• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

کمک کمک

achil

Registered User
لایک‌ها
27
سلام

لطف کنید به این سوال جواب بدید لازم دارم حیاتی هست

چرا در دسته لامپ هایی که به طور سری بسته می شوند هر چه وات لامپ کم تر باشد نورش بیشتر است

دستم به دامنتون

Amadea

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
1,720
وقتی لامپ ها سری هستند، لامپ با وات کمتر مقاومت بیشتری داره، و در نتیجه افت ولتاژ (IR) دو سر لامپ با وات کمتر بیشتر از لامپ با وات بالاتر خواهد بود. جریان که برای هر دو ثابت هست، ولتاژ بیشتری دو سر لامپ با وات کمتر افتاده، بنابراین توان (VI) بیشتری داره مصرف می کنه و درخشان تر خواهد بود.

omiga

Registered User
لایک‌ها
71
ببین عزیزم لامپ یک مقاومت متغیر با ولتاژ هست! :D

حالا این به چه کار میاد! ببین لامپی که برق نیست مقاومت بالایی داره هرچی افت ولتاژ روش بالتر بره مقاومتش پایین میاد! و این یک خاصیت خیلی خوبه! شخصا برای امن کردن مدارات 220 ولتم ازش استفاده می کنم! چرا چون الان بهت میگم
اول لامپ مقاومت خیلی بالایی داره! در هر چندین کیلو اهم فرض کن! حالا شما با یک ترانس که مقاومت ورودیش خیلی کوچیک در حد اهمه اون رو سری می کنی! ترانست درست کار کنه! لامپ روشن نمیشه! چون تو جریان AC ترانس مقاومت بالایی رو نشون میده! ترانست خراب باشه! نقشش DC میشه و قاومت لامپ باعث میشه بیشتر ولتاژ رو اون بیفته و لامپ روشن بشه! اصولا تلویزینهای قدیمی ورودیشون این جوری تست میشد! یک لامپ با پریز سری بود! اگه می زدندش به برق و لامپ روشن میشد ترانس ورودی سوخته بود! همچنین این روش در تست ماشین لباسشویی و یخچال استفاده داره!

حالا بریم سر سوال شما! در ابتدا اینو بگم! P=V2/R
این یعنی چه! لامپها واسه ولتاژ یکسانی طراحی شدند و نتیجتا هر چی توانشون بالتر باشه مقاومتشون در ولتاژ کاری (اینایی که تو ایرانند 220 فرض براشون) کمتره!
حالا میریم سر سوال شما! دو تا لامپ سری داریم که یکی توان کمتری داره! نتیجه اخلاقی مقاومت کاریش بزرگتره! حالا در حالتی که برق نیستند مقاومت جفتشون تقریبا یکسانه! شما می زنیدشون به برق! این دو تا شروع می کنند به کم کردن مقاومت! منتها لامپ با مقاومت بیشتر زودتر نور دهی رو شروع می کنه چون میزان درخشندگیشون به ماومتی که دارند بستگی نمایی داره و توی اون مقاومت لامپ با وات بالاتر نور خیلی خوبی نداره! هرچی توان لامپ کم توان تر رو کم تر کنی ( چی گفتم) لامپ کم توان به نور نامی که باید بده نزدیک تر شده و دیگری به سمت خاموش شدن میره!

بالا