• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

نوزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
نه آشنا جان کتاب جدیدی از ایشان را من ندیدم . امسال کلا خیلی افتضاح بود . عدم راهنمایی درست . درست نبدون اطلاعات رایانه ها و . . .
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران در حالي به لحظات پاياني ‌رسيد كه ناشران و غرفه‌داران چندان از فروش امسال خود راضي نبودند.

به گزارش خبرنگار بخش كتاب خبرگزاري دانشجويان ايران (يسنا)، به‌عقيده‌ي آن‌ها، برخلاف اين نظر كه روز جمعه شلوغ‌ترين و پرفروش‌ترين روز نمايشگاه است، در اين روز بسياري از مردم تنها براي تماشا ‌آمدند و فروش خاصي وجود نداشت.

مسأله‌ي ديگر در نمايشگاه كتاب، سرقت‌هايي عنوان شد كه گويا از برخي غرفه‌ها صورت گرفته است؛ مسوول نشر ققنوس گفت كه در طول هفته‌ي گذشته بيش از 30 عنوان كتاب از غرفه‌ي اين مركز نشر به‌سرقت رفته‌اند، بويژه كتاب‌هاي گران‌قيمت.

ازسوي ديگر، درحالي‌كه در برخي غرفه‌ها همچنان روي تصوير صادق هدايت، با كاغذهايي پوشانده شده بود، اما در برخي غرفه‌ها تصويرهاي اين نويسنده، بر اضلاع مختلف غرفه چسبانده شده و ظاهرا مشكلي هم نبود!

در پي 10 روز برگزاري نمايشگاه كتاب، كتاب‌هاي «قورباغه‌ات را قورت بده» (كه در نمايشگاه با عنوان «آن قورباغه را قورت بده»، تبليغ مي‌شد)، «چه كسي پنير مرا برداشته است» و «حكايت دولت و فرزانگي» ازجمله كتاب‌هايي بودند كه بارها از بلندگوي نمايشگاه معرفي و تبليغ شدند. اين درحالي است كه بسياري از غرفه‌داران در نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران و سيزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌هاي داخلي، از اعلام ديرهنگام يا اصلا اعلام نشدن برنامه‌ها و حضور ميهمانان غرفه‌هايشان كه بعضا جنبه‌ي عمومي هم داشتند، بسيار گله‌مند بودند.

امسال در سطح نمايشگاه، گه‌گاه گروه‌هاي مختلفي را مي‌شد ديد كه در حال گرفتن عكس يادگاري بودند، آن‌هم با كيسه‌هاي نايلوني كه بعضا به‌جاي اين‌كه در آن‌ها كتاب باشد، پوسترهايي از چهره‌هاي فرهنگي، ورزشي و هنري ديده مي‌شدند.

ديروز همچنين محمدباقر قاليباف - شهردار تهران - در غرفه‌ي خبرگزاري دانشجويان ايران، در پاسخ به پرسش به خبرنگار ايسنا درباره‌ي محل برگزاري نمايشگاه كتاب در سال آينده كه رييس‌جمهور در روز افتتاحيه به آن اشاره كرده بود، گفت: اين نمايشگاه را فعلا به‌جاي ديگري نمي‌شود منتقل كرد. تكميل و تجهيز محل درنظر گرفته‌شده در شهر آفتاب نيز احتمالا تا سه سال به طول خواهد انجاميد.

او تاكيد كرد كه نمايشگاه در سال آينده نيز در همين محل برپا مي‌شود.

با اين اوصاف، بايد منتظر ماند و ديد كه ماجراي مناقشه‌ بر سر محل برگزاري نمايشگاه كتاب دوباره كليد خورده است؟
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
محمود دولت‌آبادي، نمايشگاه كتاب را به‌خاطر ديدار مخاطبان ادبيات، شوق‌انگيز و از طرفي، به‌خاطر مسائل جانبي آن تأسف‌بار دانست.

اين داستان‌نويس پيشكسوت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي حضورش در نمايشگاه كتاب امسال گفت، هنگام خروج مردم از نمايشگاه، دست افراد بسيار كمي كتاب ديده است و ظاهرا خيلي‌ها براي گذران وقت به نمايشگاه كتاب مي‌آيند.

او در عين‌حال ديدارش را با مخاطبان، بسيار شوق‌انگيز دانست و اين موضوع را نشان‌گر اين عنوان كرد كه برخلاف آن‌چه شايع شده، جوانان دنبال مسائل منحط نيستند.

او يادآور شد، تمام كساني كه آمدند از او امضا بگيرند، جوانان زير 30 سال هستند و بسيار شيفته‌ي مطالعه‌ي كتاب و ادبيات.

دولت‌آبادي با تأكيد بر ضرورت وجود نمايشگاه كتاب، در عين حال بر شناختن حواشي آن و درنظر گرفتن راهكارهايي نيز تأكيد كرد.

او در توصيف وضعيت رفت و آمد به نمايشگاه، به 50 سال پيش برگشت كه در ميدان شوش، پاركابي‌ها داد مي‌زنند، اميركبير، سرچشمه، توپخانه و...؛ در نظر او، آن‌زمان گوش آدم آن‌قدر آزرده نمي‌شد كه در نمايشگاه 50 سال بعد از آن.

به‌گفته‌ي دولت‌آبادي، براي حل و فصل عبور و مرور مردم فكري نشده است و اين‌ها از خود نمايشگاه اهميتش بيش‌تر است.

او در اين زمينه خاطرنشان كرد، كافي نيست فقط نمايشگاهي باشد؛ مردم از سر و كول هم بالا بروند، ساعت‌ها در خيابان بمانند، عصبي وارد شوند و عصبي‌تر، خارج.

او اين پيشنهاد را مطرح كرد كه نمايشگاه كتاب، خارج از تهران برگزار شود و حسن آن را اين دانست كه در اين‌صورت كساني به آن‌جا مراجعه مي‌كنند كه حرفه‌يي يا علاقه‌مند به كتاب باشند. ضمنا براي گذران ايام فراغت مردم هم مكان‌هاي تفريحي درنظر گرفته شود تا اشخاص با توجه به سليقه‌هاي خاصشان، به تفريح‌گاه‌هاي مربوط به خودشان بتوانند بروند.

وي همچنين افزود: بالأخره بايد فكري بكنند، مثلا از فضاي اطراف استفاده كنند. به‌هرحال آن‌چه مسلم است، اين شيوه‌ي رفت و آمد يك نمايشگاه نيست.

دولت‌آبادي همچنين فضاي درنظر گرفته‌شده را براي نمايشگاه، به‌عنوان مكاني براي نمايش كتاب، سنجيده، علمي و فني ندانست و يادآور شد، دو، سه سال پيش به مسؤول نمايشگاه گفته شكل و شيوه‌اي كه در نمايشگاه‌هاي دنيا ديده، متفاوت است و اگر بخواهند مي‌تواند بگويد چه بايد كرد، كه آن‌ها رغبتي نشان نداده‌اند و كار به همان ترتيب ادامه پيدا كرده است.

به اعتقاد او، هواي داخل سالن‌ها قابل تحمل نيست، چيدمان غرفه‌ها و سالن‌ها مناسب نيست و خروجي‌هاي اضطراري درنظر گرفته نشده است.

با اين‌همه، او در پايان با تأكيد بر وجود خود نمايشگاه به‌عنوان يادآوري سالانه‌ي فرهنگ كتاب، گفت: خوب است اين نمايشگاه‌ها به‌طور دوره‌يي در تمام شهرستان‌هاي ما برگزار شود و نمايشگاه دايمي، خيلي لازم و مثبت است؛ اگر چه براي اين‌كه نويسنده‌ي اين مملكت به نمايشگاه برود، به ناشر گفته‌اند لازم است مجوز بگيرد.

دولت‌آبادي در پايان با تاكيد خواست كه اين مطلب درصورت استفاده توسط ساير رسانه‌ها و مطبوعات، به‌صورت كامل استفاده شود.
 

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
تاریخ عضویت
7 سپتامبر 2004
نوشته‌ها
10,988
لایک‌ها
292
سن
46
محل سکونت
Tehran
شهردار تهران در بازديد از نمايشگاه بين‌المللي ترافيك را يكي از مهمترين مشكلات برگزاري نمايشگاه عنوان كرد و گفت: عليرغم تلاش ماموران نيروي انتظامي و حمل و نقل عمومي همچنان ترافيك در محل برگزاري نمايشگاه كتاب مهمترين معضل است.

به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمدباقر قاليباف در ديدار از سيزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها با حضور در غرفه ايسنا، در نشستي خبري به سؤوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

وي نمايشگاه كتاب را پرشور و نشاط عنوان كرد و با بيان اين كه قشر جوان حضور پررنگي در نمايشگاه دارند، تصريح كرد: عليرغم پرشور و نشاطي همچنان ترافيك و حمل و نقل يكي از معضلات جدي اما در ساير بخش‌ها به ويژه در بخش ايمني بسيار مناسب است.

شهردار تهران با اشاره به اين كه نمي‌توان نمايشگاه كتاب را به دليل مباحث ايمني، نگهداري و مراجعات مردم به مكاني غير از مكان فعلي منتقل كرد، افزود: شهرداري تهران قراردادي را سه روز گذشته با بخش خصوصي با مبلغ 850 ميليارد تومان جهت احداث نمايشگاه بين‌المللي جديد در شهر «آفتاب» امضاء كرده كه سه سال آينده اين نمايشگاه جديد به بهره‌برداري خواهد رسيد.

وي در پاسخ به اين كه آيا نمايشگاه بين‌المللي كتاب سال آينده نيز در محل فعلي برگزار مي‌شود، افزود: به عنوان شهردار جاي ديگري را به جز محل فعلي سراغ ندارم و فكر نمي‌كنم كه تا سال ديگر بتوانيم نمايشگاهي با شرايط لازم جهت برگزاري نمايشگاه كتاب آماده كنيم.

شهردار تهران با تاكيد بر اين كه قبل از فرهنگسازي، اصلاحات هندسي و ... مهمترين موضوع مديريت ترافيك تهران است، افزود: هم‌اكنون مديريت ترافيك در تهران مسؤول مشخصي ندارد، به طوري كه شهرداري و نيروي انتظامي هيچ كدام مسؤول ترافيك نيستند تا براي حل اين معضل تصميم‌گيري كنند.

قاليباف با اشاره به اين كه براي حل مشكل ترافيك روش‌ها و شيوه‌هاي بسيار مناسبي وجود دارد، تصريح كرد: لازمه بكارگيري اين شيوه‌ها و حل معضل ترافيك مشخص شدن مديريت در ترافيك است تا در اين صورت بتوانيم اين مشكل را حل كنيم.

وي در ادامه به طبقه‌بندي كاركنان خدمات شهري اشاره كرد و افزود: ساماندهي كاركنان شهرداري يكي از دغدغه‌هاي جدي بوده، لذا در اين راستا چهار روز قبل طي تصميماتي به مديران ابلاغ شد كه كليه كاركنان خدمات شهري نوع دو به نوع يك تبديل شوند و نبايد بيشتر از يك نوع كارگر در شهرداري داشته باشيم.

به گزارش ايسنا، وي مهارت، گزينش و استخدام و مدرك تحصيلي فوق‌ديپلم را سه شرط اصلي تبديل كاركنان به نوع يك برشمرد و افزود: با لحاظ اين شرايط از اين پس كاركنان شهرداري بيشتر از يك نوع نخواهند بود.

قاليباف همچنين در پاسخ به سؤالي مبني بر اين كه چرا شهردار در هيات دولت حضور ندارد؟ گفت: اين سؤال را بنده نبايد پاسخ دهم، بلكه دولت بايد پاسخ دهد.

وي افزود: به عنوان شهردار تهران خود را در مقابل مسايل فرهنگي ـ اجتماعي و اقتصادي شهروندان پاسخگو مي‌دانم در عين حال معضلات تهران ملي است تا محلي اما اين كه در هيات دولت حضور يابم يا خير؟ بايد دولت پاسخ دهد.

قاليباف افزود: حضور شهردار در دولت موضوعي سابقه‌دار است و دولت بايد نسبت به اين مساله تدبير كند نه شهردار.

شهردار تهران در خصوص ممنوع‌شدن واگذاري اماكن ورزشي به بخش خصوصي گفت: شهرداري موافق واگذاري اماكن ورزشي به بخش خصوصي نبوده و هرگز دنبال درآمد اقتصادي نيست، لذا در اين راستا شهرداري پيشنهادي را طي لايحه‌اي به شوراي اسلامي شهر تهران ارائه كرد و شوراي شهر نيز با تصويب آن نسبت به استفاده شهروندان بويژه در حوزه جنوب بدون پرداخت هزينه‌هاي بالا موافقت كرد.

به گفته وي اخذ وجه از اماكن ورزشي تحت نظارت شهرداري تنها به ميزان كمي و در حد هزينه‌هاي جاري خواهد بود.

قاليباف همچنين در پاسخ سوال خبرنگار ايسنا درباره تاثيرات نامه رييس‌جمهوري به بوش گفت: به نظر من قبل از اين كه به محتواي نامه توجه داشته باشيم، اصل نامه و نوع مكاتبه و آغاز اين بحث، مهم‌تر از اين است كه محتواي نامه چيست.

وي افزود: با اين وجود محتواي نامه هم به جاي خود مي‌تواند مورد تجزيه و تحليل قرار گيرد كه در اين بخش، اظهار نظرهايي هم شده ولي به نظر بنده اصل آغاز موضوع مكاتبه مهم‌تر از محتواي نامه است.

قاليباف در پاسخ به نظارت شوراي نگهبان به انتخابات شوراها گفت: تغييرات در اين نظارت احتياج به كار كارشناسي دارد و بايد بررسي شود كه آيا نظارت مجلس به شوراها واقعا اشكالاتي دارد يا خير و به چه دليل بايد به شوراي نگهبان ارجاع شود، لذا اين مسايل قابل بررسي است و طبيعتا با يك كار ستادي و تخصصي مي‌شود جمع‌بندي كرد كه نظارت بايد بر عهده چه نهادي باشد.

قاليباف تاكيد كرد: تصور مي‌كنم تا كنون كه نظارت با مجلس بوده، مشكل خاصي بوجود نيامده است.

به گزارش ايسنا، طلايي نيك، نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي نيز كه در حين نشست قاليباف در غرفه ايسنا حضور داشت، ضمن احوالپرسي با شهردار تهران در جمع خبرنگاران، گفت: فعاليت‌هاي شهردار تهران زيربنايي و بسيار برجسته است و به عنوان نماينده مجلس احساس مي‌كنيم كه دكتر قاليباف از لحاظ زيربنايي و پروژه‌هاي بنيادي حركت جديدي را آغاز كرده‌اند كه تقديرآميز است.
wh120-2038.jpg
 
بالا