• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

F.E.A.R.

Portre.Ir

Registered User
لایک‌ها
1,348
نکات مثبت بازی:
گرافیک بالا, هوش مصنوعی بالای دشمنان, صدا گذاری فوق العاده, حالت Multipalyer , جوه مرموز و ترس آور.

نکات منفی بازی:
نیاز به یک سیستم نسبتا قوی برای اجرای بازی, تنوع کم در طراحی مراحل.

FEAR%201.jpg

در شروع بازی شما دمویی را می بینید که همراه با دیگر اعضای گروه در حال بررسی کارهایPaxton Fettel هستید. Fettel در حال خوردن عضو بدن یک دکتر است و اعضای گروهش در اطرافش هستند و خون به وفور روی در و دیوار و اطراف ریخته است. اما هدف او از انجام این کارهای چیست؟
در دمویی دیگر شما سه نفر از اعضای گروه ویژه را می بینید که وارد مکانی می شوند, اما ناگهان تک تک اعضا به طرز عجیب و وحشیانه ای از بین می روند و ما دختری عجیب را می بینیم که نزدیک می شود, خون به طرز فجیعی به هر طرف ریخته می شود و حضور این دختر مرموز علت مرگ این سربازان بی گناه است. اما چرا؟!!

FEAR%202.jpg

از اینجا به بعد شما باید کنترل بازی را به عهده بگیرید و همراه با گروه ویژه, به دنبال Fettel بروید.
در این بازی اسلحه های مختلف با قابلیتهایی بسیار متنوعی در طول مراحل بدست می آورد. اما در کل اجازه حمل سه نوع اسلحه به شما داده می شوند بدین معنا که اگر اسلحه چهارم را بردارید باید با اسلحه ای که در دست دارید جایگزین کنید. شاید این محدودیت انتخاب اسلحه مناسب برای مراحل و دشمنان ناشناسی که در انتظار شما هستن را مشکل کند. بعضی از این اسلحه ها خاصیت ماوارائی دارند و بعضی از آنها شبیه سازی شده از اسلحه های واقعی هستند, که هرکدام به نوعی در مواقع خاص خود کاربرد دارند و انتخاب صحیح از اسلحه ها در مواجه شدن با دشمان مختلف می تواند خیلی موثر باشد. در کنار سه نوع اسلحه که اجازه حمل آن را دارید, سه نوع بمب مختلف را نیز می توانید حمل کنید که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و بسیار در صنحه های نبرد می توانند به شما کمک کنند و استفاده زیرکانه از این تجهیزات در مواقع حساس می تواند شما را پیروز میدان کند.

F.E.A.R%203.jpg

Slow Motion از دیگر امکانات موجود در این بازی است که جذابیت صحنه های نبرد را دو چندان کرده است با استفاده از این قابلیت که البته مدت زمان آن محدود است در زمانهایی که تعداد زیادی از دشنان به سمت شما هجوم می آورند می تواند خیلی کار برد داشته باشد. حتی شما در حالت Multilplayer بازی می توانید از این امکان استفاده کنید, اما در هر بار فقط یک نفر می تواند از این امکان استفاده کند و بطور همزمان نمی توانید استفاده کنید.

وجود هوش مصنوعی بالا تجربه تازه ای از جنگیدن در بازی های PFS را به شما می دهد که شاید نمونه آن در بازی های دیگه دیده نشده باشد. دشمنان شما بسیار سریع و زیرک هستند, از بمب های شما فرار می کنند و در برابر تیرها جاخالی می دهند. از وسایل اطراف خود کمک می گیرندو پشت آنها پناه می گیرند. بهتر است شما در این بازی عکس العمل سریعی از خود نشان دهید چون ممکن است آنها شما را دور زده و غافلگیرتان کنند, از طرفی تاخیر شما در این صحنه ها باعث می شوند آنها درخواست نیروی کمکی کنند, پس بهتر است خیلی سریع عمل کنید. در حین حال پیش نهاد می شوند زیاد به آنها نزدیک نشوید چون شروع به زدن شما می کنند, اما شما هم این امکان را دارید که با حرکات رزمی با آنها مبارزه کنید اما کنترل این حرکات کمی مشکل بنظر می رسد. معمولا اگر در حالت Slow Motion از این حرکات استفاده کنید ضربات کاری ای خواهند بود.

استفاده از قانون فیزیک در این بازی و Effect های مختلف باعث زیبا شدن مراحل جنگ در بازی شده است. ریختن پوکه ها فشنگ به روی زمین, گرد و خاک ناشی از اثابت گلوله به در و دیوار و بمب ها, زیبایی خاصی به این صحنه های نبرد داده است. اما شاید این Effect ها, مخصوصا گرد و خاک ها در برخی مراحل زیادی بنظر برسند و مانع دید شما شوند تنها کاری که باید کنید این است که کمی صبر کنید تا اوضاع بهتر شود و بعد به راه خود ادامه دهید.

با پیشرفت در بازی و مراحل بالاتر ظرفیت جان شما و دیگر امکانات شما افزایش می یابد, شما مجاز هستید تا 10 بسته Health را همراه داشته باشید. خوشبختانه در طول مراحل به اندازه کافی بسته های کمکهای اولیه و دیگر تجهیزات وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید.

در مورد صدا گذاری بازی باید گفت که واقعا فوق العاده کار شده است. می توان گفت اساس بازیهایی با این سبک و جوه مرموز نیازمند موسیقی قوی ای است که بتواند ترس را در همه مراحل به خوبی القا کند. وجود موسیقی آرامی که در طول بازی شنیده می شود ترس عجیبی را القا می کند. وجود صداهای عجیبی که ممکن است در برخی قسمتهای مراحل باعث ترس شوند و همچنین وجود زمزمه های مرموزی که در طول بازی شنیده می شوند باعث می شود شما با احساس عجیبی به راه خود ادامه دهید و هر لحظه انتظار اتفاقی عجیبی را داشته باشید.

بازی دارای گرافیک بالا و تحسین برانگیزی است, طراحی افراد, پوشش ها و حرکات آنها با ظرافت هر چه تمامتر طراحی شده است و به همان اندازه در طراحی جزئیات مختلف در مراحل توجه شده است از جمله دفترهای اداری, موتور خانه ها و بیمارستان که شما مشاهده خواهید کرد که حتی به کوچکترین وسایل مورد استفاده توجه شده است. وجود خونهایی فراوانی که به اطراف ریخته است و رنگ بسیار طبیعی دارند که باید گفت در کمتر بازی دیده شده است خون به این حالت طبیعی باشد, چون یکی از عناصر مهم و موثر در بازی است.

FEAR%204.jpg

در طول بازی وارد توهم هایی می شوید که بقدری برای شما واقعی هستند که تشخیص مرز بین دنیای واقعی و توهم را بسیار مشکل می کنند. برخی از این صحنه ها بطوری ترس را در شما القا می کند که با اینکه می دانید واقعی نیستن اما از ادامه دادن راه امتناع می کنید. نکته جالبی که در این توهم ها وجود دارد این است که صحنه Slow Motion می شوند و باعث می شود شما براحتی نتوانید از شر این توهمها خلاص شوید. در واقع بیشتر این صحنه هایی که در طول بازی می بینید جزئی از داستان بازی هستند, که هرچه بیشتر در بازی پیش بروید به حقایق بیشتری در مورد خود و دیگر افرادی که در توهم ها دیده اید پی خواهید برد.

FEAR%205.jpg

در مراحل آخر بازی هدف شما از بین بردن Fettel و جلوگیری از آزاد شدن Alma است. بعد آشکار شدن یه سری حقایق از طرف Fettel و بعد از اینکه توضیح می دهد در واقع مادر شما و او یکی است, شما به راحتی او را از بین می بردید. اما برای جلوگیری از آزاد شدن Alma خیلی دیر است و دیگر کاری از دست شما بر نمی آید.

FEAR%206.jpg

بعد از اینکه مرکز آزمایشات غیر قانونی را از بین می برید حالا باید راهی پیدا کنید که از این مهلکه و جهنمی که بوجود آمده فرار کنید. در آخرین قسمت های بازی وقتی از ساختمان به داخل خیابان می پرید تنها چیزی که می بینید انفجار عظیمی است که همه چیز را از بین می برد و با سرعت هرچه تمام به طرف شما می آید و شما هیچ راه فراری ندارید و در نهایت شما را به کام خود می کشد. سرانجام اعضای گروه, شما را در میان خرابه ها پیدا می کنند و با هلیکوپتر از منطقه دور می شوید.

F.E.A.R%207.jpg

یکی از نکات جالب و مهم در بازی نحوه ذخیره مراحل است و اگر شما فراموش کنید در مواقعی بازی را ذخیره کنید خود بازی به صورتهای مختلف اینکار را برای شما انجام می دهد.
Quick Save: در این حالت کافیست شما در هرکجای بازی که هستید تنها با زدن دکمه F5 بازی را در قسمت Quick Save ذخیره کنید.
Auto Save: در این حالت بازی شما به صورت خودکار ذخیره می شود و در قسمت Auto Save ذخيره مي شود.
Check Point: در این حالت بازی شما در نقاط مشخصی از مراحل ذخیره می شود, و این امکان را به شما می دهد که اگر بخواهید به طریق دیگری بازی را دوباره شروع کنید, از Check Point قبلی همراه با تاكتيكي جديد بازي را ادامه دهيد.
آخرین حالت Save هم مانند دیگر بازی ها می باشد, در این حالت شما مجاز هستید تا از 10 جای ذخیره بازی استفاده کنید و اگر این 10 جا تمام شوند شما باید بازی خود را روی Save های قبلی ذخیره كنيد, در کل برای بازی نسبتا کوتاه FEAR این 10 جا مناسب بنظر می رسد.

Portre.Ir

Registered User
لایک‌ها
1,348
این Review رو برای سایت بازی سنتر نوشته بودم.

بهتر بازی FPS که تا الان بازی کرده بودم این بازی بوده. مخصوصا به خاطر عناصری که از فیلم The Ring الهام گرفته بود جوه مرموزی به بازی داده بود و هیجان بازی رو چند برابر کرده بود :happy:

SoheilStar

Registered User
لایک‌ها
34
بازیش اصلا جالب نیست همش تکراریه از آدماش بگیر تا مراحلش و رنگ های بکار رفته من تا وسطاش بازی کردم الان هم 1 ماهی میشه ولش کردم اصلا سراغش هم نرفتم.

vbigdeli

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
بازی فوق العاده قشنگی بود و من هنوز با افکت های بازی حال می کنم،در حالی که 3 ماه میشه بازی نکردم.

مثله اینکه یک اکسپنشن جدید داده تازگیا،کسی نصبش کرده؟

vbigdeli

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
به نقل از soheilstar :
بازیش اصلا جالب نیست همش تکراریه از آدماش بگیر تا مراحلش و رنگ های بکار رفته من تا وسطاش بازی کردم الان هم 1 ماهی میشه ولش کردم اصلا سراغش هم نرفتم.

از اون حرفها بودا!!!

این بازی واقعا بازی محشره ایه:D

esfandiyar2002

مدیر بازنشسته
لایک‌ها
7
از دوست عزیزمان برای این نقد زیبا متشکریم..:)
در ضمن خیلی علاقمندم بدانم در چه سطح از امکناتا گرافیکی این بازی را اجرا کردین و در چه سطحی ایده آل هست؟!چون برای اجرای مناسب فکر می کنم نیاز به کارت گرافیک بالایی باید داشته باشه..:rolleyes:

blackbird

Registered User
لایک‌ها
9
معذرت میخوام اینو اینجا میگم من از زمان بازیهای shooting حالا هر مدل حتی قدیمی مثل Duke Nukem3d سرگیجه و حالت تهوع شدید بهم دست میده خیلی شدید چند وقت پیش با fear بازی میکردم دیدم این موردو ندارم تعجب کردم با خودم گفتم که احتمالا بازیهای جدید این مورد رو ندارن بعد یه کم دیدم داره دل از حلقم میرنه بالا :( تا به حال اینجوری نشده بودم 1 ساعتی خوابیدم تا بهتر شدم بعدم سریع پاکش کردم ... دوستان کسی میدونه علت چیه و راهی هست که جلوشو گرفت ؟

AzhyDehAk

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
2
مي بينم كه: :cool:
به نقل از MetallerTeam :
در شروع بازی شما دمويی را می بينيد که همراه با ديگر اعضای گروه ...
هر دم از اون باغ بري مي رسد!:lol:

كسي از دوستان مي دونه قضيه اين دختره كه تا حالا تو چند تا از بازي هاي كامپيوتري و فيلم ها ظاهر شده چيه؟ يعني شخصيت خاصيه؟ يا صرفا زاييده تصورات ناكاتا بوده؟ :eek:

AzhyDehAk

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
2
به نقل از blackbird :
معذرت ميخوام اينو اينجا ميگم من از زمان بازيهای shooting حالا هر مدل حتی قديمی مثل Duke Nukem3d سرگيجه و حالت تهوع شديد بهم دست ميده ؟

اتفاقا يكي از دوست هاي من هم دقيقا همين رو ميگه!!!!:blink: در حالي كه با بازي هاي سوم شخص هيچ مشكلي نداره!!!:eek: شايد به سيستم بينايي يا عصبي مربوط باشه و اينكه در بازيهاي FPS تمام صحنه در برابر شما حركت مي كنه...در حالي كه در بقيه سبك ها فقط كاراكتر بازي جا به جا مي شه!!!!!:hmm:

SoheilStar

Registered User
لایک‌ها
34
به نقل از vbigdeli :
از اون حرفها بودا!!!

این بازی واقعا بازی محشره ایه:D

از کدوم حرفا ؟من اکثر بازی های این سبک را بازی کردم ولی اینو تا وسطاش بیشتر نرفتم و ولش کردم.
مگه تمام مراحلش مثل هم نیست؟
مگه تمام آدماش شبیه هم نیستن؟
مگه تمام مراحلش به نو عی تکرار نمیشه؟ فقط ابعاد هر مرحله و محلش فرق میکنه وگرنه تمامش از لحاظ رنگ و نوع بازی و... یک جوره.
بالا بودن گرافیک یا ایفکت خوب داشتم که دلیل نمیشه.

البته نظر منه و هر کسی هم میتونه نظر خودش را داشته باشه.;)

SoheilStar

Registered User
لایک‌ها
34
به نقل از esfandiyar2002 :
از دوست عزیزمان برای این نقد زیبا متشکریم..:)
در ضمن خیلی علاقمندم بدانم در چه سطح از امکناتا گرافیکی این بازی را اجرا کردین و در چه سطحی ایده آل هست؟!چون برای اجرای مناسب فکر می کنم نیاز به کارت گرافیک بالایی باید داشته باشه..:rolleyes:

اسفندیاری جان با کارت گرافیک GF6600 به بالا اجرا میشه رم یک گیگ و سی پی یو 2.8 به بالا.
البته با GF6600 معمولی از تمام قابلیت های گرافیکی بازی نمیتونی استفاده کنی.:D

shervinrs

Registered User
لایک‌ها
2
جدا بازي جالبي! هم خود بازيش و هم طرز برخورد گيمرها با اون.
ابتدا كه بازي اومد همه از اون دلزده شدن و خيلي ها بعد از انجام چند مرحله پاكش كردن. بعد از يه مدتي دوباره جو انجامش توي فروم هاي (ايراني) بازي افتاد و يه تعداد ديگه هم بازي كردن و عاشق بازي شدن و يه تعداد ديگه هم بازي كردن و به كل متنفر شدن. حتي اگر همين چند پست اينجا رو هم نگاه كنيد متوجه ميشيد كه يكي از بازي تعريف ميكنه و يكي بد ميگه!! البته همين وضعيت رو من در فروم هاي خارجي هم ديدم.
در كل F.E.A.R. بهترين بازي FPS من توي اين چند وقته (از زمان عرضش تا حالا) بوده و اكشن خيلي خوبي داره و بازي كاملا داستان محوري. اينكه ميگيد چرا بايد بازي رو ادامه داد جوابش اينه كه اتفاقات مراحل آخر بازي بسيار جالب و مهم هستند و پايان بازي فوق العاده و استثنايي است (Spoiler: يك انفجار اتمي به صورت زنده جلوتون اتفاق مي افته!).
ضمنا اين بازي نسخه اضافه شونده اي هم خواهد داشت (با نام Extraction Point) كه در پاييز عرضه ميشه و قرار ادامه اي براي داستان بازي باشه. علاوه بر اين، يك نسخه ديگري هم از بازي اعلام شده كه Vivendi Universal ناشر اون نخواهد بود.
ضمنا اين بازي رو يكي از دوستام با كارت 9200 تموم كرد. البته انجام بازي با كيفيت پايين لذتي نخواهد داشت.
ضمنا Monolith (استوديوي سازنده بازي) بازيهاي قديمي و معروف ديگه اي هم در سبك FPS ساخته كه بعضي هاش هنوز قابل تحمل هستند.

AzhyDehAk

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
2
به نقل از soheilstar :
مگه تمام مراحلش مثل هم نيست؟
مگه تمام آدماش شبيه هم نيستن؟
مگه تمام مراحلش به نو عی تکرار نميشه؟ فقط ابعاد هر مرحله و محلش فرق ميکنه وگرنه تمامش از لحاظ رنگ و نوع بازی و... يک جوره.
;)

اين ويژگي ها كه گفتيد مربوط مي شه به تمام بازيهاي FPS. در واقع شما بازي هاي نادري رو مثل Half Life 2 پيدا مي كنيد كه قيافه هيچ دو شخصيتي مثل هم نباشه. معمولا بازي هاي اكشن داستان چندان قوي نداره...كسي بازي اكشن رو به خاطر داستان اجرا نمي كنه...داستان خوب رو بيشتر تو بازي هاي Adventure و RPG و گاهي Strategic مي تونيد پيدا كنيد. البته بازي هاي Action Adventure و RPG Action هم گاهي داستان هاي نسبتا قوي دارن ولي در كل داشتن يك داستان خوب مثل Far Cry تو بازي هاي Action چندان معمول نيست و اكثر بازي هاي مهم Action در واقع اصلا داستاني ندارن.:lol:

mostafa_gm

Registered User
لایک‌ها
438
به نقل از AzhyDehAk :
اين ويژگي ها كه گفتيد مربوط مي شه به تمام بازيهاي FPS. در واقع شما بازي هاي نادري رو مثل Half Life 2 پيدا مي كنيد كه قيافه هيچ دو شخصيتي مثل هم نباشه. معمولا بازي هاي اكشن داستان چندان قوي نداره...كسي بازي اكشن رو به خاطر داستان اجرا نمي كنه...داستان خوب رو بيشتر تو بازي هاي Adventure و RPG و گاهي Strategic مي تونيد پيدا كنيد. البته بازي هاي Action Adventure و RPG Action هم گاهي داستان هاي نسبتا قوي دارن ولي در كل داشتن يك داستان خوب مثل Far Cry تو بازي هاي Action چندان معمول نيست و اكثر بازي هاي مهم Action در واقع اصلا داستاني ندارن.:lol:
البته نميشه گفت كه farcry داستان خيلي جالب و خوبي داشت!

Behzaf

Registered User
لایک‌ها
0
جالبه ،من قبلا اينطوری نبودم ولی بد از اينکه مدت ها FPS بازی نميکردم و بيشتر وارکرافت و بازی های
ماجراجويی بازی ميکردم وقتی خواستم FPS های جديدی مثله HL2 رو بازی کنم پس از يه مدت بازی کردن
بهم احساس تهوع دست ميداد و يه احساس بدی داشتم که فکر ميکردم به خاطر زياد با کامپيوتر کار کردن و
خيرگی به يه نقطه در اين نوع بازی باشه،اينم يه دليل ديگه که بازی های فپس سبک مخربی هستن!!!
باعث ميشن آدم به يه نقطه هدف وسط مونيتور خيره شه و با حرکت سريع فريم ها در اون جا و
با اين تکنولوژی های جديد بلورينگ تصوير و غيره که ديگه هيچی...ولی از اونجايی که عاشق A.I هستم اين بازی
رو حتماً بازی ميکنم تا هوش مصنوعيش رو برّسی کنم:D

AzhyDehAk

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
2
به نقل از mostafa_gm :
البته نميشه گفت كه farcry داستان خيلي جالب و خوبي داشت!

در قياس با بازي هايي مثا Painkiller و Serious Sam و ...گفتم!:lol: :happy:

vbigdeli

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
من که با کارت X1300 256MB va 512MB ram خیلی راحت بازی می کردم.

البته کارت گرافیک اورکلاک شده بود و از 450 پریده بود به 653 و سرعت مموری هم از 400 شده بود 460!!!

ولی کلان بازی قشنگیه.

آقایون کسی از اکسپنشن جدیدش خبری نداره؟

armandesign

Registered User
لایک‌ها
6
اسفندیاری جان با کارت گرافیک GF6600 به بالا اجرا میشه رم یک گیگ و سی پی یو 2.8 به بالا.
البته با GF6600 معمولی از تمام قابلیت های گرافیکی بازی نمیتونی استفاده کنی.

من که با کارت X1300 256MB va 512MB ram خیلی راحت بازی می کردم.

البته کارت گرافیک اورکلاک شده بود و از 450 پریده بود به 653 و سرعت مموری هم از 400 شده بود 460!!!

ولی کلان بازی قشنگیه.

آقایون کسی از اکسپنشن جدیدش خبری نداره؟

به نظر من با nvidia 7800~900 GTX میشه یه بازی خوب داشت چون بهیچ وجه حتی با Radeon X1300 هم نمیشه از
تمام امکانات و کیفیت استاندارد بالا و مناسب استفاده کرد ! مگر اینکه به تکستچر و فیلترینگ مصنوعی راضی باشید !

ضمنآ من پیشنهاد میکنم از رم بالای 1 گیگ استفاده کنید تا فریم کمتری هنگام رندر از دست دهید البته به CPU و HDD
شما هم بستگی داره ولی این کار به صرفه تره ....

F.E.A.R. v1.05 Patch :
http://www.gamespot.com/pc/action/fear/download.html?sid=6151818

vbigdeli

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
به نقل از armandesign :
به نظر من با nvidia 7800~900 GTX میشه یه بازی خوب داشت چون بهیچ وجه حتی با Radeon X1300 هم نمیشه از
تمام امکانات و کیفیت استاندارد بالا و مناسب استفاده کرد ! مگر اینکه به تکستچر و فیلترینگ مصنوعی راضی باشید !

ضمنآ من پیشنهاد میکنم از رم بالای 1 گیگ استفاده کنید تا فریم کمتری هنگام رندر از دست دهید البته به CPU و HDD
شما هم بستگی داره ولی این کار به صرفه تره ....

F.E.A.R. v1.05 Patch :
http://www.gamespot.com/pc/action/fear/download.html?sid=6151818

آقا من گفتم اکسپنشن نه patch.

armandesign

Registered User
لایک‌ها
6
من patch رو واسه قسمت F.E.A.R و اونایی که Multiplayer بازی میکنن گذاشتم
Expansion کجا Patch کجا ...

اون quote هم با مال یکی دیگه بود که جوابشم دادم و فقط مریوط به کارت گرافیک بود ...

بالا