rezadignity
کاربر تازه وارد
دیروز به سرم زد که CD های قدیمی که طی چند سال گذشته رایت کرده بودم رو بازبینی کنم و ببینم اگر از بین این CD ها تعدادی خراب شده باشه بندازم دور. چشمتون روز بد نبینه از بین 20 - 30 تا CD همه اونایی که مارکهای ناشناخته و غیر معتبر داشتن خراب شده بودن. CD هایی که روش آهنگ و شوهای خارجی و ایرانی و ... بود همگی نابود شده بودن. اکثرشون مربوط به سالهایی بود که هنوز شوهای لوس آنجلسی روی CD دست به دست می گشت و خیلی طرفدار داشت ( امروز که ماهواره همه گیر شده دیگه این شوها فراموش شدن یادش بخیر جوان بودیم ). آلبومهای گلچین ایرانی و خارجی زیادی هم رایت کرده بودم که همگی نابود شده اند. اونایی که زیاد مالی نبود مثل شوهای ایرانی رو با خیال راحت انداختم دور ولی تعدادی از ویدیوهای خارجی و آلبومها وقعا حیف شد که از بین رفتن. نمی دونم چرا تو این 5 - 6 سال خیلی کم رفتم سراغشون و الان هم که رفتم دیدم همه به ملکوت اعلی پیوسته اند.
CD هایی که از بین رفتن همگی از مارکهای نا معتبر و ناشناخته مثل Prodisc ، Datalife ، Pacific، Mr.Data بودن.
اما به غیر از این CD های نامعتبر دو مارک نسبتا معتبر و اسم و رسم دار هم هست که از بین رفته! یکی Samsung و دیگری LG.:blink:
و اما CD هایی که سالم موندن. با وجودی که بعضی از این CD ها از اونایی که خراب شدن قدیمی تر هستند سالم هستن و هنوز قابل استفاده. Sony ، TDK ، Pioneer . اینا همگی سالم هستن.
به نظر من بهترین CD ها اونایی هستن که کمپاهی های معروف و کهنه کار میسازن. این کمپانی ها در درجه اول صاحب فن و تکنولوژی مادر هستن و در درجه دوم برای حفظ اعتبار کمپانی از بهترین تکنولوژی و کیفیت استفاده میکنن. شرکتهایی که نام و نشان ندارند برای فروش و به جیب زدن پول یه چیز الکی میسازن و میدن توی بازار. شرکتهایی که امروز هستند و یک سال بعد وجود خارجی ندارند. اکثر CD های نامرغوب در ابتدای رایت شدن هیچ فرقی با CD های مرغوب ندارن ولی در دراز مدت معلوم میشه که فرق CD خوب و بد چیه!
به CD های نامرد اعتماد نکنید! :wacko: :blink:
لیست CD های خوب بر پایه تجربه من:
1- Sony
2- TDK
3- Maxell
4- Pioneer
و چند تای دیگه
یه مقاله هم درباره عمر CD برتون میگذارم تا همه چی دستتون بیاد.
CD هایی که از بین رفتن همگی از مارکهای نا معتبر و ناشناخته مثل Prodisc ، Datalife ، Pacific، Mr.Data بودن.
اما به غیر از این CD های نامعتبر دو مارک نسبتا معتبر و اسم و رسم دار هم هست که از بین رفته! یکی Samsung و دیگری LG.:blink:
و اما CD هایی که سالم موندن. با وجودی که بعضی از این CD ها از اونایی که خراب شدن قدیمی تر هستند سالم هستن و هنوز قابل استفاده. Sony ، TDK ، Pioneer . اینا همگی سالم هستن.
به نظر من بهترین CD ها اونایی هستن که کمپاهی های معروف و کهنه کار میسازن. این کمپانی ها در درجه اول صاحب فن و تکنولوژی مادر هستن و در درجه دوم برای حفظ اعتبار کمپانی از بهترین تکنولوژی و کیفیت استفاده میکنن. شرکتهایی که نام و نشان ندارند برای فروش و به جیب زدن پول یه چیز الکی میسازن و میدن توی بازار. شرکتهایی که امروز هستند و یک سال بعد وجود خارجی ندارند. اکثر CD های نامرغوب در ابتدای رایت شدن هیچ فرقی با CD های مرغوب ندارن ولی در دراز مدت معلوم میشه که فرق CD خوب و بد چیه!
به CD های نامرد اعتماد نکنید! :wacko: :blink:
لیست CD های خوب بر پایه تجربه من:
1- Sony
2- TDK
3- Maxell
4- Pioneer
و چند تای دیگه
یه مقاله هم درباره عمر CD برتون میگذارم تا همه چی دستتون بیاد.
منبع ایرنايك كارشناس شركت "آي بيام" عقيده دارد كاربران نبايد از "سيدي"هاي "رايت" شده توسط رايانههاي شخصي براي ذخيره و بايگاني بلند مدت اطلاعات مهم خود استفاده كنند زيرا اغلب اين "سيدي"ها پس از دو تا پنج سال از بين رفته و اطلاعات موجود روي آنها غيرقابل بازيابي ميشود.
به گزارش سايت اينترنتي "پيسيورلد"، "كرت گرگ" فيزيكدان و كارشناس ذخيره اطلاعات شركت "آي بيام" اعلام كرد برخلاف "سيدي"ها و "ديويدي"هايي كه در كارخانه و به صورت پرس شده توليد ميشوند، "سيدي" و "ديويدي"هاي خامي كه با استفاده از "رايتر"هاي رايانههاي شخصي روي آنها اطلاعات نوشته ميشود داراي عمر چنداني نبوده و بسته به كيفيت "سيدي" و يا "ديويدي" خام، بين ۲تا ۵سال عمر ميكنند.
به گفته اين كارشناس، اين قبيل ديسكهاي نوري داراي يك لايه ماده ويژه رنگي هستند كه از حرارت براي سوزاندن اين سطح و نوشتن اطلاعات روي آن استفاده ميشود و اين درحالي است كه مواد مورد استفاده در اين لايه با گذر زمان تغيير ماهيت داده و سبب ميشود اطلاعات نوشته شده ديگر با پرتي ليزر ديسك درايو قابل خواندن نباشد.
"گرگ" افزود: باوجود آنكه شايد با روشهاي صحيح نگهداري، به ويژه قرار دادن سيديهاي رايت شده در مكانهاي خنك و تاريك بتوان اندكي به عمر آنها افزود، اما به طور كلي نميتوان آنها را ابزار بايگاني بلند مدت اطلاعات محسوب كرد.
محقق و كارشناس "آي بيام" نوارهاي مغناطيسي را كه داراي عمري بين ۳۰ تا ۱۰۰سال هستند، همچنان بهترين وسيله ذخيره بلند مدت اطلاعات ذكر كرد و يادآور شد كه شركتهاي بزرگ بايد ابداع فنآوريهاي كارامدتر ذخيره اطلاعات را در برنامههاي خود بگنجانند.