بله! بله! من صفحات قبل رو کامل مطالعه کردم. ایشون گفتند که میخوان اگه فونت وجود نداشت، لود اضافه ای صورت نگیره من هم بهشون گفتم روششون درسته. همین!
الان دوباره تست کردم و این شد نتیجش:
به عنوان مثال کد زیر:
کد:
@font-face {
font-family: 'B Titr';
src: url('fonts/BTitrBd.eot');
src: local('B Titr'),
url('fonts/BTitrBd.woff') format('woff'),
url('fonts/BTitrBd.ttf') format('truetype'),
url('fonts/BTitrBd.svg') format('svg');
}
نکته اول: هر کدام از فونتهای eot , woff , ttf , svg بین 40 تا 100کیلوبایت هستند.
نکته دوم: علت تعریف چندین نمونه فونت (eot , woff , ttf , svg) اینه که بعضی از مرورگرها فقط فرمت خاصی از فونت رو قبول می کنند. مثلاً IE فقط eot رو ساپورت می کنه.
نکته سوم: مرورگرهای کروم، اپرا، فایرفاکس و IE درصورت وجود فونت مورد نظر روی کامپیوتر کاربر، فونتها رو بارگذاری نمی کنند و از این بابت مشکلی بابت کاهش لود صفحات نیست.
نکته چهارم: مرورگر فایرفاکس و IE درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، مرورگر فقط یکی از فرمتهای بالا که ساپورتش می کنه رو لود می کنه. که در اینجا هم مشکلی بابت لود اضافه نیست.
اما مرورگر اپرا و کروم، درصورتی که فونت روی کامپیوتر کاربر نباشه، تمامی فرمتها رو با هم لود می کنند و این یعنی حدود 400کیلوبایت لود اضافه، که این مورد، مسئله رو با مشکل روبرو می کنه.
ضمناً کروم به صورت دیفالت ساپورت فونت به صورت ریموتش (یعنی همون @font-face) غیرفعال است! که باید خود کاربر فعالش کنه.