- نوشتهها
- 1,443
- لایکها
- 4,740
:lol:رستم در حمام است !:blink:
تا هستم به ریش تو بستم!
:lol:رستم در حمام است !:blink:
:lol:
تا هستم به ریش تو بستم!
داداش منظور از این ضرب المثل اینه که هرچیز یا هر جا و مکانی که فک میکنی خوبه و همه چی عالیه بازم یه بدخواه و موزی و خرابکار و مایه ی ننگ داره.
خود ضرب المثل یعنی هر زیبایی مثل یه رود که نماد زیباییه و ارامش بخشه بازم یه شغالی اونجا هست که حیله گری کنه و موزی بازی در بیاره و خرابکاری کنه تا باعث بهم خوردن این زیبایی و ارامش بشه.
چم=رود =نماد زیبایی و ارامش (هر چمه)
چغل =شغال = نماد حیله گری و بدخواهی و زشتی (چغله دیره)
بخوام مثال بزنم مثلا میگن فلان خانواده فوق العاده خانواده ی خوبین با اصل و نسب هستن. تو شهر به درستکاری و پاکدامنی مشهورن ولی متاسفانه یکی از بچه هاشون هرزه در رفته و باعث بدنامی و زشتی و مایه ی ننگ اون خانواده شده. حالا چم اینجا اون خانواده میشه و چغل اون بچه ی هرزشون میشه که بهم زننده ی زیبایی و شهرت اون خونواده شده. اینجاس که میگن هر چمه چغله دیره. (هر چیزی یا هر مکانی هرچقدرم خوب باشه بازم عواملی هستن که میتونن باعث بدنامیش بشن)
مورد بالا فقط یه مثال بود
ممکنه شما 5 تا دوست صمیمی و خوب داشته باشی 4 تاشون راز نگه دار باشن یکیشون سخن چین و فضول. اون دوستت نماد شغال میشه. البته اینم مثال بود موارد فراوانی در مورد این ضرب المثل صدق میکنه. امیدوارم تونسته باشم بخوبی بیانش کنم و جاش بندازم چون متاسفانه بلد نیستم چیزیو خوب بیان کنم
ارسال شده توسط چاپار خانه ی جاده ابریشم
اینو تا حالا نشنیده بودم ، جالب بود برامرستم در حمام است !:blink:
یار در خانه و ما گرد جهان میگردیممستی و راستی
مرسی بابت توضیحات خوب و کاملی که دادی عزیز
اینو تا حالا نشنیده بودم ، جالب بود برام
یار در خانه و ما گرد جهان میگردیم
اب رد کوزه و ما تشنه لبان میگردیم
مهمون در شب اول مثل طلا عزیز ، در شب دوم مانند نقره گرامی ، در شب سوم مانند مس کم بها و در شب چهارم مانند خرس پرزحمت است.قابل توجه بعضیااااااا:lol:
مهمون ، اول شو طلا ، دوم شو نقره ، سوم شو مرس ، چهارم شو خرس
سگی را خون دل دادم که با من یار گردد
ندانستم که سگ خون میخورد ، خونخوار میگردد
در زمستان يه جل بهتر از يه دسته گله
دیگ به دیگ میگه روت سیاآب را گل نکنیم.شاید این آب خودش گل باشد.... شاید این آب پر از هل باشد
ام پی تری فور چند؟؟؟؟![]()
ام پی تری فور چند؟؟؟؟![]()
ارسال شده توسط چاپار خانه ی جاده ابریشم
موشه تو سوراخه نمیرفت جارو به دمش میبست
تا كركس بچه دارشد، مردار سير نخورد
دانا داند و پرسد نادان نداند و نپرسد
در جواني مستي، در پيري سستي، پس كي خدا پرستي ؟!![]()
يا زنگي زنگ باش يا رومي روم
اووونو فووورووخم همون روزی که تو گوشیتو فروختی
فسمتو داشتی![]()
آب در كوزه و ما تشنه لبان ميگرديم