• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یه سوال کوچیک !

GraphX

Registered User
لایک‌ها
7,827
سلام
مرسی از تک تک دوستان بابت این همه کمک .

حالا فکر کنم اینطوری بهتر باشه یعنی :

سایت همینجوری باشه ، و من اون قسمت هایی رو که میخوام فنتش رو میثلا میزارم یکان یا کودک ، ، حالا اگر کاربر داشتشون ، خب فبها ، اگه نداشت هم همون با فونت اریال و تاهوما نشون بده . اینطوری بهتره . درسته ؟

حالا من واسه این کار بیام اینطوری کنم ؟

الان این کد درسته ؟

مرسی

سلام
بله درسته
فقط یادت نره بالای فایل استایل فونت ها رو تعریف کنی

korosh73

Registered User
لایک‌ها
432
یعنی @font-face رو بزاری اول استایل
یکی از کارهایی که من یا مهرداد گفتیم رو انجام بدی حله ...

مرسی. من یه کار بران پیش اومده میرم و بهد که اومد تست میکنم . اگه مشکلی بود میپرسم .مرسی

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
من اون قسمت هایی رو که میخوام فونتش رو مثلاً میزارم یکان یا کودک، حالا اگر کاربر داشتشون، خب فبها ، اگه نداشت هم همون با فونت اریال و تاهوما نشون بده. اینطوری بهتره . درسته ؟

الان این کد درسته ؟
کد:
font-family:'B Koodak','Arial';
احسنت!
کد درسته و همین روند رو ادامه بده، من هم توی پروژه ها همین کار رو میکنم، اگه کاربر فونت رو داشت که همون فونت رو نشون میده و اگه نداشت، فونتهای دیفالت سیستم عامل رو میخونه. بهتره هم فونتهای سری B رو تعریف کنی، هم بدون B. چون بعضی از کاربران به جای فونتهای سری B، فونتهای معمولی فارسی دارند که البته از نظر ظاهر هیچ تفاوتی ندارند. مثال:

کد:
font-family:'B Koodak','koodak','Arial';

ضمناً هیچ نیازی به تعریف @font-face نیست. همین کدی که استفادی کردی کاملاً درسته. و جاهایی که میخواهی از فونتهای فارسی استفاده کنی باید یکم اندازه قلم رو بزرگ و بولد انتخاب کنی که شکیلتر باشه.

GraphX

Registered User
لایک‌ها
7,827
احسنت!
کد درسته و همین روند رو ادامه بده، من هم توی پروژه ها همین کار رو میکنم، اگه کاربر فونت رو داشت که همون فونت رو نشون میده و اگه نداشت، فونتهای دیفالت سیستم عامل رو میخونه. بهتره هم فونتهای سری B رو تعریف کنی، هم بدون B. چون بعضی از کاربران به جای فونتهای سری B، فونتهای معمولی فارسی دارند که البته از نظر ظاهر هیچ تفاوتی ندارند. مثال:

کد:
font-family:'B Koodak','koodak','Arial';

ضمناً هیچ نیازی به تعریف @font-face نیست. همین کدی که استفادی کردی کاملاً درسته. و جاهایی که میخواهی از فونتهای فارسی استفاده کنی باید یکم اندازه قلم رو بزرگ و بولد انتخاب کنی که شکیلتر باشه.

چرا به بیراهه میبری این دوستمونو ؟
با آموزش هایی که تو پست هایی قبلی داده شده دیگه نیازی نیست فونت رو سیستم طرف باشه بلکه فونت از رو هاست لود میشه

korosh73

Registered User
لایک‌ها
432
من فعلا تا مدتی که بخوام قالب از پایه بدم طراحی کنن واسم ، میخوام که سرعت لود خوب باشه و اگه طرف فونت رو داشت که نشون بده اگر نداشت دیگه با همون دیفالت سیستم عامل نشون بده . که دیگه سرعت سایت به خاطر لود فوند گرفته نشه . اینطوری بهتر نیست ؟

GraphX

Registered User
لایک‌ها
7,827
من فعلا تا مدتی که بخوام قالب از پایه بدم طراحی کنن واسم ، میخوام که سرعت لود خوب باشه و اگه طرف فونت رو داشت که نشون بده اگر نداشت دیگه با همون دیفالت سیستم عامل نشون بده . که دیگه سرعت سایت به خاطر لود فوند گرفته نشه . اینطوری بهتر نیست ؟

این طوری خوبه اما حجم فونت ها اونقدر نیست که رو سرعت سایت تاثیر بزاره

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
چرا به بیراهه میبری این دوستمونو ؟ با آموزش هایی که تو پست هایی قبلی داده شده دیگه نیازی نیست فونت رو سیستم طرف باشه بلکه فونت از رو هاست لود میشه

بله! بله! من صفحات قبل رو کامل مطالعه کردم. ایشون گفتند که میخوان اگه فونت وجود نداشت، لود اضافه ای صورت نگیره من هم بهشون گفتم روششون درسته. همین!

اما حجم فونت ها اونقدر نیست که رو سرعت سایت تاثیربذاره

الان دوباره تست کردم و این شد نتیجش:

به عنوان مثال کد زیر:
کد:
@font-face {
font-family: 'B Titr';

src: url('fonts/BTitrBd.eot');

src: local('B Titr'),
url('fonts/BTitrBd.woff') format('woff'),
url('fonts/BTitrBd.ttf') format('truetype'),
url('fonts/BTitrBd.svg') format('svg');
}

نکته اول: هر کدام از فونتهای eot , woff , ttf , svg بین 40 تا 100کیلوبایت هستند.

نکته دوم: علت تعریف چندین نمونه فونت (eot , woff , ttf , svg) اینه که بعضی از مرورگرها فقط فرمت خاصی از فونت رو قبول می کنند. مثلاً IE فقط eot رو ساپورت می کنه.

نکته سوم: مرورگرهای کروم، اپرا، فایرفاکس و IE درصورت وجود فونت مورد نظر روی کامپیوتر کاربر، فونتها رو بارگذاری نمی کنند و از این بابت مشکلی بابت کاهش لود صفحات نیست.

نکته چهارم: مرورگر فایرفاکس و IE درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، مرورگر فقط یکی از فرمتهای بالا که ساپورتش می کنه رو لود می کنه. که در اینجا هم مشکلی بابت لود اضافه نیست.

اما مرورگر اپرا و کروم، درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، تمامی فرمتها رو با هم لود می کنند و این یعنی حدود 400کیلوبایت لود اضافه، که این مورد، مسئله رو با مشکل روبرو می کنه.

ضمناً کروم به صورت دیفالت ساپورت فونت به صورت ریموتش (یعنی همون @font-face) غیرفعال است! که باید خود کاربر فعالش کنه.

GraphX

Registered User
لایک‌ها
7,827
بله! بله! من صفحات قبل رو کامل مطالعه کردم. ایشون گفتند که میخوان اگه فونت وجود نداشت، لود اضافه ای صورت نگیره من هم بهشون گفتم روششون درسته. همین!

الان دوباره تست کردم و این شد نتیجش:

به عنوان مثال کد زیر:
کد:
@font-face {
font-family: 'B Titr';

src: url('fonts/BTitrBd.eot');

src: local('B Titr'),
url('fonts/BTitrBd.woff') format('woff'),
url('fonts/BTitrBd.ttf') format('truetype'),
url('fonts/BTitrBd.svg') format('svg');
}

نکته اول: هر کدام از فونتهای eot , woff , ttf , svg بین 40 تا 100کیلوبایت هستند.

نکته دوم: علت تعریف چندین نمونه فونت (eot , woff , ttf , svg) اینه که بعضی از مرورگرها فقط فرمت خاصی از فونت رو قبول می کنند. مثلاً IE فقط eot رو ساپورت می کنه.

نکته سوم: مرورگرهای کروم، اپرا، فایرفاکس و IE درصورت وجود فونت مورد نظر روی کامپیوتر کاربر، فونتها رو بارگذاری نمی کنند و از این بابت مشکلی بابت کاهش لود صفحات نیست.

نکته چهارم: مرورگر فایرفاکس و IE درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، مرورگر فقط یکی از فرمتهای بالا که ساپورتش می کنه رو لود می کنه. که در اینجا هم مشکلی بابت لود اضافه نیست.

اما مرورگر اپرا و کروم، درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، تمامی فرمتها رو با هم لود می کنند و این یعنی حدود 400کیلوبایت لود اضافه، که این مورد، مسئله رو با مشکل روبرو می کنه.

ضمناً کروم به صورت دیفالت ساپورت فونت به صورت ریموتش (یعنی همون @font-face) غیرفعال است! که باید خود کاربر فعالش کنه.

ممنون بابت توضیحاتت و تشکر بیشتر که بنده رو از اشتباه در آوردید ;)

webs

Registered User
لایک‌ها
1,475
@GraphX:
اختیار دارید. شما مورد اشتباهی نگفته بودید. اگر زیاد حساس نباشیم، حجم فونتها اونقدرها هم مشکل ساز نیست.

وقتی جی کوئری بدون پلاگین هاش 100کیلوبایته و همه هم دارن استفاده می کنند، حجم فونتها اونقدرها هم زیاد نیست.

------

@استارتر:
میگم عنوان تاپیک "یه سوال کوچیک !" بود، سه صفحه جلو رفته، وای به روزی که سوال های بزرگ بپرسی! :)دی - شوخی)

korosh73

Registered User
لایک‌ها
432
@استارتر:
میگم عنوان تاپیک "یه سوال کوچیک !" بود، سه صفحه جلو رفته، وای به روزی که سوال های بزرگ بپرسی! :)دی - شوخی)

:D

مرسی از همه دوستان . فعلا این تاپیک پا برجا باشه تا من چند مشکل دیگه هست رو با کمک دوستان گلی مثل شما حل کنیم .

پیشاپیش ممنون

بالا