• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

یک نصیحت پدرانه در مورد خرید CD

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
دیروز به سرم زد که CD های قدیمی که طی چند سال گذشته رایت کرده بودم رو بازبینی کنم و ببینم اگر از بین این CD ها تعدادی خراب شده باشه بندازم دور. چشمتون روز بد نبینه از بین 20 - 30 تا CD همه اونایی که مارکهای ناشناخته و غیر معتبر داشتن خراب شده بودن. CD هایی که روش آهنگ و شوهای خارجی و ایرانی و ... بود همگی نابود شده بودن. اکثرشون مربوط به سالهایی بود که هنوز شوهای لوس آنجلسی روی CD دست به دست می گشت و خیلی طرفدار داشت ( امروز که ماهواره همه گیر شده دیگه این شوها فراموش شدن یادش بخیر جوان بودیم ). آلبومهای گلچین ایرانی و خارجی زیادی هم رایت کرده بودم که همگی نابود شده اند. اونایی که زیاد مالی نبود مثل شوهای ایرانی رو با خیال راحت انداختم دور ولی تعدادی از ویدیوهای خارجی و آلبومها وقعا حیف شد که از بین رفتن. نمی دونم چرا تو این 5 - 6 سال خیلی کم رفتم سراغشون و الان هم که رفتم دیدم همه به ملکوت اعلی پیوسته اند.
CD هایی که از بین رفتن همگی از مارکهای نا معتبر و ناشناخته مثل Prodisc ، Datalife ، Pacific، Mr.Data بودن.
اما به غیر از این CD های نامعتبر دو مارک نسبتا معتبر و اسم و رسم دار هم هست که از بین رفته! یکی Samsung و دیگری LG.:blink:
و اما CD هایی که سالم موندن. با وجودی که بعضی از این CD ها از اونایی که خراب شدن قدیمی تر هستند سالم هستن و هنوز قابل استفاده. Sony ، TDK ، Pioneer . اینا همگی سالم هستن.:rolleyes:
به نظر من بهترین CD ها اونایی هستن که کمپاهی های معروف و کهنه کار میسازن. این کمپانی ها در درجه اول صاحب فن و تکنولوژی مادر هستن و در درجه دوم برای حفظ اعتبار کمپانی از بهترین تکنولوژی و کیفیت استفاده میکنن. شرکتهایی که نام و نشان ندارند برای فروش و به جیب زدن پول یه چیز الکی میسازن و میدن توی بازار. شرکتهایی که امروز هستند و یک سال بعد وجود خارجی ندارند. اکثر CD های نامرغوب در ابتدای رایت شدن هیچ فرقی با CD های مرغوب ندارن ولی در دراز مدت معلوم میشه که فرق CD خوب و بد چیه!
به CD های نامرد اعتماد نکنید!:eek: :wacko: :blink:
لیست CD های خوب بر پایه تجربه من:
1- Sony
2- TDK
3- Maxell
4- Pioneer
و چند تای دیگه
یه مقاله هم درباره عمر CD برتون میگذارم تا همه چی دستتون بیاد.

يك كارشناس شركت "آي بي‌ام" عقيده دارد كاربران نبايد از "سي‌دي"هاي "رايت" شده توسط رايانه‌هاي شخصي براي ذخيره و بايگاني بلند مدت اطلاعات مهم خود استفاده كنند زيرا اغلب اين "سي‌دي"ها پس از دو تا پنج سال از بين رفته و اطلاعات موجود روي آنها غيرقابل بازيابي مي‌شود.

به گزارش سايت اينترنتي "پي‌سي‌ورلد"، "كرت گرگ" فيزيك‌دان و كارشناس ذخيره اطلاعات شركت "آي بي‌ام" اعلام كرد برخلاف "سي‌دي"ها و "دي‌وي‌دي"هايي كه در كارخانه و به صورت پرس شده توليد مي‌شوند، "سي‌دي" و "دي‌وي‌دي"هاي خامي كه با استفاده از "رايتر"هاي رايانه‌هاي شخصي روي آنها اطلاعات نوشته مي‌شود داراي عمر چنداني نبوده و بسته به كيفيت "سي‌دي" و يا "دي‌وي‌دي" خام، بين ‪ ۲‬تا ‪ ۵‬سال عمر مي‌كنند.

به گفته اين كارشناس، اين قبيل ديسك‌هاي نوري داراي يك لايه ماده ويژه رنگي هستند كه از حرارت براي سوزاندن اين سطح و نوشتن اطلاعات روي آن استفاده مي‌شود و اين درحالي است كه مواد مورد استفاده در اين لايه با گذر زمان تغيير ماهيت داده و سبب مي‌شود اطلاعات نوشته شده ديگر با پرتي ليزر ديسك درايو قابل خواندن نباشد.

"گرگ" افزود: باوجود آنكه شايد با روشهاي صحيح نگهداري، به ويژه قرار دادن سي‌دي‌هاي رايت شده در مكانهاي خنك و تاريك بتوان اندكي به عمر آنها افزود، اما به طور كلي نمي‌توان آنها را ابزار بايگاني بلند مدت اطلاعات محسوب كرد.

محقق و كارشناس "آي بي‌ام" نوارهاي مغناطيسي را كه داراي عمري بين ‪۳۰‬ تا ‪ ۱۰۰‬سال هستند، همچنان بهترين وسيله ذخيره بلند مدت اطلاعات ذكر كرد و يادآور شد كه شركتهاي بزرگ بايد ابداع فن‌آوري‌هاي كارامدتر ذخيره اطلاعات را در برنامه‌هاي خود بگنجانند.
منبع ایرنا​

Sherpa

Registered User
لایک‌ها
92
سلام

دوست عزيز بابت اطلاع رساني دستت درد نكنه ، جانا سخن از حال ما ميگويي ،
يا بعبارت ديگر داغ ما را هم تازه كردي !!

موفق باشي

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
دوستان عزيز
در اين مورد مفصلا در همين انجمن بحث شده بود با عنوان چه سي دي خوبه
دوستان عزيز هم نظرات خودشان را در آنجا ارائه كرده بودند .

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
بحث اینکه چه سی دی خوبه با این مطلبی که من نوشتم فرق میکونه چون برای خوب بودن باید همه معیار ها رو در نظر گرفت!
بسیاری از سی دی ها در نظر اول و حتی در مدت یکی دو سال اول خوب به نظر می رسند ولی پس از مدتی تقشون در میاد! یکی از سی دی های من کمتر از 5 بار توی پلیر رفته بود ولی به خاطر گذشت زمان خراب شده.
من در اینجا به مسئله زمان و دستاورد تجربی خودم اشاره کردم ولی توی اون تاپیک هر کی از سر کوچه یه سی دی خریده ممکنه به خاطر کارکرد خوبش در مدت کوتاهی که ازش استفاده کرده به عنوان سی دی خوب معرفیش کرده باشه.
حتما پست منو کامل نخوانده اید.

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
منم از CD هاي قديميم samsung و tdk سالم مونده.
ولي بازم الان شرايط فرق ميكنه. اينا هم تقلبي شدن.

daftarekhaterat

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
58

IKEA

Registered User
لایک‌ها
4
Sony قدیم خیلی خوب بود من اولین CD خامی که خریدم Sony printble بود خامش 2100 :D هنوز که هنوزه سالمه وقتی میزارم عین پیر مردا که گرمافون میزارن اهنگاشونو گوش میدن ، منم اینو میزارم یاد جوونی هام میکنم :D

kodak هم فراموش نکنید البته اگه گیرتون بیاد چیزیه توپیه
TDK هم تایید میشه

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از rezazadeh :
سلام
من سی دی final خریدم خیلی عالیه
بله قضاوت خيلي زود است . اگر 5 سال ديگر هم اين سي دي ها كار كردند آن وقت است كه ميتوان قضاوت كرد .

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
ولي عوضش datalife و lg رو خيلي زود ميشه شناخت.
من چند تا از اين ماركها رايت كرده بودم اولش درست بود، باورم نميشه 1 هفته بعد ديدم نصفش اطلاعاتش خراب شده.

milad_21

Registered User
لایک‌ها
0
به نقل از daftarekhaterat :
كاش يه روش براي شناختن سي دي هاي تقلبي سوني و تدكا بود...
والله من یادمه اون 3 سال پیش که ایران بودم، 2 جور cd خام سونی بود که اصلش، پشت cd خیلی پر رنگ تر از نوع قلابیش بود! که من خودم همون 3 سال پیش 10 تاشو خریدم برای آوردن اطلاعات حیاتیم به دبی که هنوزم سالمه!!!
90.gif

Parham

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از daftarekhaterat :
كاش يه روش براي شناختن سي دي هاي تقلبي سوني و تدكا بود...
TDK رو نمیدونم ولی سونی رو اگر دقت کنید سی‌دی‌ها اصلش در سمتی که دیتا رایت میشه دایره های مشخصی به مرکز سی‌دی وجود داره که تو نور کاملا دیده میشه و این شکل نه تو نوع تقلبیش هست و نه تو هیچ نوع سی‌دی دیگه ای که من دیدم. کیفیتش هم خیلی عالیه.

Mamylo

کاربر فعال بازیهای کامپیوتری
کاربر فعال
لایک‌ها
10
حرفهاي شما شديداً تأييد مي‌شه!
براي من هم از اين مشكلا پيش اومد ولي فقط CDهاي Datalife فوق العاده قديمي (از اونائي كه آرمشون قديمي بود و سادي نوشته بود DATALIFE) سالم بودن.
ضمناً من از CD هاي Sony استفاده نكرده بودم.

pinokio2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
به نقل از ams1990 :
حرفهاي شما شديداً تأييد مي‌شه!
براي من هم از اين مشكلا پيش اومد ولي فقط CDهاي Datalife فوق العاده قديمي (از اونائي كه آرمشون قديمي بود و سادي نوشته بود DATALIFE) سالم بودن.
ضمناً من از CD هاي Sony استفاده نكرده بودم.

براي سي دي هاي ري رايتي چه ماركي رو پيشنهاد ميكنين.من كه superlife داشتم.بعد از چند بار رايت انگار خراب شده و بين اطلاعات به صورت يك دايره نازك فاصله افتاده.با نرو اطلاعات پاك ميشه و حتي در ويندوز به صورت معمولي هم رايت ميشه(كپي- پيست) و ارور هم نميده.اما بعدا خوانده نمي شه حتي با isoboster .كلا خراب شده و چون اطلاعات را كامل پاك نكرده بودم و دوباره رو اون اطلاعات ريختم فاصله و عدم پيوستگي ايجاد شده كه حتي با نرو(nero) هم از بين نميره.لطفا راهنمايي كنيد.
راستي در اين نوع سي دي ها ميشه فقط يه فايل رو پاك كرد يا حتما بايد كل سي دي براي استفاده مجدد پاك بشه(كاري كه من با نرو فقط ميكنم). به عبارتي قابليت دليت رو گويا ندارند.درسته ؟؟؟؟

meli

Registered User
لایک‌ها
23
هر چیزی یه روزی می پوسه!
نمی تونین تا آخره عمرتون نگهشون دارین که!
186.gif

pinokio2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1
به نقل از milad_21 :
والله من یادمه اون 3 سال پیش که ایران بودم، 2 جور cd خام سونی بود که اصلش، پشت cd خیلی پر رنگ تر از نوع قلابیش بود! که من خودم همون 3 سال پیش 10 تاشو خریدم برای آوردن اطلاعات حیاتیم به دبی که هنوزم سالمه!!!
90.gif

بله يادش بخير سي ديهاي tdk,sony آن اوايل بالاي هزار تومان با قاب بود و خيلي پررنگ (آبي سير) بود وعجب سي دي هاي اعلايي.هنوز هم چند تايي كاملا سالم دارم.نوشته بود made in Japan وبيخوديش هم تايواني بود كه ديگه اصلا پيدا نميشن.

Parham

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از Parham.G :
TDK رو نمیدونم ولی سونی رو اگر دقت کنید سی‌دی‌ها اصلش در سمتی که دیتا رایت میشه دایره های مشخصی به مرکز سی‌دی وجود داره که تو نور کاملا دیده میشه و این شکل نه تو نوع تقلبیش هست و نه تو هیچ نوع سی‌دی دیگه ای که من دیدم. کیفیتش هم خیلی عالیه.
یک راه دیگه اینه: مثلا تو برنامه ای مثل Alcohol اگر سی دی رو بزارید و گزینه CD/DVD Manager رو انتخاب کنید، و بعد در پنجره باز شده پس از انتخاب درایوی که سی‌دی رو گذاشتید دکمه Advanced رو بزنید، روبروی Media Manufacturer نام کمپانی سازنده دیسک دیده میشه که برای سونی‌های اصل اینه : SONY Corporation و برای تقلبی‌های چیزهای دیگه. البته این برای همه برندها صدق نمیکنه. چون خیلی از برندهای موجود که اصل هستند، به سفارش اون برند خاص و با مجوز کامل توسط کمپانی‌های دیگه ای تولید میشن و به نام اون برند وارد بازار میشن. مثلا دی وی دی های HP‌ که تو بازار هست ساخت کمپانی CMC Magnetics هست که دقیقا میتونید تو همون بخشی که ذکر شد نامش رو ببینید.

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
براي سي دي هاي ري رايتي چه ماركي رو پيشنهاد ميكنين.من كه superlife داشتم.بعد از چند بار رايت انگار خراب شده و بين اطلاعات به صورت يك دايره نازك فاصله افتاده.با نرو اطلاعات پاك ميشه و حتي در ويندوز به صورت معمولي هم رايت ميشه(كپي- پيست) و ارور هم نميده.اما بعدا خوانده نمي شه حتي با isoboster .كلا خراب شده و چون اطلاعات را كامل پاك نكرده بودم و دوباره رو اون اطلاعات ريختم فاصله و عدم پيوستگي ايجاد شده كه حتي با نرو(nero) هم از بين نميره.لطفا راهنمايي كنيد.
راستي در اين نوع سي دي ها ميشه فقط يه فايل رو پاك كرد يا حتما بايد كل سي دي براي استفاده مجدد پاك بشه(كاري كه من با نرو فقط ميكنم). به عبارتي قابليت دليت رو گويا ندارند.درسته ؟؟؟؟
در مورد مارک CD چه رایت و چه ری رایت همونطور که قبلا گفتم باید از مارکهای ناشناخته پرهیز کرد. چون معلوم نیست در دراز مدت چی از آب در بیاد. اما چون ری رایت معمولا برای کارهای کوتاه مدت و غیر آرشیوی بکار میره زیاد هم مارکش مهم نیست فقط اگر مارکش بد باشه نباید زیاد روی دوامش حساب کنی.
در مورد دایره های نازک باید بگم که اگر شما از سی دی بصورت Multisession استفاده کنی همیشه مقداری از فضا صرف نوشتن اطلاعات برای بستن ترک می شود و این خرابی به حساب نمی آید.
در مورد پاک کردن اطلاعات در ری رایت باید بگم که اطلاعات در سی دی ری رایت بصورت مغناطیسی ذخیره میشه به همین خاطر شما میتویند بدون پاک کردن کامل اطلاعات و فقط با پاک کردن آدرس ترکها مانند نوار معمولی روی آن رایت کنید.
برای دوام ری رایت اطلاعات را بصورت Multisession رایت کنید. اگر برای هر مرتبه رایت اطلاعات سی دی را پاک کنید ناحیه ابتدایی سی دی زود خراب خواهد شد.

rezadignity

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
در اين نوع سي دي ها ميشه فقط يه فايل رو پاك كرد يا حتما بايد كل سي دي براي استفاده مجدد پاك بشه(كاري كه من با نرو فقط ميكنم). به عبارتي قابليت دليت رو گويا ندارند.درسته ؟؟؟؟
اصلاعات می تواند در چند مرتبه نوشته شود ولی برای پاک کردن باید همه سی دی یکجا پاک شود.
امکان پاک کردن یه ترک وجود ندارد

بالا