اگه شما دیدتون بلند مدته و کار اصلیتون بورس نیست ، زیاد خودتون رو درگیر این مسائل نکنید ، اگه 35% پایین بیاد و تا حداکثر 1 سال دیگه از مبلغ فعلی بالا بره ، شما با این موضوع مشکلی ندارید ، پس آرامش رو از خودتون نگیرید
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اما نظر بنده به صورت کلی که شاید برای بقیه دوستان هم مفید باشه :
اگه سهمی رو دارید که آرامش رو از شما میگیره ، یه جای کار میلنگه ! یا سهم خوب نگرفتید ، یا سرمایه ای رو درگیر کردید که نباید میکردید یا بدون آگاهی خرید کردید یا بازار رو با نوسانش دوست ندارید ...
همین نوسانات هستش که به بازار هیجان میده و لذت بخش میشه و خیلیا قطعا نمیتونن باهاش کنار بیان . کسی که با زحمت ماهی 3 تومن در میاره ، اگه توی 1 روز 3 تومن ضرر بکنه ممکنه خدای نکرده کارش به بیمارستان بکشه ! شوخی نیست ! ولی اگه این رو بفهمه که اینا یک سری عدد و رقم هستش که بالا پایین میره و نباید بترسه ، اونجاست که مرده نوسانه ...
وقتی بالای 200 رانندگی میکنید ترس از مرگه که لذت داره ! وقتی کار خلافی میکنید مطمئن باشید به خاطر لذت ذات اون کاره ! به خاطر هیجانشه ... شاید نصف خلاف ها به خاطر پول باشه !
نمیدونم تجربه چه چیزایی داشتید ولی اگه یه مرور بکنید ، میفهمید
هر کار بدی رو که از نظر جامعه ، عرف یا قانون هنجار شکنی محسوب میشه ، بهتون چسبیده و همون عواقبشه که حال داده ! نمیدونم شاید من مریضم
این داستان ها ، اصلاح ، ریزش و ... بیشتر برای من یا دوستانی کاربرد داره که کار اصلیمون بورسه
شما وقتی میخوای ماشین بخری با دید مصرف کننده ، چند وقت میگردی ؟ 1 روز ، 2 روز ، 1 هفته ؟ همین حدودا ، نوسانات قیمتی هم براتون اهمیتی نداره
ولی اگه کارت خرید و فروش خودرو باشه ، واسه 100 هزار تومن پایین تر روی یه ماشین زیر 150 میلیون هم چونه میزنی ! حتی روی تاریخ پرداخت ها و زمان سند زدن هم حساسی !
یا اینکه قطعی به نامت نخوره و قبل از قطعی ردش بکنی ...
من یه مدته نوسان گیری روزانه از صندوق درآمد ثابت رو انجام میدم ، بازدهی ای که برام داشته تا الان اگه 1 سال کامل انجام بدم از بازدهی نوسان گیری با خود سهام شرکت ها بیشتر میشه !!!

چندتا سفارش خرید ، چندتا فروش ، با دوتا کارگزاری ....
این مدل حرکتا واسه کسیه که کار اصلیش سهامه
در ضمن من یکی از مخالفین حد ضرر برای بورس ایرانم ! بورس کشورهای دیگه که سهم توی بلند مدت رشد های میانگین سالیانه زیر 15% داره ، قطعا اهمیت داره ولی یه جایی مثل ایران که میدونیم سالی 33% فقط تورم داریم و سهم ها باید در بلند مدت 33% رشد بکنن ، حد ضرر رو بی معنی میکنه !
برای رمز ارز ها یا فارکس حد ضرر از نون شب واجب تره
برای
نوسان گیرای کوتاه مدت یا حتی روزانه بورسی هم حد ضرر مهمه
حالا نه اینکه حتما رو قله خرید بکنید
اما بر عکسش حد سود واسه بورس ایران ضروریه !! البته توی بازار خنثی یا نزولی یا معقول ! نه اینکه بازار شدیدا صعودی باشه و میدونید همه چیز در حال بالا رفتنه چون اون سرمایه رو باید جایگزین بکنید که واقعا توی رشد های شارپی چیزی پیدا نمیشه که قیمتش منطقی باشه مگه اینکه خیلی رشد کرده باشه و سهم بهتری پیدا بکنید که زیاد رشد نکرده ( اونم نه با هدف رشد شارپی ) مثل بنده که تلیسه دادم زفکا خریدم ...
بقیه سهم هام رشد داشتن ولی نمیفروشم ! چون سمت هرچی دیگه برم اوضاع بهتری نداره ، فقط یکم دست سبک میکنم