با سلام خدمت دوستان گلم .
من به هر طراح گرافیک کامپیوتری که میخواد طراحی چاپ انجام بده اکیداً توصیه میکنم بعد از اتمام تحصیل حتماً یک دوره نظارت چاپ رو توی موسسات فنی بره بگذرونه چون چاپ انقدر نکات فنی ریز و درشت داره که اگر فقط بخواهید به صورت عملی و سعی و خطا به جواب برسید مستلزم خراب کردن چندین کار و متحمل شدن هزینه مالی گاهاً زیاد است .
و اما در پاسخ دوستمون که به دنبال رنگ مورد نظرشون توی چاپ میگردن . قسمتی از این مشکل رو با ابزار میشه حل کرد و قسمتیش رو با تجربه !
البته کسانی که کار چاپ انجام میدن اینو میدونن که توی چاپ همیشه یک تلرانس رنگی بین رنگ مورد نظر و رنگ چاپ شده هست ولی اگه بخواید خیلی دقیق این موضوع رو حل کنید باید مراحل زیر رو طی کنید :
1 - از اونجا که هیچ وقت نمیتونید روی رنگ دیده شده روی مانیتورتون حساب باز کنید ( به علت تفاوت بنیادین سیستم رنگ در مانیتور دیجیتال RGB و سیستم رنگ در دستگاه چاپ CMYK ) یکی از 2 راه حل زیر رو بهتون پیشنهاد میکنم اول خرید یک مانیتور مخصوص چاپ که معمولا 10 برابر قیمت مانیتورهای معمولیه ! و دوم استفاده از اطلس رنگ پنتون یا هایدلبرگ .
2 - نوع کاغذ مورد استفاده توی رنگ نهایی تاثیر مستقیم میذاره که این رو بیشتر با تجربه میشه فهمید .
3 - پیدا کردن یک چاپخانه که واقعاً توی کارش حرفه ای باشه و یک ماشین چی حرفه ای هم داشته باشه و دستگاه به روزی هم داشته باشه
اگه این نکات رعایت بشه کارتون رو با کمترین تفاوت رنگی میتونید چاپ بکنید . میتونید به این آدرس هم یک سری بزنید و چند نکته مهم توی چاپ رو مطالعه کنید :
نکاتی برای داشتن یک کار چاپی بدون اشکال و با کیفیت