هر سهمی ارزش ندارهدوستان بنظرتون میانگین کم کردن تو سهمی که داریم بهتره یا سهم دیگه ای بخریم که فکر میکنیم بیشتر سود میکنه؟
سهمی که بده و بنیاد درست و حسابی نداره یا خیلی گرونه ، باید با حد ضرر معامله بکنید یعنی اجازه ندید از حد ضرر عبور بکنه . چون صف فروش و این چیزا داریم در عمل معمولا کار از کار گذشته واس همین برای سود بردن از همچین سهم هایی من خودم حد سود برام مهم تره . سود رو که زد میفروشم حالا میخواد ده برابر دیگه بشه
برای سهم های با ارزش که گرون نیستن . بله میانگین کم کردن رو من توصیه میکنم . بازیگرای این سهم ها هم معمولا یکسری رفتارهایی دارن که حد ضرر رو فعال میکنه
سهمی که خوبه ، بنیاد درست و حسابی داره و گرون نیست ، اگه واردش میشید ، پله پله بخرید و روی نقاط درست میانگین کم بکنید به نظرم مشکلی نداره ( نظر شخصی )
میانگین کم کردن هم فلسفش با اونچیزی که خیلیا شاید فکر بکنن از نظر من فرق داره . ما میانگین نباید بکنیم که درصد زیان کاهش پیدا بکنه . اون درصد اصلا اهمیتی نداره . ضرر ضرره و شما ضرر رو داشتی ولی با قیمت پایین تر میخری چون بررسی کردی که یه موج صعودی میخواد بده یا روند نزولی اونجا تموم میشه . پس پایینتر نمیخریم که درصده کم بشه . پایینتر میخریم که سهم بیشتری داشته باشیم
یعنی شما باید در اون لحظه میانگین کم کردن فکر کنی اون سهم رو نداری و از دقیق بشینی حساب بکنی که وضعیت از چه قراره و آیا ارزش داره این سهم رو با این قیمت بخری یا نه
موضوع دیگه زیاده رویه . نظم سبد رو به هم نزنید . یعنی اگه قرار بوده از اول 10 تومن از یک سهم بخرید نه بیشتر ، چون 30% توی زیان هستید ، بیشتر از بودجه اولیه خرید نکنید ! اگه قرار بوده 10 تومن بخرید ، از اول روی موقعیت احتمالی برای برگشت توی اون سهمی که گرون نیست مثلا 3 تومن بخرید . بعد از قبل توی تحلیلتون احتمال دادید که حداکثر 30% پایین میره ، اونجا هم مثلا 4 تومن میخرید . موقعی هم که روند مثبت شد و از برگشت مطمئن تر شدید 3 تومن باقی مونده رو میخرید
نباید 10 تومن رو همون اول یک دفعه وارد بشی و بعدا که 30% توی ضرر رفتی و دیدی به اون مقداری که از اول احتمال میدادی رسیده و حالا بیای 10 تومن خارج از برنامه بیاری واسه افزایش تعداد سهم
بعد تعداد زیاد کردن سهم باید روی سهم خوب باشه که خیلی هم گرون نباشه نه روی هر سهمی
اینا نظر منه شاید اشتباه باشه یا کسی روش کارش فرق داشته باشه ، پس یه فرمول یا نسخه کلی نمیشه براش پیچید