اوضاع بازار سرمایه ظاهرا خوب هست ولی من کمی نگرانی دارم . ممکن همون اتفاقی که در بازار پایه افتاد اینبار در بازار اصلی بیفته . البته با شدت کمتر . بازار بنظر من در حدود ارزش ذاتی خودش هست و شاید کمی هم بالاتر . ولی فشار نقدینگی تازه اجازه اصلاح رو نمیده . مردم بی مهابا سهام شرکتهای خیلی معمولی که نهایتا میشه انتظار یک رشد عادی ازشون داشت رو با قیمتهای عجیب و غریب ( بعضا بالای 10000 تومان میخرن ) پی بر ای های عجیب بالای 100 و 300 و ... هم داره زیاد میشه . خلاصه بنظر من بجز معدودی از شرکتهای مخصوصا صادراتیها ، بقیه انتظارات خریدارانشون رو برآورده نمیکنند . لینک زیر میزان ورود و خروج پولهای حقیقیها را در یک ماه و چند روز پیش نشون میده .
ورود ٢،٧٨٠ میلیارد تومان پول خرد جدید تنها در ٩ روز معاملاتی...
bourse24.ir
بنظر من بهتره هر سهمی که میخواهید بخرید رو از نظر بنیادی بررسی کنید ( الان هم که گزارشات 9 ماهه اومده و راحت میتونید بررسی کنید ) که اوضاعش خوب باشه . تا اگر بازار یکوقت رفت تو روند نزولی حداقل خیالتون راحت تر باشه که سهم قوی خریدید .
از بین ریسکهای سیستماتیک بنظرم خطر جنگ تقریبا برطرف شده و تحریم هم دیگه ریسک به حساب نمیاد و هر چی بوده عملی شده . از این به بعد دیگه بهانه ی " برهه ی حساس کنونی ! " بی معنی تر از گذشته بنظر میرسه . ولی ریسک سیاست داخلی شدت پیدا کرده . با توجه به وضعیت رد صلاحیت ها و احتمال مشارکت پایین مردم در انتخابات ، مجلس بعدی احتمالا از مجلس فعلی هم ضعیف تر و بدتر خواهد بود و حتی احتمال تکرار دوران سیاه احمدی نژاد ( البته با شدت کمتر ) وجود داره . بودجه سال آینده هم بودجه خوبی نیست و البته کی بودجه خوب بوده که این یکی باشه . همیشه بودجه ها کسری داشتن و موجب تورم و هدر دهی منابع بودن .
شاخص بازار سرمایه چین امروز 7.7 % کاهش داشت !! قبل از تعطیلات هم فکر کنم حدود 3.75 % کاهش داشت !! واقعا سقوط بزرگی بوده . ضمن اینکه امروز هم بانک مرکزی چین 174 میلیارد دلار به بورس تزریق کرد ! ولی بنظر من تا سه ماه آینده فاجعه کرونا کنترل میشه و همچنین اوضاع اقتصادی هم به روال سابق برمیگرده .
بورس آمریکا هم در چند روز گذشته کمی کاهش داشت . مخصوصا شرکتهای نفتی و همچنین بویینگ اوضاعشون خوب نیست . البته بعضی از کارشناس ها هم میگن بازارشون تا حدی حبابی بوده و این قضیه کرونا بهانه ای برای ریزش شده . باز هم شخصا فکر میکنم اقتصاد آمریکا و همینطور بازار سرمایشون در یک اوج تاریخی قرار داره و بعید هست دیگه براحتی بتونن به رشد های اقتصادی بالای 3% دست پیدا کنند .
خوشحال میشم نظرات دوستان رو در مورد وضعیت کلی اقتصاد و بازار سرمایه بدونم .