• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص بدهیم؟

fateme_r77

کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت
25 جولای 2020
نوشته‌ها
6
لایک‌ها
3
سن
26
احتمالا شما تاکنون روش های زیادی برای تشخیص عسل طبیعی و اصل شنیده اید و شاید حتی این روش ها را روی عسل های خودتان آزمایش کرده باشید. ازجمله این روش ها شامل حل کردن عسل در آب، ریختن عسل از ارتفاع، سوزاندن عسل با کبریت است. باید بدانید که هیچ یک از این روش ها علمی و معتبر نیستند؛ یعنی شاید در برخی مواقع به صورت تصادفی درست کار کنند، ولی در حالت کلی نمی توان آن ها را به تمامی عسل ها تعمیم داد.

تنها یک روش معتبرو دقیق برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی وجود دارد و آن هم آزمایش عسل در آزمایشگاه های معتبر عسل است. برای این که در این خصوص اطمینان پیدا کنید، ویدئویی وجود دارد که در آن با یک کارشناس صنایع غذایی باتجریه صحبت شده و او به صورت کامل در این خصوص توضیح داده و اطلاعات جالبی را که احتمالا از آن خبر ندارید، راجع به عسل در اختیارتان قرار می دهد. برای مشاهده ی این ویدئو روی تشخیص عسل طبیعی کلیک کنید.

1597845140981.png

در صورتی که نتوانستید ویدئوی گفته شده را ببینید، در ادامه با ما همراه باشید.

انواع عسل و تفاوت آن ها

عسل ها با توجه به روش تولید آن ها، به سه دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر است:

1-عسل طبیعی: زنبورها برای تولید این نوع عسل از شهد گل ها و گیاهان مختلف تغذیه می کنند.

2-عسل تغذیه ای: برای تولید این عسل، زنبوردار محلولی از آب و شکر را در کنار یا داخل کندو قرار می دهد بنابراین زنبورها برای تولید عسل به جای تغذیه از شهد گل ها و گیاهان، از این محلول تغذیه می کنند. برای همین به آن عسل تغذیه ای می گویند.

3-عسل تقلبی: این عسل اصلا توسط زنبور تولید نمی شود و برای تولید آن از گلوکز تجاری و یا ترکیب کردن آب و شکر با رنگ به دست می آید.

چند نکته:

امروزه بیش تر عسل های موجود در بازار، عسل های تغذیه ای هستند.

عسل های طبیعی در مقایسه با دو عسل دیگر، دارای خواص و کیفیت بسیار بالاتری هستند.

عسل های تغذیه ای و تقلبی برای برخی افراد هم چون بیماران دیابتی، بیش تر از این که مفید باشد، مضر است.

باتوجه به نکات بالا بسیار مهم است که بدانیم چگونه می توانیم عسل طبیعی را از دو عسل دیگر تشخیص دهیم.

چرا تنها راه تشخیص عسل طبیعی آزمایش آن در آزمایشگاه های عسل است؟

زیرا تفاوت این عسل ها مربوط به مواد تشکیل دهنده ی آن ها شامل آنزیم های عسل و میزان ساکارز آن می باشد که این موارد را نمی توان با دیدن و چشیدن عسل متوجه شد و فقط به روش های آزمایشگاهی می توان آن ها را اندازه گرفت.

ساکاروز عسل: عسل از آب و قند تشکیل شده است. به طور کلی 80 درصد عسل را سه نوع قند شامل ساکاروز، فروکتوزو گلوکوز تشکیل می دهند و 20 درصد باقی آن از آب و سایر مواد تشکیل شده است.

گفتیم که در تولید عسل طبیعی، زنبور از شهد گل ها و گیاهان تغذیه می کند؛ در ابتدا60 درصد این شهد از ساکاروز تشکیل شده است. سپس زنبور در مسیر برگشت به کندو، بخشی از این ساکاروز را به گلوکوز و فروکتوز تبدیل می کند. برای همین درصد ساکارز عسل طبیعی پایین است.

در عسل تغذیه ای چون زنبور از آب و شکر تغذیه می کند و شکر همان ساکاروز است و از طرفی زنبور فاصله ی کمی با کندو دارد، فرصتی برای تبدیل این ساکاروز به گلوکوز و فروکتوز وجود ندارد و برای همین ساکاروز عسل تغذیه ای بالاتر است.

عسل تقلبی هم که اصلا توسط زنبور تولید نشده و از مخلوط کردن آب و شکر و رنگ خوراکی و یا گلوکز های تجاری به دست می آید.

دیاستاز عسل: آنزیم‌هایی هستند که زنبور هنگامی که در حال تبدیل شهد به عسل است به آن اضافه می‌کند. در مورد عسل تقلبی چون در تولید آن زنبوری نقش ندارد، دیاستاز آن صفر است.

با توجه به توضیحات بالا برای تشخیص دقیق عسل طبیعی از تقلبی حتما باید آن را به آزمایشگاه بدهیم تا آن ها با اندازه گیری میزان مواد تشکیل دهنده عسل، نوع عسل را تعیین کنند.

استاندارها و مشخصه های عسل طبیعی

مهم ترین فاکتور تشخیص عسل طبیعی از تغذیه ای، ساکاروز عسل است. به صورت استاندارد اگر ساکاروز عسل زیر 5 درصد باشد، آن عسل طبیعی محسوب می شود.

عامل مهم دیگر میزان HMF عسل است. اگر عسل حرارت دیده باشد ماده‌ای به نام HMF در آن تولید می‌شود که اگر از حدی بیشتر شود می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

قطعا تاکنون متوجه شده اید که چرا تنها راه تشخیص عسل اصل، آزمایش آن در آزمایشگاه عسل است. مطلبی که وجود دارد این است که شاید برای شما سخت باشد که هر بار برای اطمینان از طبیعی بودن عسل خود، آن را به آزمایشگاه ببرید؛ بهترین راه برای شما این است که عسل خود را از زنبورداران مطمئن یا فروشگاه های معتبر بخرید.

درکام یکی از این فروشگاه های معتبر است که در زمینه فروش عسل هم فعالیت می کند. این فروشگاه، تمامی عسل های خود را از بهترین زنبورداران تهیه می کند. علاوه بر آن، قبل از فروش، این عسل ها را در آزمایشگاه های عسل تست می کند تا از طبیعی بودن آن مطمئن شود. هم چنین برای این که شما هم از مرغوبیت عسل هایش مطمئن شوید، تمامی عسل هایش را با برگه ی معتبر آزمایش ارائه می دهد. شما می توانید برای خرید عسل طبیعی و آگاهی از قیمت عسل طبیعی در سال 99 به سایت درکام مراجعه کنید.
 

ali 101

Registered User
تاریخ عضویت
30 آگوست 2020
نوشته‌ها
122
لایک‌ها
77
در عمل تشخیص اش تقریبا غیر ممکنه
 

h3saam

Registered User
تاریخ عضویت
28 سپتامبر 2020
نوشته‌ها
157
لایک‌ها
392
عسل طبیعی رو باید بزاری در یخچال اگه یخ زد و سفت شد یعنی آب قند هست اگه شل بود عسل هست
 
بالا