گوشت مرغ یا قرمز بدون استخوان | 1 کیلو |
سیر | 3 حبه |
زرده ی تخم مرغ | 3 عدد |
آرد | 3 قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | 5/0 قاشق مربا خوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
دارچین | یک سوم قاشق مربا خوری |
زنجبیل | یک پنجم قاشق مربا خوری |
هل | 5/0 قاشق مربا خوری |
میخک | اندازه ی یک عدس |
جوز هندی | اندازه ی 2 عدس |
روغن مایع | 2 قاشق غذا خوری |
@Nera
عالی بود دستت درد نکنه فقط بگو جنس پارچه ای که توش ریختی چیه؟
نیازی به کشتارگاه رفتن نداره به قصابی ها سفارش بدهید یکی دو روز بعد براتون میارنداگه بتونین برین کشتارگاه و بگیرین خیلی خوبه. خوشمزه تر هم میشه
نیازی به کشتارگاه رفتن نداره به قصابی ها سفارش بدهید یکی دو روز بعد براتون میارند
تو کالباس بازاری بعید می دونم تخم مرغ بریزند به نظرتون چه ماده ای اضافه میشه .چون این تخم مرغ باعث میشه زمان نگاه داریش خیلی کوتاه بشه و به سرعت فاسد بشه
پودر سفيدي است كه به نامهاي تري فسفات سديم، پنتاسديم تري فسفات و STPP شناخته در گرفتن سختي آب بخصوص در پودرهاي لباسشويي و همچنين در تهيه مواد غذايي به كار ميرود.
براي گرفتن سختي آب، ماده افزودني خواركي به عنوان نگهدارندهي رطوبت، در مواد شوينده، خميردندان مورد استفاده قرار ميگيرد.
عمده صنايع مصرفكننده اين ماده شيميايي شامل كارخانجات توليد مواد شوينده، صنايع تصفيه آب، صنايع غذايي، صنايع سراميكسازي، معدني، صنايع توليد كاغذ و صنايع پتروشيمي ميباشد.
كاربرد فسفات ها در صنعت گوشت و سوسيس
نويسنده: مهندس كاوه بهمني نيا
فسفرها يكي از مهمترين مواد محيط اطراف ما هستند، كه به طور طبيعي در آب و غذا موجود فسفرها در تمام ارگانيزم ها به صورت يون فسفات جذب مي شوند.
فسفات يك تركيب طبيعي و حياتي است كه عملا در هر غذايي وجود دارد و وقتي كه تمام يا قسمتي از هيدروژن اسيد فسفريك جايگزين فلزاتي مانند سديم، پتاسيم و... مي شود شكل مي گيرد.
ارتوفسفات ها و پيروفسفات ها به عنوان افزودني اثرات مثبتي در كاربردهاي مواد غذايي دارد.
اين مواد اگرچه بافر هستند به عنوان جداكننده يون هاي فلزي ناخواسته، ضدباكتري و منبع مغذي طبيعي مي باشند.
فسفات ها به طور كلي به عنوان نگهدارنده به بهترين شكل و مقدار كافي براي اهداف مختلف در غذا استفاده مي شوند.
فسفات ها در مواد غذايي مختلف كاربردهاي متفاوتي دارند نظير:
1- محصولات لبني تغليظ شده و شير خشك، پودر شير مخصوص قهوه، دوغ، خامه، پنير، پودر آب- ماست هاي ميوه اي
2- غذاهاي دريايي شامل: ميگو، ماهي، هشت پا و فيله ماهي
3- فرآورده هاي گوشتي: سوسيس و كالباس، همبرگر، بيكن، سالامي و استيك
4- بيكينگ پودر براي كيك، دونات، نان و...
كاربرد فسفات در توليد گوشت
فرآورده هاي گوشتي يكي از مهمترين شكل هاي غذا براي انسان در سراسر دنياست. لازم به توضيح نمي باشد كه كيفيت گوشت، عامل بسيار مهم و اساسي در كل اين موضوع است.
براي اطلاع از اثرگذاري فسفات در روند نگهداري خواص گوشت به طور خلاصه به معرفي خصوصيات گوشت مي پردازيم.
خصوصيات زير در گوشت بسيار موثر مي باشد:
1- رنگ
2- بافت: تردي و الاستيسيته
3- طعم: بو و مزه
تمام اين خصوصيات باعث مي شود كه گوشت مطبوع ذائقه باشد. عوامل مذكور فاكتورهاي معروفي است كه روي ذائقه اثر مي گذارد بعضي قابل كنترل مي باشد و بعضي قابل كنترل نيست. در هر صورت تاثير اين فاكتورها مي تواند با استفاده از فسفات ها به حداقل برسد كه در نهايت باعث افزايش طعم مطلوب در گوشت مي شود.
گوشت چيست؟
گوشت لايه عضلات حيوانات است كه شامل كمپلكس فيبرهاي پروتئيني است واكتوميوزين نام دارد. در عضلات زنده، اكتوميوزين يك كمپلكس از 2 پروتئين كه آكتين وميوزين مي باشد تشكيل شده است.
وقتي يك حيوان ذبح مي شود يك سري واكنش بيوشيميايي شروع به فعاليت مي كند. گليكوژن در عضلات تبديل به اسيد لاكتيك مي شود. اين خصوصيت در پايين آوردن PH ماهيچه از 7 به 6/5 موثر است. همان طور كه به طور معمول عضلات سخت مي شوند، اين تغييرات ناخوشايند بر روي خصوصيات گوشت تاثير دارند و در اين جا است كه «فسفات ها وارد مي شوند».
تاثير فسفات در بهبود طعم
پلي فسفات ها از فاسد شدن و اكسيد شدن چربي ها جلوگيري مي كنند كه در صورت عدم مصرف به تضعيف طعم گوشت هاي فرآوري شده منتهي مي شود.
فساد ميكروبيولوژيك
پلي فسفات ها همچنين به عنوان جلوگيري كننده از فساد ميكروبيولوژيكي در گوشت هاي فرآوري شده استفاده مي شود و نهايتا باعث افزايش ماندگاري كالا و ثبات كيفيت در طولاني مدت خواهد شد.
تركيبات نمك هاي فسفات كه جهت فرآورده هاي گوشتي اعم از گوشت دام، طيور و آبزيان (ماهي و ميگو) بسيار متنوع است و معمولا تامين كنندگان اين نوع نمك ها براساس نياز مشتريان و مواد اوليه مورد مصرف آنها نمك هاي فسفات فرموله شده طراحي و توليد مي كنند. در پايان تعدادي ديگر از اين نوع مواد به اطلاع خوانندگان عزيز مي رساند.
ـ Seapure،Seaphos فرآوري انواع ميگو خام
ـ Seaphos SPL فرآوري ناگت ميگو
ـ Meat fresh CK،Shicphos فرآوري فيله مرغ گوشت و مرغ
ـ Quick Phos فرآوري انواع گوشت هاي دام و طيور بسته بندي و گوشت و مرغ خورشتي
تاثير فسفات در رنگ:
رنگ گوشت بستگي به حضور و واكنش شيميايي دو رنگدانه دارد. ميوگلوبين و هموگلوبين كه پروتئين هاي حامل آهن مي باشند. ميوگلوبين در سطح برش خورده گوشت به صورت رنگدانه قرمز شفاف است كه قابليت جذب اكسيژن را دارد و اكسي ميوگلوبين ناميده مي شود. وقتي در معرض هوا قرار مي گيرد، اكسيده مي گردد و يك رنگدانه قهوه اي به نام مت ميوگلوبين تبديل مي شود. PH پايين باعث تسريع اين فرآيند مي شود. استفاده از پلي فسفات ها براي حفظ PH بين 6/6-6 مي تواند از اين فرآيند جلوگيري كند و به اين ترتيب رنگ قرمز گوشت پايدار مي ماند. در خصوص گوشت هاي فرآوري شده فسفات ها به پيشرفت فرآوري رنگ كمك مي كنند.
تاثير فسفات در تردي:
قابليت فسفات ها در تجزيه اكتوميوزين به اكتين و ميوزين تاثير مهمي روي تردي گوشت دارد. پيروفسفات ها يا فسفات هاي با رنجيره بلند هيدروليزشده بر Relaxation فيبرهاي ماهيچه موثر است. فسفات ها در محصولات خردشده مانند سوسيس و كالباس اجازه مي دهند چربي و رطوبت بيشتري جذب محصول گردد كه باعث افزايش تردي مي شود.
تاثير فسفات حالت اتصال
زماني كه فسفات ها با نمك براي حل كردن ميوزين اضافه مي شوند به صورت ژل اتصال دهنده عمل مي كنند. بعد از پخت، گوشت فرآوري شده مي تواند به قطعه هاي بزرگ بريده شوند، اين خاصيت كه براي فرآوري محصولات گوشتي مانند فرانكفورتر، سوسيس، سالامي و ساير كالباس ها بسيار قابل اهميت مي باشد.
تاثير فسفات در حفظ و نگهداري رطوبت
نگهداري رطوبت بسيار مهم است در حالي كه از دست دادن رطوبت مي تواند هم از نظر اقتصادي زيان آور باشد و همچنين در طعم لذيذ گوشت هاي فرآوري شده تاثيرگذار باشد. PH در تعيين ظرفيت نگهداري آب در گوشت و توانايي گوشت براي حفظ آب در طول مدت پروسه هاي توليدي ازجمله برش، دما دادن، خرد كردن يا پرس كردن بسيار مهم است.
در اين جا مي توان تعدادي از تركيبات فسفاتي را براي بهبود كيفيت گوشت ها به شرح زير اعلام كرد.
Meatphos 1، Ampro Zo1 فسفات سديم و پتاسيم فرموله شده جهت انواع سوسيس و كالباس
Ampro CO3 فسفات سديم و پتاسيم فرموله شده جهت فرآوري انواع گوشت هاي تكه اي
تاثير فسفات در امولسيون سازي چربي
پلي فسفات ها همچنين قادر هستند امولسيون كنندگان چربي فرآورده هاي خردشده را افزايش دهند اكتين و ميوزين كه به وسيله پلي فسفات ها حل شده اند پوشش پروتئيني اطراف ذرات چربي را احاطه مي كنند. و در نتيجه پايداري پروتئين ها و به اين ترتيب حفظ انعقاد آنها را به محض گرمادهي به صورت شبكه امولوسيون ايجاد مي كنند.
نمودار مقابل رابطه بين PH و ظرفيت نگهداري آب را نشان مي دهد. در حالي كه ظرفيت نگهداري آب پايين ترين نقطه مي باشد. نقطه ايزوالكتريك مي گويند. اينجا تعداد گروه هاي باردار مثبت و منفي پروتئين هاي ميوفيبريلي برابر است. به اين ترتيب بارها خنثي و هيچ باري قادر نيست آب را محصور و محفوظ نگه دارد. PH گوشت بايد بالاتر از نقطه ايزوالكتريك گوشت باشد (PH5/5) فسفات ها به حفظ صحيح PH محصول كمك مي كنند كه نرسيدن به نقطه ايزوالكتريك و حفظ آب مي باشد. به غير از افزودن فسفات ها، فاكتورهاي فرآيند مانند دما، زمان، قدرت يوني و غيره براي افزايش ميزان حفظ آب به وسيله پروتئين هاي گوشت بسيار مهم است.
اینی که این دوستمون درست کرده چه مزه ای داره مزه مرغه یا شبیه به کالباس ه
اینی که این دوستمون درست کرده چه مزه ای داره مزه مرغه یا شبیه به کالباس ه
قطعا مزه اش با کالباس مرغ تفاوت داره اما شباهت زیادی هم داره .کلا تفاوت کالباس ها به ادویه و درصد گوشت و کیفیت گوشته .که خوب ادویه و درصد ترکیبش تا حدی اختصاصی و سری است .
بنده درخواست کرده بودم و ایشون لطف کردن اینجا آموزش رو گذاشتن!میشه بفرمایید چه کسی درخواست کرده!!!