xms
Registered User
يك اقتصادان در گفتوگو با فارس:
هدفمندي يارانهها نقدينگي جديد ايجاد نميكند
خبرگزاري فارس: يك اقتصاددان گفت: با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها نقدينگي افزايش نمي يابد، زيرا پولي كه در ميان مردم توزيع مي شود پول جديدي نيست و همان پولي است كه از مردم جمع آوري شده و بين آنها مجددا بازتوزيع مي شود.
ابراهيم رزاقي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه با اجراي قانون هدفمندي يارانه ها نقدينگي افزايش نمي يابد، چراكه پولي كه در ميان مردم توزيع مي شود پول جديدي نيست و همان پولي است كه از مردم جمع آوري شده و بين آنها مجددا بازتوزيع مي شود اظهارداشت: اين به شرطي است كه بانك مركزي، سياستهايي را اتخاذ نكند كه بنا به هر دليل سرعت و حجم نقدينگي افزايش يابد.
وي با بيان اينكه دولت بايد تدابيري اتخاذ كند كه پس از اجراي قانون، مردم به ويژه اقشار كم درآمد جامعه را از گرايش به خريد باز دارد گفت: در اين ارتباط لازم است تا دولت مردم را به عدم خريد دعوت كند و در اين ارتباط آنها را قانع كند.
رزاقي از ديگر راههاي موثر در اين ارتباط به ايجاد سريع تعاونيهاي مصرف اشاره كرد و افزود: ايجاد اين گونه تعاونيها مي تواند رابطه توليدكننده و مصرف كننده را افزايش داده و از افزايش قيمتها جلوگيري نمايد.
وي با تأكيد بر لزوم مشاركت سازمان يافته مردم تصريح كرد: ضمن دعوت مردم به خريد كم، بايد زمينه خريد ارزان را براي آنها فراهم كرد به طوري كه مردم از طريق اين تعاونيها، از مبادي توليد و واردات خريد نمايند.
اين اقتصاددان اضافه كرد: مشاركت مردم در ارائه گزارشهاي مردمي از افزايش قيمتها از ديگر روشهايي است كه مي تواند نظارت دولت را بر قيمتها افزايش داده و از احتمال افزايش قيمتها بكاهد.
وي با بيان اينكه استقرار كانتينرهاي توزيع كالاهاي اساسي در ميادين اصلي شهر از ديگر راههايي است كه مي تواند در كنترل ميزان خريدها و ارزان بودن آنها موثر باشد افزود: در ارتباط با توليدكنندگان نيز ايجاد تعاونيهاي مربوط براي خريد مواد اوليه مشابه يا حتي اختصاص اعتباري براي كمك به اين واحدها براي ايجاد واحدهاي توليد مواد اوليه مي تواند از راههاي اثربخش باشد.
رزاقي با ذكر اين نكته كه جوانه هاي گراني درحال بروز هستند و در اين ارتباط نياز به فرهنگ سازي و اطلاع رساني به مردم است گفت: به خوبي به مردم اطلاع رساني نمي شود و مشاركت آنها در اين ارتباط جلب نمي شود. به طور مثال در خصوص آلودگي هوا، راه موثر، تعطيلي نيست. اگر دولت به مردم نشان دهد كه در اثر آلودگي در چند روز اخير چند نفر فوت كرده اند و اين حس در آنها ايجاد شود كه آوردن خودروي شخصي در اين هوا، به نوعي مشاركت در قتل برخي از هموطنانمان محسوب مي شود، مردم در همكاري با دولت مصمم تر خواهند شد.
وي افزود: جلب مشاركت مردم نبايد محدود به موراد خاص باشد، با همان همتي كه مردم به مشاركت در سرنوشت سياسي خود دعوت مي شوند بايد آنها را به مشاركت در سرنوشت اقتصادي خود ترغيب كرد.
اين اقتصاددان اضافه كرد: با فرهنگ سازي و ترغيب مردم به مشاركت در سرنوشت اقتصادي خود بايد زمينه اجراي هرچه بهتر قانون هدفمندي يارانه ها را فراهم كرد.
انتهاي پيام/ص