سلام
ببخشید اما تاپیک رو کامل مطالعه نکردم، بنابراین ممکنه حرفام تکراری باشه.
ببینید، مقایسه روآ باید با ماشین های هم رده (از نظر قیمت) باشه. اینکه روآ رو با 405 یا سایر خودرو ها مقایسه کنید، بی انصافی هست.
الان درواقع تنها رقیب قیمتی روآ پراید هست.
من با هر دو به مدت بسیار زیاد رانندگی کردم.
بطور کوتاه مقایسه می کنم:
- مصرف سوخت پراید کمتر از روآست (در شهر، حدود 7 تا 8 در مقابل 10 تا 12 لیتر در 100 کیلومتر)
- شتاب پراید بالاتره
- هزینه های مواد مصرفی و قطعات پراید در برخی موارد کمتره (چون بسیاری از قطعات روآ مربوط به 405 هست)
- سرعت نهایی روآ بیشتره (تو اتوبان کل انداختیم چندبار)
- راحتی رانندگی و دست فرمون روآ، خصوصا تو جاده بیشتره. (تجربه)
- امنیت و احساس لذت رانندگی در روآ به مراتب بیشتره (رانندگی با پراید و روآ مثل مقایسه پابرهنه و با کفش راه رفتنه (کمی اغراق!))
- بدنه روآ به مراتب از پراید قوی تره (تجربه های بسیار در تصادف های خودم و دیگران)
- روآ بسیار جادار تر از پراید هست.
- روآ زیباتر از پراید هست. (این دیگه سلیقه ایه!)
- اگر سربالایی شدید باشه، روآ از پراید عقب می مونه (وزن بیشتر + دیفرانسیل عقب) حتی شده گاهی سربالایی خیلی شدید بوده و روآ دنده جلو (1) نتونسته بره، اما پراید با زور زیاد تونست. اونجا مجبور شدم برم عقب و دور بگیرم و ردش کنم!!!
- دور فرمون پراید کمتره، یعنی تو جای کمتری می تونه دور بزنه. این مسئله گاهی در مورد روآ آزار دهنده هست. (مثلا تو یه خیاباون شلوغ و باریک اگر بخواید دور بزنید، ممکنه اذیت بشید.)
- ترمزای روآ از پراید بسیار مطمئن تر و به قول معروف میخ تره. (چند ماشین رو تست کردم)
فعلا همینا یادم میاد.
چندتا نکته:
- من تو برف و یخ بندان با روآ اصلا مشکلی نداشتم. کاملا تو دست بوده و یک بار هم لیز نخوردم.
- از لحاظ وفور لوازم و قطعات یدکی روآ و پراید مثل هم هستن تقریبا و از این جهت از بسیاری خودرو های خارجی جلوتر هستن (البته طبیعتا این ضعف اون خودرو ها نیست، ضعف بازار ایرانه، اما بالاخره دامنگیر استفاده کننده اونا میشه)
- کولر روآ خیلی خوب جواب میده و من تو جاده با کولر و رو CNG به راحتی 120 می رفتم و مصرف هم چندان تغییری نمی کرد (در حد 1 لیتر (یا معادل CNG) در 100 کیلومتر)
- حدود 3 سال هست که روآ دارم (مدل 87) و خرج زیادی نداره، بیشترین خرجش تعویض صفحه کلاچ (رو 50 هزار تا و به قیمت 50 تومن اون زمان) و سرویس جلوبندی (25 تومن اون زمان) و تعویض واشر سرسیلند (30 تومن اون زمان) بوده. خرج بزرگ دیگه ای نداشته. خرجای عادی (روغن، فیلتر و سرویس های دوره ای) که دیگه همه ماشینا دارن و عادیه.
پیشنهاد می کنم اگر می تونید بودجه تون رو افزایش بدید و مدل های جدید تر (87 به بعد) پژو 405 بگیرید. البته اگر مدل پایین تر ولی حتما و حتما تمیز 405 هم گیر آوردید، اونم خوبه.
اما در نهایت اگر
بین روآ و پراید بخواید انتخاب کنید:
پراید رو پیشنهاد می کنم اگر:
- مصرف عمده تون داخل شهر باشه.
- خانوادگی نخواید استفاده کنید. (روآ خانوادگی تره)
- بخواید سریع ماشین رو عوض کنید (فروش پراید راحت تره)
- شتاب و مصرف سوخت روآ براتون مهم باشه.
اما
بیشتر روآ رو پیشنهاد می کنم اگر:
- هم داخل شهر و هم تو جاده ازش استفاده می کنید.
- با شتاب کمتر و مصرف بیشتر روآ مشکلی نداشته باشید.
- به ایمنی در رانندگی و تصادف اهمین میدید.
- به لذت رانندگی و دست فرمون اهمیت میدید.
درنهایت امیدوارم انتخاب خوبی داشته باشید