در اين مورد قبلا خيلي بحث (و حتي دعوا!!
) شد اينجا ولي...
=====================================================
اول اينكه موفقيت و مطرح بودن جدي AMD با سي پي يو هاي Athlonشروع شد و سري
K6-2/K6-3 چندان نميتونن ملاك باشن.
در مورد پنيتوم 3 كه شكي نيست اتلان تاندر برد از اون موفقتر و بهتر بود..
در مورد پنتيوم 4 و اتلان XP هم هر دو اينها دو سري سي پي يو قوي و خوب هستن.
و خيلي بهم نزديك و رقابت تنگاتنگي با هم دارن.
البته من شخصا Athlon XP رو به Pentium 4 ترجيح ميدم.
در مورد Duron و Celeron هم باز Duron بنظر من بهتره و پرفرمنس بالاتري معمولا نشون ميده.
كلا سي پي يو هاي اين دو شركت (AMD و Intel) رقابت خيلي نزديك و شديدي با هم دارن و عملا نميشه گفت كدوم بهتر مطلق هست.
و هركدوم تو يه دوره كوتاه گوي سبقت رو ميگيره از اونيكي..اما كلا به نظر من سي ي يو هاي AMD بيشتر به قيمتشون ميارزن و عمر كاربردي (عمر كاربردي به اين معنا كه يك سي پي يو چه مدت ميتونه همچنان مطرح باشه و به اصطلاح كم نياره توي اجراي نرم افزارهاي جديد) بيشتري دارن نسبت به رقيبهاشون از اينتل.
براي مثال در حاليكه يه سي پي يو پنتيوم 3 الان رسما بازنشسته محسوب ميشه و توي خيلي موارد كاملا كم مياره,اما اتلان تاندر برد (كه همدوره و رقيب اون بود) الان همچنان يه سي پي يو قوي محسوب ميشه.
كلا توي دنيا الان AMD جايگاه شناخته شده و فروش خيلي خوبي داره.اما توي ايران بازار بيشتر در اختيار اينتل هست.
و اگه بخوايم كلي و بدون تعصب جواب اين سوال رو بديم بايد گفت : در حال حاضر هر دو خوب هستن و در حال رقابت خيلي نزديك با هم.
=================================================
بهترين مادربرد براي سيستمهاي Athlon XP هم درحاله حاضر مادربردهاي مبتني بر چيپ ست Nvidia Nforce2 هست و بعد از اومدن چيپ ست تحسين برانگيز Nforce از طرف
Nvidia,در واقع سازنده هاي ديگه حرفي براي گفتن ندارن.(البته اين چيپ ست فقط براي AMD هست و Nvidia براي اينتل چيپ ست نميسازه.)
=================================================
در مورد سيستم فعلي هم من الان Athlon Thunderbird 1333 MhZ دارم بروي مادر برد
Gigabyte 7ZMMH با چيپ ست VIA KM133. و به همراه 512 مگابايت رم .گرچه ديگه قديمي شده اما من مشكلي حس نميكنم و كاملا راضي هستم.
در مورد كارتهاي گرافيكي هم من كلا محصولات Nvidia رو به ATI ترجيح ميدم,اما در اين دوره زماني خاص ATI كارتهاي قويتر و ارزونتري داره نسبت به Nvidia (منظور آخرين مدلهاي اين دو شركته) و نه همه مدلها.براي مثال سري Radeon 9800 به بعد در مقابل Geforce FX 5900 به بعد رو اگه بخوايم مقايسه كنيم ATI در مجموع قويتر و بهتر ظاهر شده و ارزانتر.
اما در مدلهاي سابق اينجور نبوده و برعكس يا Nvidia بهتر بوده, ويا نزديك به هم بودن.