• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

وضعیت بازار مسکن بعد از انتخابات ریاست جمهوری

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
عجب خیلی جالبه کلا بازار دلار و طلا ک از پیچیده ترین بازارهای دنیاس رو شما خیلی ساده تحلیل میکنین و همه مسائل رو ب نحوی دارید تفسیر میکنید ک از ی جمع تک رقمی ساده ترن

نه جانم اینجورایی ک شما فکر میکنین نیست

مطمئنا همه چیز رو شما نمیدونید و مطمئنا همه چیز اینقدر ساده نیست ک شما بتونید تفسیرش کنید

قرار نیست هر بنگاهی و دلال خونه هرچند صدها سال تو این بازار باشه بتونه مسائل رو تحلیل کنه

شما اماری ک داری میدی منبع رسمی براش داری یا فقط بازی با کلماته؟!

اگر دلار ارزون بشه نه حتی ب اون قیمتی ک گفتین حتی اگه بیاد زیر 3000 تومن همه پولشونو نقد میکنن و منتظر میشن ک ببینن بازار چ کاری سود داره حتی اگر این پولها وارد بازار مسکنم بشه با ارزون شدن مصالح قیمت خونه کاهش پیدا میکنه

شما میگی خونه رو نمیشه وارد کرد مگه الان دلار وارداتش راهته؟

مگه طلا وارد میشه؟!!!

شما داری میگی ک بازار مسکن راکد نیست این مساله رو حتی این املاکیا ک ی زیر پله 3 متری هم گرفتن و ب طور واضح درک کردن

بازار مسکن ب طور عجیبی در حال رکود ه و اگر فقط ب ی املاکی سر بزنید شاهد تعداد زیادی کیس زیر قیمت هستین ولی چرا همونا رو هم کسی نمیخره چون در حال حاضر زیر قیمتن و توی بازه زمانی 6 ماهه قیمتها بیش از این حرفا کاهش ب خودش میبینه

حتی ممکنه با ارزون شدن ارز شرکتهای خارجی هم بیان و وارد بازار ساخت و ساز ایران بشه ب طور انبوه

در کل با کاهش ارزش ارز و متعاقب اون ارزانی کالا مسلما بازار مسکن هم روند نزولی ب خودش میگیره

دلالا و مافیا بازار مسکن یک سوم بازار ارز و طلا هم نیستند ارز و طلا ک ریخت مسکن ک جای خود دار

برادر تا حالا چه بيزنسی داشتی؟اصلاً شما ايران هستی؟
اگه بالای 10 ميليارد سرمايه داری حرفت رو سند قرار ميدم در غير اين صورت بيخيال نخندونمون
تمام آمار بنده مستدل هست اگه نبود که تا حالا صد دفعه ورشکست شده بودم
هيچ شرکت خارجی حتی جاستين بيبر تو تهران کنسرت بده تو ايران سرمايه نميزارن
من نقدينگی بازار طلا و عرض رو ندارم ولی گردش مالی ساختمان در همدان بر طبق محاسبه من
چيزی بالای 8000 هزار ميليارد تومان هست شهری مثل اصفهان و مشهد دست کم 10 برابر اين تعداد نقشه پرونه صادر کردن
که خوب مبلغ رو تا 80000 هزار ميليارد تومان بالا ميبره حالا فقط تهران رو تصور کن
حاجی واقعيت اينه که با يه ملا منبری چيزی تغيير نخواهد کرد معادله خيلی ساده هست

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
برادر تا حالا چه بيزنسی داشتی؟اصلاً شما ايران هستی؟
اگه بالای 10 ميليارد سرمايه داری حرفت رو سند قرار ميدم در غير اين صورت بيخيال نخندونمون
تمام آمار بنده مستدل هست اگه نبود که تا حالا صد دفعه ورشکست شده بودم
هيچ شرکت خارجی حتی جاستين بيبر تو تهران کنسرت بده تو ايران سرمايه نميزارن
من نقدينگی بازار طلا و عرض رو ندارم ولی گردش مالی ساختمان در همدان بر طبق محاسبه من
چيزی بالای 8000 هزار ميليارد تومان هست شهری مثل اصفهان و مشهد دست کم 10 برابر اين تعداد نقشه پرونه صادر کردن
که خوب مبلغ رو تا 80000 هزار ميليارد تومان بالا ميبره حالا فقط تهران رو تصور کن
حاجی واقعيت اينه که با يه ملا منبری چيزی تغيير نخواهد کرد معادله خيلی ساده هست
اهان یعنی اگه سرمایم زیر 10 میلیارد باشه حق اظهار نظر ندارم!

خب اینجوری خیلیا ب اشتباه اومدن تو این تاپیک صحبت کردن

اقا من ک باور دارم مدارک شما مستدل ه ولی خب ی عده هستن رو شما شناخت ندارن و منتظر مدارک مستدلتون هستن!

در مورد اون سرمایه در گردش هم من حرفتون رو قبول دارم ولیبازم افراد زیادی منتظر مدارکتون هستن!

منم برم کار رو از همین امشب شروع کنم شاید 100 سال دگ اون 10 میلیارد اوکی شه بیام اینجا حرفمو بزنم
:D

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
اهان یعنی اگه سرمایم زیر 10 میلیارد باشه حق اظهار نظر ندارم!

خب اینجوری خیلیا ب اشتباه اومدن تو این تاپیک صحبت کردن

اقا من ک باور دارم مدارک شما مستدل ه ولی خب ی عده هستن رو شما شناخت ندارن و منتظر مدارک مستدلتون هستن!

در مورد اون سرمایه در گردش هم من حرفتون رو قبول دارم ولیبازم افراد زیادی منتظر مدارکتون هستن!

منم برم کار رو از همین امشب شروع کنم شاید 100 سال دگ اون 10 میلیارد اوکی شه بیام اینجا حرفمو بزنم
:D

آقا يه نفر تو جوب افتاده شما هم داری رد ميشی ميگه برو سهام فعلاً شرکت رو بخر سود ميده
چی ميکنی؟گوش ميدی؟نه
شما هم دستی بر آتش نداری نه پول داری نه دلار بفروشی نه دلار بخر نه وارد کننده هستی نه صادر کننده
نه سلن ميدونی مسکن رابطش با ذخيره ارزی و تورم چيه نه بيماری هلندی رو ميشناسی نه رکود تورمی ميدونی چی هست
به طور عملی بزرگترين فشار اقتصادی تو زندگيت وارد کردن شارژ موبايلت بوده حالا يه چند بار هم رمز رو اشتباه زدی
انتظار نداری الان کسی به شما گوش کنه که؟
يه تريپ زحمت بکش بيخيال ما شو زمان همه چيز رو ثابت ميکنه ما گوز ميشيم ميريم هوا اصلاً فنا ميشيم
آماری که من ميگم معمولاً از اينجاست
http://www.amar.org.ir/

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
آقا يه نفر تو جوب افتاده شما هم داری رد ميشی ميگه برو سهام فعلاً شرکت رو بخر سود ميده
چی ميکنی؟گوش ميدی؟نه
شما هم دستی بر آتش نداری نه پول داری نه دلار بفروشی نه دلار بخر نه وارد کننده هستی نه صادر کننده
نه سلن ميدونی مسکن رابطش با ذخيره ارزی و تورم چيه نه بيماری هلندی رو ميشناسی نه رکود تورمی ميدونی چی هست
به طور عملی بزرگترين فشار اقتصادی تو زندگيت وارد کردن شارژ موبايلت بوده حالا يه چند بار هم رمز رو اشتباه زدی
انتظار نداری الان کسی به شما گوش کنه که؟
يه تريپ زحمت بکش بيخيال ما شو زمان همه چيز رو ثابت ميکنه ما گوز ميشيم ميريم هوا اصلاً فنا ميشيم
آماری که من ميگم معمولاً از اينجاست
http://www.amar.org.ir/
عجب!

مسلما زمان حلال مشکلاته

ولی طبق همون سایتی ک فرمودین و لینکی ک من از میزارم امار پروانه های صادر شده در سال 91 نسبت ب سال قبلش کاهش داشته

http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/abstract/1391/ch_r-gh-ej-p_69-91.pdf

در واقع میشه در 9 ماه سال 90 160000 پروانه و در 9 ماهه سال 91 146000 پروانه بازم اگر شما لینکی داری ک همدان رو بطور مجزا بررسی کرده قرار بدین!

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
عجب!

مسلما زمان حلال مشکلاته

ولی طبق همون سایتی ک فرمودین و لینکی ک من از میزارم امار پروانه های صادر شده در سال 91 نسبت ب سال قبلش کاهش داشته

http://www.amar.org.ir/Portals/0/Files/abstract/1391/ch_r-gh-ej-p_69-91.pdf

در واقع میشه در 9 ماه سال 90 160000 پروانه و در 9 ماهه سال 91 146000 پروانه بازم اگر شما لینکی داری ک همدان رو بطور مجزا بررسی کرده قرار بدین!

چون سال 90 ارزونی بود همه ميساختن سال 91 دلار کشيد بالا و هزينه ها ديگه کفاف نداد و خيلی ها ورشکست شدن
مخصوصاً افرادی که مشارکت کرده بودن
الان دوباره مثل سال 90 قيمت ساخت ثابت شده و اونايی که سود کلان کرده بودن از افزايش يهويی دوباره به سرمايه گذاری ترغيب شدن
کنار گود نشسی ميگی لنگش کن
بفکر يه لقمه نون باش بابا اينا خربزست پسر جان
برو فکر يه کاری چيزی باش شايد يه 500 تومان آخر ماه انداختن جلوت فردا دستت پيش نامرد جماعت دراز نشه
آمدی تو دنيای امپرياليستی ....شعر تفت ميدی

--------------------------------------------------------------------------------------
عسگريان:
صدور پروانه هاي ساختمان در استان همدان 300 درصد افزايش يافته است
همدان - خبرگزاري مهر: شهردار همدان با اشاره به اينکه در سال 88 در شهر همدان 570 هزار پروانه ساختمان صادر شده است،گفت: اين رقم در سال 91 به يک ميليون و 600 هزاررسيده است.
به گزارش خبرنگار مهر سيد مسعود عسگريان شامگاه شنبه در مراسم افتتاح واحد کنترل نقشه سازمان **** مهندسي، افزود: از سال 88 تا سال گذشته صدور پروانه هاي ساختمان در استان 300 درصد افزايش داشته است.
**** مهندسي ساختمان استان همدان

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
عجب!

پروانه های ساخت نسبت ب 88 سه برار شده

ولی شما اومدی گفتی نسبت ب سال قبل ک میشه 90 سه برابر شده

مسکن قابليت ايستا داره در تمام دنيا سرمايه در گردش مسکن نوعش با بقيه سرمايه ها فرق ميکنه وارد بحث تخصصيش نميشم
چرا قيمت دلار ريخت؟خيلی ساده عرضه بر تقاضا پيشی گرفت صف فروش تشکيل شده قيمت نزولی ميشه و اکثر دلار ها دست مردم امی و بيسواد اقتصادی هست حالا جو روانی هم اضافه ميشه
ولی مسکن دلار نيست که تزريق بشه جمع بشه نيروی انتظامی دخالت کنه و داشتنش جرم بشه
مسکن امنيت داره سرمايه ترسو هست خوب دلار ها رو فروختن سکه ها رو فروختن اين ريال کجا ميره؟چون اگه واسته مثل يخ آب ميشه ميره مياد تو مسکن چون امن هستش
نکته اينکه مسکن رو نميشه از چين وارد کرد يا توليدش کرد همين اهرم کنترلی دولت رو به طور کامل خنثی ميکنه دولت هيچ اثری نميتونه تو بازار ملک ايران داشته باشه
مگر اون مواردی که بالا گفتم رو عملی کنه که اون هم محاله
اگر دلار يه تکون شديد بخوره و بياد زير 2200-2300 مسکن تازه ثابت ميشه که اونم دور از انتظار هست
بازار به هيچ وجه راکد نيست امسال تقريباً 3 برابر پارسال همين موقع تو شهر کوچيکی مثل همدان نقشه پرونه صادر شده
و تو ارديبهشت و خرداد هم تقريباً بيشتر از سال قبل معامله صورت گرفته در کل کشور
بازار لپ تاپ و موبايل کل ايران به اندازه نصف سرمايه در گردش يک استان کوچک ايران هم در ضمينه مسکن نيست

ببین رفیق با این حرفا و سر و ته اخبار و امار و زدن مساله رکود بسیار شدید مسکن حل نمیشه حداقل بیایم صداقت خودمون رو حفظ کنیم

افتک

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
147
یک نکته ای رو چند روز پیش یکی از همکارا مطرح کرد که بد نیست من هم اینجا بگم. البته شاید فقط اتفاقی باشه یا مربوط به اون دوران باشه.

این بنده خدا گفت اگر تورم مسکن رو در دوره هاشمی با تورم هر چیز دیگه مقایسه کنی ، میبینی که مسکن از بقیه چیزها کمتر گرون شده. دیدم راست میگه. خونه و ماشین و طلا و دلار و مواد غذایی و کرایه حمل و نقل و حقوق و خدمات و اینا رو که مقایسه میکنی ، خونه رشد کمتری داشت تو اون دوره. میگفت علتش اینه که باند هاشمی تو کار ساخت و ساز نیستن:rolleyes:

E-Foroush

Registered User
لایک‌ها
47
یه نکته ای که هست اینه که قیمت مسکن به نسبت رشد سایر بخش ها رشد پیدا نکرده و دلیلش هم تاخیر فاز مسکن نسبت به سایر بازرهاست چون خواب سرمایه و ادواتی که گرون تر خریده شدن زیادتره و تا به پای فروش برسه یه مدت طول می کشه... به نظرم یه دوره رشد ولو موقت رو خواهیم داشت تو بازار مسکن و رشد قیمت سهمهای سرمایه گذاری مرتبط با مسکن و سیمانی و ... هم در بورس نشون می ده که فعالان بازار دقت دارن به این مطلب....

LinuxBox

Registered User
لایک‌ها
126
مطمئن باشید من سازنده هم از خدام هست که بازار ثبات داشته باشه و ریسک کمتری رو شاهد باشم اما تجربه ثابت کرده که هیچ کس تو این مملکت نمیتونه چیزی رو درست پیش بینی کنه چون قابل پیش بینی نیست.
اول از همه اینکه ملک کلنگی به هیچ عنوان ( حداقل تو منطقه ما ) رکود نداشته که هیچ طی 6 ماه گذشته شاهد افزایش قیمت هم بوده البته ملکی که ارزش ساخت داشته باشه.
سال گذشته که طرح تفصیلی قرار بود اجرا بشه تو یه برهه زمانی چند ماهه به دلیل بلاتکلیف بودن سازنده ها ملک های کلنگی شاهد رکود شد چون طرف نمیدونست خرید این ملک در جایی که مشخص نیست چه جوازی بهش میدن سود داره یا نه اما به محض اجرا شدن این طرح ملکی که من دنبال 5 طبقه براش بودم و فکر میکردم ممکن هست بعد از اجرا شدن طرح 3 طبقه بهم بدن شد 7 طبقه به علاوه یه پارکینگ!
قیمت ملک رو دولت بالا پایین نمیکنه بلکه سازنده و فروشنده ها هستند که قیمت گذاری میکنند و اون کسی هم که پول لازم هست و زیر قیمت میده سازنده نیست که بخواد با 1 2 واحد زیر قیمت دادن تو قیمت یه منطقه تاثیر گذار باشه. ما باید آرزوهامون رو محدود کنیم و دعا کنیم که با بدتر از این نشه و ثابت بمونه و یا اگر به دنبال کاهش قیمت هستیم خیلی رویایی فکر نکنیم که مطمئن باشید با 400 500 تومن پایین اومدن ملکی که متری 4 5 تومن هست سازنده ورشکست نمیشه از طرفی خارج شدن پول از بازار طلا و ارز هم به نظر من باعث بالا رفتن قیمت مسکن خواهد شد.

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
عجب!

پروانه های ساخت نسبت ب 88 سه برار شده

ولی شما اومدی گفتی نسبت ب سال قبل ک میشه 90 سه برابر شده

ببین رفیق با این حرفا و سر و ته اخبار و امار و زدن مساله رکود بسیار شدید مسکن حل نمیشه حداقل بیایم صداقت خودمون رو حفظ کنیم

من سال کاری رو در نظر گرفتم که ميشه سيکل تکميل يه پروژه معمولی
شما قربونت برم نخر تا ببينيم کی ضرر ميکنه اصلاً من از خدامه که کسی نخره
چون وقتی طرف مياد تو بنگاه ميگه آقا بازار راکده خرابه من دست به نقدم بده بره خير ببينی
داره ارزون ميشه دولت ماليات ميبنده ال ميشه بل ميشه وقتی ميزنی تو ذوقش که اصلاً ولش کن منصرف شدم
و پا ميشی از بنگاه ميای بيرون دفعه بعد که طرف مثل سگ رفت گشت ان هم گيرش نيومد حالا يه چند ميل ديگه ميزاری رو همون قيمت قبلی
ميفروشی ميره هم تخفيف ندادی هم يه چيزی گيرت امده هم پوز آدمای رو دار رو زدی
هر وقت دلار شد 950 اونوقت شما هم مسکن ارزون ميبينی

افتک

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
147
به نظر من بر عکس بازار ارز و کالا ، بازار مسکن رو دولت میتونه کنترل کنه. راهش هم مالیات و زور و این حرفا نیست. باید زمین رو به ارزش واقعیش برگردونه. الان قیمت زمین تو ایران خیلی خیلی بالاتر از قیمت زمین در یک کشور جهان سومیه

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
قیمت زمین به مرغوب بودنش تعیین میشه نه به اینکه کشور جهان چندمیه!

الان کربلا دور حرم (موقوفه خود حرم) زمین متری 20 هزار دلاره و هر چی از حرم دور تر میشی ارزون تره.

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72
به نظر من بر عکس بازار ارز و کالا ، بازار مسکن رو دولت میتونه کنترل کنه. راهش هم مالیات و زور و این حرفا نیست. باید زمین رو به ارزش واقعیش برگردونه. الان قیمت زمین تو ایران خیلی خیلی بالاتر از قیمت زمین در یک کشور جهان سومیه

ملک يه چيزه کاملاً شخصی هست چيو کنترل کنه؟
زمين و ملک يه کالای سرمايه ای هست اگر ارزش پول بياد پايين کالای سرمايه ای ميره بالا تا اين افت رو جبران کنه
ارزش پول بايد بره بالا تا کالای سرمايه ای ثابت بمونه پايين نمياد به شرط اعمال سياست های خاص اقتصادی
و رونق توليد و جون گرفتن صنعت
وقتی ثابت ميمونه سرمايه تو کار نگه داشتن ملک نميره ميره تو کار توليد ملک يا اگر طرف اينکاره نباشه ميره تو بقيه توليد ها
يا ميره تو شرکت هايی که تو بورس سرمايه گذاری ميکنن بالاخره پول نميخابه و حرکت ميکنه همين حرکت پول باعث رفاه ميشه
از دست من مياد دست شما از دست شما مياد دست من زندگی ميگذره خوبم ميگذره

boro_baba1

Registered User
لایک‌ها
72

الان کربلا دور حرم (موقوفه خود حرم) زمین متری 20 هزار دلاره و هر چی از حرم دور تر میشی ارزون تره.

آفرين
افرادی که اقتصادی هستن و يه دستی بر آتش دارن اينجوری نکته ها رو ميدونن
ممنون از مثال عينی مطلب اينو نميدونستم

hossein55

Registered User
لایک‌ها
410
من معتقدم قیمت مسکن رو با روش کارشناسی شده دولت میتونه کنترل کنه.

معتقدم قیمت مسکن به قیمت مصالح بستگی داره که اونها هم با دلار رابطه دارن البته نه 100 در 100.

مثلا کارخانه های سیمان و ذوب آهن تا قبل از هدفمندی یارانه ها به دلیل استفاده از برق یارانه ای بسیار سود ده بودند اما بعد از هدفمندی و اجرای اون قیمت تمام شده کالاها به شدت بالا رفت که روی قیمت عرضه هم اثر گذاشت در نتیجه اگر دولت بخواد مسکن ارزان در کشور داشته باشیم ضمن اینکه باید به اینجور تولیدی ها برق ارزان بده برای تهیه مواد اولیه شون هم باید دلار رو با سوبسید بده وقتی این اتفاق بیفته قیمت تمام شده پروژه های عمرانی کاهش پیدا میکنه از جمله مسکن و اون موقع با کاهش نرخ و فعال شدن بازار میشه بازار رو کنترل کرد.

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2

بله دور حرم ی جای بسیار خاصه

ولی در مجموع ارزش زمین در کشورهایی ک اقتصاد ضعیفتری دارن بسیار پایینتره

مثلا اگر مرغوبترین زمین تو عراق متری 20 تاس همون زمین تو وال استریت میشه متری 100 تا

مساله اینجاس ک تو ایران ارزش زمین با اقتصاد همخونی نداره

حالا ی سری از دوستان میلیاردر ک وقتشون طلاس میان اینجا هی جو گرونی میدن امار مستندشون (ک معلوم شد چقدر مستند ه) رو رو میکنن ولی بسیار واضحه ک جو روانی اکثریت جامعه با این حرفا عوض نمیشه1

aqaye_khas

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
من معتقدم قیمت مسکن رو با روش کارشناسی شده دولت میتونه کنترل کنه.

معتقدم قیمت مسکن به قیمت مصالح بستگی داره که اونها هم با دلار رابطه دارن البته نه 100 در 100.

مثلا کارخانه های سیمان و ذوب آهن تا قبل از هدفمندی یارانه ها به دلیل استفاده از برق یارانه ای بسیار سود ده بودند اما بعد از هدفمندی و اجرای اون قیمت تمام شده کالاها به شدت بالا رفت که روی قیمت عرضه هم اثر گذاشت در نتیجه اگر دولت بخواد مسکن ارزان در کشور داشته باشیم ضمن اینکه باید به اینجور تولیدی ها برق ارزان بده برای تهیه مواد اولیه شون هم باید دلار رو با سوبسید بده وقتی این اتفاق بیفته قیمت تمام شده پروژه های عمرانی کاهش پیدا میکنه از جمله مسکن و اون موقع با کاهش نرخ و فعال شدن بازار میشه بازار رو کنترل کرد.
خب دگ الان اقتصادی حرف نمیزنی:D

کی گفته ارزون میشه
:p

گرونترم میشه اصلا باید بیای جو بدی راست و دروغ قاطی کنی امار مستند بدی ک گرون میشه تا اقتصاددان بشی
:blink:

افتک

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
147
ملک يه چيزه کاملاً شخصی هست چيو کنترل کنه؟
زمين و ملک يه کالای سرمايه ای هست اگر ارزش پول بياد پايين کالای سرمايه ای ميره بالا تا اين افت رو جبران کنه
ارزش پول بايد بره بالا تا کالای سرمايه ای ثابت بمونه پايين نمياد به شرط اعمال سياست های خاص اقتصادی
و رونق توليد و جون گرفتن صنعت
وقتی ثابت ميمونه سرمايه تو کار نگه داشتن ملک نميره ميره تو کار توليد ملک يا اگر طرف اينکاره نباشه ميره تو بقيه توليد ها
يا ميره تو شرکت هايی که تو بورس سرمايه گذاری ميکنن بالاخره پول نميخابه و حرکت ميکنه همين حرکت پول باعث رفاه ميشه
از دست من مياد دست شما از دست شما مياد دست من زندگی ميگذره خوبم ميگذره

بحث سرمایه گذاری یه طرف قضیه است. بحث ارزش یه طرف دیگه. هر کالایی یه ارزش ذاتی داره. ارزش ذاتی اون قیمتیه که در همه دنیا پذیرفته بشه.ارزش ذاتی مسکن در ایران نمیتونه برابر با فرانسه و آلمان و امریکا باشه ، مگر اینکه مشکلی این وسط باشه که ارزش کاذب به مسکن بده. اون مشکل هم قیمت زمینه. قیمت زمین در تهران به علت اینکه اجازه گسترش شهر رو نمیدن ، بیش از حد بالاست و به شهرستانها و دهات ها هم سرایت کرده. الان توی دهاتهای کویر مرکزی ایران ، زمین متری 20 تومن شده. اونجا نه مشکل کمبود زمین هست ، نه مشکل کمبود خونه ، نه از اون زمین درآمدی به دست میاد. فقط به نسبت تهران یه قیمت تعیین میکنن:rolleyes:

دولت بزرگترین مالک زمین در ایرانه. به راحتی آب خوردن میتونه قیمت زمین رو کنترل کنه. کافیه که مجوز ساخت بده یا خودش مستقیما وارد برج سازی بشه یا محدودیت مناطق بالای 1800 متر رو برداره یا مناطق اطراف تهران رو جزو محدوده شهری تهران قرار بده

بالا