• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

پرسش و پاسخ درباره ماهیان آب شیرین و نحوه نگه داری آنان

Portre.Ir

Registered User
لایک‌ها
1,348
شما آکواریومتون رو سیفون میکنید ؟

این کوچیکه رو سیفیون نمی کنه. آخه همه ماهیها هم سیفون می شن! کلا خیلی آبش کثیف شده!
خودمم نمی دونم چیکار کنم مجبور شدم یبار کلا خالیش کنم, آکواریوم رو تمیز کنم بعد با آب چرخه دار دوباره پرش کنم!

Rip

همکار بازنشسته
لایک‌ها
1,104
این کوچیکه رو سیفیون نمی کنه. آخه همه ماهیها هم سیفون می شن! کلا خیلی آبش کثیف شده!
خودمم نمی دونم چیکار کنم مجبور شدم یبار کلا خالیش کنم, آکواریوم رو تمیز کنم بعد با آب چرخه دار دوباره پرش کنم!

فیلترت ذغال داره ؟

gnu

Registered User
لایک‌ها
87
ریز و درشت مخلوطه

شاید به خاطر همون شن های ریز باشه که کارایی فیلتر شما رو مختل کرده . چون من چند جا پرسیدم با شن درست خیلی راضی بودن و میگفتن زیر شنی برقی برای تانک های بزرگ جزو ملزوماته

Damn

Registered User
لایک‌ها
630
من یکی از تانکها خیلی کوچیکه. طول 20 عرض 18 ارتفاع 15, توش 10 تا ماهیه فسفلی دارم. براشون اکسيژن و یه دستگاه فیلتر گذاشتم. ولی احساس می کنم دستگاه فیلترم بود و نبود هیچ فرقی نداره. براشون غذای پولکی می ریزم رنگ آب رو زرد کرده باید چیکار کنم که آب رنگی نشه؟
بیش از اندازه غذا میدی
همیشه اونقدری غذا بده که هیچی باقی نمونه تا 10 دقیقه بعدش

Portre.Ir

Registered User
لایک‌ها
1,348

Damn

Registered User
لایک‌ها
630
نه هنوز براش زغال نذاشتم.

فقط وقتی پولکی می دم آبشون زرد می شه با آرتمیا یا میگو این مشکل پیش نمیاد.
اینی که گفتم رعایت کن مشکلت حل میشه
اونا چون زنده هستن عموما اگر هم نباشن ماهیها چون دوسشون دارن تهشون میارن

Rip

همکار بازنشسته
لایک‌ها
1,104
از آنجائیکه خیلی از دوستان برای کلر زدایی از تیوسولفات سدیم استفاده مینمایند و در خیلی جاها بدون ذکر محاسبات ارقام مختلفی را برای استفاده ذکر میکنند لازم دیدم با جزئیات بیشتر مقدار مصرف را مشخص کنیم.

واکنش تیوسولفات سدیم وگاز کلر بصورت زیر است :

Na2S2O3(aq) + 4Cl2(g) + 5H2O --> 2NaHSO4(aq) + 8HCl(aq)

(البته اگر مقدار گاز کلر خیلی کم باشد رابطه آن به شکل دیگری خواهد بود.)

همانگونه که در واکنش مشاهده میشود به ازاء هر 4 مول کلر به یک مول تیوسولفات سدیم برای خنثی سازی نیازمندیم.

با توجه به جرم مولکولی آنها به ازاء هر 4*71=284 گرم کلر به 158 گرم تیوسولفات سدیم برای خنثی سازی نیازمندیم.

معمولا مقدار کلر موجود در آب شهری میبایست بین 0.5 تا 3 میلی گرم در لیتر کنترل شود .هرچند در خیلی از مراکز کنترل دقیقی بر این میزان نیست ولی با فرض مقدار 2 میلی گرم در هر لیتر محاسبات را انجام میدهیم.و هر کسی متناسب آب منطقه خود(تست با کیت کلر سنج)میتواند محاسبات را انجام دهد.

با این فرض در هر لیتر آب شهری 2 میلی گرم کلر وجود داشته و در نتیجه برای کلر زدایی از یک لیتر آب به ( 2 ضربدر 158 تقسیم بر 284 ) 1.1 میلی گرم تیوسولفات نیاز داریم.

بنابراین شما با یک گرم از این ماده میتوانید ( هزار ضربدر 1 تقسیم بر 1.1) 909 لیتر آب را خنثی کنید.

حال شما میتوانید محلولی را در یک بطری یک لیتری (بهتر است بطری دلستر یا هر بطری تیره) تهیه کنید و همواره از آن استفاده کنید . بعنوان مثال 50 گرم را در یک لیتر حل کنید این محلول برای 50*909=45450 لیتر آب کفایت میکند یا به عبارتی هر سی سی از آن میتواند چهل و پنج لیتر آب را خنثی نماید.

نکته1: مقدار کلر در مناطق مختلف وهمچن در فصل های مختلف متفاوت است . بنابراین باید این مقدار را مشخص نمایید.بعنوان مثال در بعضی موارد مقدار کلر بعلت آلودگی و یا عدم کنترل دقیق اپراتور بسیار افزایش میابد.

نکته 2: در اکثر موارد تیوسولفاتهای فروخته شده بصورت متبلور بوده و روی جلد آنها فرمول آنها نوشته شده مثلا

(Na2S2O3 + 5H2O)

در آنصورت باید یک اصلاحیه انجام دهیم و بجای 50 گرم مذکور 50 ضربدر 248 تقسیم بر 158 را یعنی 78 گرم از آن ماده برداریم.

نکته 3: در صورتیکه مقدار تیوسولفات خیلی زیاد باشد و یا مقدار کلر خیلی کم باشد امکان رسوب مقدار ناچیزگوگرد وجود دارد.

بالا