باید از طریق برنامه ریزی موازی و یا روشهای دیگه(در صورت پشتیبانی میکرو) میکرو رو پروگرام کرد و یا دوباره این فیوز بیتو 0 کرد (پروگرام کرد)
به هر حال مدار ساده ای داره و در عرض چند دقیقه ساخته میشه و برنامه های زیادی هم تحت ویندوز هست که این پروگرامر رو پشتیبانی میکنن بطور مثال کامپایلر bascom در خودش یه برنامه برای پروگرام کردن AVR ها داره که از stk200/300 هم پشتیبانی میکنه
حالا شما میکرو mega8 رو با این مدار یا چه پروتکلی فلش کردین؟ از طریق پایه های data in و data out و clock که در واقع (in-system programming (ISP گفته میشه و یا روش دیگه ای؟

یه سوال دیگه هم اینکه وقتی مدار رو به فیش usb کامپیوتر وصل میکنی ویندوز اون رو به چه اسمی میشناسه (در device manager)؟
ولی در کل این پروژه که معرفی کردین در چیز جالبیه چون قفط بعضی از میکروهای AVR (و معمولا کوچک و از نوع smd هستن) امکان ارتباط با USB رو دارن(که البته قدرت بیشتری دارن) ولی با این طرح میتونیم میکروهای معمولی رو هم که این امکان رو به طور سخت افزاری ندارن به usb متصل و از طریق برنامه تحت ویندوز با میکرو ارتباط برقرار کنیم

Amirreza_VHDL

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
کانون نشر علوم یه کتاب واسه Protel DXP داره که خیلی خوبه.

ErfanEa

کاربر فعال برق و الکترونیک
کاربر فعال
لایک‌ها
10
فهرست کاملی داره :
http://www.nashreolum.com/toc/proteldxp.htm
امیدوارم توضیحاتش هم مثل فهرستش کامل باشه.
راستی به اسم نویسندش دقت کردین؟؟
نويسنده :شركت پروتل:blink:
من فکر میکردم سازنده ی پروتل ، altium باشه .
بعید میدونم altium یه کتاب 400 صفحه ای در باره ی پروتل بیرون داده باشه.
در کل کتاب خوبی به نظر میرسه

tkavosh

Registered User
لایک‌ها
71
به نقل از hooshmand29 :
سلام tkavosh aziz
از راهنمائيت ممنونم اما در مورد کار عملي من ميخوام با تعدادي سون سگمنت يک ساعت بسازم میشه منو راهنمائی کنی؟

و از alireza_vhdl هم به خاطر راهنمائیش ممنونم فقط آیا کتاب مناسبی در مورد protel dxp میشناسه؟

خب شما برای ساخت ساعت دیجیتال با 7 سگمنت میتونید روی اینترنت طرح های زیادی پیدا کنید و در مورد 7 سگمنت هم یه مطالبی تو همین فروم هست مثل اینجا که دوست عزیزمون Electronics Art اطلاعات خوبی در موردش دادن
با کمک گوگل یا سایر سایت های جستجو با کلمه هایی مثل digital clock 7 segment به نتیجه های زیادی میرسین
مثل این که با کمک میکرو PIC16F84 و seven- segment چهار تایی یک ساعت ساخنه و فایل های hex هم برای 16f84 و 16f628 هست و البته به جای سگمنت از LED هم استفاده کرده و..
باز هم اگه اطلاعاتی در این باره خواستید همینجا مطرح کنید ولی در کل شما به کمک سایت های جستجو میتونید در هر زمینه ای اطلا عات خوبی بدست بیارین و البته معمولا به زبان شیرین انگلیسی :)
JP6282.gif

rezamansouri

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
سلام
در جواب tkavosh عزیز باید بگم این پروگرمر هم با پروتکل ISP کار میکنه.یعنی از برنامه ریزی موازی استفاده نمیکنه.
البته دارم رو برنامه ریزی موازی هم کار میکنم ولی در برنامه ریزی موازی ولتاژ 12 ولت نیاز است یعنی پورت USB در این مورد جواب نمیده.تمام مزیت این پروگرمر به اینه که برای پروگرم کردن نیازی به تغذیه نداره و از تغذیه باس (که 5 ولت است) استفاده میکنه.
وقتی اولین بار پروگرمر را به کامپیوتر وصل می کنیم نام دستگاه(USBasp) و نام VENDOR روی بالون میاد.وقتی ازمون درایور می خواد باید مسیر پوشه ای که دانلود کردید را بدید تا درایور نصب شود. درایور مورد استفاده از درایور های عمومی(و البته رایگان) است (libusb).بنابر این در device manager در زیر مجموعه های libusb وبا نام USBasp قرارمیگیره(نه در زیر مجموعه های USB controllers).البته می توان نام دستگاه(USBasp) و نام VENDOR را در متن برنامه میکرو تغییر داد.

در ضمن یک پروگرمر همه کاره هم هست که خیلی خوبه (لینک زیر).هم برای AVR و هم برای PIC و هم خیلی چیزای دیگه.(با تشکر از Claudio Lanconelli عزیز)

در مورد ارتباط با USB هم بگم که در بازار تا اونجایی که من می دونم دو مدل USB controllers وجود داره.یکی FT232/245 ودیگری PDIUSBD11/12 که اولی مناسب تر و دومی ارزون تره.البته PIC16C745 هم اینترفیس USB داره و قیمتش هم مناسبه.ولی من هم PIC بلد نیستم و هم پروگرمری که این مدل خاص PIC را ساپورت کنه (البته رایگان هم باشه) پیدا نکردم.///////////دوستان اگر لطف کنند و کمک کنند ممنون می شم/////////////
به هر حال من با همین mega8 تونستم یک USB Card Reader/Writer بسازم.(که البته بهای استفاده از برد بورد اتصالی سیم های 3/3 و 5 ولتی و سوختن کارت حافظه دوربینم بود)اگه شما خواستید امتحان کنید حتما به توصیه Amirreza_VHDL عزیز گوش کنید واز میکرو های نوع (L) استفاده کنید تا لازم نباشه Level Converter بسازید.

اینم لینک های libusb و پروگرمر PonyProg :
http://libusb-win32.sourceforge.net
http://www.lancos.com/prog.html

rezamansouri

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
سلام
تا یادم نرفته بگم SPIEN فقط توسط برنامه ریزی موازی تغییر میکنه و این RSTDISBLE است که با stk200/300 پروگرم میشه ولی اگه پروگرم بشه دیگه نمی توان با stk200/300 تغییرش داد .چون پایه ری ست را به یک پایه ورودی خروجی معمولی تبدیل میکند.
البته برای جلوگیری از این اشتباه من در برنامه پروگرمر این فیوزبیت را غیرفعال کرده ام.
اگه این اشتباه را مرتکب شدید (مثل خود من) نگران نباشید کافیست یک پروگرمر موازی(مثل پروگرمر های رایج در دانشگاه ها) پیدا کنید و این فیوز بیت دردسر ساز را درستش کنید.

rezamansouri

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
به نقل از hooshmand29 :
باسلام
HDL مخفف Hardware Description Language است یعنی زبان توصیف سخت افزار.در سالهای نه چندان دور طراحان برای طراحی سخت افزار دردسرهای فراوانی می کشیدند .تا اینکه به فکر افتادند کار را مکانیزه کنند یعنی نرم افزاری تهیه کنند تا سخت افزار را برایش توصیف کرده و بقیه کار را به آن بسپارند.یکی از این دانشمندان جناب پروفسور نوابی استاد دانشگاه تهران بودند که کتابی هم در این زمینه دارند(انتشارات نص).
این نرم افزارها را سنتز تول می گویند.با پیشرفت علم فیزیک در ساخت سخت افزار زبان VHDL معرفی شد که حرف اول آن مخفف Very high speed integrated circuits است.
در زبان VHDL دو قسمت همزمان(concurrent) و ترتیبی(sequential) داریم.بخش ترتیبی آن مثل سایر زبان هاست ولی بخش همزمان کمی متفاوت است.
در بخش ترتیبی دستورالعمل ها به صورت پشت سر هم اجرا میگردند ولی در بخش همزمان همه دستورات یکجا اجرا می شوند.منطقا هم در سخت افزار همه گیت ها با هم کار می کنند ولی در میکرو ها CPU فقط می تواند یک دستور را در آن واحد اجرا کند.
برای ساخت IC های دیجیتال اولین مرحله کد نویسی به زبان VHDL است.در حال حاظر با پدید آمدن FPGA می توان به صورت سخت افزاری برنامه VHDL را پیاده سازی کرد.برای این کار به سنتز تول شرکت سازنده آنها نیاز داریم.
من تا به حال فقط با FPGA های ساخت Altera کار کرده ام. max plus و Quartus همون سنتز تول ها هستند که قبلا معرفی شده بودند.
بنا براین HDL ها و C کاملا با هم متفاوتند.ونمی توان آنها را روی میکرو پیاده سازی کرد.برای طراحی سخت افزار میکرو احتمالا از VHDL استفاده کرده اند.
مثلا ما برای پروژه آخر ترم درس VHDL یک CPU با 17 دستور العمل طراحی کردیم.دستورالعمل های این میکرو می شد نوعی اسمبلی .C هم که خودش باید به اسمبلی تبدیل شود.بنا بر این VHDL ذاتا با C تفاوت دارد.
مثلا این کد که فرستادم یک FullAdder است که در بخش ALU همان پروژه استفاده کردیم.

امیدوارم مفید بوده باشد.

فایل های ضمیمه

• F_adder.zip
    471 بایت · نمایش ها: 47
بالا