وقتی می خواییم یه دوربین بخریم به چه نکاتی توجه کنیم و بعد خرید چیا براش بخریم؟
با سلام
دوست عزیز اگه پستهای استادdarya_s
رو در این 3 صفحه گذشته نگاه کنید جواب بخش اعظمی از سوالتون رو خواهید گرفت
ممنون skyeagle جان، راستش من استاد نیستم، اما واقعیتش اینه که بیشتر گفتنیها در این تاپیک گفته شده، اما باز بطور خلاصه نکات اصلی رو میگم:
1- اول از همه نیاز خودتون رو مشخص کنید:
1-1- در چه سطحی میخواهید عکاسی کنید؟ یعنی فقط بصورت خانوادگی و عکسهای یادگاری بگیرید یا اینکه به خود عکاسی هم علاقه دارید.
2-1- تا چه حد با عکاسی آشنا هستید و تا حالا با چه دوربینهایی کار کردید.
3-1- آیا میخواهید دوربین همه تنظیمات رو بصورت اتوماتیک خودش انجام بده یا شما خودتون یک سری از تنظیمات رو انجام بدید؟
4-1- نوع عکاسیتون چیه؟ (این بیشتر مربوط به دوستانی میشه که به خود عکاسی هم علاقه دارند.) یعنی عکاسی روز، شب، منظره، پرندگان و حیات وحش، بیشتر واید یا تله، پرتره، . . .
2- آیا میخواهید دوربین همیشه و همه جا همراهتون باشه؟ با اندازه بزرگ دوربین که توی کیف جا نشه مشکلی ندارید؟ یا اینکه اصلا میخواهید دوربین همیشه توی جیبتون جا بشه؟
3- هزینه ای که میخواهید برای دوربین بکنید.
پاسخ این سوالات مشخص میکنه که در چه رده ای باید دنبال دوربین بگردید: اولتراکامپکت - کامپکت - SLR-LIKE یا SLR
برای کسانی که فقط عکسهای خانوادگی و یادگاری میگیرن و به خود عکاسی علاقه ای ندارن و میخوان که دوربین خودش همه تنظیمات رو بصورت اتوماتیک انجام بده، کامپکتها مناسب هستند که توی همین یک دو صفحه چندین بار درمورد کامپکتهای خوب صحبت شده.
البته یک سری از این گروه سراغ اولتراکامپکتها میرن، اولتراکامپکتها به نسبت کامپکتها دارای کیفیت عکس پایینتر و قیمت بالاتر هستند و فقط برای کسانی توصیه میشوند که لزوما میخوان دوربینشون همیشه توی جیبشون باشه و حتی اندازه کامپکتها براشون بزرگه.
گروه دوم کسانی هستند که به خود عکاسی هم علاقه دارند و آشنایی هم با اصول عکاسی و تنظیمات دوربین و اینها دارن و میخوان دوربینی داشته باشند که امکان پیشرفت در عکاسی رو به اونها بده، برای این گروه SLR-LIKEها پیشنهاد میشه، البته این رده دوربینها به نسبت کامپکتها وزن و اندازه بزرگتری دارن و توی کیف جا نمیشن، موقع تصمیم گیری به این نکته حتما توجه کنید، چون ممکنه اندازه شون باعث بشه که همه جا نتونید دوربین رو همراه خودتون ببرید و بعد از مدتی بخواهید که یک دوربین کوچک بگیرید.
این رده از دوربینها از نتوع زیادی برخوردارند و توی انتخاب بین اونها باید به نوع عکاسیتون توجه کنید، چون مثلا یک دوربین نویز کمتری داره ولی تله کمتری داره و برای کسی مناسب است که عکاسی در شب براش مهمتر از عکاسی تله است. یا نکات مشابه.
در این مورد این رده دوربینها هم در صفحات اخیر خیلی صحبت شده.
رده دیگری هستند که یا عکاسی شغلشون هست و یا به عکاسی خیلی جدیتر نگاه میکنند و قبلا با دوربینهای آنالوگ SLR کار کردن یا اینکه قبلا SLR-LIKE داشتن و محدودیتهای SLR-LIKE اونها رو به سمت خرید دوربین جدید سوق داده، برای این دسته از خریداران دوربینهای SLR مناسب هست.
گرچه SLRها به نسبت SLR-LIKE ها امکانات بیشتر و کیفیت عکس بهتری دارند، اما مشکلاتی هم دارن: اندازه و وزن بیشتر که اگه بخوان رنجی مثل رنج SLR-LIKEها رو به همراه ماکرو پوشش بدن، ناگزیر از خرید حداقل 4-3 لنز هم هستند، که این امر خودش باعث سنگینی و حجم بیشتر وسایل عکاسی میشه. همچنین هزینه زیادی که باید برای لنز بشه، چون یک لنز خوب (نه حالا خیلی عالی) بخصوص لنز تله لرزشگیردار ممکنه تا دو سه برابر قیمت دوربین خالی (بدنه) قیمت داشته باشه، سایر لنزها هم با کیفیت متوسط حداقل هم قیمت بدنه هستند. لنزهای با کیفیت پایین هم عکاس رو دلزده میکنند، چون ممکنه خروجی یک SLR-LIKE بهتر از یک SLR با لنز با کیفیت پایین یا حتی متوسط باشه.
همچنین بازکردن و بستن لنز خودش زمان و حوصله میخواد و باعث غبارگرفتن سنسور میشه که باید هر از چندگاهی سنسور تمیز بشه.
کسانی که میخوان SLR بخرن خیلی باید مطالعه کنند، خود SLRها در چندین رده عرضه میشن و این مورد خودش بحث مفصلی است. علاوه بر این، این افراد غیر از انتخاب بین SLRهای مختلف در رده های مختلف و برندهای مختلف، باید قبل از خرید خود دوربین نگاهی هم به لنزهایی که موردنیازشون هست بندازن، تا ببینند چه مجموعه لنزی رو نیاز دارن و کدوم برند، این مجموعه لنز موردنیازشون رو میتونه با قیمت مناسب تر و رنج مناسبتر در اختیارشون بگذاره.
بنابراین نکته مهم در خرید دوربین توجه به نیاز است. شاید کسی با یک دوربین 300 هزارتومنی کارش راه بیفته و به بیشتر از اون نیازی نداشته باشه، اما یک نفر دیگه نیازش با یک دوربین 450 هزارتومنی برطرف بشه ولی در مقابل یک عکاس حرفه ای شاید لازم باشه چند میلیون خرج لنز و بدنه بکنه تا نیازش برآورده بشه. اما این مجموعه چند میلیونی لزوما برای کسی که فقط در حد ابتدایی میخواد عکاسی کنه مناسب نیست و حتی ممکنه که عکسهایی که یک فرد ناآشنا با عکاسی با یک SLR میگیره بدتر از عکسهایی که با کامپکت میگیره در بیاد، برای همینه که میگیم هرکس باید نیاز خودش رو بشناسه و در همون محدوده اقدام به خرید بکنه.
پی نوشت: تازه میخواستم خلاصه بگم!!
