• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چه وضعشه ؟

mey.sam

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
جدیدا دیده شده تعدادی از کاربران به تاپیک افراد سر میزنن و نظراتشون رو در مورد طراحی هاشون اعلام می کنن . جالب اینجاست که کاربرانی به خودشون زحمت میدن کار افراد رو نقد کنن که طرح های خودشون به حدی نیست که بشه اسمشون رو منتقد گذاشت .
الان این سوال پیش میاد که این بخش از انجمن برای آموزش و اعلام وجود کردن ساخته شده یا قرار دادن نمونه کار ها و درخواست سفارش های گرافیکی ؟

زیر انجمن سفارش های انیمیشن و گرافیک جزء معدود بخش هایی بود که از گزند اسپم در امان مونده بود اما با تلاش عزیزان کم کم شاهد این خواهیم بود که این بخش هم مثل قسمت های دیگر انجمن پر بشه از ایده ها و نظرات غیر کارشناسانه و بحث های خارج از موضوع .

امیدوارم مدیران کمی هم به این قسمت از انجمن توجه داشته باشن و با افرادی که فعالیتشون در بالا ذکر شد برخورد کنن .

parsmedia

Registered User
لایک‌ها
11
بله، متاسفانه

و برعکسشم من دیدم، یکی میاد کار دیگری چنان تائید میکنه که انگار جز اون فرد دیگه کسی چیزی بلد نیست
حالا یا بازاریابش هست، یا همکارش یا دوستش ....

و از کلماتی مثل بهترین یا حرفه ای ترین یا برترین و ... استفاده میکنند!!! با چه معیاری اون فرد بهترین شده!!!

طرف یه نمونه کار از خودش نداره میره کار دیگران رو زیر سوال میبره

یکی هم اینقدر قیمت رو پایین میاره که اگه رایگان کار کنه سنگینتر هست ، حالا کاری به کیفیت کارش ندارم

iMoP

Registered User
لایک‌ها
772
دو مورد از آفت هایی که به جون این بخش افتاده یکی به کاربردن بیجای "حرفه ای" و مورد بعدی هم افتخار به "ارزان" و "رایگان" بودن طراحیه

anigraphuse

Registered User
لایک‌ها
42
متاسفانه تمام این صحبت ها حقیقتیه که داره اینجا رخ میده و نظارتی هم روشون نیست.
یکی از همین موارد رو iMoP عزیز گفتند که استفاده بیجا از حرفه ای و ارزان هست. حالا ممکنه کسی بیاد بگه شما خودتون چرا از حرفه ای استفاده کردید. موسسه ما در ابتدا با اسم موسسه طراحی آنیگرافیوس فعالیت میکرد و "حرفه ای" رو بعد از 8 سال کار توی زمینه طراحی و هزار رفت و آمد و تاییدیه گرفتن به عنوان "اسم" موسسه بهش اضافه شد و کماکان هیچ ادعایی در حرفه ای بودن نداریم. اما دیدم طرف اومده نوشته "طراحی فوق حرفه ای" که در اندازه های "طراحی حرفه ای" برخی از دوستان هم نیست. این مسئله باعث لوث شدن وازه حرفه ای میشه و با این اوصاف حرفه ای در واقع همون شروع سطوحات کیفیه و به ترتیب هر چقدر تعداد فوق هایی که به ابتدای حرفه ای افزوده بشه بهتره!!
همونطور که توی صنف طراحی و گرافیک معیار هایی واسه تعیین میزان مهارت فرد طراح، شرکت و ... وجود داره، در اینجا هم نیاز به یک معیار واحد واسه سنجش این موضوع خواهیم داشت.
نکته بعدی همین قیمت هاست که توی بخش بازارچه و ترجمه و ... هم شاهدش بودیم. البته این به خود فرد بر میگرده که میخواد چه قیمتی روی کارش بذاره و چه کیفیتی رو بابت اون قیمت ارائه بده و رضایت مشتری مهمه. اما از نظر اخلاقی زیاد عمل شایسته ای نیست. شاید اگه بصورت دسته جمعی توی یک تاپیک نظر سنجی راه بیندازیم و رای گیری کنیم، بتونیم با مشورت یک ادمین قوانینی رو واسه این بخش وضع کنیم که شامل لیست حداقل قیمت باشه. به عنوان مثال طی قوانین ذکر بشه که زدن فروشگاه با قیمتهایی زیر قیمتهای ذکر شده خلاف قوانین بوده و کاربر خاطی مشمول جریمه خواهد شد. (مثال: بنر حداقل قیمت 15.000 تومان). اینطور در واقع ما یک صنفیه مجازی خواهیم داشت و برخی از دوستان نمیتونن با شکستن بازار با قیمت هایی مثل 1000 تومان کرا بقیه رو خراب کنن. اینطور رقابت بجای رقابت قیمتی که باعث افت کیفی میشه رقابت کیفیتی خواهد شد.
نکته سوم ما نیازمند حداقل یک ادمین هستیم که کاربرانی که سفارش میدن و در میرن رو جریمه کنه. طرف میاد سفارش میده، 3 ساله عضو این انجمنه و بیش از 1000 پست هم زده تا بحال، دارای شخصیتی شوخ و ترول، وقتی میبینه واسه این شوخی که به قیمت هدر دادن وقت طراح و شل شدن بازار تاپیک میشه هیچ تاوانی رو پرداخت نمیکنه به خودش جرات میده هر از گاهی نمک بریزه.

خیلی مشتاقم نظرات شمادوستان رو در این رابطه بدونم.

با سپاس

rasoulbarazandeh

Registered User
لایک‌ها
120
متاسفانه تمام این صحبت ها حقیقتیه که داره اینجا رخ میده و نظارتی هم روشون نیست.
یکی از همین موارد رو iMoP عزیز گفتند که استفاده بیجا از حرفه ای و ارزان هست. حالا ممکنه کسی بیاد بگه شما خودتون چرا از حرفه ای استفاده کردید. موسسه ما در ابتدا با اسم موسسه طراحی آنیگرافیوس فعالیت میکرد و "حرفه ای" رو بعد از 8 سال کار توی زمینه طراحی و هزار رفت و آمد و تاییدیه گرفتن به عنوان "اسم" موسسه بهش اضافه شد و کماکان هیچ ادعایی در حرفه ای بودن نداریم. اما دیدم طرف اومده نوشته "طراحی فوق حرفه ای" که در اندازه های "طراحی حرفه ای" برخی از دوستان هم نیست. این مسئله باعث لوث شدن وازه حرفه ای میشه و با این اوصاف حرفه ای در واقع همون شروع سطوحات کیفیه و به ترتیب هر چقدر تعداد فوق هایی که به ابتدای حرفه ای افزوده بشه بهتره!!
همونطور که توی صنف طراحی و گرافیک معیار هایی واسه تعیین میزان مهارت فرد طراح، شرکت و ... وجود داره، در اینجا هم نیاز به یک معیار واحد واسه سنجش این موضوع خواهیم داشت.
نکته بعدی همین قیمت هاست که توی بخش بازارچه و ترجمه و ... هم شاهدش بودیم. البته این به خود فرد بر میگرده که میخواد چه قیمتی روی کارش بذاره و چه کیفیتی رو بابت اون قیمت ارائه بده و رضایت مشتری مهمه. اما از نظر اخلاقی زیاد عمل شایسته ای نیست. شاید اگه بصورت دسته جمعی توی یک تاپیک نظر سنجی راه بیندازیم و رای گیری کنیم، بتونیم با مشورت یک ادمین قوانینی رو واسه این بخش وضع کنیم که شامل لیست حداقل قیمت باشه. به عنوان مثال طی قوانین ذکر بشه که زدن فروشگاه با قیمتهایی زیر قیمتهای ذکر شده خلاف قوانین بوده و کاربر خاطی مشمول جریمه خواهد شد. (مثال: بنر حداقل قیمت 15.000 تومان). اینطور در واقع ما یک صنفیه مجازی خواهیم داشت و برخی از دوستان نمیتونن با شکستن بازار با قیمت هایی مثل 1000 تومان کرا بقیه رو خراب کنن. اینطور رقابت بجای رقابت قیمتی که باعث افت کیفی میشه رقابت کیفیتی خواهد شد.
نکته سوم ما نیازمند حداقل یک ادمین هستیم که کاربرانی که سفارش میدن و در میرن رو جریمه کنه. طرف میاد سفارش میده، 3 ساله عضو این انجمنه و بیش از 1000 پست هم زده تا بحال، دارای شخصیتی شوخ و ترول، وقتی میبینه واسه این شوخی که به قیمت هدر دادن وقت طراح و شل شدن بازار تاپیک میشه هیچ تاوانی رو پرداخت نمیکنه به خودش جرات میده هر از گاهی نمک بریزه.

خیلی مشتاقم نظرات شمادوستان رو در این رابطه بدونم.

با سپاس

واقع خوب گفتی.این انجمن رو مثل اینکه خوب اداره نمی کنن.اگه مثل بازارچه یک تاپیک قوانین داشته باشه و حداقل قیمت برای انواع طراحی ها در نظر گرفته بشه واقعاً خوب میشه.همچنین دوستان طراح هم باید همتی کنن و خودشون رو فوق حرفه ای معرفی نکنن.اگه دوستی بیاد بگه فوق حرفه ای و یکی بیاد تاپیک بزنه که کارش از اون بهتر باشه ایشون هم قطعاً میاد همین عنوان رو میزاره و همینطوری میره تا آخر.
در پایان من پیشنهاد میکنم دوستان گرافیک کار همه با هم تصمیمی بگیرن در مورد حداقل قیمت ها و به مدیران اعلام کنن.یا حداقلش با خودشون قیمتی مصوب کنن که از اون کمتر نشه.
ضمناً 50% مبلغ رو حداقل اول کار بگیرین تا بعد سفارش در نرن دوستان.

اگه کارا عملی بشه قطعاً خیلی خوب میشه.

mey.sam

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
4
1- ماشالله در ایران همه حرفه ای هستن و فقط مربوط به این انجمن نیست . ضمنا کار حرفه ای از غیر حرفه ای با چشم غیر مسلح هم غیر قابل تشخیصه . حالا طرف در عنوان تاپیکش بنویسه "طراحی فوق پیشرفته با فناوری نانو" . وقتی طرح هاش چشم گیر نیست حالا رایگان هم که باشه به قول معروف مفتشم گرونه . هر کسی در انتخاب عنوان برای تاپیکش آزاده و بحث من هم این نیست اصلا . من میگم به ما چه که طرف طرحاش چه مشکلی داره و یا کجاش باید روان تر اجرا بشه ؟ اون شخص میتونه با مقایسه کار خودش با دیگران متوجه اشتباهاتش بشه و در نهایت اگه جایی رو متوجه نشد سوال بپرسه .
2- هیچوقت بدون دریافت پیش پرداخت کار نکنید . مجبور نیستید اعصاب خودتون رو خرد کنید . همین کار شما بیشتر به واژه "حرفه ای بودن" لطمه میزنه . یکم کلاس کاری رو حفظ کنید . پس کاربری که در میره مقصر نیست ، تقصیر کار منم که حداقل نصف مبلغ رو از پیش دریافت نمیکنم . ولو 1000 تومان بی ارزش باشه .
3- اینکه یک مجری (نمیگم طراح چون در این تاپیک به ندرت طراح پیدا میشه) رایگان کاری رو انجام میده باز بر میگرده به موضوع اول . فکر نمی کنم شخصی که تا حدود زیادی در آماده کردن سفارش مشتری توانایی داره ، عقلش معیوب باشه که به رایگان کاری رو انجام بده . البته عده ای هم برای جلب مشتری و در ابتدای کار به این روش اقدام به دریافت و انجام سفارش می کنن که خب اون بحثش جداست و اصلا این یکی از اصول استارت زدن هر کاریه . البته هستند افرادی که کار رایگان براشون یک هدف و ایدئولوژیه . نمونه بارزش نرم افزار های متن باز . برنامه نویسی روزها و حتی ماه ها وقت صرف می کنه و یک برنامه رو توسعه میده با این حال هیچ سودی عایدش نمیشه ، حتی در برخی موارد باید مبلغی از جیبش بده . حالا شخصی میخواد برای معتبر ترین شرکت خصوصی در انگلیس یک آرم طراحی کنه ، اونهم رایگان . به من ارتباطی نداره که بخوام از ایشون ایراد بگیرم و بگم جناب تو بازار من رو خراب کردی . من اگه عرضه داشته باشم کمی تحرکم رو بالا میبرم و بازاریابی می کنم .
رقابت و پیشرفتی که قراره با تعیین سقف مبلغ بوجود بیاد ارزشی نداره و همون بهتر که اصلا هیچ رقابتی در کار نباشه . ضمنا سقف قیمت از قبل تعیین شده(البته برای کسی که عضو صنف باشه) ما باید یک نرخنامه هم برای کارفرما و شخص سفارش دهنده در نظر بگیریم . بابا جان شمایی که میگی لوگوی حرفه ای می خوام باید براش بیشتر از 7 8 هزار تومن هزینه کنید !
4- متاسفانه عادت کردیم به یک آقا بالا سر . در صورتی که اگه خودمون رو جمع و جور کنیم می تونیم تصمیمات درست بگیریم و نیازی به ادمین و کاربر فعال و چنین تاپیکی و غیره هم نیست .

خلاصه اینکه بهتره سرمون به کار خودمون مشغول باشه و به فکر پیشرفت باشیم .
شاید این بحث پیش بیاد که الان این تاپیک هم به گونه ای فضولی و سرک کشیدن در کار دیگرانه؛ بله هست . اما بیشتر به عنوان یک تلنگر بهش نگاه کنید و بیشتر از اون به خودتون نگاه کنید . بیاید جزء معدود افرادی باشیم در جامعه ایران ، که معنای کلمات رو همون طور که هستند القا میکنند .

امیدوارم با حرفام دوستی رو ناراحت نکرده باشم .

anigraphuse

Registered User
لایک‌ها
42
1- ماشالله در ایران همه حرفه ای هستن و فقط مربوط به این انجمن نیست . ضمنا کار حرفه ای از غیر حرفه ای با چشم غیر مسلح هم غیر قابل تشخیصه . حالا طرف در عنوان تاپیکش بنویسه "طراحی فوق پیشرفته با فناوری نانو" . وقتی طرح هاش چشم گیر نیست حالا رایگان هم که باشه به قول معروف مفتشم گرونه . هر کسی در انتخاب عنوان برای تاپیکش آزاده و بحث من هم این نیست اصلا .

صحبت های شما متین. اما مسئله اینجاست که طراحی حرفه ای از غیر حرفه ای رو معمولاض طراحان میفهمن و یک شخصی که صرفاً مصرف کنندست نمیدونه. یک مثال واستون میزنم.
طراح الف: یدونه عکس از اینترنت کش میره که قبلاً توسط یک طراح روش کلی کار شده. یدونه متن هم بهش اضافه میکنه و میده تحویل. مدت زمان اجرا کمتر از 5 دقیقه. نتیجه: زیبا چرا؟ چون کار طراحی که طرح اصلی رو زده زیبا بوده.
طراح ب: یک صفحه خالی توی فوتوشاپ، کارل و ... باز میکنه. چند ساعت وقت میذاره که با استفاده از ده - یکصد آیتم خود ساخته یک تم طراحی کنه ظرافت زیادی به کار میده و نتیجه میشه کار زیبا.​

اینجا من مشتری فرق بین این دو کار رو نمیدونم، فقط میدونم اولی از من 5000 تومن خواسته، دومی پنجاه هزار. خب، ازونجایی که نمیدونم پس گرده چه اتفاقاتی افتاده تا طرح من حاضر شه میرم سراغ طراح اول.

عکس العمل ها:
طراح الف: خوشحال میشه و روزی چند تا ازین مشتری ها رو بدست میاره... این روند رو همینطور تا زمانی که مشتریان میطلبند ادامه میده.
طراح ب: یه مدت طولانی مشتریاش بسیار کم میشن تا جایی که تصمیم میگیره قیمتش رو کاهش بده، اما تا چه حد؟ قائدتاً قابل رقابت با طراح الف. یعنی یک دهم. خب، چه مقدار زمان باید گذاشت روی طراحی 5000 تومنی؟ چندین ساعت؟ قاعدتاً نه. یا اونم کارهای کیفیت پایین و تکراری و "دزدی" هنری ارائه خواهد داد یا تصمیم میگیره طراحی نکنه.
اینطور در واقع به افول هنر گرافیکی منحصر صدمه میزنیم و راز بقایی خواهد شد از تلاش ده ها هنرمند که ممکنه توی شکار اندک مشتریان با ارزشی که باقی مونده حتی ده درصدشون نتونن توی این شرایط بقا پیدا کنن و ... حال ممکنه بگید خب، اگه عرضه داشته باشند بازاریابی میکنند و غیره. اینجا صحبت ما طراحی آنلاین هست. نتیجه میشه اینکه من مشتری بعد از دو سه سال وقتی میام توی اینترنت دنبال یک کار منحصر به فرد میگردم با همین حرفه ای های اینترنتی که همه کپی پیست همدیگن روبرو میشم و چه بسا جستجوم واسه یک طراح واقعاً حرفه ای به نتیجه ای نرسه. نتیجه میشه اینکه وقتی به مشتری میگی طراحی این لوگوت میشه یک میلیون و دویست هزارتومن سرش سوت میکشه چون دیده همه میگن 10 تومن تا 50 تومن. آمادگیشو نداره، از قبل واسه این قیمت برنامه ریزی نکرده در حالی که میتونست موضوع خیلی متفاوت باشه.

توی صنف های مختلف بازارشکنی با برخوردی شدیدتر از گرانفروشی مواجه خواهد شد، دلیلش هم همین مسئله هست.

و نکته دوم انتخاب اسم حرفه ایه که صحبت شد. من به عنوان مشتری وارد این بخش میشم و با 20 تا عنوان که 18 تاشون حرفه ای هستند مواجه میشم. اولی رو چک میکنم و به دلم نمیشینه. دومی رو هم بررسی میکنم و خوشم نمیاد، سومی و چهارمی و پنجمی هم به همین منوال. نا امید میشم و دنبال یه سایت دیگه میگردم. در حالی که ممکنه عنوان هفدهم واقعاً کارهای فوق العاده ای داشته باشه که به علت لوث شدن عنوان حرفه ای و نا امید کردن من بازدید کننده بدون اینکه دیده بشه ازش خواهم گذشت.

متاسفانه نتیجه شده اینکه همه حرفه این، از بالا نگاه به جامعه طراحان میکنی، میبینی بین هر ده طراح واقعی، هزاران مجری طراح نما وجود دارن که خیلیاشون قدرت اجرایی بالایی هم ندارن و استاندارد طراحی در اذهان عمومی پایینه.
درسته که هدف شما از زدن این تاپیک مسئله نقد برخی از دوستان بود، اما خب، جایی شد واسه انتقادات باقی دوستان از "نکات دیگری" که از دیدگاه اونها هم ضعف به حساب میاد. و اینجا مطرح میکنن که اسپم نشه چند تاپیک انتقادی با هم زده بشن.

بالا