• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

CPU Discussion - سی پی یو : قلب ِ تپنده ی پاکت پی سی

manuelcalavera

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
8
سلام دوستان ...
در ابتدا باید بگم این ترد زده شد بخاطر تلاش ها و بحث های حسین ( FrankenStein ) و عماد (Vocian ) در زمینه ی سی پی یوی پاکت پی سی اما بخاطر ِ فروتنیشون نخواستن که خودشون این ترد رو ایجاد کنن و بهونه میاوردن تا بزرگتریشون رو ثابت کنند .
بیراه نیست که قبول کنیم در پاکت پی سی ها ، جور ِ تمام ِ کار ها رو سی پی یو میکشه ، حتی در فعالیت های گرافیکی که به صورت جداگانه پردازش میشه ، پردازش گر ِ گرافیکی به طور معمول در لایه هایی از سی پی یو تعبیه میشه .
به وضوح مشخصه که سی پی یو ؛ قلب ِ تپنده ی دستگاه های ما ؛ مهمترین المانی که پرفورمنس رو رو بالا میبره تاثیر بسزایی در همه ی اکتیویتی های دستگاه داره ، از اسکرین گرفته تا عملگر های سختافزاری ِ روی دستگاه .
تا به امروز برند های مختلفی دست به ساختن ِ تراشه های پردازشی زده اند که از مهمترین اون ها Intel-Marvell , Texas Instruments , Samsung , Qualcomm هست .
البته "اینتل" سال 2006 خط تولید تراشه های سخت افزاری ِ موبایلشو به "مارول" واگذار کرد .

siavash78

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
3
پارسا جان دست شما و حسین و عماد درد نکنه. خیلی ترد خوبی زدید.
اگه اسپم نشه چون من قبلا جای دیگه این سوال رو پرسیدم ولی میخواستم اگه میشه دوستان در خصوص اسکرین vga و رم 128 و اسکرین vga و رم 64 و ارتباط این دو مورد با cpu کمی توضیج بدهند. یعنی اینکه اسکرین وی جی ای و فشاری که به سی پی یو میاره این وسط رم بیشتر یا کمتر چه تاثیری در پرفورمنس سی پی یو میذاره دقیقا. اصلا تاثیر میذاره؟؟؟
ببخشید اگه سوالم ابتداییه.........:cool:

manuelcalavera

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
8
اگه اسپم نشه چون من قبلا جای دیگه این سوال رو پرسیدم ولی میخواستم اگه میشه دوستان در خصوص اسکرین vga و رم 128 و اسکرین vga و رم 64 و ارتباط این دو مورد با cpu کمی توضیج بدهند. یعنی اینکه اسکرین وی جی ای و فشاری که به سی پی یو میاره این وسط رم بیشتر یا کمتر چه تاثیری در پرفورمنس سی پی یو میذاره دقیقا. اصلا تاثیر میذاره؟؟؟
اتفاقا" به نظرم سوال پیچیده ای باشه و وابسته به فاکتور های زیادی هست ! در سطح سوادم نیست و از عماد و دکتر و حسین و دوستان دیگه که مطلع هستند خواهش میکنم تشریف بیارند ...

حسین عزیز بیا و پست هایی رو که میخواستی بیاری اینجا رو استاد کن

vocian

Registered User
لایک‌ها
4
آره حسین جان .اونها رو نقدا بیار اینجا ما هم بشینیم یه خورده رو این سئوال فکر کنیم!!
آقا سئوال سخت تر نبود؟:D منبع از کجا گیر بیارم:happy:

vocian

Registered User
لایک‌ها
4

خوب مثل اینکه فعلا امکان جابجایی پست ها نیست.
فعلا از این سئوال شروع کنیم امیدوارم بحث به جاهای خوب برسه و دوستان کمک کنن

خوب اول راجع به اسکرین وی جی ای و کیو وی جی ای و رم 128 و 64 که شاید جالب باشه واستون

مسئله ای که الان موجوده اینه که اسکرین های وی جی ای مصرف بالاتری از باطری دارند + اینکه سی پی یو رو بیشتر هم معطل میکنند و این هم باعث میشه که باز هم مصرف باطری بالاتر بره و پرفورمنس هم پایین بیاد .
از طرف دیگه رم های 128 هم به جای بیشتری که برای برنامه ها میگیرن و کار بیشتری به همین مناسبت + آدرس دهی و مرتب سازی از سی پی یو میگیرن + حتی خالی هم مصرف بالاتری دارند

به همین دلیل یه مشکل به وجود میاد و اون هم مشکل باطریه .که بنده خدا خودش نمیدونه چه طور تموم میشه .
به خاطر همین هم هست که کارخانه ها سعی میکنند برای کمتر مصرف شدن باطری و همچنین کم تر کم شدن سرعت دستگاه یا از رم های 128 صرفنظر کنند یا از اسکرین های وی جی ای یا هیچکدام(چیزی که الان شاهدش هستیم) . مخصوصا بودن این دو با هم علاوه بر مصرف فراوان باطری یه حال اساسی به پرفورمنس هم خواهد داد و دستگاه غشی خواهد شد!! به همین دلیل اگر کارخانه ها علاقه به استفاده از هر دو داشته باشن حداقل محض خالی نبودن عریضه و کمک به سی پی یو بدبخت از اونجایی که دیگه نمیتونن سی پی یو رو 600 کنن (چون دستگاه اونقدر با این 100 تا اضافی مصرفش بالا میره که میشه بخاری برقی!!! باطری هم که ...) از چیپست های شتابدهنده گرافیکی استفاده میکنن تا به داد سی پی یو بدبخت برسه و بار وی جی ای رو کمی از دوشش برداره. (آلتیمیت ها و فلیم و جی 900 که بی خیال شد) یا به سراغ چیپست هایی میرن که شتابدهنده گرافیکی رو روی خودش سرخود داشته باشه ( کوالکام های مزخرف[نمونه همین آلتیمیت دزدی جدید که چقدر کنده ] و یا سری چیپ ست های قوی 330 اینتل که این مشکل رو حل کردند اما همچنان مصرف بالاست[آی پک 210 که البته با 600 مگاهرتز سی پی یو و بدون تلفونی مجبوره باطری 200 میلی آمپری رو به دوش بکشه اما واقعا از نظر پرفورمنس عالیه] )

تهش چه خواهد شد ؟ به نظر بنده یکی از برندگان از پیش تعیین شده همین چیپست های 330 اینتل خواهند بود که هم گرافیک اکسلریتور خوبی دارند هم سرعت بالا هم با رم 128 مشکلی ندارند اما واسه مصرفشون یه فکری باید بشه.

حالا اگه کسی فکر اکسلریتور گرافیکی نباشه چی میشه؟
ممکنه بشه جی 900: که با این که اکسلریتور گرافیکی نداره اما بسیار بهتر از آلتیمیت ها عمل کرده . علتش اینه که زیاد هم ویندوز موبایل با این چیپست ها سازگار نیست و از اونجا که این چیپست ها قسمتی از کرنل اصلی ویندوز سی ای نیستن نمیتونن زیاد موفق بشن(هرچند در حد خودشون خوب عمل کردند)

چه اصراری به رم هست؟
جدا از نیازی که به طور معمول به رم همگی داریم(هر چه رمش بیش حالش بیشتر و این حرفها) اسکرین های وی جی ای نیاز بیشتری به رم دارند. از طرفی پیج پول این دستگاهها عموما بالاتره (به دلیل نیازی خیلی بیشتری که به پیج پول هست) و در صورتی که به 6 برسه پیج پول معمولا دستگاه کمی ابله میشه و پرفورمنس از اون چیزی هم که هست افتضاح تر خواهد شد. و معمولا 2-4 مگ بیشتر پیج پول میخواهند.
از طرف دیگه به دلیل فضای بیشتر روی صفحه کش ها هم باید اضافه بشن و این کش ها روی هم 3-4 مگ بیشتر میگیرند.
این میشه که یه دستگاه معمولی وی جی ای حدود 5-8 مگ کمتر فری رم داره و آرزوی صاحبش داشتن فری رم 20 مگیه!!
20 مگ رم رو حالا فرض کنین بخواین یه نقشه جی پی اس روش ببینین!! وامصیبتا!

حالا اگر سی پی یو بنده خدا سامسونگ باشه که الحق و الانصاف در اسکرین های کیو وی جی ای خیلی خوب عمل کرده اما ضعف گرافیکی داره ! حالا این ضعف با گذاشتن صفحه وی جی ای بدون اکسلریتور و خصیص بازی در کش ها و پیج پول چندین برابر خواهد شد و بنچ مارک گرافیک 200 رو میده (ایکس 650 و ایکس 800) و ایتن میفهمه که یه جای کارش خفن میلنگه و سریعا از وی جی ای بیرون میکشه و مدل های کیو وی جی ای رو رو میکنه و بعد به سراغ مدل وی جی ای ای میره که اولا رمش 128 بشه تا از خجالت پیج پول و کش در بیاد و جی پی اس رو بشه با خیال راحت استفاده کرد و دوما سعی میکنه سی پی یو رو 600 کنه (که موفق نمیشه ) تا بتونه کمبود گرافیک اکسلریتور رو جبران کنه.(وی 900)

این وسط هم خیلی ها امیدشون به کوالکام های 520 مگاهرتزیه که هم گرافیک اکسلریتورشون فعال میشه هم سی پی یو هم قویتر میشن هم رم 128 و در نهایت مصرف باطری کمتر به خاطر معماری خاص(ایکس وان و جی 920 و 30 و البته اچ تی سی های جدید الورود)

---------------

امیدوارم کامل گفته باشم

چیزی کم بود خبرم کنید

siavash78

Pocket PC کاربر فعال
کاربر فعال
لایک‌ها
3
آقا عماد خیلی خوب توضیح دادید و واقعا ممنونم. خصوصا این روزها من خیلی مزاحم شما میشم و درصد زیادی از پست های شما شده پاسخ سوال های من! بشینم فکر کنم روی این جواب شما تا درک کنم چی نوشتی و برام سوال های جدید پیش بیاد یکم طول میکشه! فقط کاش یکم در مورد این سی پی یو مادر مرده! اینتل pxa270 مورد استفاده من توضیح بیشتری میدادین. عجب! پس ایندکس گرافیک ایکس 800 شده 200!!!! عجب! :blink:
راستش خیلی عجیبه واسم. این که خیلی نامردیه. :f34r:
حالا سوال بعد! اگه میشه کمی در مورد ساختمان cpu های موجود و cpu های جدید مثلا فرکانس داخلی و کورها و از این قبیل توضیح بدید. فکر کنم قبلا حاج حسین و شادروان فرهاد توضیحات خوبی داده بودند. این حاج حسین از وقتی مدیر شده دیگه خبری از اون مطالبش نیست. ببخشید که مشتری گیری شدم تو این تاپیک ولی فکر کنم این سوال واسه بوجود اومدن آرشیو کامل در این ترد مفید باشه. به هر حال کاربرانی که مثل من اطلاعات محدودی دارن میتونن خیلی استفاده کنند.
پ ن : در خصوص مصرف باتری توسط اسکرین وی جی ای و رم 128 من به عنوان یک قربانی! شونصد درصد مطالب گفته شده را تایید می کنم. در مورد بقیه مطالب چون سوادم نمیرسه نمی دونم ...این باتری 1550 میلی آمپری که به هر حال اگه خیلی قوی نباشه دیگه ضعیف نیست لامصب مثل آب هویج زود تموم میشه رو آلتیمیت. :(

vocian

Registered User
لایک‌ها
4
خواهش میکنم . ایرادش چیه ؟ منم مجبور میشم یه خورده جای جدید برم چیزای جدید یاد بگیرم:دی
در مورد چیپست های 270 چی میخواین بدونین؟ نمیدونم راجع به چیش باید توضیح میدادم

فکر کنم ساختمان های سی پی یو های موجود و سی پی یو های جدید (کور ها و فرکانس داخلی) رو حسین بیشتر استاد باشه . اگه بیاد خودش توضیح بده ممنون میشم . اگه وقت نمیکنه خبر بده برم دنبال جواب کامل

FrankenStein

مدیر بازنشسته
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
20
پارسا جان واقعا ممنونم:)همین طور از عماد عزیز :)

من به زودی سرم خلوت شه همه پست ها رو منتقل میکنم:)راستش تا الان بلد نبودم انتقال پست رو مجتبی زحمت گشید و یادم داد:blush:

پ.ن:خودم خیلی به این بحث علاقه دارم و حتما توش شرکت میکنم:)

vocian

Registered User
لایک‌ها
4
واسه اینکه تاپیک بیاد بالا و سر حسین خلوت شه . حیفه اینجا داره خاک میخوره . حسین مطلبای خودت رو بگذار

NEWVGAc12

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
0
واقعا بحث مهم یه
تقریبا میشه گفت سومین چیزه محم توی هر پاکت پی سی - سی پی یو اونه .....
به نظر من محم ترین چیز سیستم عاملشه که تاثیر بسیار زیادی روی همه چیز می زاره بعد از سی پی یو هم باطری خیلی محمه چون با سرعت پائین تر هم میشه کار کرد ولی با پاکت پی سی یه خاموش حتی نمی شه به تماس ها پاسخ داد....
یه سی پی یو خوب علاوه بر افزایش سرعت پاکت پی سی می تونه کار های بسیار مفیدی انجام بده مثلا یه سی پی یو خوب با سرعت 189 Mhz می تونه از یه سی پی یو با سرعت بالا که شتاب دهنده ها مورد نیاز رو نداره کار آمد تر باشه و مصرف باطری کمتری هم داشته باشه در موقعه نیاز هم میشه اونو به راحتی Over Clock کرد مثل س پی یو ARM 2003 198 Mhz که توی گوشی ها HTC Wizard به کار گرفته شده که میشه اونو تا حدوده 290 Mhz اورکلاک کرد...:happy:

بالا