برای قیمت گذاری پارامترهای زیر باید در نظر گرفته بشه ( دقت کنید تمام پارامترها با هم باید در نظر گرفته بشه نه هرکدوم به صورت مجزا ) :
-
زبان برنامه نویسی : وقتی مثلا برنامه نویس آندروید یا جاوا یا پایگاه داده های Oracle کمتر پیدا میشه ، اگر قرار باشه پروژه با این تکنولوژی ها نوشه بشه هزینه بالاتری نسبت به بقیه زبانها یا پایگاه داده ها داره ، البته ممکنه این زبانها توی کشورهای مختلف فرق داشته باشه اما توی کشور ما فعلا برنامه نویس این زبانها کمتر هست.
-
بزرگی پروژه : بزرگی پروژه خودش به دو دسته تقسیم میشه ، یکی اگر پروژه پیچیده نباشه اما زیاد باشه! یعنی راه مشخصه اما تعداد فرم ها ، گزارشات و ... زیاد باشه ، نوع دیگه هم ممکنه پروژه زیاد نباشه اما پیچیده باشه مثل پروژه های پردازش متن یا شبیه سازی یا ارتباطات بلوتوثی و ... ، که باز باید هزینه ای به نسبت بزرگی پروژه داده بشه.
-
تکنولوژی های به کار رفته در پروژه : ممکنه یه پروژه تحت وب بصورت ساده برنامه نویسی بشه ، اما یه پروژه دیگه برای راحتی کار کاربر و درواقع کاربرپسند بودن ، همون پروژه رو با تکنولوژی JQUERY یا ... انجام بده که باز تاثیر داره.
-
زمان مفیدی که برای پروژه گذاشته می شه : این زمان ممکنه فقط مربوط به برنامه نویسی نباشه ، تحقیق و بررسی بازار و شرایط دیگه هم در اون دخیله.
-
تعداد افراد به کار رفته : که نتیجش روی پارامتر زمان تاثیر داره و تعداد افراد بیشتر ، زمان کمتر و تعداد افراد کمتر زمان بیشتری رو میطلبه.
-
پروژه برای کجا نوشه می شه: این پارامتر خیلی مهمیه ، ممکنه شما یه برنامه رو به شخصی با قیمت 300 هزار تومان بفروشید اما همان برنامه رو به سازمانی 3 میلیون تومان که دلیلش هم مشخصه : پشتیبانی ، به دلیل اینکه شما در یک سازمان با تعداد زیادی از کارمندان مواجه هستید در صورتیکه برای یک شخص فقط با همان شخص ، مثلا من پروژه اتوماسیون اداری برنج محسن رو طراحی کردم ، اونجا با 110 نفر از کارمندان مواجه بودیم!! که دائما ایراد میگرفتن و تقصیرات خود را به گردن سیستم می انداختند. شاید با تعداد افراد زیادی روبرو بشی اصلا به یه جایی برسی بگی 3 میلیون میدم دست از سرم بردارید!!!
-
تعداد کلاینتها : اینکه برنامه تحت شبکه کار کنه یا خیر و چند نفر را بصورت همزمان ساپورت کنه یا چه شعبه هایی رو بتونه از شهرهای مختلف به همدیگه وصل کنه هم باید در نظر گرفته بشه.
-
تکراری بودن پروژه : اینکه پروژه الان تو بازار ریخته باشه مثل برنامه های حسابداری ، انبارداری یا .. مسلما طراحی اونا هزینه کمتری باید نسبت به یه پروژه سفارشی و جدید داشته باشه.
-
حق امتیاز : ممکنه شما با سازمان یا شخصی قرارداد ببندی اون سازمان بگه حق نداری این برنامه رو جای دیگه ای بفروشی و فقط مختص ماست ، یا میگه برنامه رو خودمون میخوایم به جاهای دیگه بفروشیم ، خوب این دیگه هزینه حق امتیاز و لایسنس و ... به برنامه اضافه میشه چون دیگه اون پروژه برای شما استفاده ای نخواهد داشت.
-
حق پشتیبانی سالیانه ، اضافه کردن امکانات ، آموزش و .. پارمترهای دیگه ای هستن.
از نظر من تعداد خط اصلا هیچ ربطی به تعیین هزینه نداره ، من یه تابع مینویسم با 100 خط کد ، شما واردتری همونو با 10 خط کد مینویسی!
اگر هم کد ایراد داشته باشه شخص موظفه ایراد خودش رو بدون دریافت هزینه برطرف کنه نه اشتباه خودش رو به پشتیبانی و دریافت هزینه بیشتر ربط بده.
امیدوارم به تصمیماتون برای تعیین هزینه کمک کنه.
----------------------------------------------------------------------------------------
بزرگترین آرشیو آهنگ ایرانی