¡¡¡رییس سازمان ملی استاندارد ایران اخیرا در اظهارات خود بر ضرورت رعایت استانداردهای 52 گانه برای ورود خودروهای وارداتی تأکید کرده است به گونه ای که شاید حتی خودرویی مانند بنز که مورد تأیید استانداردهای جهانی هم باشد، اجازه ورود به کشور را پیدا نکند.سوال ما از مسئولان این سازمان آن است که چرا این دغدغه به هنگام ورود پراید به ایران وجود نداشت؟
به گزارش جام جم آنلاین، اظهارات مقامات و کارشناسان گویای آن است که خودروهایی که در ایران شروع به کار می کنند؛ حداقل 5 سال در سطح اروپا یا آمریکا در حال تردد بوده اند و جزء مدل های قدیمی و چه بسا از رده خارج شده در آن کشورها محسوب می شوند.به گونه ای که پژوی 405 فرانسه نزدیک به 30 سال است در اروپا تولید نمی شود اما در ایران هنوز پیش فروش می شود.
خودروسازان کشورمان که البته به تعبیر بسیاری از مردم و کارشناسان، نام آنان را باید "مونتاژکار" گذاشت تا خودروساز، عادت به تغییر نام و برند خودروهای وارداتی دارند به همین دلیل این روزها اگر از اکثر ایرانی ها پرسیده شود که "مزدا 121" نام کدام ماشین است و در حال حاضر این خودرو در چه وضعیتی قرار دارد، شاید تعداد اندکی بتوانند به خاطر بیاورند که مزدا 121 همان " پراید پفکی " خودمان است که هر سال ظاهرا خانواده های ایرانی را داغدار می کند.
سالهای اولیه حضور پراید در شهرهای ایران، اگر کسی به دنبال خرید پراید بود، مردم به یکدیگر توصیه می کردند که پراید کره ای را به خاطر کیفیت آن، خریداری کنند.در حالی که پراید کره ای نبود بلکه این خودرو اولین بار در کارخانه مزدا در ژاپن متولد شده است و در طول زمان، ارتباط کاری میان مزدا و شرکت فورد آمریکایی موجب شد تا پراید با هدف پاسخگویی به نیاز دانشجویان دهه 80 با نام فورد فستیوا وارد آمریکای شمالی شود.
با وجود استقبال زیاد مردم استرالیا و کشورهای مذکور از فورد فستیوا ( مزدا 121 ) اما سازمان ایمنی بزرگراه های آمریکا تولید این خودرو را به دلیل آن که ناامن ترین وسیله نقلیه در این کشور بود، متوقف کرد.
بعد از ژاپنی ها و آمریکایی ها، این بار نوبت کره ای ها شد. کمپانی کیاموتورز کره جنوبی از سال 1987 تا سال 2000 به مدت 13 سال مزدا 121 را تولید کرد و در سال 2001 خط تولید آن را به سایپا واگذار کرد. سایپا نیز در اولین گام های خود نام این خودروی ناامن را به "پراید" تغییر داد.
اظهارات اخیر نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در گفت و گو با ایلنا درباره خودروهای وارداتی قابل تعمق است.وی تأکید کرده است "خودروهای وارداتی بر اساس استانداردهای 52 گانه پایش کیفیت خودرو بررسی میشوند. ممکن است حتی برخی از خودروهای کلاس بالا همچون بنز که دارای استانداردهای جهانی هستند به تایید استاندارد ایران نرسند."
با چنین اوصافی مشخص نیست که مسئولان سازمان استاندارد به چه دلیل نسبت به ورود خط تولید خوردویی که قبلا امتحان ناامنی خود را در کشورهای مختلف دنیا پس داده بود، چشم پوشی کردند.
نکته قابل توجه آن که ، شرکت کره ای که لیسانس پراید را به سایپا واگذار کرده هنوز از این راه سالانه میلیون های دلار پول بابت خدمات مهندسی دریافت می کند.
آخرین مدل پراید در ایران و کره
پراید در حالی وارد ایران شد که ظاهرا در آن برخی ناامنی ها بوده است. همزمان با افزایش آمار کشته شدگان، این شرکت سعی کرد با ایجاد تغییرات جزئی آن را با مدل های به اصطلاح ایمن تر و البته قطعات چینی با نام های؛ نسیم (پراید هاچ بک)، صبا (پراید سدان) و سایپا ۱۳۲ و سایپا ۱۳۱ و سایپا ۱۱۱ و سایپا ۱۴۱ و وانت پراید مدل های تولیدی سایپا وارد ناوگان حمل و نقل کند.
در صورتی که پراید ورودی سال 2001 با پراید سال 2015 در ایران تغییر قابل توجهی نداشته است اما شرکت کیاموتورز کره در سال 2012 پراید را با طراحی جدید مطابق به تغییرات روز به بازار ارائه کرد که مشاهده و مقایسه آن با پرایدهای تولیدی داخل کشور، جز تأسف و افسوس حاصلی برای ما ندارد.
سایپا و مسوولین آن عنوان می کنند که تعداد دستگاه پراید در کشور آنقدر بالاست که به جرات می توان گفت نه تنها تصادف آن نسبت به ماشین های دیگر زیاد نیست بلکه نسبت به تعداد، بسیار پائین نیز هست.
تعجب داشت ؟
انتقلاب مجدد تا زمانی ک حکومت تمایلی ب اصلاح نداره و ب کار خودش ادامه میدهیه راه حل بفرمایید که چیکار کنن مردم
هی چیزی نخرن و از هیچ چیز دولت استفاده نکنن یا دوباره انتقلاب کنن؟
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
تا موقعی که خود مردم نخوان اتفاقی نمیفتهانتقلاب مجدد تا زمانی ک حکومت تمایلی ب اصلاح نداره و ب کار خودش ادامه میده
شک نکن با این وضع پیش بریم کارمون وخیم تر هم میشه
بعد و سی و چند سال دیگه اون وعده وعیدای دروغین مردم دیدن چیزی قرار بود درست بشه میشد
یادمون باشه هر چیزی قیمتی داره و اصلاح ایران هم ب قیمت خون ی عده تموم میشه و بس
دولت چند میلیون رای اورده؟تا موقعی که خود مردم نخوان اتفاقی نمیفته
تا موقعی که یه سریا جیبشون پر میشه میرن خیابون مرگ بر فلانی میگن ....
و تا موقعی که کسایی مثل همین دکتر خودمون از دولت دفاع کنه ماها نمیتونیم کاری کنیم
از ماست که بر ماست ...
اه بسته دیگه تا کی بی منظقیاتو میخوای ادامه بدی ؟دولت چند میلیون رای اورده؟
اونها هم گناه کارند
از این دولت دفاع نکینم...از بعدی دفاع کنیم....برای بعدی هم حرف در میاریم
انگار که همه چیز تقصیر دولت کنونی هست
بفرمایید با جمهوری اسلامی مشکل دارید.....بفرمایید انقلابتون رو شروع کنید ما هم پشت سرتون میایم
حرف شما وقتی درسته که از همه چیز حکومت دست بکشید،فعالیت سیاسی هم داشته باشین،اونموقع ما شما رو باور میکنیم و بفرمایید ما رو در حمایت از دولت محکوم کنید؛نه اینکه خودتان از خدمات دولتی(ادارات،بیمارستان،امور شهری و ...) بهره ببرید و فقط چیز هایی که بضررتان هست رو نشان بدین و بدون یک قدم ورداشتن یگین مقصر این وضع حمایت کنندگان از دولت هستند
خوب دیگه....همین که تهمت میزنید منطقتون معلوم میشه....اه بسته دیگه تا کی بی منظقیاتو میخوای ادامه بدی ؟
جیگر من از همه خدمات استفاده میکنم چون وظیفه دولت اینه رفاه و آسایش رو برای ملتش فراهم کنه
چون برای مثال از همون فروش نفت سهم من خیلی بالاتر از اون یارانه ای هست که ماهی میده تا دهن ملتو ببنده
چون وقتی میگی دولت یعنی یه سریا که وظیفشون اینه برن همه کار کنن تا مردم در آسایش زندگی کنن
نه اینکه هر ماه چندین هزار اختلاس
گرانی و تورم و دزدی و کالای بی کیفیت و هزاران مورد دیگه
تو هم به جان عزیزترین کسم قسم جیبت داره پر میشه که همش داری دفاع میکنی
کی حرف از انقلاب زد آخه ؟ !!!
همش داری بحث رو میکشی به یه سمتی که واقعیات رو پنهون کنی
عزیزم انقلاب نمیخوایم همین یه بارش رو 37 ساله داریم تاوان پس میدیم
همینا که هستن نمیگیم نخورید دزدین کنید حداقل میخورید یه کمم به مردم برسید
شما هم جان مادرت ولمون کن دیگه معلومه دستمالی پس حرف نزن![]()
داداش تو کلا منو حلال نکن باشه ؟ به جون مادرم تو هم حلال کنی من خودم قبول نمیکنم :|خوب دیگه....همین که تهمت میزنید منطقتون معلوم میشه....
اون کسایی که میلیونی هر ۴ سال میرن رای میدن هم انگار جیبشون پر میشه....
از نظر شما کسی که حمایت کنه یعنی داره میخوره....متاسفانه واقعیت جامعه رو نمیبینید......
این منطقتون رو اصلاح کنید........
کسی که مخالف شما نظر داره،دشمن شما و رانت خوار منفعت طلب نیست،تفاوت عقاید وجود داره که باید به رسمیت شناخته بشه
مبارزه با رانت خواری هم با محکوم کردن شهروندان عادی به رانت خواری و جیره بگیری حل نمیشه
باز هم میگم...دارین تهمت میزنین،تا دلیل ارائه نفرمایید من حلالتون نمیکنم
تو کل پیامم فقط همونو دیدی ؟خوب دیگه،وقتی خیلی راحت میگین ۹۹ درصد مردم رای باطل میدن....معلوم هست منطقتون چطور هست
صرفا فکر میکنین همه کار شما رو میکن و کسی که که حمایت میکنه پس حتما باید جیبش پر بشه،وگرنه باطل میداده دیگه
هموطن،تونستی ثابت کنی،من هرچی که بقول شما گیرم میاد رو دودستی تقدیمت میکنم،اما نتونستی بدون که گناهکاری و باید این دنیا یا اون دنیا جوابشو بدی
باز هم تهمت.....خوب عزیز،با تهمت زدنات که چیزی درست نمیشه......والا،انگار من اگه زمین خوار و رانت خوار باشم میام تو نت دفاع کنم،که چی بشه؟تو کل پیامم فقط همونو دیدی ؟
خیلی جالبه تو تمام پیامای من اونایی که جواب نداری براشونو کلا ندیده میگیری
در ضمن عمو جون تو منو حلااااااااااااااااال نکن
یعنی اون جهنمی که میخوام برم بیرتر از این ابرانه الانمه ؟ !
هه الانم تو جهنمیم عزیزم خودتو نگاه نکن میخوری جیبت پر میشه
راستی داداش جون من به منم یاد بده یا ببر تو دمو دستگاه خودتون بخدا قسم منم پایه ام همه جوره از زمین خواری و اختلاس بگیر تا همین مثل تو برم اینور اونور حمایت کنم
زیادم نمیخواما در حد ماهی 3 تومنم راضی ام عوضش یه کاری میکنم کل ملت بیان سمت شما
جان من اگه میتونی یه کاری هم واس ما کن
دوست عزیز،مشکل اینجاست که ایشون داره به من تهمت جیره گرفتن و رانت خواری و زمین خواری و حرام سفره گی میزنهانصافا حال میکنم ی عده دارن میخورن پولارو منتقل میکنن ب حسابای خارجیشون یا لبنان و غیره اباد میکنن ما اینجا نشستیم سر دولت هایی ک خودمون هم میدونیم از پیش. تعیبن شده هست بحث میکنیم
نمیخوام سیاسی کنم ولی مملکت دست رهبره کشور اسلامیه کسی هم ک میاد مثلا میشه رییس جمهور مورد تایید همون طایفه دور برشه
دیگ انتظار درست شدن ی چیز بچگانست
هر وقت یکی اومد ب انتخاب دقیقا خود مردم ک هدف کمک ب کشور باشه نه اسلام + داشتن قدرت اون موقع قبول میکنم جای درست شدن داریم!! نه اینکه ملت از روی مجبوری برای بدبخت نشدنشون ب ی اخوند رای بدن!!!
حرفات هزارتا لایک داشت ...انصافا حال میکنم ی عده دارن میخورن پولارو منتقل میکنن ب حسابای خارجیشون یا لبنان و غیره اباد میکنن ما اینجا نشستیم سر دولت هایی ک خودمون هم میدونیم از پیش. تعیبن شده هست بحث میکنیم
نمیخوام سیاسی کنم ولی مملکت دست رهبره کشور اسلامیه کسی هم ک میاد مثلا میشه رییس جمهور مورد تایید همون طایفه دور برشه
دیگ انتظار درست شدن ی چیز غیر عقلانی است
هر وقت یکی اومد ب انتخاب دقیقا خود مردم ک هدف کمک ب کشور باشه نه اسلام + داشتن قدرت اون موقع قبول میکنم جای درست شدن داریم!! نه اینکه ملت از روی مجبوری برای بدبخت نشدنشون ب ی اخوند رای بدن!!!
پست آرش رو خوب خوندی ؟باز هم تهمت.....خوب عزیز،با تهمت زدنات که چیزی درست نمیشه......والا،انگار من اگه زمین خوار و رانت خوار باشم میام تو نت دفاع کنم،که چی بشه؟
میبینی منطقت در چه حدی هست
هرکس مثل من مخالف نیست،حتما رانت خوار و حرام خواره
دوست عزیز،مشکل اینجاست که ایشون داره به من تهمت جیره گرفتن و رانت خواری و زمین خواری و حرام سفره گی میزنه
همونقدرم گفته اش صحیح هست که میفرمایند ۹۹ درصد مردم میرن انتخابات رای باطل میدن
تازه عرضه اش در حرکت اینقدر هست که از ترسش میره مهر شناسنامه بگیره....بابا،خود منم تو هر انتخاباتی شرکت نکردم،باورم نداره میتونه اینبار عکس شناسنامه هم بزارم براش
پست آرش رو خوب خوندی ؟
تو اصلا بگو 100% ملت میرن رای میدن اما آخر همونی که آرش گفت انتخاب میکنه
در ضمن آره تو مملکتی که وقتی میرم جایی کار کنم به جای اینکه بگه چی بلدی چقدر عرضه داری سریع میگه کارت پایان خدمت و شناسنامه
میدی بهش سریع میره آخر شناسنامرو نگاه میکنه میگه شرمنده نمیتونیم شمارو استخدام کنیم
آره عزیزم وقتی با ریش گذاشتن و تسبیه گرفتن تو دستت بهت ویلا میدن تو کلاردشت 5000 متر رو به دریا مجبوری بری مهر بزنی تو شناسنامت تا از گشنگی و بیکاری نمیری![]()
راستی خدابیامرز بابا بزرگم یه حرف خوبی میزد میگفقت با کسایی ( مثل تو ) که دردنکشیدن و درک نمیکنن بحث نکن چون تو هرچی بگی اون هیچی نمیفهمهباز هم تهمت.....خوب عزیز،با تهمت زدنات که چیزی درست نمیشه......والا،انگار من اگه زمین خوار و رانت خوار باشم میام تو نت دفاع کنم،که چی بشه؟
میبینی منطقت در چه حدی هست
هرکس مثل من مخالف نیست،حتما رانت خوار و حرام خواره
دوست عزیز،مشکل اینجاست که ایشون داره به من تهمت جیره گرفتن و رانت خواری و زمین خواری و حرام سفره گی میزنه
همونقدرم گفته اش صحیح هست که میفرمایند ۹۹ درصد مردم میرن انتخابات رای باطل میدن
تازه عرضه اش در حرکت اینقدر هست که از ترسش میره مهر شناسنامه بگیره....بابا،خود منم تو هر انتخاباتی شرکت نکردم،باورم نداره میتونه اینبار عکس شناسنامه هم بزارم براش
دارم قسم میخورم تا بستن قرارداد تو قسمت رنگ کاری سایپا رفتیم اما وقتی دید مهر نداره گفت فردا به ما گیر میدن شرمنده برین جای دیگه دست ما نیست میدونید که از بالا دستور میادبنده خدا،من رفتم حراست دانشگاه،شناسنامه هم دادم،هیچی نگفت......مساله چیزیه که تو ذهنت جا گرفته،اما با واقعیت غالب تفاوت داره
خوب وقتی فکر میکنی مردم یا مخالفن و کمپینی،یا حامی و مواجیب بگیر،بهتر از اینم نمیشه
داداش اینارو ول کنSent from my HTC One M9 using Tapatalk