به نقل از :
http://www.kato-iran.ir
حالا از بحث در مورد پارگرافی که مربوط به چین و ژاپن هست بگذریم،
چرا حالا خود ایشون همه عکس هاش با گی ژاپنی ( لباس رزمی مدل ژاپنی ) ، تونفا اوکیناوایی ( باتون دسته دار ) و شمشیر فانتزی یک لبه و دسته مربع منتسب به نینجا ( شمشیر نینجاهای هالیوودی ) هست .
کامایه ( گارد ها ) هم که ژاپنی و اوکیناوایی هست ،
همچنین توی لوگو هم هیچ نشان ایرانی یافت نمیشه
در هیدر سایت
http://www.kato-site.ir/ هم انواع حرکات چینی و ژاپنی و اوکیناوایی دیده میشه و چیزی که منتصب به ایران باشه نیست.
البته تو این سایت به اصطلاح انگلیسی نوشته شده :
به بررسی ایرادات نگارشی و دستوری انگلیسی نمی خواهم بپردازم ولی، قسمتی که قرمز شده داره میگه که این سبک ترکیبی هست از هنرهای ژاپنی، چینی، کره ای ، مالای (مالزی) ، هندی ، تایلندی، و سبک های آزاد مدرن و دفاع شخصی .
خوب حالا 2 تا مساله اینجا هست ، مساله یک که احتیاج به جواب دادن نداره که در مورد ریشه و اصالت این سبکه !!!
مساله 2 اینه که وقتی کسی میاد در سایتش و در قسمت معرفی سبکش حرف از مقایسه سبک های خارجی با هنرها و رقص های محلی می زنه و آخرش هم میگه پس چرا ما با همکاری، فرهنگ ایرانی رو صادر نکنیم و غیره و ذالک ؛ چه دلیلی داره خودش بیاد یک کوکتیل از هنرها و ورزش ها و هنرهای رزمی غیر ایرانی درست کنه و تدریس کنه ؟!
بعد هم یکی از طرفداراش بیاد اینجا بگه
در مورد سوال 1 باید بگم میتونی به صفحه ویکیپدیا بری، و ببینی، به هر حال این به صورت غیر مستقیم تبلیغ هست ، حتی اون لوگو ؛ شما اگه یکم درس های مارکتینگ و درس های پتنت ( حق امتیاز ) رو بخونید متوجه حرف من میشید
2- در بالا توضیح دادم تو سایت فوق چی دیدم و چی فهمیدم ، خوشبختانه به علت علاقه زیادی که به هنرهای رزمی ژاپنی دارم ، آشنایی خوبی با سبک ها و فرم ها و حالت ها دارم . انگلیسی هم در اون حد بلدم که بفهمم تو اون سایت چی نوشته شده
3- فکر نکنم میلاد جان همچین فکری کنه ، به هر حال خودش میتونه بیاد از طرز فکرش دفاع کنه
4- آدم چیزی رو امتحان میکنه که تا حد زیادی براش ناشناخته باشه وقتی من ظاهرش رو می بینم و اونجا هم نوشته شده که یک ورزش ترکیبی هست برای چی باید امتحانش کنم ، ایا ایشون منکیو یا منکیو کایدن داره در اون سبک های ژاپنی که ازشون استفاده کرده ؟ یا آیا کاملا همه چیز رو فرا گرفته تو سایر سبک هایی که آورده و ازشون استفاده کرده ؟!
5- 2 تا شاگرد داشتم و چیزایی هم که بلد بودم تو ایران به خیلی ها که تو باشگاه چه کونای بودن چه سنپای آموزش دادم . بعد هم حرف شما منطقی نیست ، یکی 100 سال یک چیز ناقص، اشتباه و یا هر چیز رو تدریس کنه ؛ هیچ جای دنیا این ملاک نیست جز ایران ، بعد اقایی که 20-30 سال سابقه تدریس داره چند سالش هست ؟ 30 ؟ 40 ؟ 50 ؟
خصوصا اگه بنیانگذار و ابداع کننده یک سبک هم باشه
6- با حرف شما مخالفم ، اگه اون یک عده ای که هم ورزش می کنن و هم اعتیاد دارن و غیره رو بزاریم کنار، وقت تمام کسایی که ورزش رزمی ( هر سبکی ) میکنن رو " سانک " یا " هزینه غرق شده " در نظر میگیریم.
(میگیم هزینه غرق شده چون هر سبک دیگه کار می کردن همین قدر هزینه زمانی داشتن تقریبا ). حالا بیایم مقایسه کنیم ببینیم منطقا اگه یک فرد این زمان رو صرف یک سبک و یا ورزش با اصالت می کردن بهتر هست ، یا هر چیزی که کنار دستش بود ( البته اگه از دید فردی و میکرو ببینیم، در اخر علاقه و اولویت های شخصی میاد ) ولی اینجا این سوال از دید کلی و ماکرو هستو
7- کسی نگفت که این ها رو بلد نیست، اگه هم این فروم رو بخونی یکی از اولین کسایی که درباره هنرهای رزمی اصیل ایرانی بحث کرد من بودم ، بعد ببخشید سوال پرسیدن درباره سبک کاتو برابر با بی احترامی به فرهنگ چند ساله ایرانی هست ؟!
8- جایی بی احترامی به استاد نشده، سوال در مورد سبک شده و بعضا گفته شده که این سبک اصیل نیست و من در آوردی هست .
4- خیر سبکی اصیل به اسم نینجوتسو در دنیا وجود نداره،
من ایران که بودم ورزشی که به صورت رسمی کار کردم " نینجوتسو ایران " بود . در خارج از ایران هم 2 مکتب جنگی ژاپنی رو به صورت رسمی برای مدتی کار کردم و همچنین به صورت رسمی عضو سازمانی ژاپنی بودم که خودش 9 مکتب جنگی ژاپنی رو آموزش میده . غیر رسمی هم اکثرا چیز های ژاپنی تمرین کردم جز کانگ فو پر توآ ایرانی در ایران .
در مورد احترامات در سبک های ژاپنی، می تونه بر اساس اموزه های بودیسم ژاپنی ( یا به همراه شوگندو) باشه یا بر اساس آموزه های شینتو .
6- بنده گفتم سبک زدن تو ایران اسونه ، نگفتم شما زدی یا نزدی . تو ایران هر کسی میتونه سبک بزنه مثل آمریکا
5- 7 -8 خطاب به من نبوده انگار.
9- با اینکه خطاب به من نبوده، ولی اگه طرز فکر شما اینه که " پست نزدن در سایت های خارجی باعث افتخار هست " متاسفم .
درست هست که پست زدن باعث افتخار نیست ولی باعث میشه سطح معلومات آدم بره بالا.
1- مزیت اخلاقی و زندگی خارج از باشگاه جدا هست از اخلاق درون باشگاه و بسیار نا مربوط هست به هنرهای رزمی.
شما یک کشیش مسیحی ، یک روحانی مسلمان یا یک فرد شاخص از نظر رفتار و آداب اجتماعی بیار، با دانش کم از هنرهای رزمی یا چند فیلم رزمی و کتاب بهش بده ، بگو بهشون سبک بزنن، آیا اینکه اینها ادم خوبی هستن دلیل میشه سبکشون هم خوب باشه ؟
شما تالی و مقدم رو اشتباه کردی اینجا ؛ برای ارزشیابی یک سبک /ورزش / هنر رزمی ، بعد و سطح رزمی لازم و ملاک هست .
سبک شما هم که به هر حال چریکی و کاماندویی هست طبق گفته خودتون ، به نظرتون کار چریکی و کاماندویی چقدر با اخلاق به معنای عام جور درمیاد ؟
یا اینکه آیا چریک ها و یگانهای ویژه و سامورایی ها و سربازان و غیره در طول تاریخ همگی الگوی اخلاقی بودن ؟ خیر،
چند درصد اینطوری بودن ؟! بسیار کم ، چه چیزی باعث شد ما اسم اونها رو امروزه بدونیم یا سبکشون را تمرین کنیم ؟ اکثرا کارا بودن سبک ( یک عده هم مارکتینگ قوی )
2-3 قبلا بحث شده
4- لحن صحبت شما در ابتدا بسیار اگرسیو و خشن بود ، چنین برداشت شد
-----------
به هر حال ما در مورد ماهیت، اصالت ، هدف ، سابقه ، تفاوت ها و مقایسه ضمنی این سبک صحبت و سوال کردیم . و به نظر من تا زمانی که شما مطلب قابل دفاع و یا سوال دیگه نزارید، در مورد این سبک صحبتی نخواهد شد.
از همه کسایی که وقت گذاشتن و این پست طولانی رو خوندن متشکرم
سلام
1--- ترجيح دادم برخي از سوالات شما را تلفني از استاد حميد رضا بخت آزاد پرسيده و جواب را عينا به نقل از ايشان برايتان بنويسم.
2--- " چرا حالا خود ایشون همه عکس هاش با گی ژاپنی ( لباس رزمی مدل ژاپنی ) "
به نقل از استاد حميد رضا بخت آزاد :
" لباسهاي ايراني اصيل (مانند گي ژاپني) روي هم مي افتن ، شما به فيلمهاي قديمي و تاريخي در ايران و ژاپن توجه بفرمائيد. "
لباس سنتي کردها نيز به همين صورت است.
لطفا به تصوير زير که بر اساس مدارک و مستندات معتبر باستانشناسي ترسيم شده است ، توجه بفرمائيد :
منبع : wikimedia.org
در اين تصوير پوشش يک کماندار ايراني در حدود 2200 سال قبل (اوائل دوران اشکانيان) را نشان مي دهد.
تصوير مزبور به خوبي نشان مي دهد که اين نوع لباس رزمي فقط مختص مردم ژاپن نبوده است.
اين تصوير در يکي از مقالات منتشر شده يونسکو درباره فرهنگ ايران نيز استفاده شده است.
3--- " تونفا اوکیناوایی ( باتون دسته دار ) "
" اين سلاح در لرستان و در شمال کشور ايران در صنعت کشاورزي استفاده مي شده است. "
به دانشکده تاريخ دانشگاه تهران سري بزنيد.
4--- " دسته مربع "
" به آن دسته مربع ، رکاب شمشير مي گويند ، شما تاريخ نيروهاي خط شکن و کماندو را در ايران قديم بخوانيد متوجه مي شويد. "
5--- " شمشیر فانتزی یک لبه و دسته مربع منتسب به نینجا ( شمشیر نینجاهای هالیوودی ) هست "
" در رده هاي مختلف ارتش پارسي، انواع شمشيرها وجود داشته است که بنا به اقتضاي رده و نوع جنگ از آن استفاده مي شد. بنا به گفته گزنفون، تاريخنگار يوناني، موقعي که کورش بزرگ فرماندهي ارتش پارس را به عهده گرفت، رسته اصلي ارتش ، پياده بود که بيشتر براي رزم از دور بار آمده و به تير و کمان و زوبين و فلاخن مسلح بود. کورش براي ايجاد و تقويت روح جنگاوري، به سي هزار نفر از سربازان پارسي که مطابق اصول تربيت کشور پارس داراي خصايل سپاهيگري برجستهايي بودند، دستور دادند اسلحه خودشان را به نيزه و شمشير تبديل كنند و به مبارزه از نزديک و رزم تن به تن خو بگيرند. "
فرمانروائي کوروش در حدود 2500 سال قبل بوده در حالي که نينجوتسو در حدود 1400 سال قبل در ژاپن شکل گرفته است. یعني حدودا 1100 سال قبل از شکل گيري نينجوتسو در ژاپن ، ارتش ايران به صورت رسمي شروع به استفاده از نيزه و شمشير کرده است.
البته بايد توجه کرد که در مورد ارتش کشور ايران صحبت کرديم. قبل از آن که کشور ايران توسط کوروش تاسيس شود ، در بين اقوامي که در محدوده ايي که الان به عنوان کشور ايران مي شناسيم زندگي مي کردند انواع شمشير مورد استفاده بوده و مسلط به فنون مبارزه با آن بوده اند. به عنوان مثال تاريخ جنگ مادها با آشوريان را مطالعه بفرمائيد.
در دو منبع زير نيز مي توانيد در مورد برخي از شمشيرهاي مورد استفاده ايرانيان در حدود 2500 سال قبل مطالعه مختصري بفرمائيد.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kopis
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%DA%A9%D9%8A%D9%86%D8%A7%DA%A9%D9%87
در حال حاضر هم مي توانيد به مطالب و تحقيقاتي که در مورد چاقوسازي سنتي در زنجان صورت گرفته مراجعه کنيد.
باز هم فکر مي کنيد با وجود اين همه منابع ايراني نيازي به استفاده از يک منبع خارجي در مورد طرح و فرم شمشير بوده است.
6--- " کامایه ( گارد ها ) "
" تلفظ کامايه صحيح نيست اصل تلفظ مزبور گامائه است. "
7--- " کامایه ( گارد ها ) هم که ژاپنی و اوکیناوایی هست "
" گارد مزبور ، گارد کشتي گيران سنتي (يا به اصطلاح امروزي دفاع شخصي رو ها) ايران در قديم بوده که به قول برخي از محققان ورزشهاي رزمي پدر ورزش جودو مي باشد.
در حال حاضر هم اين گارد را مي توانيد در مبارزات چوخه يا کشتي گيله مردي یا کشتي با کمربند (که فدراسيون جهاني جودو به عنوان يک ورزش کامل ايراني قبول داشته و در حال حاضر مسابقات جهاني معتبر دارد) مشاهده کنيد. "
سري به خانه کشتي ايران بزنيد.
کتابهايي که حاصل تحقيقات محققان کميته ملي المپيک ايران در مورد کشتي سنتي ايران بوده ، مطالعه بفرمائيد.
کتابهاي مزبور در آرشيو و کتابخانه کميته ملي المپيک ايران موجود است.
آرشيو و کتابخانه فدراسيون کشتي و فدراسيون جودو و کوراش ايران نيز مطالب کاملي در اين مورد دارند.
8--- " همچنین توی لوگو هم هیچ نشان ایرانی یافت نمیشه "
" ايرانيان قديم همواره سخنشان ابتدا دفاع بوده تا حمله ، در لوگو کاتو همين مطلب به خوبي نشان داده شده است.
(سپر روي شمشير است)
معناي کاتو ورزش خرد و خرد ورزيدن است ، چشم تنها دريچه به درون انسانهاست و يک مبارز خردمند همواره با چشمان تيزبين مراقب اطراف خويش است.
خود نماد اصلي لوگو در صورت دقيق ديدن معناي يک کماندوي تمام حرفه ايي را مي دهد. "
آنگونه كه از تصاوير و يافتههاي باستان شناسي بر ميآيد، ابزار جنگي دسته پيادگان سنگين اسلحه از سپاهيان هخامنشي (حدود 2500 سال قبل) عبارت بود از: نيزه و تير، سپرهاي كوچك و هلالي بافته شده از ني، سپرهاي بيضي شكل داراي يك برآمدگي فلزي در وسط به نام گل سپر كه معمولا تصاوير زيبايي بر آن نقش شدهاند و سپرهاي بزرگ و مستطيلي شکل.
9--- " در هیدر سایت
http://www.kato-site.ir/ هم انواع حرکات چینی و ژاپنی و اوکیناوایی دیده میشه و چیزی که منتصب به ایران باشه نیست. "
شما اگر مطلبي را که در مورد سازمان بين المللي کاتو ، دقيقا در زير مطلبي که به نقل از سايت :
http://www.kato-iran.ir/ نوشته ايد مطالعه مي کرديد ، کاملا متوجه مي شديد.
به نقل از سايت :
[url]http://www.kato-iran.ir/[/URL]
" کاتو سازمانی بین المللی است که طبق اساسنامه آ موزش ، آزمون ، اعطاي کمربند ، اعطاي حکم مربيگري ، اعطاي حکم کوچينگ ، اعطاي حکم داوري ، اعطاي حکم ممتحني و اعطاي مدارک عضويت ورزش رزمي کاتو در سطوح بین المللي را انجام داده و انواع سبک هاي رزمي ، سیستم هاي رزمي ، انجمن هاي ورزشي ، باشگاه هاي ورزشي و اشخاص حقيقي مرتبط با ورزش در سطوح بین المللي و کشوري را می تواند تحت پوشش قرار بدهد . "
به عبارت ديگر اين سازمان ، يک سازمان ورزشي بين المللي است که هنرهاي رزمي کاتو ، بخشي از آن است.
اين سيستم کاري باعث مي شود که اشخاص ورزشکار رزمي و غير رزمي خارجي عضو يک سازمان ورزشي ايراني شده و نيازمند تائيد يک سازمان ورزشي ايراني باشند.
اگه به سايت
http://www.kato-site.ir/ مراجعه کنيد متوجه مي شويد که هم اکنون از سه قاره در اين سازمان عضويت دارند.
در متن صفحه اول سايت
http://www.kato-site.ir/ گفته شده است که I.K.O يعني سازمان بين المللي کاتو
" ترکیبی هست از هنرهای ژاپنی، چینی، کره ای ، مالای (مالزی) ، هندی ، تایلندی، و سبک های آزاد مدرن و دفاع شخصی "
نه هنرهاي رزمي کاتو.
هنرهاي رزمي کاتو يکي از سبکهاي موجود در سازمان بين المللي کاتو است.
10--- " در مورد سوال 1 باید بگم میتونی به صفحه ویکیپدیا بری، و ببینی، به هر حال این به صورت غیر مستقیم تبلیغ هست ، حتی اون لوگو ؛ شما اگه یکم درس های مارکتینگ و درس های پتنت ( حق امتیاز ) رو بخونید متوجه حرف من میشید "
کاملا مخالف نظر شما هستم.
چون اگر مطلب مزبور را خودشان مي نوشتند و نام و ايميل خودشان در آن صفحه مي آمد ، حق با شما بود.
ویکیپدیا در چارچوب قوانين حق امتياز عمل کرده (به صفحه قوانين حق امتياز ويکيپديا مراجعه کنيد) و در صورتي که هنوز فکر مي کنيد مغاير قوانين حق امتياز است با مدير سايت مزبور مکاتبه کنيد.
11--- " درست هست که پست زدن باعث افتخار نیست ولی باعث میشه سطح معلومات آدم بره بالا "
به نظر من بايد سعي کنيم که زماني برسد که افتخار اشخاص خارجي اين باشد که در سايت هاي فارسي مي نويسند.
اگه کسي ديگه تو سايت persiantools ننويسه آن وقت فکر مي کنيد زماني برسد که يک خارجي افتخارش اين باشد که در سايت persiantools مطلب مي نويسد.
همانطور که ژاپني ها ، کره ايي ها و . . . دنيا رو مجبور به استفاده از کلمات خودشون در باشگاههاي رزمي مي کنن.
12--- " مزیت اخلاقی و زندگی خارج از باشگاه جدا هست از اخلاق درون باشگاه و بسیار نا مربوط هست به هنرهای رزمی.
شما یک کشیش مسیحی ، یک روحانی مسلمان یا یک فرد شاخص از نظر رفتار و آداب اجتماعی بیار، با دانش کم از هنرهای رزمی یا چند فیلم رزمی و کتاب بهش بده ، بگو بهشون سبک بزنن، آیا اینکه اینها ادم خوبی هستن دلیل میشه سبکشون هم خوب باشه ؟ "
همه مي دونند شخصي که بدون داشتن دانش رزمي سبکي رو بزنه ، سبک پر محتوايي نخواهد بود.
ما در فروم هنرهای رزمی در مورد اشخاصي صحبت مي کنيم که سابقه رزمي قابل تاملي دارند.
صحبت بنده نسبت به اين پيش فرض بوده ، لطفا دوباره نوشته من رو بخوانيد.
با احترام به تمام رزمي کاران ايراني