از اساتید و مجربان بازار سرمایه و بورس خواهشندم نظر و تجربه شان را در مورد نحوه انتخاب و گزینش خرید یه سهم خوب را بیان کنند:
به عبارتی اساسا برای خرید یه سهم یا سهام خوب مهمترین فاکتورها و نکاتی که بایستی در نظر گرفت و با دقت بررسی کرد چیه؟ و چه مواردی را بایستی خوب و با دقت بررسی کنیم تا سهم شایسته ای را خریداری کرده باشیم و بعدا بشه راحتتر نقدش کرد.....
به عنوان مثال یکی میگه همیشه سهمی را بخر که سهم شناور خوبی داشته باشه ووو....
نظرات خیلی فرق داره
مثلا من سهمی رو میپسندم که شناوریش کمتر باشه ! درنتیجه با سهامداران خرد کمتری طرف هستم که بی دلیل سهم به خاطر خارج کردن پول از جیب اونا ، نوسانات عجیب غریب داشته باشه
از اونطرف برای نوسانگیری و خارج کردن پول از جیب بقیه و اووردنش تو جیب خودم ، سهام با شناوری بالا رو میخرم !
یا برای خرید همیشه دنبال شرکت هایی بودم که کسی بهش نیگا نمیکنه ! اون موقع که قهکمت خریدم همه مسخره میکردن
یا وقتی زفکا رو به عنوان سهم خوب وارد سبدم کردم ، چندتا از دوستان میگفتن مگه احمقی ! سهم نه روند به خودش گرفته ، نه کف ساخته ، نه فعلا وضعیت هزینه های شرکت خبرهای خوبی میده ، طرح توسعه های شرکت هم که برای 2 سال دیگست
یا دلیل انتخاب این دو صنعت شکر و شیر به خاطر این بوده که :
محصول استراتژیک تولید میکنه . شیر خام برام ارزشمنده . شیر خام به انواع مواد لبنی دیگه تبدیل میشه
شکر هم کالایی هستش که در حال حاضر با دلار بالا ارزش تولیدش زیاد تر شده از طرفی ، شکر به عنوان مواد اولیه شناخته میشه
یا دلیل انتخاب صنعت خرده فروشی اینه که :
1 - نیاز اصلی مردمه
2 - کالاها گردش بالایی دارن
3 - همیشه با تورم بالا میریم و برامون فرقی نداره قیمت خرید چنده ! حاشیه سود ثابته
4 - برای خرید کالا محدودیتی وجود نداره ! هرکی بیشتر تخفیف بده و شرایط فروشش بهتر باشه ، تامین کنندست و محدود نیستیم
5 - برای فروش آقا بالا سر نداریم !
6 - تعداد شعبات تا الان رشد سریعی داشته ولی از الان به بعد رشد پایداری رو تجربه میکنه
7 - گسترش شعبات هزینه زیادی نداره چون اجاره ای هستن
و ...
یا دلیل انتخاب صنعت غذایی و به خصوص غمهرا ، غزر و سپید ( که هنوز نیومده ) اینه که به ترتیب اقلام زیر تولید میشه :
سس و رب و کنسرو که تو خونه هممون هست و برندی که خودمون هم دوسش داریم مهرامه و همیشه استفاده کردیم !
یا زر ماکارون برند مورد علاقه من برای ماکارونیه و کیفیتش رو همیشه بیشتر میدونستم !ماکارونی جایگزین برنجه و زر ماکارون از اون برندهاییه که واقعا یه کسب و کار مدرن محسوب میشه !
یا سپید ، مرغ تولید میکنه ! هم قیمت پایین تری نسبت به گوشت قرمز داره و هم نیاز اصلی مردمه
بعد میشینم این شرکت ها رو با رقباشون مقایسه میکنم و پارامترهای مد نظرم رو اگه تایید کرد ، خود شرکت رو بررسی میکنم و زیر و بمش رو در میارم و در نهایت میشینه توی سبدم
بعد شما نیگا کن ! وقتی غزر میخواست عرضه بشه :
1 - گفتن صورت هاش دستکاری میشه ! بقیه شرکت ها نمیشه ؟ بقیه شرکت ها وجوه حاصل از فروش رو چطوری دریافت میکنن ؟ نقدینگی رو چطوری و به چه شکل مصرف میکنن ؟ آیا فقط زر ماکارون خلافکار بورس بود !؟؟؟! خیر ...
2 - گفتن غزر حباب داره ! غزر فقط حباب داشت ؟ از 100 تا سهم 101 سهم حباب داشت ! بعد زورشون به غزر رسیده بود ! غزر رشد سودآوریش به نظرم بالاست و اون حبابه رو توجیه میکنه . شما اگه گزارشات 1 ماهه رو ببینی متوجه میشی هر ماه افزایش قیمت داره
من فقط یک دلیل برای اینکه اینهمه در برابر زر ماکارون جبهه گرفتن این بود میخواستن خودشون مالک این شرکت بشن

وگرنه هم بقیه بازار حباب داشت و حتی حباب زر کمتر بود و هم صورت های همه شرکت ها دستکاری میشه ، زر فقط آدم بده داستان نیست
یا مثلا دلیلم برای انتخاب ومعادن ( البته الان فروختم ، منتظرم پایینتر بیاد بخرم ) :
1 - یکی از بهترین گروه های بازار " استخراج کانه های فلزیه " و اون یکی " فلزات اساسی "
2 - ومعادن خوبا رو جمع کرده !
3 - لازم نیست در بطن شرکت ها برم که توشون چه خبره . با یه بررسی کلی شرکت ومعادن رو دارای بهترین سبد ( از نظر خودم ) میدونم . شرکت های اون گروه ها رو با هم مقایسه کردم و به این نتیجه رسیدم
در نهایت من از خرید سهم خوب تو منفی ها ترسی ندارم . وقتی همه سهمشون رو دور میندازن ، پس همه اشتباه میکنن !
وقتی صنعت زباله اینهمه سود آوری داره اونم از " آشغال " ، چرا باید سهام شرکت خوب از آشغال ترسناک تر باشه ؟ 
حالا کسایی که حرفه ای تر هستن مثل من شاید دنبال شرکت های سودآور نباشن . ممکنه شرکت های زیان ده رو انتخاب بکنن که تغییر و تحول خاصی قراره توشون اتفاق بیوفته !
واسه همین میگم خیلی دیدگاه ها متفاوته
یکی ممکنه اینقدر حرفه ای باشه که از سهام یک شرکت زیان ده ، آن چنان سودی بگیره که من تو خوابم نمیبینم
و اینم بگم . شرکت هرچقدر خوب باشه باید ارزشش برآورد بشه و به قیمت خریداری بشه . سهم خوب به قیمت گرون هیچ ارزشی نداره