• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سوسيس و كالباس سالم و خوشمزه تر رو در منزل و به راحتي درست كنيد!

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
من هر چی گشتم عکسشو پیدا نکردم!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
دیشب درست کردم

من یه سینه مرغ گرفتم که یه کیلو شد. اما چون بازوش بهش بود کندمش و طبیعتا از وزنش کم شد.
واسه همین موادو کم کردم. مثلا جای 3 تا دو تا زرده تخم مرغ ریختم و جای 3 قاشق دو قاشق آرد. مابقی مخلفات هم به همین صورت.
اینجا سینه مرغ رو با یه حبه سیر درشت چرخ کردم و موادو ریختم واسه مخلوط کردن.
پ.ن. سیر رو کمتر و نمک رو بیشتر بریزین. خوشمزه تر میشه.

u8e4etun.jpg

بعد زرده تخم مرغ و روغنو (2 قاشق روغن مایع) قاطی کردم و ورز دادم.
واسه تمیزی کار و چون خیلی چسبنده میشه من از دستکش هم استفاده نمیکنم (چون میره لای انگشتام و می چسبه) و دستمو میکنم توی یه پلاستیک فریزر.

همینطور که موادو قاطی میکنین بوی کالباس توی خونتون میپیچه...
اون تیکه پارچه هم که توی عکس میبینین مال مواده. من نه توی فویل میریزم و نه توی پلاستیک. هر دو تاش ضرر داره.
پارچه سفید خریدم و شستم و یه روز چند تایی از اینا درست کردم.

pu8u2a2e.jpg

همونطور که قبلا گفتم من توی بخار پز درست نمی کنم. یه قابلمه بزرگ رو کمی آب میریزم توش و صافی های مایکروویومو می ذارم توش
درست مثل عکس زیر.

پ.ن. اگه مثل من از قابلمه روحی استفاده می کنین بهتره توی آبش نصف استکان آبلیمو بریزین که قابلمتونو سیاه نکنه.

e7aja9y2.jpg

حالا مواد رو میریزین توی کیسه. بخش سختش همینجاست چون مواد چسبنده ان و سخته کار باهاش.

atyde9ag.jpg

اول تهشو گره می زنین و بعد که پر شد حسابی فشار بدین که تمام فضای خالی بین مواد پر بشه. بعد هم سرشو با یه سیم بست ببندین و بذارین روی توری

ehezu9y6.jpg

بعد از 25 دقیقه درشون بیارین و همونطوری داغ بذارین توی فریزر تا خودشونو بگیرن.
10دقیقه کافیه. بعد پارچه رو میبرین و کالباس آماده اس.
e5ete6e9.jpg

a4y6edad.jpg

6ajybe7y.jpg

میبینین که دقیقا عین کالباس بیرون شده. طعمش هم شبیهشه. اما دقیقا عین خودش نیست. شاید چون من جوز هندی نداشتم و بالاخره کارخونه ادویه های دیگه ای هم توش میریزه...
من خودم حساب کردم دیدم یک کیلو گوشت مرغ بدون استخون شد 11800 اگه تخم مرغ و مابقی مواد رو هم محاسبه کنیم روی هم 2 تومنم نمیشه. در نهایت اگه اینطوری کالباس درست کنیم میشه کیلویی 14000تومن نه 25تومن و میدونیم توش چی هست.

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762
می تونید به جای پلاستیک یا پارچه از روده بزرگ شسته شده گوسفند استفاده کنید

Nereid

کاربر فعال زبان
کاربر فعال
لایک‌ها
852
میتونین این ادویه ها رو هم اضافه کنین شاید طعمش نزدیک تر بشه:
گوشت مرغ یا قرمز بدون استخوان 1 کیلو
سیر 3 حبه
زرده ی تخم مرغ 3 عدد
آرد 3 قاشق غذا خوری
فلفل سیاه 5/0 قاشق مربا خوری
نمک1 قاشق مربا خوری
دارچینیک سوم قاشق مربا خوری
زنجبیلیک پنجم قاشق مربا خوری
هل5/0 قاشق مربا خوری
میخکاندازه ی یک عدس
جوز هندیاندازه ی 2 عدس
روغن مایع 2 قاشق غذا خوری

منبع:

http://www.beytoote.com/cookery/ghazaha/homemade2-salami-sausage.html

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329
@Nera

عالی بود دستت درد نکنه فقط بگو جنس پارچه ای که توش ریختی چیه؟

xuvi

Registered User
لایک‌ها
273
نخورین از اینا
وقتی رودتون پوکید ریخت بیرون میفهمید

rasoooli

Registered User
لایک‌ها
325

IronSteelMetal

کاربر فعال هنرهای ترسیمی
کاربر فعال
لایک‌ها
329

جالب بود، تاج خروس دیگه اخرش بود :puke:

موضوع اینه که دایم نمیشه به مردم گفت نخورید، نکنید و ... در برابر هر چیزی که منع میشه باید راهکار جایگزین و مناسب ارائه کرد. کسی نمیتونه منکر خوشمزگی سوسیس و کالباس بشه، شما به بچه های دبستانی و راهنمایی و حتی دبیرستانی و بعضا خیلی از ادم بزرگ ها هرچی هم بگی ضرر داره فایده نداره چون فقط داریم منع میکنیم و بهشون میگیم نخورید! ولی اگر به جاش یه جایگزین مناسب معرفی کنیم که بتونه با اون چیزی که منع میشه برابری کنه اونوقت میتونیم امیدوار باشیم تغییری رخ بده. این طور مستند ها و اطلاع رسانی ها خوبه ولی در کنارش باید راهکار هم ارائه بشه وگرنه تجربه ثابت کرده اینها به تنهایی اثر بخش نخواهد بود.

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
@Nera

عالی بود دستت درد نکنه فقط بگو جنس پارچه ای که توش ریختی چیه؟

خواهش می کنم.
والا تترون بود.
یک متر خریدم و کلی از این کیسه ها درست کردم.
البته حتما قبلش بشورینش چون پارچهوها از کارخونه که میان کثیفن.
هر پارچه ای که کش نیاد قابل استفاده اس.
کش بیاد فایده ای نداره و کالباس وا میره

اون دوستمون که میگه تو روده هم میشه درسته
اگه بتونین برین کشتارگاه و بگیرین خیلی خوبه. خوشمزه تر هم میشه

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762
اگه بتونین برین کشتارگاه و بگیرین خیلی خوبه. خوشمزه تر هم میشه
نیازی به کشتارگاه رفتن نداره به قصابی ها سفارش بدهید یکی دو روز بعد براتون میارند

تو کالباس بازاری بعید می دونم تخم مرغ بریزند به نظرتون چه ماده ای اضافه میشه .چون این تخم مرغ باعث میشه زمان نگاه داریش خیلی کوتاه بشه و به سرعت فاسد بشه

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
نیازی به کشتارگاه رفتن نداره به قصابی ها سفارش بدهید یکی دو روز بعد براتون میارند

تو کالباس بازاری بعید می دونم تخم مرغ بریزند به نظرتون چه ماده ای اضافه میشه .چون این تخم مرغ باعث میشه زمان نگاه داریش خیلی کوتاه بشه و به سرعت فاسد بشه

ممنون بابت توضیحات.
از این به بعد حتما میگیرم.
اینطوری میشه دودیش کرد. چون وقتی توی پارچه اس کمتر طعم دودی میگیره.
اگه کسی دوست داشت بگه توضیح بدم چطور دودی می کنن کابلاس یا کباب خونگیو.

تخم مرغ رو حتما می زنن دوست عزیز. چون باعث انسجام حجم کالباس میشه. کالباس مهمولی رو هم اگه چهار روز توی یخچال نگه داری کنین خراب میشه. چقدر هم چندش آور میشه.
البته کارخونه ها بهش مواد نگهدارنده می زنن و نگه داریش به همون چهار روز می رسه و گرنه زودتر خراب میشه

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762
خواهش می کنم

نه متاسفانه از تحم مرغ تا اون جایی که من می دونم استفاده نمیشه از مواد شیمیایی استفاده می کنند

این لینک را نگاه کنید ترکیبات را نوشته
محصولات جدید کاله

جالبه این سديم تري فسفات تو پور ماشین لباس شویی هم استفاده میشه:wacko:

پودر سفيدي است كه به نام‌هاي تري فسفات سديم، پنتاسديم تري فسفات و STPP شناخته در گرفتن سختي آب بخصوص در پودرهاي لباس‌شويي و هم‌چنين در تهيه مواد غذايي به كار مي‌رود.
براي گرفتن سختي آب، ماده افزودني خواركي به عنوان نگهدارنده‌ي رطوبت، در مواد شوينده، خميردندان مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
عمده صنايع مصرف‌كننده اين ماده شيميايي شامل كارخانجات توليد مواد شوينده، صنايع تصفيه آب، صنايع غذايي، صنايع سراميك‌سازي، معدني، صنايع توليد كاغذ و صنايع پتروشيمي مي‌باشد.

كاربرد فسفات ها در صنعت گوشت و سوسيس

نويسنده: مهندس كاوه بهمني نيا

فسفرها يكي از مهمترين مواد محيط اطراف ما هستند، كه به طور طبيعي در آب و غذا موجود فسفرها در تمام ارگانيزم ها به صورت يون فسفات جذب مي شوند.
فسفات يك تركيب طبيعي و حياتي است كه عملا در هر غذايي وجود دارد و وقتي كه تمام يا قسمتي از هيدروژن اسيد فسفريك جايگزين فلزاتي مانند سديم، پتاسيم و... مي شود شكل مي گيرد.
ارتوفسفات ها و پيروفسفات ها به عنوان افزودني اثرات مثبتي در كاربردهاي مواد غذايي دارد.
اين مواد اگرچه بافر هستند به عنوان جداكننده يون هاي فلزي ناخواسته، ضدباكتري و منبع مغذي طبيعي مي باشند.
فسفات ها به طور كلي به عنوان نگهدارنده به بهترين شكل و مقدار كافي براي اهداف مختلف در غذا استفاده مي شوند.
فسفات ها در مواد غذايي مختلف كاربردهاي متفاوتي دارند نظير:
1- محصولات لبني تغليظ شده و شير خشك، پودر شير مخصوص قهوه، دوغ، خامه، پنير، پودر آب- ماست هاي ميوه اي
2- غذاهاي دريايي شامل: ميگو، ماهي، هشت پا و فيله ماهي
3- فرآورده هاي گوشتي: سوسيس و كالباس، همبرگر، بيكن، سالامي و استيك
4- بيكينگ پودر براي كيك، دونات، نان و...
كاربرد فسفات در توليد گوشت
فرآورده هاي گوشتي يكي از مهمترين شكل هاي غذا براي انسان در سراسر دنياست. لازم به توضيح نمي باشد كه كيفيت گوشت، عامل بسيار مهم و اساسي در كل اين موضوع است.
براي اطلاع از اثرگذاري فسفات در روند نگهداري خواص گوشت به طور خلاصه به معرفي خصوصيات گوشت مي پردازيم.
خصوصيات زير در گوشت بسيار موثر مي باشد:
1- رنگ
2- بافت: تردي و الاستيسيته
3- طعم: بو و مزه
تمام اين خصوصيات باعث مي شود كه گوشت مطبوع ذائقه باشد. عوامل مذكور فاكتورهاي معروفي است كه روي ذائقه اثر مي گذارد بعضي قابل كنترل مي باشد و بعضي قابل كنترل نيست. در هر صورت تاثير اين فاكتورها مي تواند با استفاده از فسفات ها به حداقل برسد كه در نهايت باعث افزايش طعم مطلوب در گوشت مي شود.
گوشت چيست؟
گوشت لايه عضلات حيوانات است كه شامل كمپلكس فيبرهاي پروتئيني است واكتوميوزين نام دارد. در عضلات زنده، اكتوميوزين يك كمپلكس از 2 پروتئين كه آكتين وميوزين مي باشد تشكيل شده است.
وقتي يك حيوان ذبح مي شود يك سري واكنش بيوشيميايي شروع به فعاليت مي كند. گليكوژن در عضلات تبديل به اسيد لاكتيك مي شود. اين خصوصيت در پايين آوردن PH ماهيچه از 7 به 6/5 موثر است. همان طور كه به طور معمول عضلات سخت مي شوند، اين تغييرات ناخوشايند بر روي خصوصيات گوشت تاثير دارند و در اين جا است كه «فسفات ها وارد مي شوند».
تاثير فسفات در بهبود طعم
پلي فسفات ها از فاسد شدن و اكسيد شدن چربي ها جلوگيري مي كنند كه در صورت عدم مصرف به تضعيف طعم گوشت هاي فرآوري شده منتهي مي شود.
فساد ميكروبيولوژيك
پلي فسفات ها همچنين به عنوان جلوگيري كننده از فساد ميكروبيولوژيكي در گوشت هاي فرآوري شده استفاده مي شود و نهايتا باعث افزايش ماندگاري كالا و ثبات كيفيت در طولاني مدت خواهد شد.
تركيبات نمك هاي فسفات كه جهت فرآورده هاي گوشتي اعم از گوشت دام، طيور و آبزيان (ماهي و ميگو) بسيار متنوع است و معمولا تامين كنندگان اين نوع نمك ها براساس نياز مشتريان و مواد اوليه مورد مصرف آنها نمك هاي فسفات فرموله شده طراحي و توليد مي كنند. در پايان تعدادي ديگر از اين نوع مواد به اطلاع خوانندگان عزيز مي رساند.
ـ Seapure،Seaphos فرآوري انواع ميگو خام
ـ Seaphos SPL فرآوري ناگت ميگو
ـ Meat fresh CK،Shicphos فرآوري فيله مرغ گوشت و مرغ
ـ Quick Phos فرآوري انواع گوشت هاي دام و طيور بسته بندي و گوشت و مرغ خورشتي
تاثير فسفات در رنگ:
رنگ گوشت بستگي به حضور و واكنش شيميايي دو رنگدانه دارد. ميوگلوبين و هموگلوبين كه پروتئين هاي حامل آهن مي باشند. ميوگلوبين در سطح برش خورده گوشت به صورت رنگدانه قرمز شفاف است كه قابليت جذب اكسيژن را دارد و اكسي ميوگلوبين ناميده مي شود. وقتي در معرض هوا قرار مي گيرد، اكسيده مي گردد و يك رنگدانه قهوه اي به نام مت ميوگلوبين تبديل مي شود. PH پايين باعث تسريع اين فرآيند مي شود. استفاده از پلي فسفات ها براي حفظ PH بين 6/6-6 مي تواند از اين فرآيند جلوگيري كند و به اين ترتيب رنگ قرمز گوشت پايدار مي ماند. در خصوص گوشت هاي فرآوري شده فسفات ها به پيشرفت فرآوري رنگ كمك مي كنند.
تاثير فسفات در تردي:
قابليت فسفات ها در تجزيه اكتوميوزين به اكتين و ميوزين تاثير مهمي روي تردي گوشت دارد. پيروفسفات ها يا فسفات هاي با رنجيره بلند هيدروليزشده بر Relaxation فيبرهاي ماهيچه موثر است. فسفات ها در محصولات خردشده مانند سوسيس و كالباس اجازه مي دهند چربي و رطوبت بيشتري جذب محصول گردد كه باعث افزايش تردي مي شود.
تاثير فسفات حالت اتصال
زماني كه فسفات ها با نمك براي حل كردن ميوزين اضافه مي شوند به صورت ژل اتصال دهنده عمل مي كنند. بعد از پخت، گوشت فرآوري شده مي تواند به قطعه هاي بزرگ بريده شوند، اين خاصيت كه براي فرآوري محصولات گوشتي مانند فرانكفورتر، سوسيس، سالامي و ساير كالباس ها بسيار قابل اهميت مي باشد.
تاثير فسفات در حفظ و نگهداري رطوبت
نگهداري رطوبت بسيار مهم است در حالي كه از دست دادن رطوبت مي تواند هم از نظر اقتصادي زيان آور باشد و همچنين در طعم لذيذ گوشت هاي فرآوري شده تاثيرگذار باشد. PH در تعيين ظرفيت نگهداري آب در گوشت و توانايي گوشت براي حفظ آب در طول مدت پروسه هاي توليدي ازجمله برش، دما دادن، خرد كردن يا پرس كردن بسيار مهم است.

در اين جا مي توان تعدادي از تركيبات فسفاتي را براي بهبود كيفيت گوشت ها به شرح زير اعلام كرد.
Meatphos 1، Ampro Zo1 فسفات سديم و پتاسيم فرموله شده جهت انواع سوسيس و كالباس
Ampro CO3 فسفات سديم و پتاسيم فرموله شده جهت فرآوري انواع گوشت هاي تكه اي
تاثير فسفات در امولسيون سازي چربي
پلي فسفات ها همچنين قادر هستند امولسيون كنندگان چربي فرآورده هاي خردشده را افزايش دهند اكتين و ميوزين كه به وسيله پلي فسفات ها حل شده اند پوشش پروتئيني اطراف ذرات چربي را احاطه مي كنند. و در نتيجه پايداري پروتئين ها و به اين ترتيب حفظ انعقاد آنها را به محض گرمادهي به صورت شبكه امولوسيون ايجاد مي كنند.

نمودار مقابل رابطه بين PH و ظرفيت نگهداري آب را نشان مي دهد. در حالي كه ظرفيت نگهداري آب پايين ترين نقطه مي باشد. نقطه ايزوالكتريك مي گويند. اينجا تعداد گروه هاي باردار مثبت و منفي پروتئين هاي ميوفيبريلي برابر است. به اين ترتيب بارها خنثي و هيچ باري قادر نيست آب را محصور و محفوظ نگه دارد. PH گوشت بايد بالاتر از نقطه ايزوالكتريك گوشت باشد (PH5/5) فسفات ها به حفظ صحيح PH محصول كمك مي كنند كه نرسيدن به نقطه ايزوالكتريك و حفظ آب مي باشد. به غير از افزودن فسفات ها، فاكتورهاي فرآيند مانند دما، زمان، قدرت يوني و غيره براي افزايش ميزان حفظ آب به وسيله پروتئين هاي گوشت بسيار مهم است.

تا بشه آدم نباید اینها را بخوره .کاری هم به مارک خوب یا بد خارجی یا داخلی نداره اینها تمام افزودنی های مجازه اما معنیش این نیست که سرطان زا هم نیست

poyyesh

Registered User
لایک‌ها
649
اینی که این دوستمون درست کرده چه مزه ای داره مزه مرغه یا شبیه به کالباس ه

deremel400

Registered User
لایک‌ها
3,762

قطعا مزه اش با کالباس مرغ تفاوت داره اما شباهت زیادی هم داره .کلا تفاوت کالباس ها به ادویه و درصد گوشت و کیفیت گوشته .که خوب ادویه و درصد ترکیبش تا حدی اختصاصی و سری است .

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741

مزه اش اصلا شبیه مرغ نیست.
شبیه کالباس مرغه. اما دقیقا شبیهشم نیست خیلی نزدیکه.
به خاطر میزان ادویه اس.
من تا الان 3 بار درست کردم و هر بار یه مزه ای می داده.
چون خیلی به میزان ادویه بستگی داره

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
قطعا مزه اش با کالباس مرغ تفاوت داره اما شباهت زیادی هم داره .کلا تفاوت کالباس ها به ادویه و درصد گوشت و کیفیت گوشته .که خوب ادویه و درصد ترکیبش تا حدی اختصاصی و سری است .

اینو در جواب پست بالایی میگم خدمتتون. اونو چون طولانی بود کوت نکردم.
پس با این حساب عملا داریم مواد سرطان زا می خوریم.
ما دیگه خیلی وقته که کالباس نمی خریم. اما سوسیس خداییش نمیشه نخرید.
از وقتی اون کلیپ که دوست دیگهمون گذاشت دیدم واقعا حالم یه جوری شد...

Dayfar

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
6
ممنون از خانم نرا
اگر بتونیم خودمون درست کنیم هم به صرفه تره هم از لحاظ بهداشتی مطمئن تر هستیم

_Nera_

Registered User
لایک‌ها
741
یه چیز ی هم اضافه کنم. میشه وسطش هویج آبپز و یا باقالی آبپز و یا پسته هم ریخت که خیلی شبیه بیرونی ها میشه.
یا اینکه می تونید از فلفل سیاه پودر نشده استفاده کرد. مثل کالباس کامپوره میشه

hamed-nvidia

Registered User
لایک‌ها
34
خیلی خوبه اینطوری

بالا