• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

مصرف سوخت ماشین با شیشه پایین 20% بیشتره، کولر روشن 10%. خسته نباشی دلاور

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,507
ربطی به سرعت نداره مهم دور موتوره o_O

miladsharifitedi

Registered User
لایک‌ها
1,656
چی میگی؟ اینجا یه ملت اینطورین.. حتی ماشین اروندی ها :|
لامصب ماشینت همون اروندیش 4 برابر قیمت ماشین منه کولرتو بزن.. :general208:
اولین باره می شنوم یه خاطر باتری. الان یهونه رو کردن باتری؟
گیریم باتری مستهلک بشه. مگه قراره دست نخورده بمونه؟ لاستیک مسهلک میشه اینم مثل لاستیک و...

عادات مشابه زیاد هست
مغازه می بینم تاریک مثل بازداشتگاه هست، یا پریز برق شکسته، دست کسی بهش بخوره برق گرفتتش، مگه یه لامپ یا پریز چقدر خرج داره؟ برای صاحب مغازه هم باشه.

چند هفته پیش از شهر دیگه می خواستیم با مینی بوس بیایم شهر خودمون. کرایه مینی بوس بنز _زمان جنگ جهانی دوم) 4 تومنه، میدل باس 5 تومن، وسط ظهر سوار میدل باس بودیم کولر رو هم روشن کرده بود، یه خانمه گفت کرایه مینی یوس 4 تومنه به خاطر 1000 تومن می خواست بره سوار مینی بوس شه ...
حرفی ندارم بگم آدم لال میشه
خوب یکی نیست بگه آدم خر نفهم بی شعور اون پولی که مثلا میخوای با روشن کردن کولر و مصرف بنزین نره خوب میخوای برای زندگیت بزاری دیگه درسته؟
واس رفاهت و بهتر زندگی کردن ؟
خوب پس یعنی چی که تو گرما خودتو عذاب میدی
اینا با هم نمیخونه !

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
وقتی سرعت کمه دور موتور پایینه > قدرت موتور کمه. اینطور نیست؟
اون بالای 66 کیلومتر هم فکر کنم به صرفه تر بودن روشن بودن کولر نسبت به باز کردن شیشه هست ...

Last edited:

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,507
وقتی سرعت کمه دور موتور پایینه > قدرت موتور کمه. اینطور نیست؟
اون بالای 66 کیلومتر هم فکر کنم به صرفه تر بودن روشن بودن کولر نسبت به باز کردن شیشه هست ...
دور موتور که موقع حرکت همیشه طرفای 3 هست که مناسبه بنظرم..

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,853
با تشکر از کارشناس های محترم، به نظر بنده ی حقیر بعضی از دوستانی که کولر روشن نمیکنن دلیلش اصلا مصرف بنزین نیست و دلایل فنی دیگه ای میتونه داشته باشه، مثل بالا رفتن آمپر ماشین، بی جون شدن ماشین ( لش شدن ) و کم آوردن توی سربالایی ها که ماشین باید جوون بکنه تا بتونه بره بالا...

از یه پراید درب و داغون که راننده تاکسی با کلی بدبختی و قرض خریده تا خرج زن و بچش رو بده انتظار نداشته باش واسه 5 هزار تومن کرایه تاکسی یه خرج 100-200 هزارتومنی متقبل بشه... اگه گرمت میشه با ماشین خودت برو، یا با مترو برو، یا اسنپ بگیر قبلش هماهنگ کن که حتما باید کولر بزنی، اگه گفت نه کنسل کن، ولی راننده ی تاکسی شهری ملزم به روشن کردن کولر نیست.
اصلا کولر برای موتورهایی با حجم پایین 2000 سی سی واقعا فشار به موتور میاره
حالا ماشینهای جدید به واسطه تکنولوژی بالاتر قدرت بیشتری تولید میکنن اما مثلا پراید موتورش مال 40 سال پیشه نیروی کمی تولید میکنه حجم موتور پایین بازده پایین خب این کولر بزنه پر مسافرم باشه بعضا سربالایی هم بره چیزی براش نمیمونه :D
کولر زدن برا ماشینی مثل پراید با 5 نفر مسافر نه فقط مصرف بنزینو نصف شدن عمر باتری فشار زیاد به انجین رو داره حتی به راحتی باعث بالا رفتن دما و واشر سرسیلندر سوزوندن میشه
اگه اشتباه نکنم نوشته بود مقاومت باد تو بالای 120 کیلومتر 4 برایر میشه بیشتر مصرف سوخت هم بیشتر میشه
64 کیلومتر برای قدرت موتور بود ، نه باز بودن شیشه و مقاومت باد ....نوشته بودم، تو سرعت پایین قدرت موتور کمه، کولر روشن بشه فشار بیشتری به موتور وارد میشه... این باعث بالا رفتن مصرف سوخت میشه. مثل همون باز بودن شیشه و بالا رفتن مقاومت باد و فشار اومدن بیشتر به موتور و در نتیجه مصرف سوخت بیشتر
ولی به نظرم باز روشن کردن کولر تو سرعت پایین هم یه صرفه تره. به خاطر یکم هزینه، آدم خودش رو عذاب بده برای چی.
داداش قدرت موتور هیچ ربطی به سرعت نداره شما با سرعت 20 کیلومتر هم که بری قدرت موتور به نسبت دور موتور نیروی تورگ و نیروی گشتاور و قدرت اسب بخار محاسبه میشه با این تفاوت که تو سرعت بالاتر تازه قدرت موتور به واسطه مقاومت هوا کاهش هم پیدا میکنه
شما بهترین قدرت موتور رو حتی تو دنده 1 یا دنده عقب هم میتونی داشته باشی

ربطی به سرعت نداره مهم دور موتوره o_O
تایید میشه:general601:

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
داداش قدرت موتور هیچ ربطی به سرعت نداره شما با سرعت 20 کیلومتر هم که بری قدرت موتور به نسبت دور موتور نیروی تورگ و نیروی گشتاور و قدرت اسب بخار محاسبه میشه با این تفاوت که تو سرعت بالاتر تازه قدرت موتور به واسطه مقاومت هوا کاهش هم پیدا میکنه
شما بهترین قدرت موتور رو حتی تو دنده 1 یا دنده عقب هم میتونی داشته باشی
وقتی ماشین با سرعت 80KM/H داره میره، موتور همون قدرتی رو داره که با سرعت 20 میره؟ مثلا وقتی ماشین با سرعت 20 کیلومتر میره موتور 100 اسب قدرت داره وقتی هم با سرعت 120 میره 100 اسب؟

Benchmarker

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
31,853
وقتی ماشین با سرعت 80KM/H داره میره، موتور همون قدرتی رو داره که با سرعت 20 میره؟ مثلا وقتی ماشین با سرعت 20 کیلومتر میره موتور 100 اسب قدرت داره وقتی هم با سرعت 120 میره 100 اسب؟
بله

مثال وقتی میگن حداکثر قدرت اسب بخار پراید 63 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه هست یعنی این قدرت رو در 5000 دور بدست میاره در واقع ملاک قدرت موتور در دور موتور هست نه سرعت حرکت ماشین
این 63 قدرت اسب بخار رو تو دور 5 هزارتا بدست میاره خواه ماشین دنده 1 باشه 2 باشه 3 باشه یا 4 و گفتم که اتفاقا تو سرعت کمتر بواسطه نبود مقاومت هوا قدرت ماشین میتونه بهتر و بهینه تر به سرعت تبدیل بشه

sisaco

Registered User
لایک‌ها
839
ماه پیش رفتم من مسافرت . واقعا هر جا میرفتیم هوا اتیش بود ظهرا . اشناهای خودمون لامصبا کولر نمیزدن . داشتیم میمردیم از گرما. یکیمون بچه داشت ، بچه داشت هلاک میشد. اینقدر گریه کرد که این کولرو زد. گفت والا من به خاطر بچه دارم میزنم و
رنه هوا برا خودم خوبه ! اینقدر عصبی شدم که ... لعنتیا خوزستان 60 درجس ماشینا کولرشون خاموش نیست. خود تاکسی ها دربستی که میگیرید یا بین شهریا. والا کرایشونم ارزون تره شهرا بالاس ! حالا هفته پیش اینا اومدن خوزستان. من تا 12 ظهر برا اینا کولر نزدم. هی میگفتن سوختیم. گفتم نه هوا هنوز نشده اونی که ظهرای اونجا و شب کولر آبی میزدید واسمون میمردیم از گرما. عصرم ساعت 5 کولرو خاموش کردم. باز گفتن پختیم. گفتم بالاخره ما عادت داریم به این هوا. اقا هیچی شبش رفتن خونه یک اشنای دیگه ای. گفتم خوبتون بشه !

peyman1one

Registered User
لایک‌ها
562
چس خوری یکی از ویژگی های بارزش ایرانی هاس
نمونش :‌
نکندن نایلون صندلی ماشین و نایلون افتابگیر تا ۱ سال
نکندن برچسب روی تلویزیون یا مونیتور کامپیوتر یا گوشی موبایل
انداختن روکش صندلی روی ماشین برای اینکه صندلی هاش برای صاحب بعدی ماشین نو بمونه !
الانم که مد شده بدنه ماشین رو کاور ضد خش میکشن کلی هم هزینه میکنن
خوردن ساندویچ ۲ نونه برای اینکه سیر بشن و یا خوردن غذای برنجی با نون ! دیدم طرف قرمه سبزی با برنج رو میزاره لای بربری میخوره :general304:

mamad_j_k

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,222
یه تحقیقات انجام دادن رانندگی با سرعت 88 کیلومتر در ساعت ، اگه پنجره پایین باشه مصرف سوحت 20 درصد افزایش پیدا می کنه ، کولر روشن باشه 10 درصد.
اشتباهه. این خیلی به درگ فورس و فرم ایرودینامیکی خودرو بستگی داره و نمیتونه در مورد همه مدلها درست باشه. در اغلب موارد برعکسه

mamad_j_k

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,222
ماه پیش رفتم من مسافرت . واقعا هر جا میرفتیم هوا اتیش بود ظهرا . اشناهای خودمون لامصبا کولر نمیزدن . داشتیم میمردیم از گرما. یکیمون بچه داشت ، بچه داشت هلاک میشد. اینقدر گریه کرد که این کولرو زد. گفت والا من به خاطر بچه دارم میزنم و
رنه هوا برا خودم خوبه ! اینقدر عصبی شدم که ... لعنتیا خوزستان 60 درجس ماشینا کولرشون خاموش نیست. خود تاکسی ها دربستی که میگیرید یا بین شهریا. والا کرایشونم ارزون تره شهرا بالاس ! حالا هفته پیش اینا اومدن خوزستان. من تا 12 ظهر برا اینا کولر نزدم. هی میگفتن سوختیم. گفتم نه هوا هنوز نشده اونی که ظهرای اونجا و شب کولر آبی میزدید واسمون میمردیم از گرما. عصرم ساعت 5 کولرو خاموش کردم. باز گفتن پختیم. گفتم بالاخره ما عادت داریم به این هوا. اقا هیچی شبش رفتن خونه یک اشنای دیگه ای. گفتم خوبتون بشه !
:general304::general304:

mamad_j_k

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
2,222
من همیشه کولر ماشینم روشنه حتی اگر مصرفش دو برابر هم بشه مهم نیست چون خیلی گرمایی هستم حس کباب شدن میکنم تو تابستون. یه دلیل دیگه که کولر روشن میکنم اینه که شیشه ها بالا باشه صدای مردم نکبت و شهر را نشنوم که حال تهوع بهم میدن o_O

peyman5534

Registered User
لایک‌ها
2,413
سلام به همه مهندسین

sisaco

Registered User
لایک‌ها
839
اقا من یک چیزی رو نفهمیدم. ماشین مدل 85 داره طرف بعد پد ضربه گیر زده رو دراش . اخه چلقوز این چیه

tiyam 01

Registered User
لایک‌ها
7,731
بله

مثال وقتی میگن حداکثر قدرت اسب بخار پراید 63 اسب بخار در 5000 دور در دقیقه هست یعنی این قدرت رو در 5000 دور بدست میاره در واقع ملاک قدرت موتور در دور موتور هست نه سرعت حرکت ماشین
این 63 قدرت اسب بخار رو تو دور 5 هزارتا بدست میاره خواه ماشین دنده 1 باشه 2 باشه 3 باشه یا 4 و گفتم که اتفاقا تو سرعت کمتر بواسطه نبود مقاومت هوا قدرت ماشین میتونه بهتر و بهینه تر به سرعت تبدیل بشه
زمان تعویض دنده ها را نسبت به سرعت خودرو
  • از 0تا 25کیلومتر در ساعت دنده 1
  • از 25 کیلومتر تا50کیلومتر در ساعت دنده 2
  • از 50 کیلومتر تا 75کیلومتر در ساعت دنده 3
  • از 75 کیلومتر تا105 کیلومتر در ساعت دنده 4
  • از 105 کیلومتر به بالا دنده 5
ساده اس ... وقتی دور موتور میره رو 3000 تا 4000 دنده عوض میشه، پس وقتی دنده روی 1 یا 2 یا 3 هست دور موتور زیر 4000 هست > قدرت موتور کمتره. خودتم میگی وقتی دور موتور رو 5000 هست حداکثر قدرت رو بدست میاره
کسی با سرعت 20 و دنده 5 و دور موتور 5000 رانندگی نمیکنه.

اشتباهه. این خیلی به درگ فورس و فرم ایرودینامیکی خودرو بستگی داره و نمیتونه در مورد همه مدلها درست باشه. در اغلب موارد برعکسه
بله، ماشینی که ایرودینامیک خوبی نداشته باشه مقاومت باد بیشتره > مصرف سوخت بیشتره، تو suv وقتی شیشه باز بشه اون درصد کمتره، تو سدان بیشتره

007saeed

کاربر فعال کسب درآمد از اینترنت
کاربر فعال
لایک‌ها
3,202
حالا راننده تاکسی ها هیچی
مردم عادی هم رد دادن واقعا، خب مرد مومن ماشین برای چی خریدی؟ برای آسایش دیگه
خریدی که خانواده و خودت راحت باشین و اینور اونور برید دیگه، خب روشن کن اون کولر رو کیف کن فوقش روزی 2 هزار تومن بیشتر میدی دیگه، ماهی میشه 60 تومن
واقعا می ارزه یک ماه سختی بکشی تازه به خاطر عرق کردن و گرما باید هی بستنی و آب معدنی و ... بخوری و بیشتر از اون 60 تومن هزینه کردی و یک ماه هم بیچارگی کشیدی

roya7

کاربر قدیمی پرشین تولز
کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
3,504
بعضي راننده ها هستند كه واسه خودشون به تنهايي كولر روشن مي كنند ولي تا مسافر دارند محاله كولر روشن كنند. :eek:

GamesWorld

کاربر فعال ارزهای دیجیتال
فروشنده معتبر
لایک‌ها
6,715
++ گفتن بهتره سرعت بالای 64 کیلومتر کولر روشن بشه،
اتفاقا همین یکی دو هفته پیش تلویزیون داشت یه گزارش در مورد همین نشون میداد و اونجا از یه مکانیک که مثلا کارشناس بود سوال پرسید و اون مکانیک مثلا کارشناس گفت که باید در سرعت پایین کولر رو روشن کرد !!
یه چیزایی مثل پیستون رو نشون داد و گفت در صورتیکه در سرعت بالا اقدام به روشن کردن کولر کنید این پیستون ها کج میشن و به ماشین آسیب میرسونه
حالا اون پیستونهایی که نشون داد مال چی و کجا بود رو نمیدونم

nima_00989166

کاربر فعال پرشین تولز
کاربر فعال
لایک‌ها
16,507
اتفاقا همین یکی دو هفته پیش تلویزیون داشت یه گزارش در مورد همین نشون میداد و اونجا از یه مکانیک که مثلا کارشناس بود سوال پرسید و اون مکانیک مثلا کارشناس گفت که باید در سرعت پایین کولر رو روشن کرد !!
یه چیزایی مثل پیستون رو نشون داد و گفت در صورتیکه در سرعت بالا (دنده سبک) اقدام به روشن کردن کولر کنید این پیستون ها کج میشن و به ماشین آسیب میرسونه
حالا اون پیستونهایی که نشون داد مال چی و کجا بود رو نمیدونم
اصطلاحا میگن پیستون آب میکنه..
اون مال زمانیه که در سرعت بالا (دنده سبک) تو دنده کولرو بزنی..
کلا کولر روشن کردن تو دنده خوب تیست..دیگه چه برسه تو سرعت بالا که با دنده سبک تر هستی و زور جاده و آسفالت بر موتور غلبه بیشتری داره..

اصلا روشن کردن کولر ربطی به سرعت نداره..فقط باید اون لحظه کلاجو بگیری و در حین رانندگی دور موتورت زیر 3 نیاد..

بالا